Китен 2017г./2018г.

• 70 005
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Ами да кажа моя опит с Атлиман бийчтази година( преди няколко дни по точно). Решихме да идем там по препоръки на баща ми и майка ми( били са там и им харесало) да не е лошо ако си непретенциозен и не търсиш лукс. Беше чисто, което за мен е най-важно тъй като бяхме и с малко дете. Та близо е до плажа има голям двор, храната е евтина и като цяло не е лошо. Но попаднахме на група младежи, които бяха на нашия етаж с/у нашата врата. Беше ужасно шумно излизала съм 5 пъти да правя забележка понеже събуждаха малката. Бяха ужасно не възпитани, и на следващия ден просто се преместихме в друг хотел. Решихме че няма да можем да си изкараме почивката по този начин. Може би ако бяха вложили някой лев поне вратите и дограмата да си оправят нямаше да се усеща толкото шума. Относно персонала може би повечето не знаят за какво са там и какво трябва да правят. два пъти камериерките нахлуват в стаята без дори да почукат и като видят че сме в стаята дори не се извиняват,че са влезнало така. Пмолихме за комплект чаршафи за малката,като се върнахме от плаж бяха на нощното шкафче,като полувината беше на земята а другата на шкафа, беше разгънато и просто метнато там. Ако не сте претенциозни и тези неща не ви дразнят не е лошо. Просто аз забелязвам тия работи и много се ядосвам. Това е моя опит с този хотел. Не мисля да гп посещавам повече!

# 541
Това с невъзпитани и шумни съседи е кошмар. Наистина ти се проваля почивката и да не си с малко дете. Защо не са ви преместили или са отказали, ако е имало възможност. За храната ме зарадва. А как са баните, поне чисти ли са, хавлии има ли.
Тези бунгала Витоша май са много близо до морето и на картата са дори преди този хотел Ариана (ние нали уж гледахме и за хотели, ама не го видяхме) Ми какво му е на бунгалото, ние и на такова сме били и е било супер (ама точно там полудях от шум в Поморие), иначе ... както си направиш почивката, да има да се наспиш, изкъпеш и да ти са  под ръка основните неща.
А за стаите , аз винаги държа ключа на вратата, ако е с карта пак има начин ключалката. Това се случва наистина , ако персонала не достига и вече май навсякъде е така. Но си е стрес да ти влизат и да се преобличаш или спиш . И това ни се е случвало в Албена преди много години и от тогава си имам аз опит. Там пък все към 13-14ч идваше жената , не успявала и не можех да се сърдя -разбирах я , но... поне я научих да чука. После пак бяхме на другата година в съседния хотел-Нона  на Албена. За толкова пари ... като на кучета ни чистеха. Дори като видех прахосмукачка в коридора я отвличах да почистя. Нямаше персонал казаха , такава година се случи. Оттогава на Албена не ходя иначе няма такъв плаж никъде. Но хората са доволни чета, та всеки си има  разбиране за цена-качество.

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 01:24 от Анонимен

# 542
  • В.Търново
В Атлиман Бийч е старо обзавеждането.Парите му са много.За стая тройка идва 66лв.
Сиси пита за двойка , значи 44 лв е стаята. Да, не е ново , май е нещо от соц. времето, ама значи стаите са големи. Предимство му е близкия плаж, предлагат май и храна в хотела, ако желаеш и си доволен, има кафе машини, има за сладолед, има пейки и голяма градина (огледах я и на снимките се вижда) Не е нещо наистина, ама като видях в другите хотели дето нямаш въздух , момичето търси да е чистичко и да има основните неща. Не съм влизала вътре и не мога да кажа нищо, но от видяното на място и от сайтовете тук и предлагането ...това ми се вижда добре. Малко е над цената дето си е определила, но пък е близо до плажа и все пак е хотел , а не къща .
За Китен съм изумена от цените тази година. То на Златните може да се намери нещо прилично за по-добра цена. В ПРиморско също има оферти добри. А аз съм се загледала уж за по-евтина почивка , също като Сиси да си направим пак в края на лятото. Тази година нещо Китен много са завишили май всичко и храна и вече виждам и хотелите.
Мда..бях писала , че съм минала през някакво ваканционно селище Кокиче, ама било Жасмин видях сега. Отвън добре изглежда , ама ...до плаж да се върнеш си е приключение за мен. Отиването нямам претенции, ама връщането...На мен този хотел от всички оферти ценово ми се струва най-прилично, но ...не знам какво е вътре все пак, отвън е добре за Китен сравнително. И до плажа е близо , и храна има - в и около него, паркинг също (ама платен малко) , само баните се чудя що не са снимали и как изглеждат. Но все пак си е хотел и се чисти , аз видях персонал да се мота там. Мда... ако някой ходи или е бил там , да сподели, щото се замислям за края на август за там да резервирам. Мен старите мебели ме не плашат , ако са здрави и е чисто.
Цените са завишени навсякъде.Не мисля, че в Атлиман Бийч ще им е по-добре от къщи за гости.Но всеки си преценява.

