Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 880
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
хич не работи правилното хранене при мен
няколко дни на диета и глад, после няколко дни на т.нар режим за задържане( мили боже, мразя израза ' режимна храна')
после идва събота, после пак глад - режим - събота
и не че ям лошо в съботата, само ям цял ден
в хижа в планината, с точни провизии и без диливъри, само така си мисля, че може да отслабна Laughing

мадъра на принцеса, ще те гледам лошо и преди рд- то ще те напляскам по дупето, ако продължаваш да се оправдаваш и да се лигавиш Hug
и спирай кангото, под 65 няма да подскачаш, прави планкове, напади, йога, аз въртя обръч. Не се отказвай от спорта, дори и да е само да усетиш колко ти пречат килограмите
ядене по бельо пред огледалото доказано убива апетита Laughing  - това е тъпа смешка от фейса, но на мен ми действа

# 286
Аз по неволя продължавам с моята "диета" с пюрета. На всичкото отгоре май не е венеца проблема, а до него. Наскоро там ми беше влязла някаква кост или нещо друго твърдо и мина около седмица, докато реши само да си излезе. Но сега около месец след това ме боли на същото място и лековете ми за венци нещо не ми помагат. Чудя се да не би да има някаква инфекция?

Междувременно днес ядох замразени сини боровинки с малко фъстъчен тахан и 1 л. суроватъчен протеин за закуска; нахут с фъстъчен тахан и 1 л. протеин за обяд и тиквено пюре с пастет от пил. дробчета за вечеря. Много ми е интересно тази диета по неволя какво отражение ще има на кантара Wink

Много ми е странно така без зеленчуци и салата

# 287
Няма как да си намерим нашето хранене, ако преди това не опитаме точно изброените, че и други режими.

И мислиш, че е ок всяка седмица нова диета? Щото точно това гледам тук от месеците, в които чета и драсвам по някой ред в темата. И това му е ок на тялото? Ами ок Grinning Правилно, аз какво ли мога да кажа по темата, с беден опит от една диета и режим, който спазвам вече четвърта година...

Момичета, стиснете по един палец, отивам да ми точат кръв - хормони, пкк, холестероли... както му викам, ГТП Joy

Храната днес
закуска: костен бульон
обяд: омлет, зеле с моркови
междинно: ябълка
вечеря: голяма въпросителна

Тренирам крака, корем
Добавки: б12, магнезий, BCAA

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 06:13 от blackisback

# 288
Бе не знам на тялото ми какво му е ок, ма на мен саркастичния и язвителен тон определено не са ми.

# 289
  • Козлодуй
blackisback, чета ти менюто и питам каква ти беше напитката към омлета например? Защото аз с напитките вкарвам много калории затова се стремя да са чай със стевия Simple Smile
Галче, аз имам проблеми с афти в устата и ги оправям по следния начин: сварявам смрадлика прецеждам я и добавям ракия (как я мразя) сипвам в шишенце и в хладилника после ако имам афти и наранявания в устата жабуря с тази смес 3-4 пъти дневно още на следващия ден забравяш за афтите, но трябва да знаеш че смрадликата бързо се разваля затова важен компонент е ракията Simple Smile

# 290
  • Велико Търново
Аз отдавна не съм писала, но Ви чета с интерес.
Блеки, интересно ми е как оформи горната част на тялото-ръце и гръб Heart Eyes
Назидателният тон в тази тема хич не е уместен PeaceДа не забравяме, че някои от нас са 40 и повече годишни, имат деца/някои и три/, семейни и работни ангажименти и разни такива незначителни подробности, които ни ограничават живота ни да се върти около работните ангажименти, фитнеса и фризьора Mr. GreenНа мен лично би ми се искало, но не е така.
Аз продължавам да не вечерям, но ям солидно на обяд и ще годе добре на закуска.Не съм отслабнала, но не съм и надебеляла, което същност е успех за мен Mr. GreenЩе дерзая да видя твърди 57кг. на Коледа.

Бийпс, браво!

