Операция на щитовидната жлеза -14

• 82 618
  • 788
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте, момичета,
Включвам се отново, за да ви разкажа за продължението на моята драма след операцията на ЩЖ.
Както писах, беше отстранена половината жлеза, а резултатът - папиларен карцином, 1 стадий.
След като документите ми бяха загубени по трасето от болницата до онкологичната комисия, едва вчера се сдобих с решението на онколозите, което ме хвърли в ужас.
Препоръката е - повторна операция за отстраняване на цялата жлеза!!!!!
Очаквам вашите мнения, съвети и отзиви.

Дишай спокойно миличка. По учебник се изисква премахване на цялата жлеза, но например проф. Пандев си позволява да остави половината. В темата Алекс е с половин жлеза и с папиларен, дано се включи да те успокои.От 5 години е така и всичко е наред. Ако обаче ще се чувстваш по-спокойна като я махнеш направи го.
Това е препоръка, решението е твое.
Моята препоръка е да направиш консултация с проф. Хаджиева и да и се довериш.

# 226
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Не се шашкай tezoro_83, аз също съм оперирана, половината жлеза е отстранена и съм с папиларен карцином. Вече 3 г. и 9 месеца. и Проф. Пандев каза, че вече мога да подновя Инвитро опитите. Тук в немско като ме видяха, започнаха да ми говорят как това не е правилно, трябвало да се премахне цялата и т. н. Говорих с Пандев и той ми каза да си следя жлезата всеки 6 месеца и да си правя контрола на хормоните редовно.
За сега през лятото пия L - Thyrox 25/50, а през зимата 50 /50 и подържам ТСХ около 0,9 - 1,0 това е. Ходя редовно при др. Начев в България и следя витамин Д, калий, фосфор, витамин Б, калций и така.

# 227
  • Варна
Туко що ми се обади една бивша колежка, ходила на профилактика и и направили биопсия на възел...папиларна неоплазия 6-ста степен. Това нещо стана като епидемия Rolling Eyes

# 228
Не се шашкай tezoro_83, аз също съм оперирана, половината жлеза е отстранена и съм с папиларен карцином. Вече 3 г. и 9 месеца. и Проф. Пандев каза, че вече мога да подновя Инвитро опитите. Тук в немско като ме видяха, започнаха да ми говорят как това не е правилно, трябвало да се премахне цялата и т. н. Говорих с Пандев и той ми каза да си следя жлезата всеки 6 месеца и да си правя контрола на хормоните редовно.
За сега през лятото пия L - Thyrox 25/50, а през зимата 50 /50 и подържам ТСХ около 0,9 - 1,0 това е. Ходя редовно при др. Начев в България и следя витамин Д, калий, фосфор, витамин Б, калций и така.

Привет и от мен ☺ Включвам се за успокоение на tezoro_83, за да потвърдя както по- горе е казала Глухарче, че вече 5 година живея с половин жлеза и диагноза папиларен микрокарцином. Оперирана съм от проф. Пандев. Следя се на 6 месеца ( въпреки че отдавна ми е препоръчано на година) при д-р Шинков в Майчин дом. Поддържам ТСХ около 0,6-0,9 и правя опити за забременяване ☺Това обаче само с условие, че няма нито един намерен лимфен възел с метастаза. Иначе, както и аз бях предупредена от професора, докато чаках хистологията, златен стандарт е реоперация и терапия с йод!
Angeli888, аз също към момента живея в немско, но още не съм стигала до ендокринолог тук. Може ли малко насоки, мнение за практиката тук? Като чета са си консервативни в лечението или? Ако е удобно може и на лични, за са не спамим темата.
Хубав ден и здраве на всички!

# 229
Здравейте, момичета,
Включвам се отново, за да ви разкажа за продължението на моята драма след операцията на ЩЖ.
Както писах, беше отстранена половината жлеза, а резултатът - папиларен карцином, 1 стадий.
След като документите ми бяха загубени по трасето от болницата до онкологичната комисия, едва вчера се сдобих с решението на онколозите, което ме хвърли в ужас.
Препоръката е - повторна операция за отстраняване на цялата жлеза!!!!!
Очаквам вашите мнения, съвети и отзиви.

