За любители на салати

• 98 940
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Тази вечер ще правя една много вкусна салата, по-скоро сръбска разядка - паприка у павловци. Много е вкусна - сметана, люти жълти чушки и сирене.

Тези люти жълти чушки мариновани ли са или не? Зелени люти съм виждала, но жълти не съм.
Купувала съм от Сърбия нещо подобно, но с мариновани жълти камби.
Ще се радвам да споделиш за чушките и ако са купени, какви точно са.

# 691
Неотдавна пробвахме вкъщи морковите по корейски, но просто не са моето. Морковена салата със зехтин и лимон мога да ям с килограми, но нито чесъна, нито кориандъра ми допаднаха в "корейската". Е, може и аз да не съм я докарала както трябва. Ще и'дам и втори шанс, но с купешката, пък да видим.  Wink

# 692
  • в кукувиче гнездо
Тази вечер ще правя една много вкусна салата, по-скоро сръбска разядка - паприка у павловци. Много е вкусна - сметана, люти жълти чушки и сирене.

Тези люти жълти чушки мариновани ли са или не? Зелени люти съм виждала, но жълти не съм.
Купувала съм от Сърбия нещо подобно, но с мариновани жълти камби.
Ще се радвам да споделиш за чушките и ако са купени, какви точно са.

По оригинална рецепта е точно с жълти камби, които според мен са мариновани, като от туршия и са доста люти. Аз нямах такива и направих разядката с мариновани жълти люти чушлета, едни турски намирам, те са дребни и добавих свежа зелена чушка, нелюта. Разбърках със сметана и натрошено сирене. И стана страхотно. Е, не е като сръбското, но е много вкусно.

# 693
Неотдавна пробвахме вкъщи морковите по корейски, но просто не са моето. Морковена салата със зехтин и лимон мога да ям с килограми, но нито чесъна, нито кориандъра ми допаднаха в "корейската". Е, може и аз да не съм я докарала както трябва. Ще и'дам и втори шанс, но с купешката, пък да видим.  Wink

Аз я "подобрявах" на няколко пъти и взе да ми харесва. Но не я оставам да кисне, сложих много ситно нарязан пресен кориандър, 1 чесънче, черен пипер, лют червен пипер, зехтин, олио и много малко балсамико, черни маслини. Захар не харесвам , а и не ям като добавка. Мм не я хареса първоначално, обаче като я види в хладилника си слага и яде  hahaha
На работа си нося храна понякога и ме мързи да си я правя на място. Морковите ги нарязвам от вечерта и смесвам с кориандъра, червения и черния пипер и на място овкусявам, без чесън.

# 694
И аз се запалих по тези моркови по корейски , но то моето е някаква друга разновидност. Аз ги рендосвам морковите с робота , и слагам и бяла ряпа. Ябълков оцет , сусамово масло , чесънче и смлян лук една глава , без запържване. Пушен червен пипер , захар малко , черен пипер и толкоз. И ММ не я одобри , но и у нас като има , си слага. Ако щЕ. Аз си я ям . Laughing

# 695
В началото и аз в робота пробвах с морковите, но както друг потребител спомена е много важно да се нарежат с белачката, а да не са настъргани. С белачката са по-жилави и твърди и не се разкашват, иначе стават много водни.
Скрит текст:
В много от случаите аз си ям каквото си приготвя, на децата им дай ориз, паста и джанк, а мм е по българската традиционна кухня за мой ужас. Риба и морски вкъщи хапваме само аз и мс.
Иначе останалите обичат прясно наловена и приготвена риба и морски на място, лятото. Мс е спортист и от скоро започна да се интересува от здравословна храна и яде каквото му направя.

# 696
Stardust@,
Те са такива и в Безьозка. Днес ще си купя да ги пробвам в оригинал.
Аз гледам да се улеснявам, пък и сосчето е много вкусно. Да , смива се , но аз си я ям с голямата лъжица .
Веднъж и на гостите предложих , много я одобриха. Сусамовото масло придава много приятен аромат.
Намерих си начина , благодарение на темата , за нещо ново и вкусно.

# 697
  • на острова на мечтите
Ммммммммьмоите любими моркови по корейски.
Сега обаче тук започна да става много топло и предпочитам вече пресни салати,а не мариновани.
Днес салата от портокали с пресен лук. Нямам резане, но ще минем и без него.
Имам и малко прясно зеле, но то ще е за вечеря.

# 698
Идвам във вашата вкусна темичка със зов за помощ Smile
Преди месец купих от кварталния магазин една страхотна салата,
водеше се моркови с целина.На всички ни хареса, но като се върнах да купя още / с идеята да прочета съдържанието/ ми казаха,че някаква фирма пуснала тези салати, но после казали,че повече няма да правят от тях.
Та, салатата беше с настъргани моркови, целина и леко лютеше,
споменът ми е за богат вкус, но нищо по-конкретно Blush
Ако имате идеи в тази насока, ще съм благодарна.

# 699
Stardust@,
Те са такива и в Безьозка. Днес ще си купя да ги пробвам в оригинал.
Аз гледам да се улеснявам, пък и сосчето е много вкусно. Да , смива се , но аз си я ям с голямата лъжица .
Веднъж и на гостите предложих , много я одобриха. Сусамовото масло придава много приятен аромат.
Намерих си начина , благодарение на темата , за нещо ново и вкусно.

Готови салати не купувам, а и Берьозка тук няма, има няколко руски магазина в районите с предимно източно европейско население.
Не я смятам маринована, абсолютно прясна салата си е. Обичам разнобразието и ако ям само един вид ми омръзва, затова съм на периоди.

# 700
Тези моркови по корейски ги гледам от известно време и ми се струва, че ще са вкусни, но понеже никога не съм опитвала, не знам какво да очаквам, а рецептите, които намирам, са доста различни - един път в олиото се пържи лук, друг път - пипер, в трета рецепта пък е зехтин, който се сгрява, но нищо не се пържи в него. И кориандърът е в различни количества, както и лютият пипер. Препоръчайте ми рецептата, която сте пробвали и ви харесва.

# 701
Ще се повторя, понеже 5-6 пъти в годината ям пържено аз я направих с обикновено олио и студено пресован зехтин. Кориандър сложих пресен, много ситно нарязан, обилно, ароматът се абсорбира от морковите. Не обичам кориандър, но гадната нотка във вкуса на кориандъра не я усещам в тази салата. Слагам черен пипер и л\т червен (обичам л\то), чесън (1-2 скилидки), лук не, балсамико малко. Не кисна и мариновам, веднага хапвам. Салатата не е тежка и засища. По-горе момичетата дават вариации и ги харесват, въпрос на вкус е какво ще си сложиш и предполагам с времето ще си намериш твоята рецепта.  Peace

Морковите са много вкусни с нарязан портокал зехтин и кедрови ядки.

# 702
Моля, дайте рецептата за тези моркови отивам на пазар искам да я направя,но ако може по бързо,че съм с бебе и нямам време.да търся назад рецептата.Grinning

# 703
Моля, дайте рецептата за тези моркови отивам на пазар искам да я направя,но ако може по бързо,че съм с бебе и нямам време.да търся назад рецептата.Grinning
Аз оттук я прилагам , има много рецепти в нета , в разни варианти.
http://vkusen-svyat.blogspot.bg/2014/09/10_25.html

# 704
Много ми е хубаво, че повдигнах темата за тези моркови Simple Smile
Аз ги правя в бързия вариант, само настъргани и поръсени с готова суха смес/подправка. С лук не ми харесват.
Имам и  специалното ренде, но не мога да му хвана цаката и вместо идеално кръгли оранжеви червейчета, както на моите колежки рускини, при мен излизат на безформени стружки.

Общи условия

Активация на акаунт