Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 577
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Да си жива, здрава и слаба, Амур! Все такава воля и пстояннатво ти пожелавам!
Ако не хапнеш едно парче торта, не си човек!

Три дни почивах, че съм/бях болна и бягането днес беше трудно. В началото на дистанцията откровено се питах  "ти сериозно ли се записа на бягането? къде си тръгнАла бе, каке?" 9 км. зор, обяд 2 яйца и богата салата с кейл, доматки, краставички, айсберг и малко пушен врат. Крокпотвам едно телешко за вечеря.

# 136
  • Козлодуй
Амур, Честит рожден ден и от мен Simple Smile Да си здрава, щастлива и много красива и обичана жена Simple Smile
За днес съм до тук на 1 яйце, кефир, много чай и кафе с мляко и стевия Simple Smile

# 137
И при нас телешко за вечеря, маринова се с мисо в хладилника.

За закуска правих брауни с нахут по подобрена рецепта и щяха да се избият вкъщи, ха-ха. При нас е Денят на благодарността и сме си вкъщи днес.

Забелязвам напоследък, че шоколадът вече няма същия ефект при мен, много странно. Изобщо не изпитвам удоволствие като го ям. Всъщност аз като се замисля чисто вкусово винаги съм се наслаждавала най-много на карамел. Не се оплаквам Wink Тъкмо за себе си повече няма да купувам шоколад, ха-ха

И една графика, която ми допадна. На английски език е, за което предварително се извинявам.

https://www.pinterest.ca/pin/AfyCrTF6BpXE-DbW2BdeDpltowWV6-BOe2w … a0oRCuhn0m7vWNJY/

Амур, ЧРД Simple Smile

# 138
Kaisia , **Sisi** , Sunny29 , Beeps ,  pvacheva, Галче ,  ,   bouquet

Beeps, няма начин да я пропусна.    Laughing
Аз затова съм си избрала доживотна диета, която "позволява" човек да кривва от пътя понякога...   Grinning
От утре, пак без захар.    Mr. Green

# 139
Амурче, честит празник Revolving HeartsFlowers HibiscusFlowers Cherry Blossom Много здраве, щастие и късмет ти пожелавам и любовта винаги да те следва по пътя Cupid

# 140
ЧРД, Амур! Да си здрава, стройна и щастлива! Много любов и много подаръци  newsm67 Gift party023

# 141
Честит празник, Амурче!!! Много щастлива и обичана, здрава и все така целеустремена!  Hug
Реших да започна да правя седмично планиране на това какво ще се готви в нас. На база на напазаруваните продукти. Малко в обратен ред, че нали списъците все се правят, след като се планират нещата, но на мен така определено ще ми е по- лесно. Семейството заедно правим основния седмичен пазар, всеки с претенциите и предпочитанията си, пък после аз /обикновено/ се чудя кое как да готвя, освен когато има ясно изявено "яде ми се пиле със зеле", или "отдавна не си правила от твоето руло Стефани". И така- днес менюто е- Норвежката гъбена крем супа, хашбраунс от карфиол, нисковъглехидратната фокача ан Дени. Хем НВВМ, хем без месо- решила съм да се опитам два дни в седмицата да се храним /поне на вечеря/ без месо. Тук най- голямата драма е за сина ми, който пред сладолед или вратна пържола винаги ще избере второто, просто не може да си представи и ден без месо... Пробвала съм, ако няма месо на масата- просто не яде, нищо. Та така- това е новото ми предизвикателство към мен самата, да видим докъде ще го докарам.  Wink

# 142
  • Козлодуй
ТиЛи и ние сме така не можем без месо Simple Smile Мъжка му работа Simple Smile
Аз също си планирам какво ще готвя за седмицата и готвя за цяла седмица в петък, а събота и неделя си почивам Simple Smile

# 143
Днес бях много надъхана и осъзнала, че много ми липсва спорта и дисциплината. Не ми се тренираше, но се напънах. Резулатът беше ... Вечер в Пирогов. Скъсани мускулни влакна на рамото и възпаление, болкоуспокояващи и мазило. Яденето го биваше ама засладих накрая...
З- ябълки домашни
О - постни чушки две около 220 гр.
Сз две домашни ябълки и една малка круша. Една вафла на хармоника.
В- салата цвекло с моркови, синьо сирене, царевица и арабска питка.
Не беше много като количество, калориите са 1200. Отпуснах се малко с тая вафла и хляб ама... Човек има нужда понякога. Особено след сума болни, болници, проблеми и накрая и аз...
Боли ме рамото и изобщо мрън!
Обаче не се отказвам от тренировките, утре пак - я ходене пеша, я клекове и друго за долна част или корем.

Амур, честита бъди! Желая ти много здраве!

# 144
Честит рожден ден, Амур.Heart
Ти си моя пример, благодаря ти! Бъди все така себе си!

# 145
Мале, Дух, какви премеждия, ако имаш нужда от прегръдка, гуш. А в духа на позитивната психология, щом те боли рамото, значи имаш рамо, за което да благодариш Wink

ТиЛи, и аз уж планувам и умувам седмично и после през седмицата понякога правя разни модификации.
Скрит текст:
Но всяка седмица сварявам картофи и яйца в неделя да има за обяд през седмицата за ММ и децата. Отделно често сварявам ориз и някакво бобово. Събота и неделя пека и някакво голямо месо освен, ако не е мляно месо. Ако е мляно месо го готвя директно с яденето, т.е. добавям към гарнитурата. Замразен грах имам винаги в камерата + някакъв друг микс от замразени зеленчуци. За мен напоследък си правя някакво зеленолистно със сл. семки на нещо като песто, което всъщност не е песто, защото е само задушено зеленолистно със запечени сл. семки и малко мазнина и вода. Слагам и малко алое вера гел, но то е защото имам наличен в момента. Иначе слагам лимонов сок. Чесън липсва от оригиналната рецепта и още мазнина, но повече мазнина не ми трябва, а чесън не ям, ха-ха. За тази вечер са три листа кейл с 2 с.л. сл. ядки и половин лъжица авокадово олио и 1 с.л. алое вера гел, малко сол и вода за консистенция. Към това ще добавя 1 печен морков и малко говеждо и голяма зелена салата

# 146
Ахахахахаха Галче много яко, Благодаря!
Баси .... Е ако имам рамо толкова, колкото ме боли... Начи бая рамо и благодарност имам Grinning

# 147
Ох бе, Дух, как се осакти така Hug
споко, есен е, заспива природата, дремкаме и ние, момиче Simple Smile
Айде гушки и да оздравяваш

# 148
Амур, честит рожден ден! Много здраве, радост и семейна хармония ти желая! bouquet newsm59

Госпожица Дух, желая ти бързо възстановяване! Hug

Ще трябва да се науча да планирм и пазаруването, и готвенето. Не че не го правех и преди, но с Цялостните 30 малко по-инак стоят нещата. Бедна ми е фантазията откъм зеленчуци, ще ходя при веганите за инспирация. Ей, това ноите навици трудно се създават. Мръннн. Laughing

Имате ли Топ 10 храни и зеленчуци? Споделете, ако искате. Алергикът, демек аз,  си търси нови любими комбинации.
Моят Но 1 е соя йогурт с боровинки, но сега соеви продукти не може. И овес с банан, кокосови стърготини и стафиди не може. Много обичам грах! Сега и той ми е забранене, но след 2 седмици може.

# 149
  • Козлодуй
Госпожица Дух, как така със скъсани мускулни влакна отново ще тренираш аз наистина не разбирам ? Simple Smile Пожелавам ти бързо възстановяване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт