Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 859
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Един ден не съм влизала и вие сте изписали 2 страници. Браво, хубаво ми е когато темата се движи Simple Smile
Гледам диети сте обсъждали. Ама според мен не може цял живот на диета или от една диета в друга. Ми то това не е живот. Вярно, трябва да се ограничаваме и да не ядем определени неща, за да сме слабички. Защо не приемаме поредното предизвикателство не като поредната диета за n дни, а като режим за цял живот, няма ли да е по-лесно и ненатоварващо? И тогава кривването понякога няма да е провал на диетата, а просто едно удоволствие. Ето за това свалям шапка на Амур, защото е съумяла да излезе от капана на диетите, да си намери нейния начин и да се радва на живота.
Аз иначе съм в пмс, малко по-леко този месец, и дори имам -0.5 кг на кантара, което до сега никога не е било по време на ПМС.

# 271
Даа, аз не се оплаквам от спорта и тежкото - обичам да се движа, кара ме да се чуствам добре и жива!  Grinning

Преди като бях качила повече се оналедявах с туби вода  Laughing - мъкна си аз 10 литровата към вкъщи и си мисля - е те точно толкова имам да свалям  Laughing

Просто досега се борих с максимата (сори, че е на англ, но така ми звучи по-добре) - You cannot outtrain a bad diet.
Или в моя случай - големите, несъобразени количества. Мисля, че и преди съм го споменавала тук - през деня всичко е ок, подгони ме вечерния глад - 2 шепи ядки + мазни сиренца, вземи после тия 1000ккал!

Luna*, ами започнах с фаста от вчера.
Цялото ми ядене беше в прозорец от около 4-5 часа, може би трябва да го намаля.
Не съм много запозната с тези термини - 5/2 означава ядеш 5 дни и 2 дена нищо?
Моля те дай малко повече инфо как го правиш точно?  Praynig

Галче,
почивката е нещо относително, мога да седя вкъщи и нищо да не правя и пак да не се чуствам спокойна и отпочинала, но йогата много ми помага да разтоваря стреса, а от скоро се опитвам и да медитирам... не е лесно обаче.
По принцип тези две неща се препоръчват да ги правиш независимо какви са ти целите, осезаемо повишават качеството на живот.
Да, от йога няма да отслабнеш със сигурност, но тялото ти се чуства толкова добре, жизнено, гъвкаво - прекрасно усещане. Аз започнах, за да си боря станалите ежедневие болки в гърба и врата от постоянна работа на компютър, и толкова ми хареса, че сега го правя с най-голямо удоволствие и желание.

# 272
  • София
Maroonka, 5/2 fasting е ядеш 5 дни в седницата нормално, но разумно (авторът препоръчва средиземноморската диета), а 2 дни намаляваш калориите на 500 (аз успях до 600). Обещанието е да сваляш по 0.5кг на седмица. Аз наистина свалям по толкова.

Правя си меню от Зоната - балансирано протеини, въглихидрати и мазнини на всяко хранене. Но ти ако искаш можеш да ядеш само плодове, няма стриктно меню. И много вода, разбира се.
През фаст дните само се разхождам, но през другите добавям и 30 мин упражнения. Но аз само от спорт не свалям.

# 273
  • София

Ако преди половин година някой ми беше казал, че дори ще си го помисля, щях да му се изсмея в лицето! Борбата в главите ни е по-важна от тази със задниците. Час, пет минути и четири сек. Зверска бутаница, каишката на едно хъски (да, куче) ми се оплете в краката, но бягах ухилена до ушите! Явих се и не се отказах!
Днес изядох една вафла и изобщо не се чувствам кофти от този факт.

# 274
Браво, браво, браво, Бийпс! Как ще се отказваш, голяма радост  е това! bouquet Hug

И абсолютно е вярно това за главите!

Госпожица Дух, моите съболезнования. Дръж се! Много ти се насъбра нещо. Идват по-добри времена, да знаеш! Hug

# 275
  • Козлодуй
Beeps, поздравления страхотна си Simple Smile Ама бягащите ли водят куче? Simple Smile

# 276
  • София
Благодаря, момичета! Беше ми много важна победа над мен самата. Бягах на дексофен и аулин заради коляното. Сега малко почивка и имам нова цел!
Вачева, около 5 кучета видях, отделно майки с колички по трасето, кифлексите пресичаха Арсеналски при мола, а трамвая откъм ВИАС не беше спрян Laughing

# 277
  • Козлодуй
Ако бях от Сф може би и аз щях да се пробвам Simple Smile

# 278
ееее, браво, Бийпс, шампион си ти  🏁 🏆 🏆 🏆

# 279
Браво, Бийпс!!!  bouquet

Догодина се включвам и аз с теб  Wink

# 280
Beeps, респект пред подвига ти!!! Как се подготви? И на мен ми е мечта от много време, но пуст мързел...

Момичета, защо си стресирате телата с диети? Защо не намерите вашето хранене и не го следвате? Както някоя от вас беше написала, не е ок цял живот да сте на диета. То не са луни, фастинги, плодувания, НВ, 90-дневни, суровоядства, Ваня Червенкова, Зона и тн. И всичкото това в рамките на няколко месеца. Дайте време на тялото да покаже как му влияе нещото, което сте избрали да му сервирате, и тогава се хвърляйте в поредната мода.

# 281
А защо диетата да е стрес?
Дали ще ограничиш един куп хранителни продукти за месеци или за по-кратък период от време е също толкова не ок.
Няма как да си намерим нашето хранене, ако преди това не опитаме точно изброените, че и други режими.
Аз съм си намерила моето хранене, като житейска философия, и в прочем периодичното гласуване и фаста ми пасват идеално.

# 282
За мен всяко ограничение си е диета, дали 7 дневна, дали 90 дневна или без период. Като става дума за това да не ядеш нещо и да ядеш друго нещо си е диета.

Бийпс, браво машина!!!!

Замислих че остава месец и 2 дни до рождения ми ден и този път наистина, съвсем наистина си поставям за цел , че ще го посрещна под проклетите гадни 80кг. Като дойда да ви почерпя за рождения ден да ме подсетите какво съм казала. Ще съм с първа цифра 7!

# 283
Като става дума за това да не ядеш нещо и да ядеш друго нещо си е диета.
Може и да не е диета, а осъзнат избор и нагласата, че "Мога да го изям, но не искам и нямам нужда от него". Не са важни изключенията - парче торта за повод, малко шоколад понякога или парче баница например за Коледа или Нова година. Важни са останалите дни. Когато сам се ограничаваш да не ядеш нещо определено време, шансът за провал е много по-голям, особено за хора с по-слаба психика  и воля.
Бийпс, браво машина.
Аз днес ядох, МЦ дойде и реших да се отпусна, а и от сутринта бях гладна. Но въобще не съжалявам, имам нужда и от такива дни.

# 284
  • Козлодуй
blackisback, точно това равновесие търсим ама го нямааа Simple Smile Просто защото сме жени и хормоните ни лашкат всеки месец и защото храната ни е отровена с е-та и сол и захар трудна работа да ги избегнеш Simple Smile
До сега по собствен опит и четено от тук ограничавам огромния си глад с чай, наскоро казахте сурови ядки или просто пия вода в къщи имам само месо и салати и кефир и ядки и яйца абе много ядене има у дома трябва да го забравя и да изляза Simple Smile Когато подскачам забравям за храната Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт