АГ-гр.Русе

• 134 596
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
deskatta, и аз ти говоря за стандартен вагинален, прави се, за да се провери състоянието на шийката на матката, евентуално разкритие и това е, което знам. Можеш да откажеш винаги, това си е твое право!

В русенското АГ има стаи със и без бебоци. Аз бях с моя бебешок в стая! Това беше повече от прекрасно за мен, а други мами предпочитат да са отделно, за да съберат сили. Татковците не ги пускат. И лично мен, ако питаш по-добре! Все пак има доста родилки от малцинствата. И в моята стая имаше и никак нямаше да ми е приятно да се изсипят роднини на въпросната съседка  Simple Smile Снимах бебчо с фотоапарта и го носех на таткото да го гледа  Wink

# 496
OnlyOne много ти благодаря за информацията.
А и това с малцинствата, има някаква логика, до сега не се бях замисляла.

# 497
Здравейте на всички, Зачетох се из форума и реших и аз да се включа с моя "опит". Родих сега на 18 август. Д-р Зарзаланов ме оперира понеже бях със секцио. Не съм имала уговорка, но останах невероятно доволна. Приеха ме вечерта на 17ти, за да ме подготвят. След операцията ни занесоха в реанимация (карил май му викаха). Понеже от самото ми влизане в Аг се водех с едно момиче и така до изписването. Та в карила ни обърнаха страхотно внимание, отговаряха ни на всички въпроси и се грижеха повече от перфектно за нас. На другата сутрин ни вдигнаха за раздвижване. Един съвет за след операцията ако на някой му се наложи да ражда така: раздвижвайте се, макар че боли, после е по лесно. Та на сутринта благодарение на въртенето ми цяла нощ заради болките в кръста (имам дискова херния) аз станах сама ( за сведение в момента съм над 100кг). От там ни качиха в гинекологията за още един ден. Отношението на акушерките е повече от перфектно. Такова нещо като "никой не ми обърна внимание" изобщо не видях. На сутринта вече ни качиха при бебетата. Аз бях в стая с 5 легла и бебетата бяха в съседната стая - виждаш си ги, има нещо като шибър между двете стаи и от там даже ти ги подават за кърмене. И тази стая и стаята където бебето е при тебе си имат предимства и недостатъци. Аз съм доволна че бях в тази стая. И отново - страхотно отношение. Бях се наплашила да раждам в Русе, но в крайна сметка така реших и изобщо не съжалявам. Следващият път пак ще е там. За Патологично отделение (не Патология, както ме поправи една акушерка) мога да кажа само лоши неща. И там съм лежала при предната бременност, за съжаление неуспешна. В крайна сметка май нещата се свеждат до определена степен и до късмет. Макар че сега е месеца на отпуските и персонала беше уредял, вместо да бяха изнервени заради повечето работа те намираха време и да се шегуват. Какво повече мога да кажа от това, че съм щастлива че родих там.

# 498
  • На брега на реката
Изинявай, ама на кой ден си видя бебока? И как стимулира кърмата? Ей това много ме дразни на АГ-то, и да искаш да го закърмиш от първата минутка, ще се намери ли кой да откликне?

# 499
При секцио понеже имаш 2 заздравителни дни бебето се дава на третия ден. Тоест след операцията си един ден в карил, на другия ден си в гинекология и чак на третия ден те качват при бебетата. При мен като ме качиха ми дадоха да кърмя. Мислех си че имам кърма ама уви. Няколко капки море не правят. Така ми го даваха 2 пъти и аз нямам с какво да го нахраня. Разрани ми гърдите и започнаха да болят адски. На следващото хранене като ми се подуха от кърма... ужас.  Наложи се едната от акушерките да ме "дои" ръчно. Момичето буквално си ме спаси от хирург понеже бях почнала да ставам на бучки. И аз се притеснявах, че няма да ми слезе кърма, но явно природата си знае работата. Наложи ми се дори да пия хапчета за намаляване на лактацията и сега съм добре.

