За любители на салати

• 99 029
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • WonderLand
Днес настъргах морков, ряпа, червено цвекло, начупих няколко розички карфиол, замразена царевица и шепа прчен белен слънчоглед. Подправих с малко сол, лимонов сок, зехтин, магданоз и съвсем малко синьо сиренце. Стана чудна салата.

# 181
  • Някъде по Дунава
Морков, цвекло и ряпа ми е редовната зимна салата, ще пробвам и със синьо сирене. Дайте някакви идеи със зеле. Обикновено правя зеле с моркови, зеле с краставици, понякога добавям и царевица.

# 182
nikolaeva зеле с моркови може да комбинираш с майонеза ако хапваш. Ако си добавиш и царевица ще стане супер.

# 183
Морков, цвекло и ряпа ми е редовната зимна салата, ще пробвам и със синьо сирене. Дайте някакви идеи със зеле. Обикновено правя зеле с моркови, зеле с краставици, понякога добавям и царевица.
На зелето му отиват и настъргано сурово червено цвекло, и ябълки. Вкусно е и зеле с риба тон от консерва. Може и маслини да добавиш. Ако ти се намират алабаш и земна ябълка, също става страхотна зимна салата със зеле.

# 184
Аз си правя една зимна салата в голям съд в хладилника. Нещо от сорта на туршия,но без да се стерилизира. Вкъщи много я обичат .
Нарязват се на дребно зеле ,червено цвекло и моркови. Добавя се и карфиол разчупен на розички.
Приготвя се марината от оцет,захар,сол,олио,вода и черен пипер на зърна по желание. Аз добавям и целина за аромат ,опитвам марината на вкус и я загрявам до завиране . В горещата марината се слагат зеленчуците,разбърква се и се оставя да изстине. Така приготвено може да изкара до 2 седмици в хладилник. Приготвянето ми отнема около 30 мин. ,а после си имаме салата за дълго. Може да се направи и с други зеленчуци.
Забравих да уточня ,че зеленчуците се добавят след спиране на котлона ако ги обичате по-хрупкави.

# 185
Аз си правя една зимна салата в голям съд в хладилника. Нещо от сорта на туршия,но без да се стерилизира. Вкъщи много я обичат .
Нарязват се на дребно зеле ,червено цвекло и моркови. Добавя се и карфиол разчупен на розички.
Приготвя се марината от оцет,захар,сол,олио,вода и черен пипер на зърна по желание. Аз добавям и целина за аромат ,опитвам марината на вкус и я загрявам до завиране . В горещата марината се слагат зеленчуците,разбърква се и се оставя да изстине. Така приготвено може да изкара до 2 седмици в хладилник. Приготвянето ми отнема около 30 мин. ,а после си имаме салата за дълго. Може да се направи и с други зеленчуци.
Забравих да уточня ,че зеленчуците се добавят след спиране на котлона ако ги обичате по-хрупкави.
Колко интересна и бърза прясна туршия/салата! Благодаря ти, че я сподели!

# 186
За нищо Blush. Това ни е любимата салата вкъщи . Така и мъжа и детето проядоха цвекло. А и мен много ме улеснява да не правя салата всеки ден.

# 187
Здравейте, аз обожавам зелена салата с крутони, киноа и нар. Дори не е необходим някакъв специален дресинг. Само зехтин е достатъчен, защото нарът придава страхотен аромат.

# 188
  • Някъде по Дунава
На зелето му отиват и настъргано сурово червено цвекло, и ябълки. Вкусно е и зеле с риба тон от консерва. Може и маслини да добавиш. Ако ти се намират алабаш и земна ябълка, също става страхотна зимна салата със зеле.
По принцип риба тон хапваме със зелена салата, но ще пробвам и със зеле. Харесвам и зеле с майонеза, но гледам да е по здравословно Wink

# 189
Ако си направиш домашна млечна майонеза и я смесиш с кисело мляко и малко горчица, ще стане съвсем здравословно.

# 190
  • WonderLand
Ако си направиш домашна млечна майонеза и я смесиш с кисело мляко и малко горчица, ще стане съвсем здравословно.

Тук не съм съгласна. Това че нещо е домашно не значи, че е здравословно. Майонезата все пак е 80%олио , та освен ако не е лъжица маьонеза на кофичка кисело мляко, никак не е здравословно. Но в този случай защо изобщо ще ти е майонезата.

# 191
Интересна ми е темата, искам да си направя нещо с авокадо и царевица - някой да предложи идеи?

# 192

Тук не съм съгласна. Това че нещо е домашно не значи, че е здравословно. Майонезата все пак е 80%олио , та освен ако не е лъжица маьонеза на кофичка кисело мляко, никак не е здравословно. Но в този случай защо изобщо ще ти е майонезата.
За три порции салата аз слагам общо 1-2 супени лъжици майонеза, смесени със същото количество изцедено кисело мляко и една лъжица горчица. Тук трябва да вметна, че аз се храня високомазнинно-нисковъглехидратно, така че салатата е в съответствие с режима. На този етап, подобно хранене ми е донесло само ползи, но разбира се, не твърдя, че това е универсалният здравословен режим за всеки.

# 193
Сетих се за още една любима зимна салата - настъргани моркови, цвекло и запечени орехови ядки, смлени или ситно нарязани. Подправям със сол, лимонов сок и зехтин.

# 194

Лимонче,може ли да споделиш колко кг. зеленчуци и марината с какви к-ва оцет,захар,олио и сол.Искам много да я пробвам!

Общи условия

Активация на акаунт