КГБ = Клуб на Готините Баби - 182.

• 63 662
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Да наваксам пропуснатото писане Simple Smile
В момента гледам това с Людмила Чурсина - https://www.youtube.com/watch?v=7rcI5Zg6g2c
Детските ми спомени са, че изпитвах голям страх като го гледах този филм. Сега съм в началото, но пак така ми действа /за сега/ Simple Smile

# 91
Момичета, коя Грети има рожден ден?

Ако става въпрос за  мен, има някаква грешка.

Май стана наистина объркване с Гери.

Няма значение! Приемам поздравленията в аванс. Все пак е този месец,  макар и в последния му ден.

Мери, благодаря за рецептата. В събота от  пазара ще си купя малко и ще направя. Планирам и малко царска за прясна консумация.

Моята сурова туршия е по следната рецепта:
-зеле  на резени, моркови, кервиз,
- зелени чушки и зелени домати, предварително сложени в солена вода.
Редя зеле, моркови, чушка, домат, кервиз, може и резенче чукундур в найлонови торбички. Надупчвам торбичката и я слагам в кофа или друг съд. После пак пълня торбичка и я слагам  отгоре върху първата. Така слагам 4 -5 торбички, според големината на съда. Затискам с речен гладък камък. Заливам със саламура от вода и морска сол. Претакам кажи речи всеки ден до готовност. Миналата година втаса за 2 седмици, защото беше топло.  Вадя торбичка, измивам съдържанието и ядем хрупкава свежа туршийка. После следващата торбичка и така до края.
Тази година ще правя поетапно, за да не втасва наведнъж.
Лека нощ, приятелки! А поздравленията бяха чудесни и ще си ги запазя до съответния ден.

# 92
  • София
КАГ, ние ще ги повторим на датата.
За трушията забравих да пиша - Пл. дупчи краставичките и зелените доматчета. Да влезе саламура в тях.
Мери, сериала Угрюм река го гледах в Москва, бях 5 -6 кл. Прие се с интерес от зрителите. Аз гледах повечето за битовизми от живота, беше ми интересно. Не съм се замисляла за другото.

# 93
КАГ, ние ще ги повторим на датата.
За трушията забравих да пиша - Пл. дупчи краставичките и зелените доматчета. Да влезе саламура в тях.
Мери, сериала Угрюм река го гледах в Москва, бях 5 -6 кл. Прие се с интерес от зрителите. Аз гледах повечето за битовизми от живота, беше ми интересно. Не съм се замисляла за другото.

За зелените доматчета и аз ги дупча. Корнишоните  - не.
КАГ ме подсети за затискане на туршията. Аз затискам отгоре с лозови пръчки.

# 94
Аз срязвам чушките на върха, а доматите не. Корнишони не слагам в туршия. Правя ги отделно в буркани. Тази година пропуснах. Използвам ги рядко- за руло "Стефани" и за руска салата. Като ми потрябват, ще си купя готови. Навремето майка ми правеше корнишони в саламура и после в туршията. Бяха много хрупкави.

Гледала съм "Угрюм река" преди много години. Имам и книгата.  Подсещате ме да си я припомня.
Отново ЛЕКА  НОЩ!

# 95
  • София
Да се прицънцуря към пишещите посестрими, та да има материал за тези, дето обичат да четат Mr. Green
Поработих рехаво-пациентите идваха през един, все едно, че се бяха наговорили.
Тази вечер се посмях с малката внучка. Руските ни приятели искаха да я видят по Скайп, но чавето отказа, защото имала пъпчица на челото. Нощес я е ухапало комарче Joy Е всичко друго очаквах, но такъв отговор-не. rotfImbo И не иска да си ходи, иска да остане при баба и деди. Майка й обяснява, че за Коледа или ние ще отидем при тях, или те ще дойдат при нас. Да, ама аз ще съм в сесия и няма да ми е до гости Joy
Утре аз ще съм на "чушкова" вълнА.
МЕРИ, как така ще си айлякчийка? Ами новодошлите чушки кой ще ги оправи?
СВЕТЪЛЧО, сигурно след ремонта ще ти е като по Некерман Joy Тези риби, раци и " хохлюви " кой ще ти ги рисува в кухнята? Дай на внучетата по една четка и им постави задача.  redecoration
АЙША, внучката беше на разходка с дядо си, а аз сама се вихрих в кухнята. Върнаха се, когато баничката вече беше готова. Изненадах се, че чавето поиска да яде от нея. И добре си хапна. Да не са му уроки Simple Smile Слава Богу, нямам злояди внучета.  newsm63
ГЪБКЕ, изпрахте ли одеялата Mr. Green Хареса ми стихотворението за учителите.
ДЖИЛИ, подареният ми от теб Антуриум не е спрял да цъфти. Започна миналата година преди Коледа. Погледна ли го, или пък когато го поливам, си мисля за теб Hug Добра идея даваш за среща през следващата седмица. Аз съм ЗА. Нали знаеш, че който дава идеята, той определя мястото. Ти си на ход Simple Smile
ДОБИиии, толкова ти се зарадвах, като се появи на хоризонта. Защо толкова голям ремонт сте захванали? До тухла newsm78 Работата е сериозна. bowuu Вярно е, че после е като по журнал, ама до тогава-много  хамалогия.
ХУЛИ, какво става с Голдън? Дойде ли ветеринарният доктор?
БОРЯНА ми липсва Sad
Руснаците ме чакат да си поговорим. За сега с Русия нямаме часова разлика. Ще бъдем час след тях, когато в края на м. октомври върнем стрелките час назад. Еееей, ще имаме един час повече в Брезник! lalalala lalalala lalalala lalalala lalalala lalalala lalalala
Лека нощ и розови сънища wavey
Леле мале, докато се натуткам, цели 6 поста. Публикувам и отивам да чета newsm44