# 500
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ!
ОТ МНОГО ОТДАВНА ТАЯ В СЕБЕ СИ ОМРАЗА И БЯС СПРЯМО ДОКТОРИТЕ В АГ,ГР.РУСЕ...
РЕШИХ ДА СПОДЕЛЯ С ВАС ТОВА,КОЕТО МЕ МЪЧИ,ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА ПОЛУЧА РАЗПЛАТА И УТЕХА ОТ ТЕЗИ ХОРА...ПОНЕ ЩЕ МИ ОЛЕКНЕ КАТО ГО КАЖА...
РОДИХ ПРЕДИ 2ГОД ИПОЛОВИНА ТАМ..ПРЕКРАСНО МОМЧЕНЦЕ...
ИМАХ ПРОБЛЕМИ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТА,3 ПЪТИ ВЛИЗАХ,НАКРАЯ СТОЯХ 2МЕС НА СИСТЕМИ... И ТОЧНО ЗАЩОТО МЕ ПОЗНАВАХА ДОБРЕ И ЗНАЕХА ОТ КАКВО ИМАМ НУЖДА,РЕШИХА ДА РОДЯ НОРМАЛНО!
ДЕТЕТО МИ Е С 60% УВРЕЖДАНЕ НА ЛЯВОТО КРАЧЕ  ОТ САМОТО РАЖДАНЕ,ТАКА ПИШЕ В РЕШЕНИЕТО НА ТЕЛК!
БЛАГОДАРЯ ВИ СКЪПИ ДОКТОРИ Т СЪРЦЕ!ДАНО ГОСПОД ВИ ПРОСТИ ХИЛЯДИТЕ ГРЕХОВЕ,ЗАЩОТО ЗНАМ,ЧЕ НЕ СЪМ САМО АЗ...
И ДАНО БОГ МИ ПОМОГНЕ ЗА ДЕТЕНЦЕТО,ДА МИ Е ЖИВО И ЗДРАВО!
ЕДНА БЯСНААААА МАЙЧИЦА НА ЕДНО КРАСИВО И УМНО ДЕТЕНЦЕ!!! #Cussing out

# 501
the big bear , съчувствия!  Cry
Дано все по-малко подобни постове да има в темите за русенските гинеколози!  Praynig

# 502
the big bear, аз също съжалявам за мъките, които са ти причинили лекарите и най-вече на беззащитното създание.
Надявам се по някакъв начин да може да коригира тази увреда.
Но щом имаш от ТЕЛК такова решение, можеш да ги съдиш, няма да оправи състоянието на детето ти, но ще е някакво възмездие или помощ за лечение.

# 503
Здравейте, бих искала да попитам за АГ Ескулап - и по точно за аборт в клиниката - как се процедира, цена, отношение на персонала. Моля да споделите. Надявам се че не се повтарям, но немога да изчета всичко написано newsm78

# 504
Ако може да се намеся като прясна-прясна родилка.Бебка е вече на 1 месец, а аз искам да споделя за отношението и обстановката в АГ Русе.
Първо искам да похваля целият екип от КАРИЛ и да им благодаря за ЧОВЕШКОТО отношение към мен през целия ми 8 дневен престой в тяхното отделение.ВСИЧКИ бяха изключително любезни, нямаше една сестра, която да не е проявила съпричастност и да не е откликнала на нуждите ми като пациент. Съжалявам само, че не мога да ги изброя поименно, но както казах "хвалбите" ми са към цялото отделение.
Благодарна съм и на д-р Велков, който ми направи секциото, страхотен специалист и човек!
И сега започвам да плюя!
За 19-дневния ми престой в болницата се изкъпах само ВЕДНЪЖ, понеже спряха топлата вода поради авария.Тя така и не се пусна до изписването ми.С много молби и "кандърдисване" успях да убедя визитиращата лекарка, че вече мокрите кърпички не вършат работа и просто трябва да си взема душ.Тя ме пусна за час и половина .... Е не че ми стигна, но поне беше нещо.
Времето си беше студеничко тогава и се предполагаше, че ще се отоплява ..... Е да де ама нямаше и парно!Караха ни да си носим "духалки" от вкъщи, които по-късно ни взеха, защото ел инсталацията на сградата била стара и се натоварвала.А за студа в коридорите няма да ви описвам какъв беше.
Сега най-важното: 2 дни след направеното ми секцио по спешност слизах на всеки 3 часа за да кърмя малката (понеже ме държаха в КАРИЛ защото там ИМАШЕ КЛИМАТИК и беше топло) нищо че се размотавах по студените коридори аз исках да кърмя и намирах начини.Та може би след около 3-4 дни при мен в КАРИЛ дойде неонатоложката д-р Итова, която директно ми каза, че аз съм най-безотговорния човек на света, понеже не съм отишла при нея за да я попитам за състоянието на бебето ми.Видиш ли тя е дошла на крака за да ми каже как е бебето, което аз всеки 3 часа виждам и обменям информация с акушерките, които се грижат за нея.Каза ми, че веднъж не съм слязла по време на визитация, за да разговарям с нея, а аз всеки божи ден в 9 часа сутринта (когато уж минават) съм там и стоях поне до 10.Имах доктор, който се грижеше за мен през цялото време и постоянно ми даваше информация относно бебето, а аз му имам доверие и все пак незнам каква е йерархията в болницата незнаех, че трябва да чукам от врата на врата за да търся този и онзи и да го питам как е детето ми.
Мисля, че повечето от вас знаят каква е обстановката в родилното, още повече да си там от доста време и докторите да не могат да намерят причината за високите левкоцити (в моя случай) и да не знаеш кога ще си тръгнеш оттам най-малкото да се изкъпеш, и накрая да дойде една докторица и да ти каже, че ти си безотговорна и невежа и неможеш да се грижиш за детето си е това е върха просто.Каза ми също, че и ще изпише детето, защото мен не се знае кога ще ме оправят и един вид здраво бебе заемало място  #Cussing out .Изчаках я да си тръгне и се разплаках, просто това беше като капак на всичко което се случваше.Тогава дойдоха сестрите от отделението (КАРИЛ), които ме утешиха и казаха, че няма да позволят да изпишат по-рано детето.
Има и още доста, но това е главното.Нямам за цел да плаша бъдещите майчета и се надявам никой никога да не претърпява такова грозно отношение.Все пак това трябва да бъде един прекрасен момент от нашия живот.Съжалявам стана малко дългичко, но се чувствах длъжна да споделя.

