Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 853
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Козлодуй
Sunny29, напълно съм съгласна с теб просто никой около мен не виновен за моята лакомия даже като реша да правя диета и мъжа ми винаги ме е подкрепял изобщо каквото аз наготвя това се яде у дома ама аз не зная какво хранене да предложа Simple Smile

NoMe, писали сме заедно две вечери от тази седмица (която пак казвам съм много стриктна в НВ ВМХ ) ММ яде баница която донесе от майка си а аз риба и грам не ми се дояде от неговата баница макар майка му да я прави страхотно това е защото силно се отвратих от баница на Коледа миналата година аз си правих баницата и все хубави продукти слагах вътре и ме боля стомаха ужасно та сега изобщо не мога да гледам баница Simple Smile Иначе казваш че количествата са важни добре ще ползвам по-често кухненската везна Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 16:17 от pvacheva

# 241
И аз не живея сама.
Това, което е в повече и аз не ям, са ориз, картофи, бира и....май това е.    Laughing
Опс, и локум има, ама той е просто захар в друга форма, грам не ме блазни....

СЪжалявам, че не помня кой на какво хранене е, но аз от моята храна не мога да изям баснословни количества.Вчера пекох цяло пиле в плик+ ориз с гъби на фурна за сина ми и мъжа ми.Ами, аз снощи не бях гладна (следобед изядох 100-на гр заквасена сметана с какао и канела) и "вечерях" малко грозде и 1 кисела ябълка.Днес наобяд изядох едно пилешко бутче-голямо, сега ям черен шоколад.    Simple Smile
За довечера съм замислила омлети.За мен обикновено го правя с 3 яйца и около 50 гр сирене.Със салата тип шопска се наяждам предоволно.

pvacheva , не е добра идея да смесваш висок % мазнини с неща като банани, стевия и подобни.
Изобщо, аз се придържам към правилото:или повече мазнини, или повече въглени за деня.

# 242
Вкъщи си готвим отделно. И синът ми и мъжът ми са с бърз метаболизъм, могат да си ядат каквото и колкото пожелаят. Те по принцип обичат месо с картофи, месо с ориз, яхния. Аз такива неща избягвам, ям ги в свободен ден, евентуално. Ми няма как цяла седмица да се съобразяват с мен, ако е нещо, което мога да ям, ям, ако не, те ядат тяхното, аз си правя нещо друго.

# 243
  • Козлодуй
Amour*, ама рецептата за тоя шоколад я прочетох в рецептите на НВ ВМХ и си мислех че съм по правилата ясно пак съм объркала двата щата Simple Smile Благодаря - много си мила Simple Smile

# 244
Amour*, ама рецептата за тоя шоколад я прочетох в рецептите на НВ ВМХ и си мислех че съм по правилата ясно пак съм объркала двата щата Simple Smile Благодаря - много си мила Simple Smile
Май не ме разбра....     Simple Smile
Няма проблем в шоколада, а в деня, в който го ядеш, леко да намалиш мазнините.Заради бананите и подсладителя.
Или, за по-прегледно:
ако днес имаш мазнини-70%, дръж въглехидратите ниски
ако увеличиш въглехидратите за деня, например са 15-20%, намали повечко мазнините
Макар че за идеята на ВМх не е добре въглехидратите да са много.
Не разбрах колко точно преяждаш, но от това, което си писала, аз лично мисля, че качваш не от перяждане, а от предхождащото ограничаване.
Изобщо, останала съм с впечатление, че си отслабвала/отслабваш основно с ограничаване на калориите.И държиш ниски калории, за да поддържаш тегло.
А това е най-сигурния начин кг да се върнат, като започнеш да ядеш нормално количество храна.
Изобщо, тая калорийна "теория" е вкарала доста жени в един омагьосан кръг.
Не казвам, че не трябва да се следи количеството изядена храна, ако човек е склонен да се олива с вкусни неща, макар и режимни, но да се отслабва с 1000 калории на ден е безумие.Което после си отмъщава.

# 245
Иначе казваш че количествата са важни добре ще ползвам по-често кухненската везна Simple Smile
За мен се оказаха от решаващо значение.

Рецептата си е по правилата на НВ ВМХ, но понеже всички продукти, които се съдържат в нея са сами по себе си доста калорични и от там се вдига общия процент. Точно за това казвам, че с НВ ВМХ ми е много вкусно, но трябва да внимавам.

# 246
  • Козлодуй
Казвам се Параскева и смятам за утре да спазя традицията и как да не смеся високо мазнино с въглехидратно не зная Simple Smile
"На Петковден се правят родови курбани и се месят обредни хлябове, като най-големият, наречен „Света Петка”, се слага на трапезата върху мъжка риза, паничка сол и чаша вино. Къщата се ръси със светена вода, обредният хляб се прекажда и цялото семейство му се покланя три пъти. След това най-възрастната жена вдига хляба високо и благославя с него всички и раздава парченца.

На масата ни на Петковден е хубаво да присъства: гювеч с овнешко, курбан чорба, сармички с лозови листа, шкембе, ястия с праз, обредни хлябове.

Имен ден празнуват: Параскева, Петко, Пенчо, Петкан, Пеньо, Пенко, Паруш, Петричка, Петрана, Кева"

# 247
pvacheva , всичко е въпрос на лични предпочитания, желания, решения, приоритети....    Peace
Ако за мен е важно да спазя определени традиции и най-вече, ако имам желание да ги спазя, ще го направя.В следващите дни ще компенсирам.

Аз затова съм се спряла на моя вид хранене.Именно защото позволява вариации и интерпретации.
Писала съм:миналата Коледа и нова година ядох и тиквеник, и баклава, и курабийки, и сладкиш, и сърми...на рождени дни не отказвам и торта, ако ми се яде....на гости също ако нещо ме съблани, не си отказвам някоя и друга хапка...все неща, ограничени от "правилата" на ВМ НВХ.
Но това не е ежедневие, а инцидентно.    Peace
Стремя се храната ми да е около 90-95% режимна, а изкушенията да са в рамките на останалите %.
Малко като приказката "Не е важно какво ще ядеш от Коледа до Нова година, а какво ще ядеш от Нова година до Коледа!".     Laughing

Т.е., на моя РД ядох торта.Следващото подобно изкушение се очертава в края на ноември, на РД на сина ми.Е, после следват коледните празници..... Laughing

Според мен, диетите не действат, поне не и в дългосрочен план. Човек трябва да промени мисленето си и начина си на хранене, да си изгради нови навици и тогава се получава трайно отслабване.

# 248
но си прикарах кухненската везна и си измерих точно 156 гр. Мъка, мъка ....., но красотата искала жертви казват хахаха

защо точно 156, как си определи Simple Smile

# 249
В 90ДД вгх вечеря е до 200 гр. Може да се яде сладко, сладкиш, бисквитки, сладолед и т.н. подобни, но до 200 гр. Моето парче баница, след като го отчупих излезе 156 гр. След него Хапнах блокче шоколад и направих грамажа Yum

# 250
Здравейте бих искала да се включа при вас

# 251
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Здравейте бих искала да се включа при вас

Здравей Simple Smile Добре си дошла... казала тази, която най- малко пише в темата ...

Каква диета спазваш и какви са ти целите ?
Сподели, ако имаш желание!

# 252
  • Козлодуй

Според мен, диетите не действат, поне не и в дългосрочен план. Човек трябва да промени мисленето си и начина си на хранене, да си изгради нови навици и тогава се получава трайно отслабване.

Е добре де ами като не действат как да вляза във форма Simple Smile Както и да е аз няма да правя обредни хлябове само просто агнешко с ориз и то кафяв и то от ориза почти няма да си сипя повече ще ям зелена салата Simple Smile

# 253
Толкова мотивиращо звучи всяка от вас докато говори за нейния си режим. Браво момичета!

# 254
Ами.... аз се бях поскрила тия дни, защото ме беше срам  Confused
Четях ви редовно, ама какво да се обаждам, като с нищо позитивно не мога да допринеса  Cry

Не мога да спазвам стриктен режим и това си е, знаех си го от преди, за пореден път си го доказах!!!
Всяко изкуствено наложено ограничение го търпя известно време, след което напрежението избива и се стига до преяждане.
Резултатите са ясни какви са - нагоре стрелката отпреди да се започне.
Просто това не е за мен, не и за моя тип психика... не се и самообвинявам вече, просто защото това не е моя начин, явно.
Тренирам тежко 3 пъти седмично, правя йога почти всеки ден, движа се много пеша - но дори и това няма как да компенсира всичкото количество което изяждам.

Ще търся нов подход, докато установя кое ще работи при мен.
Много съм добра в задържането на кг без особени усилия, в последните 2г си държа едно постоянно ниво с регулярните сезонни отклонения (+/- 1-2кг).
Сигурна съм, че когато успея да сваля, няма да е проблем да ги задържа после, но как да стигна до там?!!!

Това, което не съм опитвала по-сериозно е периодичното гладуване и може би ще е последната ми надежда.... глад му е майката, демек калориен дефицит.
Рядко ям джънкове, освен ако не съм озверяла от глад след режим, все здравословни и натурални храни избирам, може би ако огранича приема им разумно в някакви времеви интервали, ще успея да постигна резултат...?

Извинете за излиянията, много ми се насъбра след 2 седмици опити да спазвам режим.

Общи условия

Активация на акаунт