Фермата 3 - 2017 г. Тема 4 - "Духовната тема" ☺

• 59 290
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Елена май не беше чувала за Владо Н., защото като се настаняваха в ратайската колиба ми се счу някаква реплика от него от сорта на "е, поне вече знаеш кой съм" или нещо подобно.
Така е, не беше чувала. В един от първите епизоди го питаше кой е, добър спортист ли е и дали е много известен. Каза му, че не е чувала за него, а той отговори "Голяма работа".  Laughing
Пропуснала съм го, благодаря за пояснението. Flowers Hibiscus Скромен и готин както винаги.
Аз пък вчера (малко извън темата) видях на улицата Владо Пенев. И като зациклих за фамилията му, половин ден го мислих как се казваше и все Николов и Каролев ми изникваха. Grinning

# 271
Stepa, хайде сега да ни обясниш как се учи история с разбиране, без да си научил и запомнил събитията по дати. Ще съм ти много благодарна.☺ Пък и не само история.☺

# 272
Има някаква логика в думите на Иван С., но пък в интерес на истината на мен тези видеа са ми много интересни и има неща, които не бях чувала до сега. Правилното нещо, което трябваше да направи, според мен, е да си пише чертичките като от първия въпрос, а не да пише глупости, но всеки си знае.
По повод дуела, някой тук беше казал, че Владо печели, но сам си тръгва. Поповод тези думи снощи ми направи впечатление, докато дояха, Елена каза:"Владо, ти нали ще се върнеш във Фермата, след дуела?", а той отговори: "Абе, аз дуела ще го спечеля!", дали не си го е намислил вече, да си тръгне, дори и да спечели? Със сигурност ще ми липсва, дано да победи. Години наред съм викала за него по залите и ми е тъжно, че една ненормалница ще го праща на дуел, защото е кавалер.
Алек и Валерия вече наистина ми идват и на мене ту мъч. Романтична душа съм, ама това натискане по масите, по креватите, по храстите е отвратително вече.
Франческа толкова много ме разочарова вече. Полегнали галените Богданки и чак се оплакват, че им е скучно...УЖАС, Гечо горкия се разчеква, точно до тях, те две тухли не могат да му подадат.
Интересно ми е какво точно ще направи Владо с това което чу от Яни, как ли ще го предаде на останалите?

# 273
  • София
Рейна, дали пък Иван. С. не бойкотира играта, защото против волята си трябваше да участва, а не толкова, защото не одобрявал образователната ни система.. Thinking Аз също не одобрявам образователната с-ма, но, казах и по-назад, не знам как се учи с разбиране, без да си научил/назубрил фактите.Thinking

Владо сигурно ще избере Алек за втори дуелист, а? И може и фермер на седмицата да го направи..☺
Ми не зная, може и така да е, признавам си, че имах работа и не гледах особено внимателно точно тогава. А не ми е толкова важно, че да го връщам да го гледам пак. Но и така да е, пак трябваше да обясни предварително защо и какво прави.

И аз мисля, че Владо ще избере Алек. И си мисля, ако е вярно това, че ще победи, но ще предпочете да си тръгне, а опонентът му да остане, със сигурност трябва да е уговорил с Иван и Андрей този си ход. Защото иначе няма как да е сигурен, че ще оставят отпадналия в битката участник. Когато Иван Ласкин си тръгна по собствено желание, това не спаси Папи по никакъв начин.

# 274

Интересно ми е какво точно ще направи Владо с това което чу от Яни, как ли ще го предаде на останалите?

Ще го използва като аргумент да избере Яни за втори дуелист Simple Smile

# 275
  • София
По повод дуела, някой тук беше казал, че Владо печели, но сам си тръгва. Поповод тези думи снощи ми направи впечатление, докато дояха, Елена каза:"Владо, ти нали ще се върнеш във Фермата, след дуела?", а той отговори: "Абе, аз дуела ще го спечеля!", дали не си го е намислил вече, да си тръгне, дори и да спечели?
Аз даже мисля, че и останалите са наясно със сценария, защото снощи по едно време Виолета каза "Тая Ивона как ме изнервя, само да не ми я сложи тоя Владо за фермер на седмицата, че ще полудея." Станислав я репликира, че за да стане това, първо трябва да го изгонят и тя веднага се поправи "Да де, ако го изгонят".  Rolling Eyes

# 276
Явно при монтажа на епизода това са го пропуснали.

# 277
Stepa, хайде сега да ни обясниш как се учи история с разбиране, без да си научил и запомнил събитията по дати. Ще съм ти много благодарна.☺ Пък и не само история.☺

Всъщност, като историк мога да си позволя да имам това право Simple Smile

# 278
По повод дуела, някой тук беше казал, че Владо печели, но сам си тръгва. Поповод тези думи снощи ми направи впечатление, докато дояха, Елена каза:"Владо, ти нали ще се върнеш във Фермата, след дуела?", а той отговори: "Абе, аз дуела ще го спечеля!", дали не си го е намислил вече, да си тръгне, дори и да спечели?
Аз даже мисля, че и останалите са наясно със сценария, защото снощи по едно време Виолета каза "Тая Ивона как ме изнервя, само да не ми я сложи тоя Владо за фермер на седмицата, че ще полудея." Станислав я репликира, че за да стане това, първо трябва да го изгонят и тя веднага се поправи "Да де, ако го изгонят".  Rolling Eyes
Да, точно и аз това забелязах. Абе, че е нагласено, нагласено е.

