Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 595
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Ехаа, пак се заформи добрата стара банда!

Успехи на всички! bouquet Hug

Записвам се за коледното предизвикателство с цел 49/50кг, и да не падам под 60км на седмица. Започвам да тренирам за първия ми цял маратон. running
Преди малко тичах в парка на тъмно, пълно беше със светещи челни лампи. Тихо, спокойно, много ми хареса. По-различно е от дневното бягане. Дано съм постоянна.

Beeps, поздравления и от мен! newsm74
Demirche, много ми хареса поста ти! coolcool

# 586
Духче, много е странно това, което се случва с апетитът ми за тестено, след като се убедих, че голяма част от болките в главата ми се дължи на него. Тогава изборът е ясен някак. За първи път ми се наложи да се огранича не заради килограми. Това е отговорност, която трябваше да поема.
В началото имах усещането, че не мога да се нахраня без хляб. Може би месец много ми липсваше, дори имаше момент, когато си купувах хляб от лимец, уж той не съдържал глутеновия протеин в такъв голям процент. И в един момент, някак естествено, гладът за тесто намаля и изчезна. Увеличих картофите и ориза в менюто си, започнах да готвя  и предпочитам по-гъстите ястия, дори в супичките освен ориз добавям и настъргано картофче. И месо, и салати, и плодове на корем, всякакви. И мнооого ядки.
Намерих варианти за закуска, не зная колко са здравословни, но на мен ми понасят отлично: ябълка с кашкавал, грозде със сирене, лешници / това хапвам и в офиса, винаги, когато ми застърже коремчето /.
Два - три пъти си правих качамак с царевичен грис, в него няма глутен. Друго тестено не ям. За момента. Проучвам брашната без глутен, може, когато ми се дояде да опитам да си направя нещо с тях. Но малко ме мързи, да си призная.Simple Smile
Духче, извинявай, че се намесвам с непоискан съвет, но не мисля, че е добре да ограничаваш няколко основни групи храни в един кратък период. И пости, и без глутен - прекалено ще е за всеки организъм. Направи си постите, щом си решила, и когато започнеш да се храниш пак нормално, опитай лекичко и бавно да намалиш тестенкото. Сама ще усетиш дали е твоето. Гушче.Animal Bear

Последна редакция: пн, 20 ное 2017, 20:25 от demirche

# 587
  • Бургас
Аз продължавам да свалям по килограм на месец, май намерих варианта на НВ-ВМХ, който ми приляга най-много. От вчера започнах с домашните упражнения, дойде им времето най-после, вече мислех, че никога няма да ми дойде желанието да започна пак.
И да съм в крак - предизвиквам се да съм 55 кг. за Коледа.

# 588
Хайде и аз да се включа в коледното предизвикателство - - 3 кг до Коледа, или 84/85.
Последната седмица потръгнаха нещата, изпратих МЦ и има минус 1 кг. Започнах пак с интервално хранене, не ям до обяд, а след това когато огладнея. За днес : малко маринована копърка,  3 с.л. мюсли с КМ, прясно зеле на фурна със свински хапки пак на фурна, 2 ябълки и чаша прясно мляко.
Роузи, овесените ядки така чисти ли? И ориза сварен предполагам е 100 грама, нали?

# 589
Роузи, бейби, колко са 10гр орехи?
в понеделнишкия гладен ден изядох 2 ореха... и мили боже, по-лесно ми е да стоя гладна, отколкото да се храня правилно
няма да стана 60 до декември, но поне 61 - в горната граница, след запетайката
за коледните предизвикателства ще се запиша в края на месеца, засега 2 седмици тотален провал на моното
Бийпси, браво момиче, ела да сриташ едно мързеливо дупе, ама ей така, с як шут Simple Smile

# 590
Beeps, момичетата вече обясниха, но да се разпиша и аз.
Покрай по-важни дати, за които искаме да изглеждаме по-добре, си обявяваме предизвикателство Simple Smile
Дали да се стигнат определени килца, дали да се влезе в някоя дреха ...

Ех, раздвижихме темата Heart Хайде сега и кантарите да се размърдат!

# 591
Обожавам предпразничното настроение Simple Smile

Ето ви интересна подборка: https://www.rd.com/health/diet-weight-loss/losing-weight-doctors-wish-you-knew/

Аз лично пак експериментирам с усещанията на тялото си и в края на тази седмица ще споделя дали са ми правилни предположенията Wink

Успех на всички в предизвикателството Simple Smile

Дух, ако си сготвиш 2 чаши ориз, ще бъдеш подготвена да изкараш безглутенови пости. Ако е само сварен ориза и една седмица може да издържи в хладилника. Ако имаш киноа, горещо препоръчвам този хляб: https://www.thehealthychef.com/2012/06/gluten-free-bread/ Картофи сварени и после намачкани на кюфтенца или запечени на горен реотан също могат да разнообразят менюто. От червена леща  можеш да си направиш някакъв такъв хляб https://www.oatmealwithafork.com/5-ingredient-red-lentil-flatbre … en-free-nut-free/

