Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 873
  • 714
  •   1
Отговори
# 300
Blush Как сте мамчета? Аз тези дни съм се отдала на почивка. Реших да ви се похваля и оплача едновременно. Днес ходих на преглед при дежурен Аг, тъй като снощи имах кървене. Доста се чудих дали да отида днес или да изчакам до утре при моето Аг, но сметнах че притеснението ми няма да ме остави. Оказа се, че отново имам полип на шийката (с първата бременност имах същия проблем, постоянно кървеше). Всичко друго е наред. Видяхме ембрионче с пулсиращо сърце.Blush Heart Успокойхаме в болницата, че нямам причина да се тревожа и спокойно се прибрах вкъщи.
Видях, че има нови момичета. Добре дошли и само хубави новини.

# 301
  • Пловдив
Мислили ли сте за име?Аз женско имам,но за момче ще падне мислене...
Ние си имаме име. Става и за момче и за момиче. Като му дойде времето ще се разбере Simple Smile

# 302
  • София
И ние имаме имена и за момче, и за момиче. Мисля, че няма да ги променяме, от доста време сме решили, че това ще са вариантите за първо детенце.
Иначе при мен е все същото, само, че с напредването на седмиците апетитът ми почна да се връща. Все още не е както преди бременността, но има лек напредък. Приятна бременност на всички новодошли Blush

# 303
Мислили ли сте за име?Аз женско имам,но за момче ще падне мислене...
Да още преди да забременея .

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 09:30 от drumhead

# 304
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте и от мен.Въпроса ми е към тези от вас,които вече имат дечица и им предстои раждане отново.Има ли нещо,което бихте искали да промените? Като цяло с бременността-да почивате повече или да работите до последно,промени в начина на хранене и т.н Както и с раждането-имате ли изисквания и специялни желания,спрямо предишните?

# 305
Здравейте и от мен.Въпроса ми е към тези от вас,които вече имат дечица и им предстои раждане отново.Има ли нещо,което бихте искали да промените? Като цяло с бременността-да почивате повече или да работите до последно,промени в начина на хранене и т.н Както и с раждането-имате ли изисквания и специялни желания,спрямо предишните?

Аз нямам база за сравнение.В смисъл, с първата ми бременност работех в офис,седнала, нетежка психическа работа.Сега е обратното.Работя права в 90% от времето , нервите са много.В моята работа сега 3м най-много се издържа,после болничен до края интака.Иначе първата ми бременност мина като на магия.Всичко беше супер от началото до края.Моля се на Бог и сега да е така

# 306
Аз за момиче съм решила какво ще е, но ако е момче ще е пак голямо чудене, преди да родя сина си теглихме чоп, как да го кръстим  Joy
Аз имам голям апетит, но след като хапна и започва да ми се гади, после пак глад и така един затворен кръг...
 t o n i 7 , с първа бременност имаш шанс да си почиваш, но когато имаш друго дете (поне при мен е така) няма как, то си иска неговото... Колкото до това до кога ще работиш зависи от здравословното ти състояние и от работата която вършиш  Peace

# 307
И ние имаме уж някакви имена, ама като нищо ще се сменят до тогава Smiley

При мен се появи едно неканено гадене преди 2-3 дни, хапнах малко солети (по съвет на скорошно бременна приятелка, пък и тук май го бях чела) и сякаш те оправиха нещата. Сега не се е появявало пак...

Малко ме натоварва фактът, че хората, на които сме казали, започнаха да ме третират като болна... Ама било ли ми лошо вече, изморена ли съм била, ама да не съм готвела и миела чинии (?!), да съм ядяла много като за двама... Е, ама бременна съм, не съм на смъртно легло Triumph Разбирам, че е загриженост, но нека поне всичко е с мярка. И без това ми стига неоправданото лошо настроение...

Относно работенето - след третия месец ли можеше да се излезе в болничен или аз бъркам нещо?

# 308
Моето име за момиче е ясно още преди бащата да се появи 😂 Но,ако е момче,ще падне спор голям...
За сега нямам никакви неразположения,в 6+4 съм

# 309
 За момиче имаме няколко имена, които ни харесват, но за момче си нямам и идея. Говорихме с ММ на тема име за момче и не стигнахме до консенсус аз харесвам едно,той друго и е голямо мислене. Името на баткото бързо го решихме. Кръстихме го на свекъра Огнян и в действителност това име много му подхожда същински огън е голяма стихия. Второто няма да го кръщаваме на никой евентуално може да започва с първата буква на баща му В.

