За любители на салати

• 98 458
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Blue Heart
Моля, дайте рецептата за тези моркови отивам на пазар искам да я направя,но ако може по бързо,че съм с бебе и нямам време.да търся назад рецептата.Grinning
Аз оттук я прилагам , има много рецепти в нета , в разни варианти.
http://vkusen-svyat.blogspot.bg/2014/09/10_25.html

Благодаря много за бързия отговор!Ще ги направя купих моркови Satisfied

# 706
И мен ме заинтригувахте. Ако имам време, ще я направя за Великден. Много ми допадна и картофената с моркови, която е показана в линка.

# 707
Абе тия моркови по корейски май някой нашенец си ги е нарекал така. Имам колега кореец, родителите му имат собствен ресторант над 40 години. Никой не е чувал за подобни моркови. Пита ги и тях, понеже се раздумахме. Станах за смях...Ама карай. И мен ми се пробват, но да запържа в 200мл олио моркови е абсурд. Мога да ги ръсна с олио, но предполагам ефекта  и вкуса няма да е същия.

# 708
Цитат
Тази салата е измислена от корейците, живеещи на територията на СССР, като заместител на тяхното любимо кимчи,  тъй като не са можели да намерят китайско зеле за приготвянето му.
Което обяснява голяма им популярност в Русия, а също и факта, че истинските корейци не са ги чували. Нямам представа каква е истината, това намерих в гугъл. И аз съм от незапленените по салатата.

# 709
  • София
Морковите така са наречени от руснаците. Както ние сме нарекли руската салата, примерно.

# 710
  • При елфите ...
Една страхотна салатка, която сестра ми прави и аз много харесвам... зеле (островърхо, фино нарязано), авокадо (колкото повече, толкова повече), царевица, сладки чери домати, може и салатен лук... подправя се със сол, олио от рапица и много лимонов сок...

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 15:58 от Aredhel

# 711
Бяло зеле с авокадо звучи добре, бих пробвала. Царевицата я обичам само варена и на кочан, но все ще измисля какво друго да сложа.

# 712
  • При елфите ...
Бяло зеле с авокадо звучи добре, бих пробвала. Царевицата я обичам само варена и на кочан, но все ще измисля какво друго да сложа.
М-да... и на мен ми хареса комбинацията... редактирах се, че бях забравила за доматките... Wink

# 713
Да, липсваше и малко цвят на салатата в първоначалния вариант. Чери домати се връзват прекрасно. Но аз обичам много и зеле, и авокадо, и сигурно само двете на салата ще ми харесат.

# 714
Комбинацията е чудесна, но аз се смея на "авокадо - колкото повече, толкова повече", че и залято с олио - става калорична бомба и си е салата за наяждане! Бих сложила и пресен копър - чудесно върви и и с авокадо и с царевица и с зеле!

PS Пък ако ще я правя наистина за "наяждане" и ще си спестя "манджата" бих и сложила и парченца пилешко (варено или печено)

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 16:13 от Agent Provocateur

# 715
  • При елфите ...
Комбинацията е чудесна, но аз се смея на "авокадо - колкото повече, толкова повече", че и залято с олио - става калорична бомба и си е салата за наяждане! Бих сложила и пресен копър - чудесно върви и и с авокадо и с царевица и с зеле!

PS Пък ако ще я правя наистина за "наяждане" и ще си спестя "манджата" бих и сложила и парченца пилешко (варено или печено)
Олиото е от рапица... въобще не утежнява вкуса на салатата... количеството на продуктите може всеки да си го нагласи така както му харесва...

# 716
Simple Smile Аз визирах калориите, не вкуса (като човек, който много обича авокадо и го яде на корем се изказах) Simple Smile
Вкусът на тази салата е разкошен, в това съмнение нямам!

# 717
Така или иначе, салатите, ако не са за гости, отдавна ги правя за основно. ММ също се научи.

# 718
  • Мадрид / София
Авокадото съдържа полезни мазнини, освен това и действа засищащо така че много не може да се изяде.

# 719
  • на острова на мечтите
Аз имам една салата айсберг. И авокадо. Пресен лук. Ще видя какво мога да добавя.

Общи условия

Активация на акаунт