# 96
КАГ- колкото повече,толкова повече- за поздравите де🤗😍
А колко интересна рецепта си написала с торбичките!Практично е.
Нямя да ровиш да търсиш морков,зеле и т.н.

Солената трушия аз правя на литър вода 35-40 грама  едра сол.Така приготвям и зелето.
Днес мариновах пет кг чушки.Излязоха шест буркана.
Достатъчно е.Важното е да има разнообразие.

Фло -дай малко гласност за точената баница-рИцепка и т.н.

Мери  и аз помня филма от едно време.
Тежък филм,но не ми е бил страшен.

Гледам си филма ,Слави и пиша.Дано не сътворих някоя глупост.

Лека и спокойна!

О,Фло ме изпреварила.
Даа,изпрани са одеялата,изсъхнали ,сгънати прилежно си чакат потребителите.Ама като се вдъхнових ,че изпрах и олекотените зимни,които прах напролет😂
Ама ей така да ми замиришат на свежо.Нали луд умора нямал😎😁

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 23:55 от Gabkata

# 97
  • София
Изчетох ви с удоволствие.

ХУЛИ, жалко за животинката. Сигурна ли се, че е тази диагноза? Дано да не е. За кръвното не знам какво да кажа.  newsm78 Масово се оплакват приятели и пациенти, че тези дни кръвнишкото им "играе" и е по-високо от нормалното. Моите руснаци споделиха, че тези дни е имало силни магнитни бури и те също са се чувствали зле. Може би и от по-рязкото захлаждане. Знам ли?

МЕРИ, с удоволствие ще изгледам Угрюм река отново, може би в почивниците, ако не отидем на село. Зависи от прогнозата за времето. Ако вали, няма да ходим. Дано утре не забравя, от 22.10 по Bulgaria on air, ще дават Двама мъже в града с Жан Габен и Ален Делон. Гледала съм го много отдавна. Двамата велики актьори направиха запомнящ се филм. Каква игра! Говореха не с думи, говореха с очи. Сложила съм си бележка на хладилника, за да не забравя.

ГРЕТИ, това не бях го чувала за трушийка в пликчета. Ето, че научих нещо ново.

Виждате ли колко е полезно да си общуваме на мегдана. " Споделяме си всичко, пием си кафето, кахЪрим се когато болно е детето, а после пак сме бойните бабетки, разменяме рецепти за чорби и плетки "

Дописвам, за да отговоря на Гъбката.
Ох миличка, баба ми казваше-Кога ли ковач кова, кога ли дупето му почерня.  hahaha Joy Точно това се отнася за мен. Боже, Боже, доживях да давам рИцепКа за баница, ама като питаш, да ти кажа.
В купа слагам половин килограм брашно ( София мел-светлосин или тъмносин етикет ) правя кладенче, слагам чаена лъжичка сол, супена лъжица олио и супена лъжица оцет. Замесвам тестото, като постепенно добавям хладка вода, около 300 грама. Омесвам го добре и го оставям да се отпусне около половин час, в купата, завито с кърпа. От това тесто ми излизат 3 по-големи, или 4 по-малки кори.През това време правя плънката. Първата ми баница беше само със сирене и яйца. Тогава разточих 3 кори ( 250 гр. сирене и 2 яйца ) Втората ми баница, днешната ( виждаш ли какъв богат опит имам Joy) направих със сирене, яйца и един голям стрък праз лук. Разточих 4 кори. Разтопих олио и масло. През това време тестото се поотпусна и стана малко по-мекичко. Разделих го на 4 еднакви топки. Корите разточвам в/у кухненския плот. Ръся с брашно и отначало разточвам кората без да я навивам на точилката, но когато достигне диаметър около 40 см. я навивам на точилката, като постоянно ръся с брашно и кората, и плота.  И така, докато стане около 60 см. в диаметър. После я премятам на лявата си ръка и с дясната разтеглям кората, докато съвсем изтънее. По краищата също я тегля, за да не останат по-дебели. Поръсвам с мазнината, прихлупвам от двата срещуположни края кората, та да се допрат частите й и пак ръся с мазнина. Слагам от плънката навсякъде и навивам на руло. Първата ми баница беше не на руло и усукана, а като плисирана. Така ми показа жената, която ме научи. Ръсиш мазнина в тавичката ( моята тавичка е с размер 28 см. в диаметър, Имам и по-големи тави, но за 3 - 4 кори тази е добре ), редиш корите в кръг, поръсваш и от горе малко мазнина и печеш. Е, това е. Моите хора определено предпочитат домашно точените баници. Целия масраф от замесването до слагането във фурната беше 1 час и 10 мин. Следващата, която ще опитам да направя ще е с тиква.
Хайде пак лека нощ Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 00:16 от Flo 51

# 98
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро, милимоички!
Изчетени сте - колко е хубаво сутрин да има маТриал за четене!
Преди кафето да се похваля - днес ще си имам гостенче! Снощи се обажда щерката да ми каже, че Криско с останалите футболисти ще идват на мач в Кубрат в събота. И аз й заявявам, че в събота сме на фестивал до обяд!!! Ами сега! То, ако нямаше да пеем да не отида, ама сме на сцена! Та се разбрахме днес да дойде след обяд, а за утре до обяд ще се разберем с него  мачът им е от 12 . Нямам представа кога ще се върнем, но се надявам да го гледам. То какъв ли мач ще бъде - дават го дъждовно, но Анжела каза, че в спортната зала имало голямо игрище и можело да са там. Та ще видим! Ще ми остане до неделя. Сутринта в неделя ще го изпратя.
 А сега ето и кафето:

# 99
Добро утро !

Някои неща никога няма да излязат от мода:
благородство, доброта, искреност и добри маниери.

Янче , тенкю за кафето ! Успех на фестивала и мача

# 100
Добро утро.
А сега да видя к'Во съм запомнила:) - снощи четох, сега дочетох...

За зимнина си приказвате, не е моята тема:).
Такова нещо отдавна не съм правила, по много причини, но за човек и половина не си струва струвалото.

К.А.Г (Грети)  Hug.
Разбрах, че съм сгафила с поздравите, но като и аз ,,барабар Петко с мъжете'' да не пропусна, че рядко съм в час със случващото се... Няма лошо, в края на месеца, ако нямам пропуски, отново ще те поздравя bouquet

Питате къде ходя и к'Ви ги върша.
Шъъът, за това говоря само очи в очи, не че на вас не искам да ви кажа, но не искам да задоволявам любопитството на драгите читатели,  мои доброжелатели.

За срещата - с големи букви пиша - да.
Уж го изкопирах, ама дали ще се появи newsm78

СПИСЪК

1. ХУЛИ  bg

2. ШПУНЦ  newsm18

3. ФУРИЙКА  animal037

4. ЯЖКА  afwitch

5. МАЯ  newsm56

6. ФЛО  tooth

7. РИМАР  wavey

8. МАРИНА  nature016

9. ДИДИА  newsm63

10. ПИПИЛОТА  newsm01

11. ИХА  feeding

12. ТАНУ  newsm67

13. Джили #Onfire

През другата седмица ще потвърдя участието си с парично потвърждение:) .
Ще видим как ще стане - по ЕКОНТ  или лично.

За срещата, която ви предложих - наистина оставям на вас- когато и където ви е удобно, само да има желаещи. За сега само в сряда от 11.00 до към 15.00 имам ангажимент.

Янче, приятно изкарване с двете внучета.
Криско сам ли пътува от Русе до вас? То не, че знам колко е разтоянието между двата града, ама той сигурно е 5-6 клас, или най-много 7_ми. Успех и на него и на теб утре.

Адашке, мила и драга Laughing Hug Heart Eyes, много ме кефиш с твоят антуриум bouquet.
Аз от толкова години, сигурно 15-тина, та може и повече да са минали от първият ми, в момента се оказах без антуриум . Два имах, и двата сега като си зазимявах къщата поеха последния си път към контейнера.
Не цъфтят проклетниците, листата им съхнат по краищата, аз ги ,,постригвам'' за да красиви, но те от много изрязване само клечки останаха. Поправимо е положението, нови ще си купя- по-млади и по-красиви:), ама що при толкова грижи така ми се отблагодаряват.
Впрочем най-много ми живя първия, подарен ми от приятелка. Няколко години го гледах, цъфтя си като пич няколко сезона, ама няма нищо вечно на тоя свят...

