Карти таро - тема 16

• 53 537
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Какво ще кажете за тази подредба. Въпроса е за интимни взаимоотношения:
10 меч 7 чаши Императрица

10 меч и 7 чаши ги свързвам като разбити илюзии и болката до която водят ама таз императрица 🤔

И един въпрос за мен - харесва ли ме?
6 мечове 2 чаши асо жезли.
Мисля, че - да ама съм леко пристрасна 🤣😆

По първата комбинация и аз бих тълкувала по същия начин, а императрицата е много хубава карта, тя разширява и давс възможности за развитие.
По втория въпрос - о, човекът открива, че не само харесва Питащия, но и изпитва тръпка. Определено има химия тук Simple Smile
Криси, именно - императрицата ми е по-скоро положителна карта и в контекста на другите две се обърквам, въпреки че и тя си има отрицателно значение, но някак не мога да я свържа с останалите.
И на втората подредба по същия начин 6 мечове, въпреки че там по ми се свързват картите, може би си тръгваш от ситуация която вече не ти носи удовлетворение към новото, в което има тръпка и чувства.

Относно задаването на въпросите, другото което съм чела е че е хубаво да визуализираш това за което питаш 😄

# 106

Относно задаването на въпросите, другото което съм чела е че е хубаво да визуализираш това за което питаш 😄

Аз пък гледам да не визуализирам, изобщо нищо да не си представям, един вид смятам, че така се влияя на картите, дава им се насока. Когато казвам въпросът и тегля картите се опитвам да не мисля за нищо, да съм една "tabula rasa". Simple Smile
Чела съм доста как да се задават въпросите, но срещам толкова противоречиви неща. Така че за себе си съм изготвила определен начин.

# 107

[/quote]

То да визуализираш , ама тук в темата как да стане това?! Нито знаеш кой е насреща нито пък този за когото се пита. И как се визуализират вечните въпроси за чувства? Може би с две сърчица преплетени едно в друго.
Аз съм на мнение,  че в почти всички случаи картите отразяват питащия или ситуацията в която се намира.

# 108
Не знам за Вас как е,но винаги когато редя карти на друг човек,искам имена и предпочитам да ме питат на лични-това разбира се,поражда недоволства и не ми казват.Но аз редя не само таро,а използвам и други методи.Някои са доволни,други -не.На себе си се отказах да гледам-не мога.Някои дами,които вече не пишат в темата,искат пари,пробвах и с тях-плащах,обаче и там удрям на камък.Явно при мен таро не дава отговор на въпросите ми,не знам защо така.Не ме харесват картите.

# 109
Говорила съм с Sha по този въпрос за имената и въпросите. Не че има някакво значение, казвам го чисто информативно, просто защото за мен тя е най-, ама най-добрия таролог който познавам. Страшно е интуитивна и затова вероятно й помага близостта с природата и свободното владеене на чужди езици, които й позволяват отдавна да участва в чуждите групи, където аз съм само бегъл наблюдател, защото още се притеснявам да пиша. Та тя има много години опит с картите и според нея няма значение дали ще се осъществи пряк контакт, като е достатъчно само името на човек и намерението да се свържеш с него. Моят опит е подобен, въпреки че аз най-вече отговарям във фейсбук на въпроси, където хората имат поне снимки  и може да им разбереш имената, но понякога не ми посочват име на партньор и пак си излизат в повечето случаи точно нещата. Има обаче хора, с които се "свързвам" по-лесно с други по-трудно. Моето обяснение е, че всичко зависи доколко е "отворен" човек към гледането и доколко сте на една и съща енергийна честота един вид. Разбира се това е моето мнение. П.П. Имам приятелка, която гледа на боб и е много точна, затова не искам да пренебрегвам нито един инструмент. Хубав ден!

# 110
Аз от дълги години също следя и участвам в американски форуми и затова си позволих да дам съвет към тези, които искат да се научат къде е истинската сила на картите. Разбира се, че те се полват и като оракул, както каза това може да става с боб, кафе, вода, коса и т.н. Просто тази им полза за мен навлиза в някаква друга сфера, в която лично аз не стъпвам, т.е. предсказване или пък разнищване на трети лица и техните животи. Аз лично използвам картите не като окултен инструмент, а като портал към подсъзнанието и оттам идва разликата ни.

# 111
Аз от дълги години също следя и участвам в американски форуми и затова си позволих да дам съвет към тези, които искат да се научат къде е истинската сила на картите. Разбира се, че те се полват и като оракул, както каза това може да става с боб, кафе, вода, коса и т.н. Просто тази им полза за мен навлиза в някаква друга сфера, в която лично аз не стъпвам, т.е. предсказване или пък разнищване на трети лица и техните животи. Аз лично използвам картите не като окултен инструмент, а като портал към подсъзнанието и оттам идва разликата ни.

Ползвам ги  и по двата начина. Предпочитам първия, но хората се нуждаят от втория. Винаги уточнявам, че става въпрос за определени тенденции, според настоящите и минали условия. Не мисля, че е проблем, има много хора в историята на човечеството, които са сключвали такив инкарнационен договор да предсказват бъдещето, като пример мога да дам Едгар Кейси. Ако не е за теб, ще ти се даде знак. Не смятам и  че ползването им като окултен инсрумент е проблем, още повече че винаги съм го правила абсолютно безвъзмезно, въпреки че това предизвика гнева на някой "колежки". Много ти благодаря за мнението! Смятам, че всяка информация от  опит е от много голямо значение и точно в името на това, би ли споделила, ако не ти е неприятно, разбира се, защо предпочиташ да не използваш таро и като окултен инструмент. Юнг е поощрявал хората да го правят както като себепознавателен метод, така и като предсказателен, смело е ползвал таро и астрология.

# 112
Не ми е никак неприятно, даже ми е много интересен този разговор. Интересно е, че споменаваш Юнг като поддръжник на ползването на таро за "гледане" дали този или онзи ме харесва: може ли да ме насочиш къде е описано това? Защото аз съм чела неговите разработки по темата в курс по психология когато бях студентка (и когато се зароди интересът ми към картите) и помня категорично обратното както и неговото отрицателно отношение към врачуване.
А по-общо казано, аз с професията си съм се посветила на помагането на хората да реализират най-доброто у себе си и у другите, да постигнат познание на процесите и взаимовръзките в семейството, обществото, междуличностните отношения. Личната ми позиция е, че хората са свободни и силни агенти, които не са само реактивни към външното или на произвола на нещо невидимо за тях и достъпно само на избраните да го виждат с врачуване. Подобно разбиране за мен е анти-хуманистично, а аз съм твърдо в лагера на хуманистите Simple Smile Духовността е у всички нас, а не в ръцете на месии или пророци.

# 113
Не ми е никак неприятно, даже ми е много интересен този разговор. Интересно е, че споменаваш Юнг като поддръжник на ползването на таро за "гледане" дали този или онзи ме харесва: може ли да ме насочиш къде е описано това? Защото аз съм чела неговите разработки по темата в курс по психология когато бях студентка (и когато се зароди интересът ми към картите) и помня категорично обратното както и неговото отрицателно отношение към врачуване.
А по-общо казано, аз с професията си съм се посветила на помагането на хората да реализират най-доброто у себе си и у другите, да постигнат познание на процесите и взаимовръзките в семейството, обществото, междуличностните отношения. Личната ми позиция е, че хората са свободни и силни агенти, които не са само реактивни към външното или на произвола на нещо невидимо за тях и достъпно само на избраните да го виждат с врачуване. Подобно разбиране за мен е анти-хуманистично, а аз съм твърдо в лагера на хуманистите Simple Smile Духовността е у всички нас, а не в ръцете на месии или пророци.

Може би не съм превела добре или схванала добре. С такова впечатление останах, когато подготвях статията си за Юнг и таро. Тогава превеждах материали от  различни чужди сайтове и си подбрах само неща които ми харесаха. Освен това в биографията му има загатнати места, че в края на живота си си е бил променил мението си както за реинкарницията, така и гадетелните инструменти. В момента преразказвам по памет. Специално за таро е казвал, че вероятно може и да гадае. Този цитат го срещнах на няколко места от различни източници.Не съм съхранила линковете към чуждите страници, но преводите от там съм обобщила тук https://opus-occultum-taro.blogspot.bg/2017/09/blog-post_28.html

# 114
Какво визирате под "окултен инструмент"?

# 115
Какво визирате под "окултен инструмент"?

Аз го разбирам, като способ за предсказване. Simple Smile

# 116
krisi_1979, благодаря ти много за споделената статия, много е хубава и подробна. Не видях, честно казано, в цитатите от Юнг подкрепа на ползването им за гадаене, но може и аз нещо да пропускам. Истина е, че хората масово искат да надникнат в предстоящите събития или главите на другите. Може би аз самата имам резерви към това, защото смятам, че често е породено от безсилие и липса на увереност, че каквото и да се случи, ние ще имаме духовен ресурс за справяне. Истинското развитие според мен се крие там, но е непосилно по-трудно отколкото търсенето на отговор какво ще се случи.

# 117
За съжаление, много хора и да знаят, и да не знаят какво ще се случи, ще постъпят по един и същи начин. И това е защото имат един и същи начин на мислене, следват един модел на поведение; не случайно някои се оплакват, че попадат все на еди-какви-си хора, но всъщност те попадат не заради нещо друго, а заради самите себе си.
Аз също недолюбвам въпроси от типа "харесва ли ме", "ще имам ли връзка с някого", защото това са въпроси, на които се възлага много, не ми харесва нагласата на хората, че ако някой ги харесва - те са ценни, ако имат връзка с някого -са важни и се самоопределят с тази връзка. Това за мен е най-жалкото. Всеки трябва да вижда собствената си стойност, да я развива, да я пази. Но не и да се определя като майка на деца, жена на съпруг или служител в еди-коя си фирма.

Все пак смятам, че силата на Таро е в прогнозата за бъдещето. Искам да се науча да бъда добра в четенето на картите. Те носят много информация, но често хората не искат да я чуят.

Последна редакция: ср, 25 окт 2017, 21:44 от колорадски бръмбър

# 118
Единственото, което мога и ми се иска да добавя в заключение на тази дискусия е, че аз лично не смятам, че съм достатъчно мъдра, за да "преместя охлюва". Ако хората имат нужда от гадател и го търсят, а не от психоаналитик, не съм аз човека, който трябва да ги разубеждава, нито да ги поучава от какви въпроси имат нужда. Те сами си усещат. Все пак имат най-добрата възможност  за връзка с душата си. Моята лична дълбока убеденост е, че първите психоаналитичи на човечеството са били гадателите и принципно различие в работата им не вижам. И в практиката си започвам често от гадателски въпрос, а разговора така или иначе свършва със съвет и хората са доволни. Щом са ме потърсили, значи е имало защо ,все пак смятам, че синхроничността е поне феномен,свързан с Юнг, който не може да бъде оспорен. Е, да приемем, че лицето Х. се е събудило, видяло е моя статия съвсем случайно, а предния ден си е мислело, че би му помогнало някой да му гадае за връзката. Сутринта вижда статията , синхроничността "сработва" и на обяд ми пише. Как трябва да постъпя? Да го разубедя колко безсмислено е да се опита да разгадае бъдещето или просто човешки да попиша с него или да се опитам да му помогна. Опита ми е научил, че хората имат нужда само от разговор, "кафето"  и картите са само повод Simple Smile

# 119
Да, нека приемем, че позициите ни са много различни; аз не виждам лошо в това и уважавам този отговор. Отделно не спекулирате с болката на хората и надеждите, след като не им взимате пари за разговорите. От чисто любопитсво ми е интересно как се поддържа финансово този вид услуга към хората? В смисъл, откъде намирате средства за времето и ресурсите вложени с тази помощ?
Една от разликите може би в нашата употреба на таро е това, че аз професионално се занимавам по цял ден с доста натоварващи и емоционално тежки пролеми на хората и картите са ми егоистично главно времето за интроспекция.

Общи условия

Активация на акаунт