# 310
  • В две тъмни очички
Здравейте, момичета.

От днешния преглед мога да се похваля с едно безумно сладко тупкащо сърчице и една мъничка и здрава попова лъжичка Hearts Hearts Hearts

За съжаление, отново дръпнаха термина ми назад, но се разбрахме това да е за последно. По крайни схеми - от днес съм в 7-ма седмица/

Неразположенията ми започнаха да намаляват, което много ме радва. Гаденето рязко намаля - все още се чудя какво да ям , де, защото от много неща ми се гади само при мисълта да ги хапна, но определено напредъкът е много голям. Надявам се след края на 3-я месец съвсем да изчезнат тези гадорийки, защото през първата бременност ги нямах и ми беше къде-къде по-леко и приятно. Болките в яйчниците съвсем изчезнаха, което много, много ме радва.

Име на бебочето не сме мислили. Вероятно отново ще е голяма драма. При избора на име за бъдещата кака, достигнахме до консенсус само за едно единсвено име. Като напредна и като знам какво е, ще мъдрим с таткото.

Първият пък качих доста килограми - 23. Като до 7-я месец бяха само 3. Много бързо влязох отново във форма - за има-няма 3 месеца, но определено този път ще се постарая да не го докарвам до там. Иска ми се да се храня здравословно, както и преди бременността, но за сега не ми се получава, защото са много малко нещата, които психически съм склонна да ям в момента - при това яко тестени продукти. Надявам се, при отшумяване на симптомите да мога да се храня както трябва. Мисля да работя до към 6-я месец, така направих и първия път. Смятам на финала да се отдам на психическа почивка. При раждането - единствената разлика е, че този път вероятно ще избера екип предварително.

Хубав ден от мен

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 15:52 от Bub_i

# 311
Момичета, здравейте!
Пиша леко притеснена, защото съм пипнала някаква настинка... Sad Нямам температура, а само болки в гърлото и лека хрема (засега и се надявам да не се влошавам). Атакувах веднага с промишлени колиества лимони, мед и чесън и като цяло съм по-добре, но много се тревожа дали този вирус/настинка няма да се отрази по някакъв начин на бебчо Sad Все пак сме съвсем в началото и сега е най-рисковият етап, когато се формират всички органи.
Някоя мама с предишна бременност и опит с разболяване в първите месеци?

# 312
  • В две тъмни очички
Момичета, здравейте!
Пиша леко притеснена, защото съм пипнала някаква настинка... Sad Нямам температура, а само болки в гърлото и лека хрема (засега и се надявам да не се влошавам). Атакувах веднага с промишлени колиества лимони, мед и чесън и като цяло съм по-добре, но много се тревожа дали този вирус/настинка няма да се отрази по някакъв начин на бебчо Sad Все пак сме съвсем в началото и сега е най-рисковият етап, когато се формират всички органи.

През първата бременност бях с цистит по време на 9-11 седмица и пиех АБ, а около 12 седмица и след това около 36-та бях с ужасно възпалено гърло, за което смучех всевъзможни билкови бонбонки. По н икакъв начин не се отрази на малкото човече.

В повечето случаи проблемни за плода са бактериите. Грипът, ако не се влошиш прекалено много, не е страшен.

Успех Simple Smile

# 313
Момичета, здравейте!

През първата бременност бях с цистит по време на 9-11 седмица и пиех АБ, а около 12 седмица и след това около 36-та бях с ужасно възпалено гърло, за което смучех всевъзможни билкови бонбонки. По н икакъв начин не се отрази на малкото човече.

В повечето случаи проблемни за плода са бактериите. Грипът, ако не се влошиш прекалено много, не е страшен.

Успех Simple Smile

Благодаря! Дано всичко е наред наистина.

# 314
Ох, и аз май започвам да настивам, а нямам нищо подръка (само лекарства) Sad

Освен лимони и мед какво друго може да помогне? За чайовете чета само противоречиви мнения и не смея да си направя.

Общи условия

Активация на акаунт