# 592
Обожавам предпразничното настроение Simple Smile

Ето ви интересна подборка: https://www.rd.com/health/diet-weight-loss/losing-weight-doctors-wish-you-knew/

Аз лично пак експериментирам с усещанията на тялото си и в края на тази седмица ще споделя дали са ми правилни предположенията Wink

Успех на всички в предизвикателството Simple Smile

Дух, ако си сготвиш 2 чаши ориз, ще бъдеш подготвена да изкараш безглутенови пости. Ако е само сварен ориза и една седмица може да издържи в хладилника. Ако имаш киноа, горещо препоръчвам този хляб: https://www.thehealthychef.com/2012/06/gluten-free-bread/ Картофи сварени и после намачкани на кюфтенца или запечени на горен реотан също могат да разнообразят менюто. От червена леща  можеш да си направиш някакъв такъв хляб https://www.oatmealwithafork.com/5-ingredient-red-lentil-flatbre … en-free-nut-free/

# 593
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Роузи, овесените ядки така чисти ли? И ориза сварен предполагам е 100 грама, нали?

Всъщност си правих овесено мляко и от остатъка, който ми замириса супер вкусно, отмерих 100 грама...
Мляко се прави ето как:

На мен ми се получи супер вкусно, но с ужас останових, че се разваля за една нощ, ако не е в хладилника...

Оризът 100 грама сготвен, с праз и гъби, домати и кимион...

10 грама орехи са все едно 2 и половина цели ореха...ядката  като се раздели на дялове, 4 за всеки орех, всеки дял е по един грам...

# 594
Галче, Благодаря ти мила, аз си готвя и добре готвя, обаче просто тези дни не успявах да се организирам.
Демирче, Благодаря за обяснението. Аз хляб като цяло не ям много, тази седмица нещо повече ми дойде, но предполагам и МЦ то спомага.
Снощи за вечеря правих безглутенова пица с оризово и нахутено брашно, за основа имаше домашен сос, гъби, маслини, спанак с праз, червена чушка, червен лук, каперси и веган кашкавал.
Днес ще съм на 5:2
Започнах тренировки у дома по сериозно. Вечерта планирам да е тиквена супа ямии.
Включвам се и аз. Искам да стана 63 до Коледа. Това са 5 кг. Все за месец и малко ми се вижда реалистично

# 595
  • Козлодуй
Не мога да се включа в предизвикателството защото се храня правилно според мен но съм 61 и покачвам сигурна съм че няма да успея да сваля не разбирам от какво качвам даже преди време пиех чая с много малко мед дори и него махнах пия със стевия и пак някъде греша

# 596
Така и няма да разбера къде се крие страхотния вкус на овесените ядки....    Laughing   4 години ги "мъчих", и така, и онака, е, все блудкаж тотален.Ни сладък, ни солен вариант намерих, който поне маааалко да ми хареса.Като се замисля, май само едни овесени бисквитки ми харесаха, ама бяха с ягоди и доста захар, та овеса не се усещаше дори....    Joy
Аз съм се убедила, че при мен предизвикателства не вършат работа.Обещая ли си нещо, то със сигурност НЯМА да се случи.Та, моето предизвикателство си е доживотно....когато-тогава.Ако до Коледа кг паднат до към 65, ще     newsm68 newsm68   Ако ли не, здраве да е, пак съм си готина.     Laughing

pvacheva , аз те питах назад какво точно ядеш, по часове и грамажи, за да се види дали наистина грешиш някъде....За да качваш при правилно хранене с нормални количества храна, явно има скрита причина.

# 597
  • София
pvacheva, спортуваш ли? Ако се занимаваш активно, съвсем нормално е да задържаш и дори да качиш леко.
Нали си виждала подобни снимки; а и Блеки сме я виждали как изглежда и как твърди, че е 60 кила  Grinning

Може и в някакво плато да си. Пробвай да увеличиш въглехидрата за известно време и после пак намали, за да разбуташ нещата.

Мен цифри изобщо не ме вълнуват вече. Само огледалото и това, което мога да направя на тренировка има значение. Не искам да свалям килограми, искам да сваля мазнина (останали са леко в корема и подгъзието).
И понеже нещата са me vs. me, предизвиквам се до Коледа да се науча да правя кипинг набиране.

# 598
Няма пък да си играя с вас, аз 50 не мога да стана в тоя живот  Joy

# 599
ahahahaha Grinning Sunny Grinning
Аз искам пък за няколко дни да махна кантара, че нещо се чувствам все на изходна позиция и тичаща на пътека, дето никъде не стигам. Дойде ми и съм +600 гр., от вчера сутринта. Много се надявам, като ми свърши най-сетне да падна под 68 че вече гррр

Общи условия

Активация на акаунт