Нощно напикаване

• 268 182
  • 975
  •   2
Отговори
# 60
  • София - Варна - Бургас
За Габрово става дума. Има една лекарка, която е по-известна, не се сещам в момента за името и, Снежана някоя си, и тя е откровено луда!!!

Би ли споделил защо смяташ така, по какво си преценил?

# 61
  • Габрово
Ами по всичко, как се облича, как гледа с някакъв мержелеещ се поглед, въобще човек не може да сбърка. Не е стегната, знаеш има хора и като ги видиш веднага си казваш: ето това е човека, който ще ми свърши работа. Тя не е такава, а и имам лични впечатления, които смятам да не споделям сега. Но да оставим това настрана. Би ли споделил защо смяташ, че Киетюд е боза, като все пак той не е приготвен от някой знахар, ами е продукт на BOIRON?

# 62
  • София - Варна - Бургас
 Пусни търсачката във форума и ще разбереш - писано е поне 200 пъти защо.

# 63
# 64
А по темата:има ли нещо по-ново,което да помага по-ефикасно при напикаване на по-големи деца? Медицината не е ли напреднала и да предложе нещо нова,а не бабешки методи и хомеопатични,или други "смешни методи"?Ако някой знае да пише!

# 65
  • София - Варна - Бургас
А по темата:има ли нещо по-ново,което да помага по-ефикасно при напикаване на по-големи деца? Медицината не е ли напреднала и да предложе нещо нова,а не бабешки методи и хомеопатични,или други "смешни методи"?Ако някой знае да пише!

"смешните" хомеопатични методи, показват, че нощното напикаване при 9 от 10 деца се дължи, на психо/емоционални причини, като стрес, несправедливо наказание и несправедливо отношение, различни страхове - я от телевизията но повечето от "бабешкото" плашене с Торбалани и какво ли още не, и не на последно място и побой!

monk86, не може родителя да крещи или да набие детето (или и двете заедно), то да се разплаче, което е психо-емоционален отдушник, но тогава да му забранят да плаче, особено ако е момче, защото видите ли момчетата не бивало да плачат?!
  ... а после да виниш медицината и да търсиш проблема в сомата - и конкретно в пикочния му мехур.

# 66
Някой може ли да ми каже има ли някакви странични действия върху детето приема на Дриптан и колко ефиктивен е?

# 67
За това колко е ефикасен Дриптана,мога да кажа ,че докато го пиеше синът ми не се напикаваше,но след като го спря отново почна.При нас ефект нямаше,същото беше и с Адиуритина.Може да е индивидуално и на някой пък да е помогнал!

# 68
Здравейте!
 Моята дъщеря е още малка,на 3 год.,но повечето нощи е напишана,понякога ускпява да се стиска и се събужда към 5ч. сутринта да пиша.
 Макар,че смятам ,че още е рано за да се каже дали има такъв проблем,започвам да се притесявам.
 Според вас от каква възраст,трябва да се мисли за този проблем.

# 69
Според лекарите, след 5г. Мария вече е почти на 6г. Но още си се напишква вечер. Ние сме на периоди. Има месеци през които си е суха, и после 2-3 седмици в които всяка вече е мокра. Пила е Дриптан - при нея с много странични рекции и го спряхме бързо. И адиуретин сме капали, но наистина при него ефекта е само докато се използва. Сега сериозно съм се замислила да я завед да и направят в Пирогов уродинамика.