П.С. Подадена е жалба към въпроснала неонатоложка и съветвам всички, които претърпят лошо и нехуманно отношение да не се страхуват да пишат и говорят, защото само с писане по форумите не става, нужно е да се осведомят съответните инстанции.

# 505
Марти123 честито бебче. Да сте живи и здрави двете и дано ти бързо да забравиш този кошмар.
Просто е много жалко, че така се опорочава един хубав миг в живота на хората. Много ми е любопитно, ако тази беше изписала бебето, то дали самичко щеше да стане и да си тръгне. Това на шега есествено, но някак си не ми го побира ума. За обратен случай съм чувала - майката изписана, бебо остава. Но пък да изпишат бебето. И то какво да си се гледа самичко.
За пореден път се убеждавам, че тези в Русе са ужасни от към отношение към родилките.
Късмет с подадената жалба

# 506
deskatta благодаря и ти и цялото ти семейство да сте живи и здрави.
Ами и аз незнам, има баби за да го гледат има и АМ в магазина за да го хранят, но това ли е най-важното - да се освободи една "каса бира място", при все че тогава имаше само 3 бебета в отделението?!?А къде остава майката и кърмата която е ценна за него и въобще връзката м/у майка - бебе, която вече си изградила и когато те погледне малката душичка и ти си целия свят за него.За това ми стана болно, не заради злобата на някой си, който дойде и си изля "отровата"и не го видях повече.На тях не им пука, те просто си работят!Живи и здрави да са!На никого не мисля злото, но когато не вършиш работата си с любов защо изобщо си там?

# 507
Марти123 разбирам те напълно. Имала съм приключения в това АГ по друга причина (не съм раждала там, надявам се никога да не ми се наложи). Просто заради отношението на целия им екип сега съм се принудила да си водя консултациите в друг град.
След краткия ми престой разбрах, че никой там не го вълнува за чувства, емоции и такова нещо като човечност им е адски непознато. Жалко, защото много майки са принудени да пътуват до други градове след като могат да се възползват от услугите в собствения си град.

# 508
в КАРИЛ дойде неонатоложката д-р Итова, която директно ми каза, че аз съм най-безотговорния човек на света, понеже не съм отишла при нея за да я попитам за състоянието на бебето ми.Видиш ли тя е дошла на крака за да ми каже как е бебето...
хм, това ме накара да си спомня, че и на мен ми казаха същото, не си спомням неонатоложката коя беше, наистина. с много строг тон ме обяви за незаинтересована, но пък аз не й останах длъжна, нещо се счепкахме за коластрата, която цедя и хвърлям, защото дъщеря ми не искаше да се съобрази с часовете за хранене и спеше, когато ми я даваха. но пък не съм се обидила от думите й, даже ми беше смешно, звучеше ми като другарката в детската градина. само дето пръст не ми клатеше заканително...
предполагам, родилката винаги може да се подпише за отказ от продължение на лечението и да си тръгне  с бебето по- рано, без да чака да й изтече пътеката по здравна каса,ако смята това за необходимо. с подписа си поема отговорност за своето състояние и това на бебето. това е.

# 509
  • На брега на реката
А нямаше ли и условие, ако не се изпълни пътеката, пациента да трябва да си плати престоя?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт