Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 7

• 111 133
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Случвало ли ви се е да ви излизат пъпки, макар че вече не сте в тийнейджърска възраст? Напоследък при мен се появи този проблем, пробвах да се мажа с няколко кремчета и нищо не помогна. Планирам преглед при дерматолог, не знам какво ми става.  Confused

# 271
Случвало ли ви се е да ви излизат пъпки, макар че вече не сте в тийнейджърска възраст? Напоследък при мен се появи този проблем, пробвах да се мажа с няколко кремчета и нищо не помогна. Планирам преглед при дерматолог, не знам какво ми става.  Confused

Оплачи ми се на мен. 3 месеца съм така вече на 42 години. На дърти години доживях да се опъпчивя. И аз като тебе мазах с какво ли не. На края реших да отида на дерматолог. Каза, че било фоликулит. Изписа ми антибиотик за 2 месеца и да се мия с някакъв антибактериален сапун. Но понеже ме домързя, сапуна не взех. ПО-скоро си виках "къв е тоя сапун ся за 1$ ще ме лекува с него". Пропуснах да кажа, че при мен въпросните пъпки бяха по ръцете от лактите на горе. Пих 2 месеца доксациклин. Нищо не ми помогна. Отидох пак, то пък за бела точно като си взема час и тогава пъпките позачезваха. Изляза от офиса, айде пак чудото почва. Та спрях антибиотика, явно нищо не помогна. По случайност взех сапуна. Изчистих се напълно. Сега се чудя от него ли да е. Ще се следя, пък да видим. Иначе и на гинеколог ходих да видя и нейната „версия“. Противозачатъчни ми изписа за 3 месеца. До тях не стигнах, но ги взех за всеки случай. Ще видя ако се задържа с тоя сапун, значи на оправия отива работата, ако ли не почвам противозачатъчните пък да видим и с тях какво ще стане. Какъв фоликулит я гони тая жена, аз ръце не скубя и не бръсна, през живота си пъпка съм нямала, а и нямам като цяло, но ей това чудо не знам от къде ми дойде на главата.

# 272
Преди 4 години го играх това хоро с пъпките. Гинеколога ми вдигна ръце от мен. Ходих при дерматолози, ендокринолози, изследвах сума ти хормони. Пъпките изчезнаха, обаче останаха белези от тях. Сега след билков пилинг и 3 процедури фотоподмладяване съм като порцелан.

# 273
  • Торонто/Сливен

Оплачи ми се на мен. 3 месеца съм така вече на 42 години. На дърти години доживях да се опъпчивя. И аз като тебе мазах с какво ли не. На края реших да отида на дерматолог. Каза, че било фоликулит. Изписа ми антибиотик за 2 месеца и да се мия с някакъв антибактериален сапун. Но понеже ме домързя, сапуна не взех. ПО-скоро си виках "къв е тоя сапун ся за 1$ ще ме лекува с него". Пропуснах да кажа, че при мен въпросните пъпки бяха по ръцете от лактите на горе. Пих 2 месеца доксациклин. Нищо не ми помогна. Отидох пак, то пък за бела точно като си взема час и тогава пъпките позачезваха. Изляза от офиса, айде пак чудото почва. Та спрях антибиотика, явно нищо не помогна. По случайност взех сапуна. Изчистих се напълно. Сега се чудя от него ли да е. Ще се следя, пък да видим. Иначе и на гинеколог ходих да видя и нейната „версия“. Противозачатъчни ми изписа за 3 месеца. До тях не стигнах, но ги взех за всеки случай. Ще видя ако се задържа с тоя сапун, значи на оправия отива работата, ако ли не почвам противозачатъчните пък да видим и с тях какво ще стане. Какъв фоликулит я гони тая жена, аз ръце не скубя и не бръсна, през живота си пъпка съм нямала, а и нямам като цяло, но ей това чудо не знам от къде ми дойде на главата.

И аз съм с подобен проблем. Пи ръцете, деколтето и гърба. Според мен е хормонален дисбаланс (на 40 съм).
Може ли линк към чудодейния сапун, плиииийс.  Simple Smile

# 274
Може, може, но не знам при вас къде ще да се намира. Дали е чудодеен кой знае. Трябва да се пробва: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41QUcpqHmML.jpg В държавата в която живея е доста евтин и общодостъпен. Тук е 1.50$. Ако ли пък не, пробвайте друг на който пише антибактериален точно. Този Dial има много разновидности, но препоръчания ми от дерматоложката трябваше да е точно антибактериален (да си пише).

Nadi_n сега погледнах, че си в Канада. Имате го сигурно навсякъде. Гледай да пише на него антибактериален, не кой да е Dial. Аз понеже подходих много недоверчиво към съвета на докторицата с тоя сапун и не го взех, но май има напредък с него. Ще видим. ПОне на теб не ти коства нищо да пробваш.

# 275
  • варна
Коя е активната съставка на този сапун?Може би и тук, в BG да има подобен.Все пак е просто антибактериален сапун.

# 276
Това намерих из нета, иначе на самия сапун нищо не пише:

Triclocarban is the first ingredient listed on Dial’s Gold Antibacterial Deodorant Soap and the only ingredient termed “active.” This is the ingredient that gives Dial is deodorant quality. Triclocarban, or TCC, is an anti-bacterial agent. CosmeticsInfo.org reports it’s widely used in bath products, cleansing products and powders and is approved by the Food and Drug Administration for use on the skin. Since TCC prevents or slows the growth of bacteria, it’s used in some cosmetics and personal care products to prevent spoilage.

