Искам да кажа ... (139) през октомври 2017

• 230 421
  • 5 026
  •   1
Отговори
# 4 695
  • София
ама алергиите не са ли си лични 🤔

Са, но има и фамилна обремененост, разбира се. Като идеш на алерголог, айде не първия, ама втория въпрос е майка ти, баща ти имали ли са някакви алергии или хронични заболявания на алергична основа - астма, бронхиални спазми, уртикарии и пр. За някои алергии се счита, че над 50 % от алергизиращият фактор е генетично обусловен - примерно  алергията към пчелната отрова.

Ти си преценяваш, разбира се, просто ми се стори, че не си достатъчно информирана по въпроса, затова си позволявам да дудна, ако досаждам - извинявай!

# 4 696
  • Пазете Гор
...Снощи се събудих в 4 и не заспах, да не е Пълнолуние?

Сега е нещо като полу-луние, ако има изобщо таква дума.
При ранно събуждане правя разни дребни и полезни неща, които ми помагат да заспя отново: Посещавам нужника. Пия вода. Протягам се, докато гледам през прозореца. Лягам и почвам да съчинявам - все дно ще ме печатат в селския ни вестник - разказ, пътепис или в краен случай доклад. Гарантирано заспиване до три минути.

Днеска имах две дребни неприятности.
Рендосах си дълбоко пръстите с бабиното кухненско ренде. То, тежичко, потъмняло и грозновато, е от някаква звънка стомана и има подлия навик да се самозаточва. Та сега пръстите ми са облепени като дъска за обяви. Интересно, че не ме болеше докато стържех - вероятно се е задействала някаква конфитюрена анестезия, но пък в момента ми иде да крещя. Ако щете вярвайте, но начуках тоя пост с един пръст - тежко и нарядко - както петел кълве царевица.

Друго - оня ден сабахлем гледам на стълба до главната улица някакъв нов некролог с голяма снимка. Бря, викам си, помен ще е на някой комшия, ама защо са го приложили на снимка в цял ръст? Вгледах се - то било обява. Загубили някакъв чорлав като кукер котарак и то в нашата махала. Награда - 250 лева. Уха! Идеята, че между бараките, курниците и нужниците наоколо се разхождат едни 150 долара нацяло направи съня ми неспокоен. Напук на вятъра, с привидно разсеян вид пребродих отрано и не веднъж коприварниците и глухите ни улици. Нищо! Е, намерих си една отвертка, ама то е дребна утеха.
Завчера се домъкна оня дребосък, за когото ви писах неотдавна, и ми намери работа да го храня, пощя и прочие, па си викам - като ще е орис - защо дойде той, а не онова ходещо портмоненце? Все е котка.

Днеска, късно следобеда, дочух някаква уйдурма откъм улицата. Погледнах - едни комшии връчваха ошашавения кукер-котарак на симпатична възрастна двойка. Прибраха го в кутия в багажника на съвсем ново Ауди. Па после дълго се тупаха по раменете и се убеждаваха, че то не заради парите, но да не се скитало хайванчето. Хеле - тръгнаха си, а хич не се сетих да им предложа бонус - малкият ушат мяукащ натрапник, с чието настаняване бера ядове напоследък.

Ония комшии цял ден пекат кюфтета и ребра. Пъпки ще им излязат, голямо плюскане.

# 4 697
  • Sofia
 Joy Куркума, у-н-и-к-а-л-е-н си  bowuu. Уйдурма...  hahahaбях я забравила тая дума  Hug. Грижете се за хайванчето,знаеш ли...може и него някой да го търси,но ми се чини,че няма да му го върнете  Wink.
Завърнахме се дОма ние.Че то не е лошо  Crazy.Така с аероплана ,цър-пър,на махла можем го обърнем София-Варна  Mr. Green.Ни помен от вятър нагоре в небесата нямаше  Peace.
Утре посрещам и таткото,прибирам и котараната и ще се събЕрем.
Желаещи за Хелоунско празненство-няма.
Рая и Никол да оздравяват  Praynig!

# 4 698
  • Пазете Гор
Веднъж летях София-Варна във вятър и беше голямо подскачане при кацането във Варна. Току се гмурваше ей тъй - по три-четири метра. Хм. Самолетът беше витлов, де. Хубаво е, че сте пътували леко.

Не ща да се грижа за тоя бълхлив таласъм, Джена, ама хич! Напъпли тука, крещи, възползва се най-нагло от излишъците жалост, които понякога се завъждат у обдарените с маса мъже. Ще го пласирам някому.

