Отговори
# 105
  • София

А сега сериозно - позицията ми не е против закона и необходимостта му, а по отношение на това, че има нужда от актуализация, за да може да покрие нови случаи, като този на eldorado_f. Все пак, "класическото семейство" отдавна не е това, което беше.
Анелия, законът получи куп актуализации, но не може да разглежда поименно всяка ситуация, за да ѝ се подчини.
И да, законът пази интересите на "класическото семейство"- нали затова си се подписала черно на бяло?

Когато излезеш извън рамките на класическото семейство, просто трябва да го направиш според закона и после да влезеш в  другия вид съжителстване.
Случаят, който обсъждаме, е толкова " единичен", та няма как да се стигне до тълкователно решение или изменение на закона.
Но пък, с малко повече разправии, е решим и няма опасност детето да остане доживот " собственост" на бившия съпруг. Peace
Що се отнася до хората, които просто не си правят труда да прочетат закона- незнанието му не оправдава мерака да бъде променен. Peace

# 106
Не се наемам да убеждавам Анелия. Университет, предполагам, би свършил работа.
Предложения кой точно, или?
Когато няма аргументи и не може да се води нормална дискусия без агресия, се започва с лични нападки... Даммм.

Абсурд, съгласна съм с теб, че не може да се дефинира всеки един случай в закона. Но би могло да се помисли за опростено решаване на случаи, в които е ясно, че бившият съпруг не е баща на детето. Защото сега процедурата минава през ДНК анализ, съд и т.н.

# 107
  • Манчестър
Не се наемам да убеждавам Анелия. Университет, предполагам, би свършил работа.
Предложения кой точно, или?
Когато няма аргументи и не може да се води нормална дискусия без агресия, се започва с лични нападки... Даммм.

Абсурд, съгласна съм с теб, че не може да се дефинира всеки един случай в закона. Но би могло да се помисли за опростено решаване на случаи, в които е ясно, че бившият съпруг не е баща на детето. Защото сега процедурата минава през ДНК анализ, съд и т.н.

Т.е. Едни излишни парични разходи, за да доказваш нещо,което е очевидно. Щото някой не се е сетил да редактира закона и да го осъвремени.

# 108
  • София
А дали наистина в случая не може да се избегне ДНК-анализа, защото адвокатът може и да се презастрахова

# 109
  • Пловдив
А дали наистина в случая не може да се избегне ДНК-анализа, защото адвокатът може и да се презастрахова
Имам и аз такива подозрения за презастраховане, но все пак не мога да бъда сигурна, те си преценяват.
Нямам практика по тези дела и не знам каква е практиката на съставите по тях - безумно ми се вижда да отхвърлят иска заради липсата на ДНК-тест при наличието на тези доказателства за начина на забременяването, но определено не бих си заложила главата. Wink

# 110
  • София
ЗА ДНК тест с 8 маркера е 600 лв., видях го някъде. Но не съм компетентна колко добра е лабораторията

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 14:34 от Cuckoo

# 111
Няма драма. Ще мине процесът. Ще представят при доказателствените искания документите  за АРТ като преди това правилно ще формулират петитума си.  А ако ответната страна оспорва - той да иска ДНК - експертиза. Заради последното заострям вниманието върху формулировката.

# 112
  • Пловдив
Днес се зачудих какво става с Елдорадо и 300-дневния срок и погледнах мненията и от последните дни - 9 декември е прескочен, с това нуждата от иск за оспорване на бащинството е преодоляна и тя всеки момент трябва да роди, така че - леко раждане!

# 113
  • София
Магдена, благодаря за вниманието!

Девойката не само, че влезе в положение, ами даже я преносвам с един ден за сега. Simple Smile

Дано е леко раждането!

# 114
Радвам се за теб Hug Една грижа по-малко.
Леко раждане !

# 115
  • някъде в орбита...
eldorado_f, поздравления за разминаването с проблема Grin
Леко раждане Wink

# 116
  • София
Не се прави ДНК анализ. И "гинекологична експертиза" от вещо лице стига.
Но след като сте прескочили 300 те дни - супер.

# 117
  • Пловдив
Така наречената гинекологична експертиза определя само времето на зачеване и според мен едва ли стига (струва ми се, че щеше да стига само във времената, когато освен свидетели да разкажат кой е бил или не е бил партньор на майката към месец май по-миналата година други начини за доказване на бащинство не е имало открити от науката Wink). Да не говорим, че аз лично въобще не виждам какъв е смисълът от нея, понеже, общо взето, времето на зачеване е ясно за неспециалист и без нея, особено при наличие на медицински документи, в които е отбелязан термин, доносеност и т.н. (да, знам, че има практика да я назначават).
Както и да е, тук проблемът отпада.

# 118
  • София
Здравейте! Първо да се похваля- имам си акт за раждане, нямах проблеми от общината. В болницата ме предупредиха да очаквам проблем, но Слава Богу нямах. Не знам дали щеше да е така ако трябваше да я запиша на мое име.  Според моята адвокатка, ако се беше стигнало до дело, задължително ще искат ДНК експертиза, независимо от това, че мога да докажа, че детето е заченато ин витро и няма как да е от бившия ми съпруг. Към момента това развитие ме устройва. Дали някой е наясно за какви документи би ми трябвал подписа на биологичния баща на детето?

# 119
  • София
Чак за паспорт.
Чакай де - защо казваш биологичен баща? Не е ли баща по акт за раждане?

Общи условия

Активация на акаунт