# 279
Много ми е мъчно и на мен, че Владо сигурно си тръгва. Заради него започнах да гледам формата и се радвам, че той се представи толкова достойно. Не само е авторитет, но ми е и забавен. Плюс това е и мил с жените, а да не говорим колко ми е интересно като разказва от първо лице неща за волейбола. Винаги съм го обичала този спорт и с години съм викала Владовото име по залите, не мога да си кривя душата че не слушам в захлас. Жалко...

# 280

По-конкретно. Не съм те питала каква си, питам как се учи, конкретно.

# 281
# 282
Да се изкажа и аз, че отдавна не съм. Grinning
Иван С. много се изложи снощи. Не с разсъжденията си (макар че не съм съгласна с тях), а с поведението си спрямо Дарина. Изобщо имам чувството, че Дарина я възприеха като боксова круша. Кой каквото му тежи, отива и си го изкарва САМО на нея.

Не си криви душата Pip4i, Дарина и ти не би я изтърпяла да ти разтяга локуми с безконечна многословност и безсъдържателност. Не случайно тя е "жертва" на всички там. Очевидно има защо.
А относно Иван Сапунджиев - въобще не мисля, че се е изложил:

1. Той не искаше да участва - принудиха го против волята му. Можеха да си изберат друг участник за отбора. Той ги предупреди, че не желае да участва.

2. Превръщането на националните ни симвили и история в състезание за кошница храна е пошло и повърхностно!

3. Той се противеше на целият този фарс с преподаването на дати по история и изпитите по тях и предните пъти, но тогава продукцията замаза нещата и не излъчиха аргументация защо го прави. Едва сега си позволиха да излъчат, защото вече нямаше как да се правят, че не се случва.

4. Аргументите му против концепцията "патриотично преподаване на дати срещу храна под формата на състезание" бяха смислени, стойностни и верни. Наизустяването без разбиране е като списък с хранителни продукти от които не знаеш какво да сготвиш.

А Алек ако беше истински принципен мъж щеше да иде да му каже в очите какво мисли, а не да мишкува и да му се заканва от храстите, от където само камерите да го чуят  Simple Smile

Не си я кривя. Допускам, че и мен сигурно би ме дразнила. Както казах много намила и е на всяко гърне похлупак. Обаче не бих си позволила, както той направи, да я нападам за това какъв професионалист е, защото няма как да знам. Грозна беше и обидата за двата ѝ пръста "челце". Затова казах, че се изложи.

Относно "Превръщането на националните ни симвили и история в състезание за кошница храна е пошло и повърхностно!", изобщо не възприемам нещата така. За мен има състезание-награда. В случая участниците в състезанието са група изгладнели хора, поставени в условия, различни от тези, на които са свикнали в ежедневието си. Каква награда да им предложат? Книги ли?

"Наизустяването без разбиране е като списък с хранителни продукти от които не знаеш какво да сготвиш." Как се учат дати "с разбиране, с провокиране на мисленето", че тук няколко човека вече се поинтересуваха, пък никой не обясни.

За това, че Алек мишкувал, също не мога да се съглася. Просто обсъждаше една случка с някой друг. Какво толкова? И може да му го "каже в очите", както каза на Мишо и Каролев да не обиждат Дарина, в в някой следващ, по-спокоен момент. Снощи нямаше смисъл да се донагнетява обстановката.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 13:14 от pip4i

# 283

По-конкретно. Не съм те питала каква си, питам как се учи, конкретно.

Ми конкретно, той Сапунджиев ти отговори вече Simple Smile Няма да е уважително към теб да предполагам, че имаш нужда да ти се повтаря. Но за улеснение ще дам образен пример: Запомнянето на дати без обвързването им първо с разбиране, анализ и познание за историята около тях е като старанието да запомняш  рождени дати на непознати хора - напълно безсмислена и лишена от съдържание информация. Затова тази кратка, лишена от съдържание форма на спорт, в която употребяват историята там го дразни. Би подразнило всеки, който истински и дълбоко се вълнува от историята и съдбата на миналите поколения. По-конкретно от това здраве му кажи Simple Smile

# 284
  • Вестерос
Алек май не знае, че тя мисли за някого навън. А и от нейните объркани обяснения едва ли е разбрал нещо. Тя пък не излезе от клишето-той ме предаде, нарани ме, объркана съм....Явно наистина има основания човекът да не я показва-може да е женен, може да е някой известен. Но какъвто и да е, като я види как се търкаля с Алек пред очите на всички, сигурно съвсем ще я отсвири. Много интересен начин да заздравяваш връзка с някого-като се натискаш публично с друг....
Напълно съм съгласна, все едно моето мнение по въпроса Grinning

Kakto писах Иван бойкотира на пук на Божидара, защото беше сигурен, че Мишо ще го избере за фермер, даже преди да изберат Божидара спомена , че се готви да е той и после какъв изненадан беше, че не е. Затова е цялата работа.

Степа, да ме извиняваш, ама един нормален човек, интелигентен, няма да избухва така с такива обиди към жена, въобще към който и да е само защото човекът отсреща те дразни. Като те дразнят безконечните разговори спираш да общуваш с този човек, все едно го няма. А и ние не знаем дали Дарина постоянно е така. Нали ти казваше, че избирателно ни показвали бла бла И беше права Дарина , че Иван не знае нищо за практиката ѝ така да я обижда. И между другото това си е направо обида по НК. Много долно избухване. Видиш ли той най-интелигентният... Ами... не пращи с много акъл, по-скоро хвалебствия са ми неговите "изяви".

Общи условия

Активация на акаунт