Остров Тасос /Тема 10/

• 98 755
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Бихте ли ми   обяснили и препоръчали плаж в Керамоти.НИкога не сме плажували там, и тоя път на отиване или навръщане от Тасос съм решила да  пробваме щом така го хвалят.  И в района на Ксанти по път ми се иска да разгледам какво предлага плажната ивица за някой друг път.Къде ще ми препоръчате да спрем на прибиране към БГ?

На практика плажа на Керамоти е един макар и много дълъг плюс дъгата...

Имате свободна част, така и към заведенията. Препоръчвам ти тази към Coco Beach Bar срещу консумация...
Под Ксанти е друг въпрос, там такъв плаж няма...
За спирането по пътя зависи дали в гръцко или у нас...
Приятно изкарване.

Бихте ли ми   обяснили и препоръчали плаж в Керамоти.НИкога не сме плажували там, и тоя път на отиване или навръщане от Тасос съм решила да  пробваме щом така го хвалят.  И в района на Ксанти по път ми се иска да разгледам какво предлага плажната ивица за някой друг път.Къде ще ми препоръчате да спрем на прибиране към БГ?
При едно от прибиранията ни от Тасос тръгнахме сутринта, за да плажуваме в Керамоти. Плажът е широк, пясъчен, плитък. Дотук с предимствата. Пълно е с българи. Нищо против, но сме си ужасно шумна нация. Само руснаците на Алебна ни надминават. Освен това плажът, както и водата бяха доста мръсни, плуваха боклуци. С две думи съжалихме, че не изкарахме още един ден на Голдън Бийч. Аз лично не препоръчвам.

Не харесвам българи да даваме оценки за българи...А ние какви сме ?
Питането беше за плажа, а той на 100% си заслужава. Не вярвам да сте обходили километричния плаж и целия да е бил пълен с боклуци. Аз лично съм го обиколила целия пеша, не е така...
А кой е на него е друг въпрос. Има много по-лоши туристи от нашите.
И друг е въпроса дали селото ни харесва, ами не...но плажа да...
Аз в момента съм до един плаж само с камъни. На всичкото отгоре пълен с таралежи...нямащ нищо с общо с  този на Керамоти и пак ми харесва.

Въпрос на нагласа...

# 166
  • София
Целта да плажуваме в Керамоти е единствно  любопитно- информативна Simple Smile  Накъде да хванем като слезем от Фертито? Предпочитаме определено по-тихи и безльдни   местенца.За Ксанти- може би не се изразих добре.Визирам популярните в темата места, за които съм чела- Фанари, „Миродато,Авдира..... Просто час- два   да поспрем, огледаме и пробваме какво има в района по път за БГ.И оттам- през някоя граница се прибираме

# 167

На практика плажа на Керамоти е един макар и много дълъг плюс дъгата...

Имате свободна част, така и към заведенията. Препоръчвам ти тази към Coco Beach Bar срещу консумация...
Под Ксанти е друг въпрос, там такъв плаж няма...
За спирането по пътя зависи дали в гръцко или у нас...
Приятно изкарване.

При едно от прибиранията ни от Тасос тръгнахме сутринта, за да плажуваме в Керамоти. Плажът е широк, пясъчен, плитък. Дотук с предимствата. Пълно е с българи. Нищо против, но сме си ужасно шумна нация. Само руснаците на Алебна ни надминават. Освен това плажът, както и водата бяха доста мръсни, плуваха боклуци. С две думи съжалихме, че не изкарахме още един ден на Голдън Бийч. Аз лично не препоръчвам.

Не харесвам българи да даваме оценки за българи...А ние какви сме ?
Питането беше за плажа, а той на 100% си заслужава. Не вярвам да сте обходили километричния плаж и целия да е бил пълен с боклуци. Аз лично съм го обиколила целия пеша, не е така...
А кой е на него е друг въпрос. Има много по-лоши туристи от нашите.
И друг е въпроса дали селото ни харесва, ами не...но плажа да...
Аз в момента съм до един плаж само с камъни. На всичкото отгоре пълен с таралежи...нямащ нищо с общо с  този на Керамоти и пак ми харесва.

Въпрос на нагласа...

Изразих ЛИЧНОТО си мнение, затова и написах: Аз ЛИЧНО не препоръчвам.
Относно българите на плажа, трудно ще си променя мнението. На какво ли не съм се нагледала по гръцките плажове, и все от българи.... Старая се ние, визирам моето семейство, да не правим това, което ме дразни. Като крещене по децата от единия до другия край на плажа; заравяне на фасове и обелки от семки в пясъка и... има ли смисъл да продължавам?

# 168
  • София
vald
Не беше нужно да повтаряте целите постове...
Бих ви посъветвала да пътувате и почивате където няма българи по света, места много.
Аз го правя успешно, но и където има българи не ме дразнят, защото съм от тях.
Дори и да не си приличаме ние сме БЪЛГАРИ...
Но си обичам нацията и всички в нея.
Сега в момента където съм много искам да срещам българи, но почти няма. За няколко дена една кола...
Приятно изкарване където и да сте...