Дишай спокойно миличка. По учебник се изисква премахване на цялата жлеза, но например проф. Пандев си позволява да остави половината. В темата Алекс е с половин жлеза и с папиларен, дано се включи да те успокои.От 5 години е така и всичко е наред. Ако обаче ще се чувстваш по-спокойна като я махнеш направи го.
Това е препоръка, решението е твое.
Моята препоръка е да направиш консултация с проф. Хаджиева и да и се довериш.
Глухарче,
Благодарение на личен контакт документите ми бяха видяни от проф. Хаджиева, без аз да присъствам. Написала ми е на един лист да изследвам Тиреоглобулин, да поддържам ТСХ от 0,1 до 0,5 и ехография на 6 месеца.
Давам си и сметка, че възлестата ЩЖ рецидивира в много голям процент от случаите, както и че в някой момент може да се стигне и до пълно отсраняване.
Просто се чудех тези лекари не четат ли от едни и същи уебници? Или някой са спряли с развитието си? Wink
Очаквам и отговор от професор Пандев, тъй като становището на онкокомисията го касае него, след като препоръчват операция. Интересно ми е какво ще каже. Simple Smile

# 230

Аngeli888,
След операцията с каква доза Еутирокс стартира? Предполагам, че настоящата доза не е била пепоръчана тогава, а впоследствие.
На мен проф. Пандев ми е препоръчал 100/125 мкг. и се учудих на твоята.

# 231
Преди операцията ТСХ ми беше 0,00, след операцията около 6 месеца правих контрола на 45-50 дена за да се качи до 1,00 след това започнах с 100, но след първата контрола беше пак 0,00 което не е наред. Отидох на преглед при др. Начев и той ми каза че дозата трябва да бъде по ниска. Започнах с 25 около 7-8 месеца и след това през януари следващата година бях на преглед и ми каза, че през зимата трябва да я увелича на 25 - 50.
След това в репродоктивната клиника ми казаха, че е добре да се поддържа стойността около 0,9 - 1,0 най добре под 1,0 и затова сега всеки ден пия по 50

# 232
  • Варна

Глухарче,
Благодарение на личен контакт документите ми бяха видяни от проф. Хаджиева, без аз да присъствам. Написала ми е на един лист да изследвам Тиреоглобулин, да поддържам ТСХ от 0,1 до 0,5 и ехография на 6 месеца.
Давам си и сметка, че възлестата ЩЖ рецидивира в много голям процент от случаите, както и че в някой момент може да се стигне и до пълно отсраняване.
Просто се чудех тези лекари не четат ли от едни и същи уебници? Или някой са спряли с развитието си? Wink
Очаквам и отговор от професор Пандев, тъй като становището на онкокомисията го касае него, след като препоръчват операция. Интересно ми е какво ще каже. Simple Smile

Ами от едни учебници четат, но Пандев явно е новатор. В крайна сметка медицината се мени, лекарствата също, технологиите и те. Всичко търпи промяна. Не всички четат учебници издадени 70-та година Simple Smile

# 233
Здравей, az alexa. Тук в немско държат да се оперира цялата жлеза, ако имаш повече от един възел. Аз след моята операция в България, трябваше да мина на преглед тук, Angryтъжна картинка беше, трябва да се чака за час минимум 1,5-2 месеца. Освен ако не кажеш, че ще си на платен преглед ( когато чуят платен преглед, веднага на следващия ден получаваш час /но това си е цифра и аз затова си се прибирам до Бг. Не само на заради Ендокринолог, но това е друга тема.

# 234
Здравей, az alexa. Тук в немско държат да се оперира цялата жлеза, ако имаш повече от един възел. Аз след моята операция в България, трябваше да мина на преглед тук, Angryтъжна картинка беше, трябва да се чака за час минимум 1,5-2 месеца. Освен ако не кажеш, че ще си на платен преглед ( когато чуят платен преглед, веднага на следващия ден получаваш час /но това си е цифра и аз затова си се прибирам до Бг. Не само на заради Ендокринолог, но това е друга тема.

Много ти благодаря! Аз също се връщам, но исках да си сверя часовника 😜

# 235
tezoro, проф. Пандев е признат не само в БГ. Да, четат от едни и същи учебници, но много от докторите си карат по стари методи, не ходят на симпозиуми за иновативни такива, не променят практиките си, не специализират нови методи. Това не само до ендокринна хирургия, а като цяло в медицината.
Някъде назад пускахме инфо, какво ново точно проф. Пандев е въвел в България.
Виж какво ще ти каже и му се довери. Той ще ти каже вариантите, но изборът остава твой.

# 236
Здравейте момичета. Във вторник трябва да пътувам за сцинтиграфия, но незнам дали мога с тези стойности на  TSH- 27. 434, Tg - 0.31,  TAT - 20. Опитвам се да се свържа с Александровска но никой не ми вдига. Знам че TSH трябва да е над 50.

# 237
  • Варна
Защо ТСХ е толкова малко, от колко време не си пила хормон?
Над 40 трябва да е.

# 238
От 18.10 съм спряла еутирокс и аз се чудя. Не ям риба, орехи, зеле не си соля допълнително храната. Не мога да си го обясня и затова се тревожа.

# 239
Мисля, че няма да могат да се случат при мен нещата и с болницата не се свързвам. Цяла сутрин звъня и никой не вдига телефона.

Общи условия

Активация на акаунт