Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 882
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
NoMe, ама тя и Амур непрекъснато повтаря че ако вдигнеш въглехидратите за деня трябва да намалиш мазнините
аз това си го спазвам, но на мен точно с мазнинките ми е вкусно и не мога да се спра. Например ако си направя суфле с едно пакетче кайма, 2-3 яйца, малко беконче и т.н. вкуснотийки Yum съвсем спокойно ще си го изям цялото, а не половината например. И така уж режимно, уж по правилата, но количеството е доста и от там килцата хвръкват нагоре.

# 301
No_frame bitch, сама я правя, да. И там съм изчела стотици публикации. И там има стотици истини. Там обаче своята все още не съм я намерила своята. По принцип тренирам сплитово, защото нямам време за дълги тренировки. На 3-4 месеца обаче си променям сплитовете. А упражненията и комплексите гледам на всяка тренировка да са различни.

# 302
Духче, много    Hug  Hug  и дано е свършила твоята "тъмна част"!   

Относно смяната и пробата на разни режими:
аз не ги отричам, нито съм против смяната.Но, за да се види дали един режим действа или не, трябва да му се даде време, поне 2-3 месеца.За да може тялото да се съвземе от стреса на новия режим, да се настрои да го спазва и т.н.
Смяната на режим след режим всяка седмица, освен стрес тип "Опасност, може би гладен период!" за тялото, нищо друго не носи.
За толкова кратко време евентуален резултат може да се види само при абсолютен глад.
На повечето останали режими понякога се източват 1-2 литра вода.
А това не е никакъв показател дали режима би действал в посока отслабване или не.
Та, това е била винаги моята идея и съвет:като подпукате един режим, дайте му поне няколко месеца.
Аз дадох шанс на вегетарианството цели 4 години.Може би дори е прекалено много....
А сега на ВМ вече година и 8 месеца, като първия месец нямах никакъв резултат.Чак към средата на втория видях леееко мръдване на кантара.Ако се придържах към "масовата практика" на отказ след липса на резултати, трябваше на втората седмица да се откажа и да заключа, че ВМ НВХ на мен не ми действа.

-----------------------------------
Оказа се, че колоезденето за мен е супер, само след 4-5 пъти по 10-на км, обиколката на бедрата спадна с повече от см.Нагласила съм височината на седалката така, че основното усилие при въртене на педалите да пада върху бедрата, а не върху прасците.
И след 2-месечен застой и нагоре-надолу на 68-69 кг, днес кантара падна с цял кг.    Simple Smile
Тъкмо се чудех тези дни дали да не предприема нещо по-драстично, например факирстване, и кантара взе, че се "уплаши" и слезе надолу.    Laughing

# 303
Привет, момичета!
Приемате ли нови ентусиасти и експериментатори  Flutter

Малко и за мен: от 6 месеца правя промени в храненето (по-точно спрях глутена и намалих захарта) и увеличих движението, като резултата е постигната цел в свалените кг.
Сега обаче имам нова цел - а тя е изчистване на мазнините и оформяне на тялото, че съм отпусната.

Към днешна дата съм 156 см висока/48,5 кг/ 17,1 подкожни мазнини. Започвам тренировки с тежести, ще спазвам фастинг 16/8. Храненето е ВМ, като си взех протеин на MyProtein, но с него ту се обичаме-ту не се обичаме. Пия го от известно време обаче е трудно да преценя има ли ефект от него.

# 304
  • Бургас
Аз влизам да се похваля, че за последните две седмици свалих малко над килограм. Започнах да закусвам сутрин, в началото ми се струваше, че ми отваря повече апетит, но след няколко дни усетих, че нещата се регулират и уж ям много, но се чувствам по-добре и свалям. Равносметката след шест месеца на НВ-ВМХ е минус 7 кг. Ям по 4 пъти на ден, чувствам се много добре, мога да кажа, че това е моят режим. Трудно ми беше да го напасна, първите четири месеца почти не свалях нищо, но ето че нещата се нареждат. Само търпение трябва. И мотивация.

# 305
Tanya_79, би ли казала какво включват тези четири хранения на ден

# 306
  • Бургас
Ето вчерашното меню:
Закуска: варено яйце, домашна майонеза, маслини, кафе с кокосово масло и сметана
Обяд: свински дроб с гъби и сланина, печени чушки със зехтин и оцет
Следобедна закуска: саздърма с печена чушка и черен чай
Вечеря: пилешко бон филе с майонеза (4 броя), салата айсберг с авокадо, зехтин, оцет и краставица.
Обикновено сутрешната и следобедната закуска са ми варено яйце с майонеза или сирене и маслини, на обяд започнах да ям супа (понякога и по две купи) със салата някаква, а вечер наблягам на месо със салата. Вчера беше по-скоро ,,обери хладилника,, хранене, затова е малко по-различно. Хич не е малко като количество, калории веднъж смятах и гонеха 2000 Blush Не тренирам, не ходя на работа, гледам малко дете и движението ми е покрай него.

