За любители на салати

• 99 021
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • в кукувиче гнездо
Миналата година един приятел ни черпи с много вкусна топла салата с карфиол. Една глава карфиол и две-три шепи чери домати се грловат, добавят се към тях няколко печени червени чушки и нахут, овкусява се с лют сос от червени чушки, малко зехтин и сол. Уникална вкусна салата подходяща за по-студено време.

# 166
Много интересна тема. Записвам се и аз да следя.
Моя любима за зимата: айсберг, чери домати, слънчогледови/тиквени семки, пармезан/грана падано и дресинг (горчица, балсамико, зехтин, сол, черен пипер). За жалост зимата най-много страдам от липсата на домати Disappointed RelievedDisappointed Relieved
Но ето все пак и една любима салата с домати - Дакос
Дамати, натрошени сухари, риган, сирене (на по-едро) и босилеково песто. Ако стане сухо, може и малко зехтин да се добави.

# 167
Напоследък пека цвеклото- на морска сол. Просто го "забравям" на долния ред във фурната, докато пека нещо друго.  Whistling Пак или заливам със зехтин и увивам във фолио, или директно в тавичката.

TuЛи, цвеклото сурово го слагаш да се пече, без преди това да е варено?

# 168
Абсолютно сурово.

# 169
Цвеклото може да се изпече без да е варено, намазано с малко зехтин и увито в алуминиево фолио.

# 170
Супер. Ще опитам така.

# 171
  • София
Цвеклото може да се изпече без да е варено, намазано с малко зехтин и увито в алуминиево фолио.
След изпичането, с какво овкусявате?

# 172
Още малко зехтин, балсамико и сол.

# 173
Цвеклото го пека необелено, добре измито. Избирам не много едри глави, за да стане по-бързо. Много е ароматно след изпичане. Нарязвам го с нож на вълнички, заливам с оцет, зехтин и чесън.

# 174
Салати с цвекло харесвам но зависи на какво цвекло попадам ако има по-землист вкус и му се мръщим вкъщи. То много си зависи и от сорта де. Обаче в тази салата то направо плодова  Simple Smile с мед и зехтин проблеми няма много свежо се получава. Каза ми я съседка от мен прибавих мандарини. И само с ябълки и круши (и настъргано сурово цвекло, мед, зехтин) също е много вкусна

Салата с витамини от А до Я

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 15:23 от Кристал7

# 175
Вчера правих следната салата:
Настъргани -
прясно зеле
морков
ряпа Дайкон (дано я пиша правилно)
прясна краставица
Всичко това овкусено с олио, оцет и сол. Много ми беше вкусна, можех две купи да изям. Останалите също я одобриха.
Скоро правих и от настъргани червено цвекло (сурово), морков, краставица и круша. Хареса ми.

# 176
Ихааа Heart Eyes  Тая плодова салата с цвекло накара лигите ми да потекат! Още довечера ще я пробваммм...

Ето и от мен една зимна салата с херинга, която приготвям винаги когато очаквам повече гости. Много е вкусна и може да се направи няколко дена предварително, освен това и става в доволно количество, подходяща е за водка и за ракия Simple Smile

http://lety-culinaryadventure.blogspot.bg/2012/11/red-herring-salad.html

# 177
Цвеклото го пека необелено, добре измито. Избирам не много едри глави, за да стане по-бързо. Много е ароматно след изпичане. Нарязвам го с нож на вълнички, заливам с оцет, зехтин и чесън.

уникално е това!

# 178
На мен една вечер ми се хапваше салата, но нямах почти никакви продукти и действах с каквото имам - настъргани моркови, няколко листа зелена салата (за цвят) сирене, зехтин, сол и лимонов сок и воала - стана страхотна салата, която вече все по-често си приготвяме. А от опит мога да кажа и че става и за наяждане.

# 179
  • В градината...
И аз така случайно тези дни - имах останала сърцевина от копф салата, морков, червен лук, царевица от куитйка, със зехтин и лимонов сок стана чудна и лека салата.

Общи условия

Активация на акаунт