# 291
Да, и на мен назидателният тон не ми понася добре Simple Smile

Сис, видях вена на миналата седмица!!! Прекрасна синя вена на бицепсите! Пръснах се от гордост. Раменете също бележат прогрес. Най-зле определено е гърбът. Не знам, нещо не ми се получават нещата там.

За корема е ясно. Трябва да се чисти още, че да се покаже релеф.

Краката ме притесняват повече. Стегнати са, оформят се, но тлъстинките отвътре са твърде упорити.

Иначе кантарът е твърдо надолу, но това няма чак такова значение.

Тази седмица се надявам да съм в отпуска, така че ще мога да тренирам и храня, както искам.

Вачева, аз съм твърде скучна откъм напитки. Яденето ми върви само с вода. Кафето го пия от години чисто. Чай нямам култура да пия, но като го пия, пак е чист. Позволявам си 1-2 пъти седмично червено вино. Него с газирана вода го комбиниран.

Редактирам се с въпрос към Beeps. Вярно ли е, че на медала пише "театАр"? Във фб се върти една снимка и се чудя дали е автентична 😀

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 08:42 от blackisback

# 292
Бе не знам на тялото ми какво му е ок, ма на мен саркастичния и язвителен тон определено не са ми.
Абсолютно! Нека не тровим темата с подобни коментари ...

Аз пак излязох от правия път ама да си призная - липсва ми ВМ-НВХ и ще се връщам пак натам. Последно време доста картофи и ориз изядох, а в комбинация и с МЦ за пръв път в живота си се чувствам 'мазна' Flushed Ясно ми е, че след една почти режимна седмица или след едно лунуване всичко ще се оправи, но е факт, че за първи път не се чувствам комфортно ...
Менюто за днес - пилешко, пълнен пипер с яйце и сирене, салатка (евентуално), кашкавал и маслини разпределени в две-три хранения. Отново ще въведа 6-часовия прозорец и редовното лунуване!
Яд ме е, че много добре знам кои храни как ми действат и все пак не се спирам пред неща, заради които задържам вода, когато сме някъде, където храната се определя от други хора. Несериозна работа ама да се надяваме, че след тоя 'шамар' нещата ще се оправят Simple Smile Оптимист съм де, хах. Сега отивам да си направя упражненията и да наваксам с водата Simple Smile

# 293
Не мисля, че говоря назидателно, но ако е така - ще се възъдържам от говорене като цяло.

Какво му е добре на тялото е въпрос, който трябва човек да си задава всеки ден и да се вслушва в отговорите, които получава. И те са индивидуални. На моето тяло, определено няма да му е добре, онова, което Blacki и Амур дават на своите тела и като цяло концепцията за ВМ НВХ. Именно заради това, за мен няма нищо лошо и вредно да се опитват различни режими, а пък тенденцията за тях да се говори с негативизъм и само в контекста на вредата им, не ми допада. Фастинга, гладуването, лунуването, яденето само на плодове и зеленчуци, падането под определен брой калории, яденето веднъж на ден и какво ли още не, мисля че имат място именно в отговора на въпроса "какво му е добре на тялото ми". Мина времето, в което осъждах хранителните навици и избори на хората, самодоволството и егоцентризма ми, много бързо се смириха, след като изпитах на гърба си/задника/корема и бедрата си/ желанието да съм слаба и да не ми се получава, именно с режима, който до тогава смятах за най-ефикасен и "универсален" за всеки. Та в този смисъл, осъждането на търсене на истина и минаване от режим в режим и особено начина на изказване, завършващ с ирония, ме подразни. Съжалявам и се извинявам, ако причиних негативини емоции у пишещите и четящите. Моля да ме извините.

Надявам се тази ужасна седмица свърши. Започна с припадък, извадено рамо и скъсани връзки, по средата имаше едно погребение, а след него се озовах с повръщане и силни болки в стомаха в спешното на Пирогов. Днес е нов ден, нова седмица и много ми се иска всичко да е оснатало в старта. Започвам с леки храни - крем супа от варени картофи и подобно. Упражненията ще са "дворен фитнес".
Дези, благодаря за хубавите думи Simple Smile)

хубав ден Simple Smile

# 294
Според мен човек, за да намери своя си режим, онзи който работи за него, трябва да опитва и да търси. Най-вече трябва да експериментира върху тялото си, за да може да разбере кое му влияе и кое не. Много се радвам, че при Блеки и при Амурчето НВ ВМХ действа успешно, но при мен води до качване на килограмите просто, защото ми е прекалено вкусно и явно си хапвам повечко. Това не значи, че няма да имам периоди, в които да спазвам точно този режим, но няма да го прилагам, когато искам да свалям килограми.

Именно чрез опитване на различни режими - 90 ДД, плодова, вегетарианство, НВ ВМХ; аз установих, че при мен отличен резултат дава разделното хранене именно по правилата на 90 ДД и смятам че това е моят режим. Не го възприемам като диета, а като начин на хранене.

# 295
Аз пък смятам, че всичко е временно. Няма как на един организъм да му е добре 10 години с един и същ начин на хранене. Днес ти понася, чувстваш се сит, здрав, изпълнен с енергия, утре буквално се затлачваш от тази храна и почваш трудно да я преработваш, да те боли стомахът и т.н. Така че е прекрасно да намерим нашия начин, аз за себе си също мисля, че съм го намерила, но аз не съм изключила нито една група храни.

# 296
Добре, де, Дух, не написах ли ясно, че идеята ми е да се даде шанс на тялото да се види дали един режим му влияе добре? Не съм написала нито не гладувайте, нито не бройте калории, нито не плодувайте, зонувайте, и тн., а изключвайте групи храни (!?) Избягвам да рекламирам режима, който спазвам. Ако това, че се чувствам добре (а надявам се и към 12 ч да се похваля с добри изследвания) и че смъквам, се брои за негова реклама, моля да бъда извинена.

Радвам се за теб искрено, че си намерила своето хранене и философия, защото знам какъв комфорт носи това в целия океан от противоречива информация. Знам също така какво е лутането. Но, ако не дадем шанс на тялото ни да покаже само кое му е ок и кое не, няма как да намерим своето и да стигнем до хармония.

Иначе причината, поради която започнах да пиша тук, беше толерантността. Че не се дамгосват веганите, че не се отрича високомазнинното хранене, че е ок броенето на калориите. Защото за времето, в което общувам с активни хора, грижещи се за външния вид и здравето си, съм разбрала, че универсална истина няма. Затова и ме отблъсна донякъде темата на моя режим.

# 297
Блеки сама ли си съставяш тренировъчната програма.Аз от определено време ставам три пъти седмично в 6;30 и въртя интервално велото с кафе и сутрешен блок 30-40мин. и да ви кажа чуствам се страхотно-един път излязох да карам колело към планината и направо лошо ми стана ,да не говорим ,че е супер опасно и шофъорите са под всякаква критика ....а така в къщи с кафенце-just perfect! Heart Eyes Отделно правя и силови,разбира се ! Peace

# 298
  • Козлодуй
NoMe, ама тя и Амур непрекъснато повтаря че ако вдигнеш въглехидратите за деня трябва да намалиш мазнините май на същия принцип работи и разделното хранене само балансираното хранене като зоната не работи така но там пък чрез тези блокове има ограничаване на калориите в едно хранене спрямо височината ти например ако си по висок можеш да ядеш 4 блока на едно ядене или нещо такова т.е. ограничаването на калории ме не ме устройва разделянето на храните ме устройва но дори така аз прекалявам с количествата и съответно покачвам това са моите изводи от почти година откакто съм с вас като преди година даже не бях чувала за които и да е от тези режими само моето си хранене с което бях отслабнала преди време Simple Smile

# 299
Black И Дух говорите точно едно и също и двете. Flowers Hibiscus Няма място за спор.

Аз съм точно с лутането от диета в диета, сега ще пробвам просто ограничения + лека вечеря и задължително трябва да се насиля с упражнения.

Общи условия

Активация на акаунт