# 169
vald
Не беше нужно да повтаряте целите постове...
Бих ви посъветвала да пътувате и почивате където няма българи по света, места много.
Аз го правя успешно, но и където има българи не ме дразнят, защото съм от тях.
Дори и да не си приличаме ние сме БЪЛГАРИ...
Но си обичам нацията и всички в нея.
Сега в момента където съм много искам да срещам българи, но почти няма. За няколко дена една кола...
Приятно изкарване където и да сте...

Напротив, Bled,
разбрахте ме погрешно. Ние сме къмпингари и където и да сме отишли търсим българите и създаваме контакти с тях. Останаха ни добри приятелства с българи от гръцките къмпинги. Мнението ми беше само и конкретно за българите на плажа в Керамоти. Макар че същото мога да кажа и за плажа в Катерини.

# 170
В Керамоти наистина е пълно с българи - просто забравяш, че си в Гърция. Селото е малко, скучно... но плажът е огромен, пясъчен и по мои наблюдения - чист. Плажуващите - и те са различни, не бих обобщила, нито дала определения. Според мен идеята да направите плаж там, е добра - ще добиете свои впечатления.

# 171
  • София
А как се калкулира магистралата в посока Маказа и къде? СЪвсем се оплетох с тия пунктове...

# 172
Момичета, супер разочарована съм. Тази сутрин получих мейл от вилата, в която трябваше да се настаним в сега в неделя, че ни отменят резервацията, защото бащата на собствениците бил много болен, не знам си какво и вилата нямало да работи юни. Ще ми върнат капарото 150 евро. Ние сме група от 7 човека и беше адски трудно да открием подходящо място. Въпросната вила е Aphrodite villas Thasos.
Както и да е, единственото последно останало място, което да ни побере, е Villa Smaro в Skala Marione. Това е супер далеч от хубавите плажове, поне 40 км.
Наистина ли всички плажове от западната част на острова са каменисти и не са хубави? Бихте ли ме насочили към някой хубав пясъчен плаж, който да не е на другия край на света. Също и за таверни приемам предложения.
Много ми е скапано. От един месец търся и събирам впечатления за онази част и сега всичко наново, а време няма. Cry

# 173
  • София
СПоред мен ако  условията във вилата са ок-  резервирай.ТО и без друго нямате особен избор.Островът не е голям, а и ще е грехота да седите на едно място.Ние ще сме в Трипити до Лименас, което е в съседство .ТЪкмо оглевдах и събирам отзиви за околните плажове.Никъде не намерих мнение че  не са хубави плажовете.Не е Голдън бийч, но- не е и нужно.В южната част на острова мисля че откъм плажове изборът е добър .Просто ще се на една идея по-спокойни мест, далеч от големия наплив хора .ПИша на прима виста и  без реален опит, но  исках да ти кажа- не си разваляй почивката и настроението

# 174
Резервирах вече, то нямам никакъв избор, освен ако не искам да разваля почивката на още 6 човека.
Имам предвид, че до колкото съм прочела, плажовете от запад са по-каменисти. Но здраве да е, ще попътуваме малко повечко с колата.
Дано само ми потвърдят, защото иначе не знам какво да правя.

# 175
  • Пловдив
Как стои въпросът с отказ от резервация? Имам платено капаро чрез Western Union и искам да ми го възстановят. Резервацията ми е за края на август и е с директна комуникация със студиото, а не през booking или други платформи и сайтове, т.е нямам опция "безплатна анулация".
За жалост ми се налага операция на окото и още не съм 100% сигурна, но най-вероятно ще трябва да отменя почивката. Разбира се ще пиша на студиото, но искам да събера мнения преди това, ако на някой му се е случвало да отменя, дали е имало проблеми с връщането на капарото.

# 176
Както и да е, единственото последно останало място, което да ни побере, е Villa Smaro в Skala Marione. Това е супер далеч от хубавите плажове, поне 40 км.
Че той плажът на Скала Марион е по-хубав от прехваления Голдън бийч.

# 177
  • София
Параход, ще се рдавам ако споделиш своите препоръки за плажове и други интересни местенца в южната и ЮЗ част на острова Simple Smile

# 178
Здравейте момичета,
не съм била на Тасос, това лято ще ми е първа почивка там. Не мога да се ориентирам къде да запазя (искам да е близо до Голдън бийч) Та Криси Амудия или Скала Потамияс? По картата не мога да се ориентирам на кое място е този прословут плаж. И също така, ако може да ми помогнете с информация къде е този Гьол Grinning много благодаря!

# 179
Eто локацията на Гьола, до Алики е близо https://goo.gl/maps/qr4CuxQMSg62

За Хриси Амудия, Голдън бийч и Скала Потамия - това е едно и също място, като понякога различните имена обозначават различни части от залива (север/юг) Simple Smile Хриси Акти също можеш да срещнеш.

Сани, аз не съм особен познавач на Тасос, вярно била съм два пъти, но последния - преди 9 години Simple Smile Със сигурност в темата има много по-компетентни по този остров. Но Псили Амос например е чудесен плаж в южната част, Потос също е ОК, има и други наоколо. И на северозапад се намират няколко нелоши пясъчни плажа, но неголеми. Сигурно се препълват лятото. Алики със сигурност е неприятна гмеж, а то е малко заливче, което разкрива красотата си само (полу)празно.
И другото лошо е, че горя югозападната част на острова в големи летни пожари неотдавна и сигурно пейзажът не е така приятен.

Общи условия

Активация на акаунт