Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 597
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
И аз отново тук, изкарах ликуване този уикенд, вчера бях рожденичката и днес реших че до коледните празници трябва да сваля 5 кг. 🎅

,// И на мен ми закъснява с два дни, явно е от времето, 🙈🙉🙊

# 571
Привет на всички нови, стари и позабравени диетуващи!    Hug
И при мен нищо ново.....т.е. има известен мааааалък напредък.    Laughing   Бях писала, че от 2-3 месеца вече се въртя на около 67-69 кг.Тези дни обаче отчетох, че всъщност 69 отдавна не съм виждала...Та, явно все пак се топят някакви грамчета мазнини ден след ден.    Mr. Green
Не си го слагам много на сърце.Когато-тогава.За мен по-важно е, че здравето е о.к., хапчетата за кръвно почти съм ги спряла (пия по 1 на седмица, разделено на 2 приема-понеделник и четвъртък), ама защо ги пия, и аз не знам....следя си кръвното:120/80, 115/75, 125/85...май ще ги спра и ще следя само.
Наскоро прочетох нещо подобно
Цитат
Ако човек при даден начин на хранене с времето не достигне до  етап, в който просто да си яде, без да разсъждава много много и да се чувства добре, то има нещо гнило в тази система
което напълно се припокрива с моето виждане за "диета".Ям, когато съм гладна, колкото съм гладна, от храните, които съм приела, че са добри за мен.Не мисля за калории, за грамажи, за съотношения, отвреме-навреме си позволявам по някоя глезотия.
Наскоро попаднах и на някакво обяснение защо при ВМ НВХ дори с повечко калории, човек може да отслабва.Доколко е така няма как да знам, но ми звучи логично:когато човек консумира достатъчно мазнини, тялото регистрира това и дори калориите от мазнини да му дойдат в повече, то просто ще изхвърли излишните.Защото "знае", че винаги има нови и нови мазни постъпления.Просто не счита за нужно да се запасява с нещо, което получава постоянно и в достатъчни количества.
Това е обяснение на лекари-изследователи, които са достигнали до подобни изводи, чудейки се и търсейки обяснение как е възможно хора да приемат 3000-4000 калории и да отслабват при ВМХ.

Успех на всички!    Peace

# 572
  • Козлодуй
Подарявам кефирена гъба чрез Еконт Simple Smile И аз се чувствам дебела и вече не зная от какво качвам

# 573
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ех, аз не смея да пиша...
... още един килограм надолу отчитам... остава ми само един до целта.
Но толкова си свикнах с режима на хранене, толкова ми е приятен, че май ще си остана на него....пък да видим колко ще сваля.

# 574
Здравейте момичета,
радвам се, че ви има. Kiss Чета ми винаги, когато имам време, радвам се на постигнатите резултати. И разбирам отлично тези, които като мен имаме още какво да постигаме.
Най-важната промяна, която отчитам при мен е, че започнах да се приемам такава, каквато съм и дори да се обичам / понякога /.Simple Smile
Резултатите: за почти 5 месеца безглутенов режим и захар само чрез 50 - те грама шоколад, които хапвам два пъти седмично - минус 8 кг. И най-важното, че се храня спокойно вече. Както споделя Амур - не броя, не тегля, не се съмнявам, не мисля. През целият ми съзнателен живот не съм била по-уверена за храненето си. Това, което най-много съм обичала и хапвала, най-много ми е вредяло - тестено и сладко.
Кайсия, преди години бях споделила във форум абв за проблемите ми с килограмите в комбинация с кортикостероиди. Тогава повечето ме разбираха и съчувстваха, предлагаха ми варианти за режими, а една от съфорумките ме насочи към практикуване на йога. И аз, като теб, не приех идеята радушно.
След година-две съдбата пак ме побутна, под формата на ваучер за йога, в студио близо до дома ми. Не мога да опиша усещането, промяната, насладата, която изпитах. Важно е да намериш твоят вид йога, според светоусещането ти. Въпреки, че практикувам повече от 5 години, все още изпитвам известно неудобство от някои видове дишане или други ритуали. За това е нужно време и особен тип осъзнаване и приемане. Не се насилвам и зная, че всяко нещо се случва точно, когато трябва. В момента не посещавам вече йога студиа, направих си свой комплекс от асани, които са подходящи за моето тяло и възможности. Удоволствието да започна деня с това, е уникално!
Пращам обич на всяка една от вас.Flowers Hibiscus