# 543
Фанфанито....какво им е на къщите?
Сто пъти е по-добре в семеен хотел ...това са НОВИ къщи повечето.
Изобщо не съм съгласна за Атлиман бийч хотел..колежка бяха там, мизерно е. Освен това е далече от свободната зона...близо е до входа на северния плаж, а там е все платена зона...коментирали сме го това. То се вижда и на камерите.

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 07:53 от teta75

# 544
Ако говориш за плаж Атлиман половината само е платена зона, другата половина е свободна.

# 545
Свободната зона им е в дъното...доста далече от офиц.вход на плажа. Друг вариант им е да ходят по ул.Атлиман по равното и да влизат по черния път след пиците на Пацо.
И в двата случая не е близо по моите критерии...

На южния плаж е друго...редуват се платена със свободна. При влизане от офиц.вход, можеш веднага да си розпънеш хавлията. При северния нямаш тази възможност.

# 546
  • Разград
За Атлиман бийч..... Миналата година бяхме там, съвсем сносно си е хотелчето. Не сме имали проблеми. Ползвахме само нощувки, без храна. Не мога да кажа, че е било много шумно, но може и да не съм обърнала внимание,защото сме с големи деца, а и заспивам без значение къде и какво е около мен Grinning Всичко е на една крачка, така да се каже-закуски, магазин, плажа(ползвахме платената зона),ресторанти....В понеделник пътуваме отново за там, ще пиша подробности.... Само се надявам на хубаво време Blush
И да допълня, имат паркинг, мисля 5 лв на ден струваше...
Мога да дам тел. номер, от който ми се обадиха за резервацията.

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 08:44 от max-mama

# 547
За този хотел  пише , че има паркинг зад бариера и с видеонаблюдение, без пазач и е 3лв кола -4лв джип на ден. По офертата е 22 лв за август на легло без храна. Щом има и там евтина и  хубава храна на място и градината е голяма и хубава ... мебелите са старички, ама...
Ми аз не казвам , че е идеален, ама това видях , като най -евтино в момента по обяви и в нета, затова споделих. Видях го отвън , като изглед и място. Тета е права за плаж Атлиман, отначало са само чадъри , откъдето е входа от този хотел на плажа, иначе си е наистина 2-3 минути и си там. Това и на мен не ми харесва, но може и да има някакъв вход по-нагоре за свободната зона. Плаж Атлиман иначе е много красив , но входа там с тези надуваеми работи и платена зона ... не ми харесва , пък и е гъч сигурно.
За семейните хотели не съм против, има някои много хубави и ние ги ползваме , особено в Приморско. То повечето вече се водят семейни де тези с 1, 2, че  и 3 звезди. Но аз го написах, защото в Китен повечето хотели са като слепени, няма разстояние между тях, улиците са тесни, а самите хотели повечето са като пренаправени къщи за хотел. Там понякога може и да не случиш на хазяйка , чувставаш се като гост на семейство , а не на почивка (това за малките с по няколко стаи). Гледайки цените обаче , те не държат по-малка от тези в хотелите с обслужващ персонал и си хотел. Ами в Созопол пък преди все така ходехме на място и в такива къщи, еми....то дори бани ни забраняваха да ползваме , няма топла вода, няма хавлии, дори чаршафи не сменяха, хладилник също нямаше. Това не ни пречеше особено , ама бяхме млади , че и на по-стари години се е случвало така да ходим. При нас морето е важно за здравето, трябва да го ползваме уж максимално в годината поне месец от лекар ни е казано и затова според ситуацията и възможностите сме ползвали всякакви варианти през годините.Сега търся нещо евтино и донякъде прилично за цената дето искам да дам. В Китен не съм почивала от дете и затова ми се искаше да отидем там., ама на тези цени , за това градче.... доста са си повярвали за мен там собствениците. Южния плаж го изключвам  по разбираеми причини, трудно е за втория човек да качва стълби , пък и за мен . Остава Северния и там чопля. В момента за мен това е най-изгодно и сравнително прилично като място и условия. Пък Сиси да си прецени, аз не съм фактор , не знам какво е вътре.

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 08:57 от Анонимен

# 548
Никой не ме е притеснявал...имаше самостоятелна баня, къпеш се когато и колкото пъти искаш. Всеки ден чистеха докато сме на плаж сутринта. Смениха кърпите и чаршафите на третия ден. Очите на хазаите не съм видяла за тези 7 дена....чувствахме се съвсем спокойно 😊
Стаите си имат всичко необходимо-легла, тв, хладилник, гардероб, тераса и баня...какво друго ми трябва. Нищо...

# 549
  • Буркина Фасо
: Тази година няма да търсим на място, тъй като мисля да ходим още от петък вечерта, а хазяите обикновено сутрин са навън и очакват туристи.
хазяите и вечерно време са в очакване. а и табелите "Свободни стаи" ги заместват  Laughing
има свободни квартири въпреки , че активният сезон започна. въпросът е кой какво търси.  за около 12-14 лв. стаи със самостоятелен WC трудно се намират. но дори и да са с общи тоалетна и баня на етажа пак не е проблем защото няма много туристи. често се случва на етажа да е запълнена само една стая (от общо 3-4). с добавяне на самостоятелни WC цените се покачват малко. като добавка климатик и Wi-fi - още малко се вдига цената.  за 3-5 нощувки чаршафите не се сменяват в повечето случаи.  така че всеки може да прецени какво му е нужно.
според мен по-ниски цени за стая/легло може да се намерят в къщите които не са с външна изолация и не са скоро боядисвани - т.е. къщи за целогодишно живеене. това не означава , че отвътре не са поддържани. търсете такива къщи - на 2-3 етажа и с не голяма разгъната площ.
една идея по-евтини са цените за стаи намиращи се в близост до шумотевицата.

# 550
  • Сф
Да, само че тя не иска на място да търси.Иначе съм сигурна че ще намери по- евтино.
Не разбрах и за колко нощувки ,само че за август търси, в пика.
Едно време (бабата се казваше така) нощувахме няколко приятели и семейства тук http://hotelflorakiten.com/prices/     
Едните приятели дойдоха само за 2 дни и пак ги прие бабет.Simple Smile( тя сигурно вече не е жива де)
Ако и синът е такъв търговец печен може и да спазарите за 35 лв.( това са цени за след 20.08, но какво от това)
До автогарата е по спомен, но ходехме пеш с малки деца до южния.Не знам защо.Мисля, че северния е дори по- близо.Своб.зона на северния би трябвало да е на 10 мин.пеша макс, посока базата на Мвр "Зеленика".

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 09:46 от PureLove

# 551
  • Стара Загора
Анес Люган, нямам нищо против бунгала, даже повече ми допада като вариант. От малка семейно всяка година бяхме в тази горичка (но на други бунгала) и беше чудничко. Като гледам снимките те са прибавили и част от бунгалата, в които отсядахме преди години, към Витоша.  Мислех, че има само за повече от 2-ма човека. Ще погледна. Малко е далечко от центъра, но за нас не е проблем, свикнали сме да ходим по много.

Може би ще има промяна в плана и може и на място рано сутринта да търсим. Въпреки това ако харесам нещо мога предварително да се обадя и евентуално да резервирам за да спестя обикалянето (че понякога много се проточва). За съжаления сигурно ще сме само за 3 нощувки, тъй като ни предстои и пътуване в чужбина. Между другото някои хазяи като разберат, че си за малко нощувки (примерно до 3), не искат да настаняват, доста често ни се е случвало.

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 11:07 от ❇Sisi_91❇

# 552
Тете, аз говоря за къща, където стопаните си дават стаите за почиващи. Където имат 3-4 свободни стаи и си живеят там. Баня има за почиващите и за стопаните отделно , ама това значи примерно обща баня на няколко семейства и тоалетна. Като не заредят бойлера , като направят така , че уж има повреда и почти 4 -5 дни чакат водопроводчик да оправи банята нямаш голям избор в силния сезон да се местиш. Това ни беше последната такава почивка в Созопол в стария град на хубаво място , ама...и дотам с такива къщи.
Ти си била в СЕМЕЕН ХОТЕЛ. Това е друго , то си е хотел с по-малко стаи , понякога дори са доста, просто си хотел с персонал 2-3 хора да почистват и зареждат , може и семейството , може и наети, но си има . По-принцип вече без климатик не наемаме стая , интернет си имаме непрекъснат в пакета и не питаме за такъв. Сега с това време климатика не е нужен толкова , ама...по-принцип цената не е толкова завишена, дори да не кажа никаква. Аз от години сравнявам цените на къщи за гости и хотели с климатик , хладилник , почистване  и обичайните  неща. Няма разлика примерно 2 -3 лв на човек да е, но си е различно. В друга такава къща пак в Созопол новия град, хазяйката беше все в двора и знае къде ходиш, какво носиш, кога пускаш климатик, хладилник не помня имаше ли... ама направо си под видеонаблюдение и мен ме притеснява някак. То си къща просто пристроена с още 2 етажа за гости.
Колкото и да е евтино , отиваш да си починеш , да се отпуснеш и да не си на нокти.
Тези семейни къщи , хотели, семейни и каквито и да са в Китен , от видяното от мен де поне, ми се струва , че някои са на голееееми разстояния от плажа. Просто си е далече , а улиците не са равни. Затова там , ако не знаеш добре градчето си е на шанс къде си резервирал. Не мога да ходя половин час до плаж , да качвам стълби примерно  уморена и слънчасала и после пак , ако искам по-късно пак да отида. Ходим без кола, защото не ми се рискува по пътищата  и не искам да я мисля , иначе си е удобство , ама.. така съм наложила и се спазва.
Както и да е, писах  за Сиси да види, че си търси и не намира и да прецени. За нас май и тази година няма да е  Китен края на сезона като гледам, а ми се искаше да отидем там. Ще изчакаме , има още време и да видим. То пък едно лято, та държат такива цени .

# 553
Аз се ориентирах по картата. И помощ от приятел де. Избираш един от двата плажа и цъкаш по картата в почивка.бг или букинг на хотелите до този плаж.

Аз не бих повторила заради стълбите...104 към южния плаж. Иначе хотела ни беше на 2 крачки от тях....
На северния не ми хареса...ходих и го огледах. Та Китен ми отпада за догодина...

Около лятното кино има доста симпатични къщички...там няма да е скъпо. По средата между двата плажа се пада там...а и е тихо.

# 554
  • Буркина Фасо

Между другото някои хазяи като разберат, че си за малко нощувки (примерно до 3), не искат да настаняват, доста често ни се е случвало. [/b][/color]
аз където бях пък често се случваше да идват само за по 1 нощувка. докато разберем , че си имаме комшии и те вече офейкали  Laughing  вероятно и цената е малко по-висока за 1-2 нощувки.
за много от по-обикновените квартири това е необходим доход - те разчитат само на това. докато по-класните хотелчета компенсират от подобни нощувки с по-високи цени.

около лятното кино е тихо когато няма прожекции

Общи условия

Активация на акаунт