За любители на салати

• 99 019
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Одеве бях в Лидл и се прибрах с три глави броколи ( лев и нещо килото). Едната ще иде в днешния борш, а другите на топла салатка Simple Smile

# 151
Преди време бях правила невероятна салата със сурово броколи, но така и не успях да намеря точната рецепта отново. По спомени :

Половин глава броколи се кълца съвсем на ситно, добавят се настърган морков, ябълка, шепа стафиди и всичко това се подправя с дресинг от лимонов сок, тахан, зехтин и малко мед. Беше просто невероятна! Много свежа витаминозна бомба. Скоро пак ще направя

# 152
Споделяните рецепти за салати с броколи сън не ми дават от няколко дни насам! За съжаление, в нас само аз и дъщерята бихме ги оценили по достойнство... Ще забъркам тези дни количество за нас двете!
Много тачена и обична в нас е тази морковена салата салата, най- добре е да престои в хладилник около денонощие. Peace
Имах страхотна рецепта за нея, написана на ръка от жената на колега, пазила съм я близо 20 години, кътала съм я на различни континенти, но не мога да я намеря... Имам една последна идея къде може да е, утре ще търся и ако я намеря, ще я споделя. Иначе посоченото в линка най- много се доближава до нея.

Последна редакция: сб, 07 окт 2017, 23:56 от Анонимен

# 153
Минавам много набързо да споделя (извинявам се, ако е писано вече), че печения карфиол с черен пипер и зехтин се завършва според моите експерименти прекрасно с настъргана суха моцарела.

Децата не ядоха, но пък мама-грух ще омете всичко.  Hug

# 154
# 155
"Напуках" във фурната тънки остри чушчици.
Разбих в оцет, чеснова паста (много малко), зехтин и ги залях.
Посолих и ръснах повечко магданоз.
Да си оближеш пръстите - простичко но вкусно.

# 156
Една идея- ако ги направиш, вместо във фурната, на грил тигана или барбекюто и добавиш и малко мед в маринатата, ще станат още по-хубави.

# 157
Ох,  много обичам такива чушки! Направих си няколко буркана , подобни!
Има една салата с патлджани и капии,  но не са печени,  а мисля,  че са мариновани- сигурно с гореща марина,  зщото са добре " сготвени", само пстлсджана  е леко твърд.  Салатата представлява чушки,  патладжани,  сирене,  чесън и магданоз с оцет и мазнина. Някой ако има идея,  моля да сподели:)

# 158
Обожавам гръцка салата. Бърза, лесна и вкусна. Нарязвам на кубчета краставичка, сирене, домати, лук и чушка на шайби и няколко маслинки за разкош. Малко сол, зехтин и е готова.

# 159
  • В градината...
Обожавам гръцка салата. Бърза, лесна и вкусна. Нарязвам на кубчета краставичка, сирене, домати, лук и чушка на шайби и няколко маслинки за разкош. Малко сол, зехтин и е готова.
но с червен лук и задължително риган  Naughty

Аз като споменах снежанка от коприва, се сетих за коприва с варени яйца - също чудна салата, традиционна.

# 160
Малко странна, но адски свежа и вкусна салатка - настъргани краставица и морков на ренде, овкусени със сол, балсамико и зехтин.

# 161
Аз като споменах снежанка от коприва, се сетих за коприва с варени яйца - също чудна салата, традиционна.
И коприва с орехи. Ама с много орехи. Мням.

# 162
салата урнебес
Води се салата,но за мен е по-скоро разядка,много върви със скара
Натрошено сирене или смес сирене/извара,няколко лъжици домашна лютеница/айвар,ситно нарязани люта чушка,чесън и червен лук по желание.Всичак се разбърква добре и се изстудява за час.
салата Ропотамо
Сварен боб и грах(аз използвам от консерва/буркан за по-бързо),няколко нарязани печени червени чушки и кисели краставички,гъсто доматено пюре,олио и сол.Разбърква се и се оставя да престои час-два.

# 163
Копривата млада, сурова и ситно накълцана или я обработвате по някакъв начин?

# 164
Може и сурова, но аз я предпочитам попарена с вряла вода. Слагаш я в цедката за спагети и поливаш с врялата вода. След това, моментално я потапяш в студена. Отцеждаш, кълцаш, подправяш.

Общи условия

Активация на акаунт