# 575
Привет, момичета.
Декември наближава. Ще си правим ли пак предизвикателство за Коледа?
Моето е да изчистя едни 5кг. до тогава. Предвид главоломното натрупване на вода ако съм сериозна няма да е трудно.
Дойде момента със стягането ми. Много ме е яд, че цяло лято само св оправдавах и чааак като застудя се стегнах ...
Менюто за днес:
О: Карначе и салата (маруля, репички и краставица, маслини).
В: Вероятно свинска пържола на фурна и витаминозна салата.
Водата ми е малко, но ще гледам да наваксам.
За утре същите салати и пилешки бутчета.
Заредила съм се и с ментов чай в пакетчета. Не намерих насипно ама пак е нещо.

# 576
Аз се храня интеревално и се опитвам да се надъхам да спортувам по-редовно. Всеки момент ще ми дойде и съм като парцал.
Ще отчитам резултати неделя.

Демирче, а като спря глутена, ползваш ли безглутенови брашна или всяко тесто изключи? Сега покрай постите, хапвам повече хляб. Абе то не покрай постите, а покрай лакомията си хахах купих си едни пълнозърнести wrap-ове и понеже ме мързи да готвя тея дни, най-лесно, правя си салата и си пълня питката с него. Не, че е много калорично, даже не е, един има около 150 калории, два със салата са към 300, което е нормално за един обяд. Но се чудя, исках да огранича глутена заедно с постенето, но не успявам да се организирам. То вярно, че преди 5 дни почна поста де хаха

# 577
  • София
Зизу, какво е предизвикателството за Коледа?
Аз задържам килограмите. За последните два месеца имам минуси в обиколките, а по гърба, ръцете и корема си имам неща, които никога не са били там. Мисля си, че съм свалила мазнинка (на този етап е малко и става бавно) и съм качила активно тегло. Много съм доволна от живота, правя неща, които никога не съм си представяла, че ще си помисля дори, слагам летвата все по-нагоре и се радвам на постиженията си. Успях да се дисциплинирам спортно и не се отказвам за (почти) нищо на света!
Браво на всички ви за добрите резултати и позитивното писане Hug

# 578
  • София
Зизу, аз съм твърдо за предизвикателство за Коледа, с такива свалих най-много в тази тема.
Роузи, пиши, така си ни стимул, че ако пишем само качващите, няма да завърши добре.

Голяма раздвижване изведнъж на темата, браво, зимно да се стегнем!

# 579
Днес не закусвах, а вечерта мляко с куркума и още куп подправки. Това ми е новото предизвикателство. Дано издържа така, полезно били, раздвижване метаболизма.

# 580
  • Велико Търново
Зизу, аз съм твърдо за предизвикателство за Коледа, с такива свалих най-много в тази тема.

Предизвикателство коледно-59 твърди килограми Blush

# 581
  • София
И аз се записвам за коледното предизвикателство с 59 кг, ама разликата е, че аз съм ниска и нямам много мускули.

# 582
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Момичета, метаболизмът се раздвижва с хапване или с упражнения.
Аз съм яла днес:

100 гр. овесени ядки накиснати
200 гр. печена тиква
100 гр. ориз с праз, гъби, домати и кимион
1 ябълка
10 гр. орехи
200 гр. манджа аюрведическа с карфиол, картофи, куркума и мн подправки
1 круша
100 грама от същия ориз

2 литра чай, 2 кафета

това са 1750 кал.
спестила съм 180 кал. от разходка...

Това е

# 583
Браво, Beeps!!! Чудесно звучиш!  Hug
Предизвиквам се до Коледа и аз да  звуча и вярвам в себе си като теб!!!  Heart Eyes

# 584
Предизвикателство за Коледа , 50 кг, 🙈🙉🙊

Общи условия

Активация на акаунт