А тия, възрастните, голямо приключение си спретнали. Скарали се за нещо с ветеринаря от благополучния си квартал и решили да го сменят с нашия селски. Той не знам колко е ветеринар, ама е сладкодумен като Благолажа. Бог знае защо, ама преди 25 години е бил в Зимбамбве и оттогава насам всяка седмица има нова история и теория за тамошните нрави, животинки и яденета. Та обслужил им рошавия котак и им наговорил толкова, че да им бръмчи главата. Излезли те и що да видят - гумата им спаднала. Ами сега? Упътили ги към гумаджията Б, дето е през 5 къщи. Да ви кажа под секрет - не ходете при него. Той само напоследък се пропи, ама машинките му са скапани открай време. С тая, дето балансира гуми с нея, по-вероятно е масло да избиете, нежели да тури тежестите където трябва. Абе както и да е. Тоя образ Б. в опушеното си стайче ако не слуша Slayer, значи си е пуснал друг някакъв Death Metal, с колкото мощ имат колоните му с размер на бидон за кисело зеле.
Та докато чичката се договарял с Б., котаракът, чул онова стържене и се размяукал в клетката си. Лелята понечила да го утеши, като го прегърне. Отворила вратичката, и оня китеник щукнал из бараките на махалата. А нататък ви разправих.

# 4 699
  • София, Младост
Уф, Куркума, сборник да издадеш с постовете си. Всеки един е история. Респект!

# 4 700
Куркума, след поредната ти прекрасна история ми е по-поносимо отиването на работа.
Днес, по незнайни причини, влакът е пълен и то с разнообразни странници. Като се качвах налетях на гримирана се кака. Нищо невиждано, ама тя не се пудреше или слагаше спирала, а беше извадила огромен професионален куфар и напълно се префасонираше. После някой запя, а аз почти пристигам и леко ме е страх да си отворя пощата.

# 4 701
  • София
Оф, хора, благодаря ви, че направихте толкова смешно и леко ставането ми в 4 тази сутрин😂 Да сте живи и здрави!

# 4 702
  • На брега на реката
А ти искаш да ни напускаш, а? Де на друго място ще намериш такава раздумка и релакс?

# 4 703
Добро утро!
Усмихна ме и мен на ранина Куркума Grinning Дано да ти минат бързо пръстите. Толкова зловещи истории съм слушала, в които са намесени рендета, че такова чудо почти не ползвам. Имам едно куцо, дето не може да настърже морков, ама и пръста не може да ми настърже, та си кютам с него. Веси не се ли беше скопосала и тя с ренде?

Даун Dizzy Face Тая кака сигурно си е сменяла физиономията за Хелуин.

Рая, да се оправя Никол бързо, ужасен ужас е този вирус сякаш.

И аз рано кукнах, а снощи окъснях с лягането и сега съм кривак.

# 4 704
  • На брега на реката
Аз пък, се наспах. Легнах си в 10 и в 5,30, кукуряк.
Забравих да пиша на Куркума. Хубаво е да се направи инжекция против тетанус, ако е старичко рендето, но да не са минали 24 часа. Аз също съм се рендосвала така и е много болезнено.

# 4 705
Добро утро! Куркума, благодаря за хубавите разкази, приятен начин за събуждане, пиши повечко де, не се скъпи, ако и с един пръст, много ти се отдава!
Не знам какво луние е, ама ей ме шест часа и се ококорих, не обичам да не съм наспана!
Моето малкото два пъти става да пита сутрин ли е и ще я маскирам ли, сън не е спала:)
Как не взех някакви боички, сега ще се чудя какво да я правя.

# 4 706
Със сенки, Жаки, Рая снощи се прави за репетиция, супер беше. На устата като цип с молив за очи. Пак температура смъкваме ние, поне през нощта нямаше, но и сега пада, не като при дребното да не мръдва. Препоръчвам покриване с мокър тензух, не е гадно като чаршаф, а действа, но цялото тяло, десетина пъти през минута мокрим

# 4 707
  • Ямбол
Добро утро и от мен.
Ужасно е детето ти да боледува. Дано се оправят малките.

В нашето школо днес решихме да не чуждопоклонничим и да си направим празник на есента. Няма да се маскираме, но ще се състезаваме с ядене на тиквени изделия и ще продаваме благотворително. Ще видим какво ще се получи, дано се забавляват децата. Те между другото поеха идеята много присърце и направиха сами хубава организация.

# 4 708
Добро утро,
малко по-поносимо е ставането като е светло сутринта.
Лиляна много добра идея, дано се забавлявате.
Рая да оздравявате, ще мине лошия период.
Куркума много леко ти се лее думата, страшно ми харесват такива хора.
В къщи най малката е леко хремава, дано не мине в нещо повече.
Хубав ден на всички.

# 4 709
Добро утро!
Хайде на последния учебен ден!
Куркума, ти си знаеш! Предлагам вместо да събираме дребни пари за следващото бебе в темата да те подпомогнем да издадеш твоите писания. Добре ще жегне егото ни, че някъде  ще се мъдри обобщеното БГ-Мамма.
Райче, аз като трябва да разказвам за алергиите на щерката пред лекар, като песен- псувня ми тече от устата. То майка му, сестра му, ММ....
Хубава идея, Лиляна.
Децата наблягат на празника Хелоуин единствено в часовете по английски. Дори са им тематични. Няма лошо- учат подходящи думички.

Общи условия

Активация на акаунт