# 307
  • Козлодуй
Mother of PrincesS, ама не се насилвай с упражненията те са удоволствие просто започни с разходки - виж каква топла есен не топло не е студено разхождай се всяка вечер или всяка сутрин поне половин час и това се равнява на една тренировка Simple Smile

# 308
Amur Revolving Hearts
Каая, добре дошла. Може ли да споделиш повече относно това как се чувстваш от както спря глутена и захарта и колко килограма свали? Аз един месец не ядях никаква рафинирана (бяла) захар и се чувствах повече от чудесно. От днес отново я спирам, този път ще се опитам да е за по-дълго от месец.
На 15 ти започват постите и исакам да ги изкарам, като съм си поставила за предизвикателство този път да огранича и глутена по време на постите. Искам да видя как ще се чувствам с нормално (за мен) количество ВХ, защото основно това ям, но без пшеница, с по-малко печива и ако има - ще са безглутенови.
До тук съм на купичка крем супа от картофи фомашна  и 3 малки домашни ябълки. Кафе с мляко и мускавадо.
Малко дворна работа Simple Smile

# 309
  • Козлодуй
NoMe, и аз съм като теб като увелича много мазнините пълнея но явно нещо в мен е вината защото другите отслабват Simple Smile

# 310
Ама другите няколко пъти споменаха, че държат въглехидратите доста ниско, освен това спазват този начин на хранене с месеци Simple Smile Може би, за да видите ефект е нужно повече време? А може и просто да не е за вас Simple Smile

# 311
  • Козлодуй
Майка ми страда от диабет 2 и яде хляб не яде захар не може без лекарства и на мен въглехидратите ми влияят зле - подуват ми се много краката и в момента съм с подути крака заради жега ако хапна хляб не мога да стъпя на тях затова на мен ми трябва нисковъглехидратен режим това е Simple Smile
Килограмите ми сега са в норма Simple Smile

# 312
  • София
Въпрос- мисля Блеки консумираше туршия- става ли при нисковъглехидратното хранене, за какви количества говорим и има ли фрапантно значение каква е? Мама е направила една огромна бака, която ферментира в хладилник и е умопомрачително вкусна (зеле, морков, карфиол и чушки). Мноого ракия пие това, мно-го!

# 313
Аз отчитам... застой. Почти месец и половина, имаше много малки намаления откъм обиколки в началото и дотам. Зная, че трябва воля и търпение. Налагам си ги. Също така, никакви "грешни" храни не ме изкушават, апетитът ми драстично намаля и пак- нихт. Спортувам, храня се с хубава и качествена храна, надявам се скоро сантиметърът да е благосклонен.  Praynig

Днес пак минах с не- месна манджа в нас без никой да се усети. Даже на сина му предложихме варианти- супа или месо, избра супата. Доволна съм. Скоро ще включа и по- активно риба. Мисля да наглася седмичното меню на 2 дни риба, 2 дни постно, 3- месо, като ще ги редувам, разбира се. На мен самата нещо ми идва много месото напоследък.
Менюто днес: 1. Първо хапване- към 13.30, след тренировка- протеин, бадемово мляко 250 мл, половин авокадо, чаена лъжичка пчелен прашец. 2. 15.00- две варени яйца, домат, половин авокадо;18.00 около 100 гр желиран език 3 супени лъжици домашна Снежанка, около 20 гр Крема сирене; 20.00- две купички крем супа от тиква с броколи, костен бульон, кокосово мляко, кисела краставичка, 2 пъти чушки; две чаши червено вино. Ям само когато изпитвам глад. Така написано, виждам, че е начесто, но си е в 6 часов прозорец, горе- долу. На мен целта, поне към момента, ми е 8 часов прозорец. Приемам забележки и коментари!  Hug
Предстои ми интересно пътуване, в регион с традиционно прекрасна кухня, после имаме и няколко семейни празника. Надявам се да не се отклоня много от "верую- то".  Laughing После съм се заканила от началото на Ноември до средата на Декември да съм Джелезна- и с ядене, и със спорт. Ще видим.

Beeps , зависи, разбира се, какво има в разтвора към туршията. Аз често си правя на принципа на дивата ферментация /каквито зеленчуци реша, най- често карфиол, морков, чушка, целина, като за разтвора е важно да се спази съотношението 30 гр морска сол на литър вода/ и мисля, че е съвсем ОК.  Peace И... поздравления за маратона! И аз искам да се науча да тичам, но не мога да се науча да дишам правилно и това ми съсипва всичко. Много ме е яд!!! Ти как започна, с какви разстояния, ще ми е интересно, ако решиш да споделиш!  Hug

# 314
Въпрос- мисля Блеки консумираше туршия- става ли при нисковъглехидратното хранене, за какви количества говорим и има ли фрапантно значение каква е? Мама е направила една огромна бака, която ферментира в хладилник и е умопомрачително вкусна (зеле, морков, карфиол и чушки). Мноого ракия пие това, мно-го!

Ако не бъркам и в туршията няма допълнително добавена захар, при каквато и да е ферментация би трябвало даже да намалява въглехидратното съдържание, не случайно сладникавото цвекло и моркови например започват да киселеят.
Using beet kvass would appear to be a far better option, as much of the sugar is eliminated in the fermentation process.
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/12/26/f … ets-benefits.aspx

За спорта и насилването, зависи какво мотивира. Мен например ми помага да си кажа, е хайде опитай. Така на следващия ден си казвам, е вчера нали опита, значи можеш, хайде пак и така, докато се превърне в навик. Нали бях писала за бягането как започнах, хайде само това баирче Wink, а за ходенето пеша 9 км първия път, ако много се изморя винаги мога да взема автобуса и така докато предната седмица не отчетох изминати с лекота и удоволствие 45 км. Но не при всеки това работи. На някои им трябва външен стимул, какво ще получа накрая. Други пък правят всичко на инат, правя го, защото така аз искам

пвачева, мерси за съвета и аз жабуря със смрадлика, но този път доста се проточи проблема.
Ти пробвала ли да направиш ВМ-НВХ, но с повече нисковъглехидратни зеленчуци?

Общи условия

Активация на акаунт