# 277
  • тук и там
Веднага се сетих  за Сейфгард като стана въпрос за антибактериални сапуни. И познах-съдържа същата съставка .

# 278
Е те всички сапуни са антибактериални  newsm78

# 279
Не знам, момичета, май и аз карам втори пубертет - пъпки, чийто червени белези вече месец стоят. И това взе да се случва като чукнах 41. Само лечебното кремче на Ла Рош за акне ми помага и нищо друго, а нямам акне...уж...

С каквото и друго да се намажа ми се запушват порите и ми избиват червени пъпки. С откровенно мазна кожа съм и широки пори, при това и с напукани капиляри. Никак не е лесно да съчетавам мазилата си за лице. Ограничила съм се до измивен гел на Ла Рош, крема на Ла Рош, серум за капиляри и вечер серум за разширени пори и мазна кожа. Едва ли мога да ползвам нещо по-малко от това. Все пак трябва и някаква грижа - поне да е хидратирана кожата най-малко, нали?

Тия антибактериални сапуни не пресушават ли?

# 280
Ами честно да ти кажа на мен ми пресушава, а на тоя специално пише че не пресушава. Но по-добре да съм без пъпки, пък все ще намеря с какво да хидратирам. Но тоя ужас не мога да го изтърпя, че и белези остават. Ако не се оправя до на лято, не виждам как ще се покажа по къс ръкав. Много грозно. А дето грозно, че и боли. Моите първоначално почват с леко сърбене, и по някое време хем боли, хем сърби, и вече на втори трети ден като стане едно огромно петно с диаметър 2см да речем и тогава не мога и да се пипна от болка. След още два дена затихва, но и белег остава. Не съм вярвала, че такова чудо ще боря на дърти години. И не е само една пъпка, ами от лакет до китка 7-8 на веднъж избиват. После в купом се махат и пак на ново. По мои лични наблюдения към средата на цикъла ми като че ли избиват, като наближи да ми идва затихват и изчезват. Но може и да си внушавам. Сега тоя месец за първи път се изчистих до нула. Тъкмо ми свърши и чакам пак да цъфна до седмица. Ако не, от сапуна е значи. Друго обеснение нямам иначе. Спряла съм всякакви витамини, суплементи, антибиотици и т.н. странични фактори. Тази красота ми е от 3-4 месеца вече. Със суха кожа съм по принцип, супер суха дори, но чудо да видиш.

# 281
  • София
Не знам, момичета, май и аз карам втори пубертет - пъпки, чийто червени белези вече месец стоят. И това взе да се случва като чукнах 41. Само лечебното кремче на Ла Рош за акне ми помага и нищо друго, а нямам акне...уж...

С каквото и друго да се намажа ми се запушват порите и ми избиват червени пъпки. С откровенно мазна кожа съм и широки пори, при това и с напукани капиляри. Никак не е лесно да съчетавам мазилата си за лице. Ограничила съм се до измивен гел на Ла Рош, крема на Ла Рош, серум за капиляри и вечер серум за разширени пори и мазна кожа. Едва ли мога да ползвам нещо по-малко от това. Все пак трябва и някаква грижа - поне да е хидратирана кожата най-малко, нали?

Тия антибактериални сапуни не пресушават ли?
Дид-ко, кое е това кремче за спукани капиляри и има ли ефект от него...

# 282
Emy, `честно казано не избледняват капилярите ( имам струпани звездовидно на челото и множество по бузите).
Ползвам IWOSTIN Capillin и това серумче на BIELENDA Dr Medica Capillaries дерматологичен серум за разширени и спукани капиляри.Поне сега не се пукат и кървят като си мия лицето. И "звездата" на челото ми вече не е гнойна както беше преди да започна да ги ползвам. Малко е , но е все пак нещо. Четох добри отзиви за AVÈNE Antirougeurs и мисля следващия път него да взема.

Vici 75, сега като те четох и..... ами тия червени пъпки се засилиха като взех да пия Б комплекса и едни комбинирани витамини калций и магнезий. Хм....възможно ли е?

# 283
Ами как да ти кажа, да не те подведа нещо. Аз за това и спрях всичко, защото не знам кое как влияе, кое с кое се свързва по между си, с храните...Чувала съм на пример, че витамини за коса водят до акне, както и биотин (те май повечето имат биотин), срещала съм по форуми и за вечерната иглика също (макар, че те я дават за разкрасяване), за калций и магнезии не би трябвало. Но кой може да ти каже, за това спрях всичко, че положението е много страшно при мен. Сега тоя месец за първи път си отдъхнах, дано е за посотянно, че както споменах ако до на лято съм така не се виждам как ще облека лятна дреха. Добре, е на лицето нямам  (за сега). При мен е на точно специфично място и само там, но ми стига...При мен мазането с нищо не помогна. Разни мазила взех от аптеката за пъпки специално. Нищо. И ретин-а мацвам от време на време и той не помага. Явно същината на проблема е друг.

# 284
При мен биотина не влияе - лятото 3 месеца го пих и лицето ми беше супер. Обаче цинк всячески избягвам, че миналата зима се напълних с малки пъпчици с бели връхчета. Нещо хормонално ще да е, да ти кажа, защото наблюдавам и малки промени в МЦ.

Хрумна ми, че като бях със шарка ми бяха изписали един зелен спирт ли беше, лосион ли беше - мажех пъпките и не ме сърбеше и много бързо завяхваха. Белези не оставаха. Да не те объркам и аз нещо, че така се третират само външно. Помня, че червеното от пъпките бързо избледняваше ама като не помня какво беше.....

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 23:51 от Did-ko

Общи условия

Активация на акаунт