Май е време да ставам значи.
Слънцето изгря - имам гардероби да пререждам, обувки да сменям летни със зимни,  на два прозореца пердетата да изпера, а и да ги измия, че тези дни като пуснат парното да не се гъзуркам около радиаторите. Пълна програма -плюс пазаруване, готвене и всичко съпътстващо КПП - дейностите.

Да ви е хубав денят, да ви е спокойно и уютно.
До скоро.

п.п. Охооо, Иха -  Hug

# 101
Добро утро! Ароматен чай от мен че ми дразни гърлото

Янче, разминават ви се програмите, но пак ще имаш време да му се порадваш  Simple Smile Успех на мача и добро представяне на вас на фестивала

Хули,  Hug за теб и кучо

Фло  Grinning като ще е гарга - да е рошава, като ще е ремонт - да е из основи, необходимо зло  Laughing

Интересни рецепти за туршии споделяте, аз не правя вече никакви  Embarassed то не ги и ядем, за разнообразие понякога купувам нещо готово, предпочитаме свежи салати, доколкото е възможно

# 102
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Днес нашето голямо момче Краси навършва 12 години!

Приеми пожелания за здраве , късмет и много успехи в училище и бъдещите начинания!
Пожелавам ти упоритост , сили , енергия ,
с които да щурмуваш целите си и да бъдеш пръв!

# 103
  • Кубрат/ Пишурка

Ооо, имаме си рожденик!

КРАСКО, ПОЖЕЛАВАМ ТИ ВСИЧКО НАЙ-ДОБРО: УСПЕХИ ВЪВ ВСИЧКО! ЗДРАВЕ! МНОГО ЯКИ ПОДАРЪЦИ! БЪДИ ЩАСТЛИВ!

Джили, сам пътува от Русе - един час с автобус  47 км . През януари ще направи 13 и е в VI клас.

# 104
  • Кубрат/ Пишурка
 Бяло момиче се влюбило в много богат негър. Майка й обаче не му разрешавала да се омъжи за него. Отишъл той да й иска ръката:
– Вярно ли е че си много богат?
– Да аз ужасно богат
– Ми добре. Женете се ама имам три условия!
– Аз обича нея. Аз направи всичко.
– Първо- тя трябва да живее в супер луксозна къща на 6 етажа.
– Аз обича нея. Аз направи такава.
– Второ- да има последния модел лимузина с всички екстри вътре.
Аз обича нея. Аз купи такава.
– И трето- най-важно: трябва да ти е 42 см.
– Аз обича нея. Аз отреже 10. Joy

Бойко Борисов е на посещение в Англия и е поканен от кралицата на чай. По време на срещата Борисов пита кралицата каква е тайната на успешния политик. Кралицата му отговаря:
– Много просто, трябва да е обграден от интелигентни хора!

Бойко пита:
-А как се разбира дали някой е интелигентен или не?
-Много просто – отговаря му кралицата – трябва да се зададе адекватен въпрос, ето сега ще Ви покажа.

…Кралицата взема телефона, натиска копчето, за да може и Бойко да слуша разговора и звъни на Дейвид Камерън
-Г-н Камерън, ще Ви задам един въпрос. Майка Ви има син, баща Ви също има син, обаче този син не е Ваш брат. Кажете ми, кой е този син?
-Очевидно е, че това съм аз, Ваше Величество – отговорил Камерън.
-Правилно, благодаря Ви – казва кралицата, затваря телефона и се обръща към Бойко:
-Разбрахте ли сега, г-н Борисов?
-Да, Ваше Величество, разбрах!
Прибира се Бойко в България, вика Цветанов и го пита:
-Абе, Цветанов, баща ти има син, майка ти има син, обаче този син не е твой брат, кой е той в такъв случай?

Цветанов се затруднява да отговори и казва, че ще си помисли добре, за да отговори правилно. След това излиза и започва да разпитва министрите и депутатите от ГЕРБ, да му отговорят. Никой не съумява да отговори, затова след няколко часа мъки Цветанов се обажда на ректора на Софийския университет и го пита:
-Г-н ректор, може ли да Ви задам един въпрос?
-Разбира се, г-н Цветанов!
-Майка Ви има син, баща Ви има син, но този син не е Ваш брат, кой е тогава?
-Естествено, това съм аз – отговаря ректора.
Доволен и щастлив Цветанов търчи при Бойко и казва:
-Знам отговора на въпроса ти, това е ректора на Софийския университет!
-Не, идиот такъв, това е Дейвид Камерън!

Днес съм завеждащ смехотерапията!

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 12:04 от Янче-то

Общи условия

Активация на акаунт