# 70
На времето майка ми завела сестра ми на лекар, защото докъм 2-та година почти нямала зъби.
И докторът й казал-Другарко, да сте виждала човек без неизрасли зъби?
Мисълта ми е-голям човек, който да се напикава не съм срещала.
Аз се напикавах до към 12-13 година. Обсъждала съм проблема с много близки и познати.
Оказа се, че е много срещан.
Като добросъвестна майка Вие търсите най-доброто за детето си, но това непрекъснато
сменяне и пробване на всякакви илачи е ужасно травматизиращо.
Нашите навремето ме тормозиха с какво ли не. Върха беше рецептата на Ванга
да ми метнат кожа от току-що заклан заек и докато кръвта му още капела да ми я
сложат на гърба.
Е тогава вече ги отразях.
Благодарна съм на майка ми, че приемаше проблема нормално
и не ми вменяваше някаква вина. Напротив, просто го приехме за част от
ежедневието ни и се съобразявахме. Събуждаше ме нощем, сменяше чаршафи.
Никога не ме спирала от лагер. Ходех по на три за лято. Говореше с учителките,
нямаше проблеми да ни будят. Казвам-ни, защото такива пикливи като мен имаше доста.
Аз съм със Спина бифида.

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 12:14 от zlatnata tolumba

# 71
  • София
Според лекарите, след 5г. Мария вече е почти на 6г. Но още си се напишква вечер. Ние сме на периоди. Има месеци през които си е суха, и после 2-3 седмици в които всяка вече е мокра. Пила е Дриптан - при нея с много странични рекции и го спряхме бързо. И адиуретин сме капали, но наистина при него ефекта е само докато се използва. Сега сериозно съм се замислила да я завед да и направят в Пирогов уродинамика.
Мойта дъщеря до 5 -тата си година се напишкваше нощем(не много често , но се случваше 1 ,2 пъти в месеца). Но тя пък и много течности пие!  Започна да стиска през деня и да пишка само по 4 пъти на ден, започнаха  едни цистити един след друг (имаше бактерии в урината) #Crazy... заведох я на уродинамично изследване в Пирогов при доц. Кънчев и той и откри недоразвит пикочен мехур  Shocked, т. е. мехура не се е доразвил във функцията - изпразване. Затова и много рядко пишкаше(стискаше) през деня. Съответно ни назначи медикаментозно лечение. Така 3 месеца беше на хапчета и на контролни уродинамични изследвания всеки месец - и резултата е , че вече е излекувана, мехура се разви и сега пишка по 6-8 пъти в денонощие и няма нощни напикавания!  Hug

# 72

Аз съм със Спина бифида.

Моят син е вече на 14 и все още се напикава-рядко ,в месеца един-два пъти,но все пак си е голям проблем и за него,и за мен.Той също е със Спина бифида.Минали сме през какво ли не.Всякакви елачи и  лекарства сме пили.Нищо не е помогнало.Сега пие само Коластра и Зелена енергия на Аква Сорс,по препоръка на майка от форума,на чието дете тези продукти са помогнали.Чакам с нетърпение да го израсте,но съм доста притеснена на колко години ще стане това!

# 73
При мен стана покрай идването на първата ми менструация,
към 12-тата година беше.
Както казах, аз съм си приказвала доста с познати по този въпрос и
повечето са споделяли, че са се оттървали от проблема именно
покрай половото си съзряване.
Стига тормози детето, казвам го най-добронамерено, шапка ти
свалям за усилията, но когато почне да си ляга без  мисълта-а тази нощ
дали ще се напикая, след като почне да се вълнува повече от момичета,
от колкото от мокрите чаршафи и проблема ще отшуми.
Ще почне от друго да ги мокри...
Да ти е жив и здрав!

# 74
Стига тормози детето, казвам го най-добронамерено, шапка ти
свалям за усилията, но когато почне да си ляга без  мисълта-а тази нощ
дали ще се напикая, след като почне да се вълнува повече от момичета,
от колкото от мокрите чаршафи и проблема ще отшуми.
Ще почне от друго да ги мокри...
Да ти е жив и здрав!
И аз съм на това мнение. Мария е по малка, но тя дори не разбира че се е напишкала. Не говориме за това, дори не го споменавам. Сменям чаршава вечер и толкова. Но сериозно мисля да я заведа при Кънчев да и направят уродинамика. И аз чух предположение : най - вероятно е със спина бифида.

Общи условия

Активация на акаунт