Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 808
  • 714
  •   1
Отговори
# 420
Привет от мен/нас  Grinning

Селесте,добре дошла и тук!  Hug Желая ти приятен престой до термин!

Записах си час за БХС за 27ми и когато мине,ще споделя впечатления от Др Стоилов  Peace
И аз се чудех дали ехографията при БХС е с коремен ехограф или пак с другия,че вече ми писна  smile3515

За гаденето и Sick -май е различно  Peace
С първата ми Б ми беше лошо непрекъснато и денем ,и нощем и  Sick по 3-4 пъти дневно.Продължи до към 6-ия месец.Просто ужасно!За миризмите....не искам да си спомням.
С втората Б  беше мнооого по-слабо,само леко гадене,отвращение от месо,риба и толкова
Сега пак гаденето е слабо,не като с първата Б ,в никой случай,но по всяко време може да се появи(събужда ме нощем,после на работа пак), Sick също,особено от кофти миризми ooooh!  Почти нищо не ми се хапва,само сол и кисело.   И аз го приемам като''Здрасти" от бебенцето  Heart Eyes

# 421
  • В две тъмни очички
Здравейте, новодошли мами Simple Smile Ляко бременеене ви желая

Един бърз отчет от мен - тази седмица ми се вижда като песен в сравнение с предишната. Гаденето е почти неосезаемо, едва доловимо. Е, като се наям се връща, но за кратко. Надявам се кошмарът от предишната седмица повече да не се връща.

Един бърз въпрос към мамите, които вече си имат дечица - споделихте ли новината с бъдещите каки/батковци?! Аз все още се въздържам, макар че съм напълно убедена колко щастлива ще е бъдещата кака. Първоначално смятах да й съобщим, когато чуем пулс, после пък дойде моментът с тежката седмица, която преживях и сега си мисля да й кажем след БХС-то. Причината е една единствена - не желая околните около мен да знаят за бременността ми все още, тъй като аз самата не се чувствам напълно физически и психически адекватна да отговарям на хилядите въпроси, които ще последват. А щерката ще се похвали навсякъде - в това съмнение няма. Та, в момента се боря с емоциите си - дали да й кажа и да я направя съпричастна възможно най-рано или да изчакам още малко, за да видим, че БХС е наред и самата аз са напредна малко и (надявам се) да съм по-благосклонна към околните. Раздвоена съм.

# 422
Ние ще го направим на Коледа. Сигурна съм  , че това ще я зарадва най-много.
А и предвид горчивия ми опит ,не искаме да  бързаме с добрите новини, ако нещо пак се обърка , ще е много драматично за детето.
Аз да  се  похваля с придобивка-вчера купихме  бебефон на Филипс  , засега за каката , живот и  здраве  и за бебе. Страхотен е , макар, че е  от ниския клас.

# 423
Аз нямам търпение да разберем пола на ФМ. Бъдещият батко знае от самото начало.

# 424
  • Велико Търново
Аз също казах на каката от самото начало, тя е вече на 10 години и отдавна мечтае за брат или сестра, мисля че е добре децата да знаят какво се случва в семейството, защото иначе изпитват тревога,  понеже усещат, че става нещо, но не знаят какво, те са много интуитивни. Добро или лошо нещата трябва да се съобщават на децата по подходящ за възрастта им начин, така ги подготвяме за живота и укрепваме психиката им.Blush

# 425
Маймунката, още не съм си записала час. Мисля, че трябва да се направи в 12 седмица ФМ, така че ще е в началото на декември сигурно.

# 426
Много ви се радвам като ви чета. Пожелавам си след време и аз да изпитам този трепет как да кажа на каката\баткото, че ще има бебе Simple Smile не си представям да имам само едно дете, но това времето ще покаже.
Относно БХС и ехографа за него е с коремен, поне моя преди беше така и други като ми споделят, които вече са минали са били с коремен.
Аз искам да попитам мамите от София, които смятат да си правят и ФМ къде са се насочили за изследването? Преди не си я правих, но сега съм решила да мина и това, за да съм спокойна.
Пожелавам ви хубав петъчен ден! Hug

# 427
  • София
Един бърз въпрос към мамите, които вече си имат дечица - споделихте ли новината с бъдещите каки/батковци?!
Аз бях юнка, но синът ми избърза и се роди в предпоследния ден на месец май.
Каката тогава беше на 7,4г. Разбра че съм бременна още с първият тест и няколко пъти (когато не беше на градина) идваше с мен на прегледите.
Беше много щастлива Simple Smile
Сега вече са големи и са като куче и котка.

# 428
Аз съм казала на малкия, че ще става батко. Той за сега не е очарован. Казва, че той няма да е бати бил бебе. Малък е на 2 г и 10 м и предполагам, че няма представа какво е бебе, понякога го закачам с  ей баткоо и той ръмжи. В друг момент като го питам какво бебе иска казва братче-щели да играят с камоните (камионите). Не знам как ще го приеме надявам се да е щастлив, когато се роди.
Относно гаденето при мен е от време на време и в сравнение с първата бременност тази е песен. С баткото беше ужас повръщах от всичко по 4-5 пъти на ден, страхувах се да ям, дори си мислех че така ще си остана завинаги, но нещата се оправиха с напредване на месеците, после се появиха киселини и така до края.

# 429
  • София
Здравейте и от мен! Аз съм в 7 г.с. с термин 30 юни и втора бременност.
Миналата седмица чухме сърчице и всичко изглежда наред. Нямам сериозни оплаквания за сега. В сравнение с първата ми бременност тази започва добре, дано и така да си остане. Първия път повръщах до 5-тия месец, след което започнаха контракциите и така до края. Почти постоянно бях в болница на системи, но важното обаче е, че резултата беше прекрасен.
Синът ми е на почти 6 години. Още не сме му казали за бебето, а така ми се иска. Решили сме да изчакаме първата ФМ и тогава да му кажем. Понеже искаме той да разбере пръв, не сме казали и на никой друг.
Пожелавам на всички лека бременност и най-важното прекрасен финал. Flowers Four Leaf Clover

# 430
Аз съм казала на малкия, че ще става батко. Той за сега не е очарован. Казва, че той няма да е бати бил бебе. Малък е на 2 г и 10 м и предполагам, че няма представа какво е бебе, понякога го закачам с  ей баткоо и той ръмжи. В друг момент като го питам какво бебе иска казва братче-щели да играят с камоните (камионите). Не знам как ще го приеме надявам се да е щастлив, когато се роди.
Относно гаденето при мен е от време на време и в сравнение с първата бременност тази е песен. С баткото беше ужас повръщах от всичко по 4-5 пъти на ден, страхувах се да ям, дори си мислех че така ще си остана завинаги, но нещата се оправиха с напредване на месеците, после се появиха киселини и така до края.
Ние казахме на каката, която е на 9 и беше супер щастлива. Толкова хубаво ми стана като видях как и светнаха очите! Simple Smile Но не сме казали още на бъдещия батко, който също е на 2 г. и 10 м. Simple Smile най-вече защото ако му кажем днес, утре цялата градина ще знае Simple Smile) така че той ще разбере след ФМ, дано всичко е наред.

# 431
Здравейте! Сутринта бях на преглед и човечето е добре, вече е 3.5 см и си шава  Heart Eyes Докторката ми каза за повръщането вомитусхил, емил или антиметил, но незнам кое би помогнало, ако някоя от вас има опит, нека сподели, защото имам чувството, че вместо да минава, гаденето се засилва и е целодневно  ooooh!  
За мазилата против стрии, с първата ми бременност използвах на ДМ Baby love mama олиото и млякото и съм доволна, мисля пак тях да използвам. До колкото съм чувала има огромно значение каква ти е кожата, ако майка ти няма стрии, най-вероятно и ти няма да имаш. Важното е да се овлажнява след баня, когато корема започне да расте  Peace
Колкото до това, дали голямото дете знае - аз му казах след предишния преглед (видя се и тупкащото сърчице). Този път не бързах да му казвам, понеже предния път знаеше и после трябваше да му обеснявам, защо няма да има бебе...  Както Bub_i е казала, голямото дете се радва и казва, макар че моето го предупредих за сега да мълчи, той казал в градината на госпожите и на децата  Crazy Много се притеснявах как ще реагира, когато му кажа, защото не щеше и да чува за бебе и се разреваваше. Обясних му, че пак ще го обичам и гушкам и ще е забавно да си имаме бебе, че ще може да помага... той прие с радост новината за бебето, но категорично отказа да сменя памперси  Joy

# 432
Много ви се радвам като ви чета. Пожелавам си след време и аз да изпитам този трепет как да кажа на каката\баткото, че ще има бебе Simple Smile не си представям да имам само едно дете, но това времето ще покаже.
Относно БХС и ехографа за него е с коремен, поне моя преди беше така и други като ми споделят, които вече са минали са били с коремен.
Аз искам да попитам мамите от София, които смятат да си правят и ФМ къде са се насочили за изследването? Преди не си я правих, но сега съм решила да мина и това, за да съм спокойна.
Пожелавам ви хубав петъчен ден! Hug

Аз ще ходя края на месеца във Вита, защото там си следя бременността.Мога да дам отзив след прегледа.

# 433
  • София
Аз си записах час за ФМ при Д-р. Марков, там си правих ФМ и с първата бременност.
Също така в 20 седмица ще правя и Фетална ехокардиография при
Д-р. Велковски.
Все още се чудя обаче дали да правя БХС.
Вие ще правите ли?

# 434
Здравейте на всички,
престраших се и намерих време да се вмъкна в групичката...
По време на първата ми бременост следях форума на Януарски майки 2015...
Сега ще съм юнска мама 2018...ако е рекъл Господ
Имам положителен уринен тест и кръвен такъв от 4 Ноември -според кръвния миналата седмица бях в 5 или 6-та седмица на бременост.
Последният ми цикъл е от 16-ти Септември и зачатието не е по-рано от края на Септември. Предполагам, че може и да съм с термин началото на Юли, но тайничко си предпочитам Юни....
Не съм ходила при гинеколога, докторката е в отпуск до Понеделник, и си чакам....да знам всико наред ли е...
С радост ще ви следя и споделям с вас...мога и съвети да предлагам като мама с един успешен опит на близо 3 години вече...

Общи условия

Активация на акаунт