Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 824
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз пък съм против да има допълнителни домашни. Оплакваме се, че децата били натоварени, че се изморяват, затова имат ваканция - да си починат и да се разтоварят психически.

Още половин час учене не мисля, че е голямо натоварване, особено ако детето има желание.

# 346
Ако има желание да се занимава допълнително - да, но да не е за всички и задължително.

# 347
  • София
И аз съм на мнение, че ваканцията е за почивка.
Но ако не бяхме писали с моя, съвсем щяхме да изпуснем края. Той не внимава в час, разсейва се, мотае се, не пише всичко. Все има нещо, което не е разбрал. Няма как да не се занимавам с него. А и сега каката беше на зелено, та имах възможност само на него да обърна внимание.

# 348
Моето момче ще участва в Софийски математически турнир и решаваше задачи за състезанието. Имаше за домашно да препише 2 урока. Нашата учителка не дава допълнително домашно.

Здравейте,
Бихте ли споделили в кое състезание ще участва синът Ви? Дъщеря ми има изявен интерес към математиката и също проявява желание да се явява по състезания, но ние сме от Варна, и сега проучвам какви състезания се провеждат тук.
Благодаря!  Simple Smile

# 349
  • Варна
И ние сме от Варна и следим математическите турнири.
СМТ е на 18.11., обикновено се провежда в Славейков, но тази година още няма официално инфо и не се знае дали ще се проведе изобщо във Варна.
Следващия е Слалабашев - на 2.12., там за първи път през 2016 пуснаха тема за първокласници. Миналата година се проведе в МГ.
На 9.12. е КМС.
Допълнителни домашни за ваканцията нямахме, нормалното рутинно домашно само, дори доста по-оскъдно, защото класната ни отсъстваше и бяха със заместник. По негово желание решава малко задачи след училище във вторник и после - пълна почивка.
Школа по математика също нямаха този уикенд, само тренировки по футбол. Обявиха дати за футболен турнир във Велико Търново(14-17.12.) и за радост не съвпадат с никое математическо състезание. Преди това гласят някакъв контролен мач дано и той не съвпадне, защото футболът ще надделее над математиката. Simple Smile))) 

# 350
На "Аз числата" ще ходи(то май чак януари), за други не знам дали изобщо ще се провеждат в Бургас.
Сега е записана на "Аз рисувам" то е тази седмица, ако не се лъжа.
До къде сте с материала нашите до "е" и 0 бяха взели за последно по математика и до колкото знам ще имат контролно.
Чакам госпожата да качи резултата от входното по математика в дневника.
Относно ученето, тези дни не съм я занимавала, единствено я карам да чете. В заниманията иначе и аз не намирам нищо лошо, особено пък ако детето проявява желание.

# 351
  • Варна
Да, на състезанията, организирани от СБНУ изяви желание да ходи и нашият, без рисуването. Следва "Аз, природата и светът" на 20.12., другите са през 2018.
За четенето - сега е подхванал поредицата за Франклин и му харесва.
По математика са до 6, днес сигурно ще вземат 7. Последните уроци бяха за кг.
По писане са до малко л.
Електронен дневник нямаме, входните и текущите писмени проверки ни ги носят за подпис и ги връщаме обратно, госпожата събира на всяко дете в отделна папка и ще им ги даде в края на годината.

# 352
При нас се спрягат вместо оценки, печати с животинки....ама родителите да ги плащали (около 70лв комплекта), което не смятам за нормално. Ако МОН си измисля разни простотии-ами да си ги плащат те! Съвсем ни взеха за канарчета! #2gunfire

# 353
При нас са с печати, мисля същата формулировка като в ел.дневника, но изобщо не е ставало дума ние да плащаме нещо.
Според мен училището Ви ангажира с едни разходи, които ама изобщо не Ви засягат.
И 70лв за 5 печата на кръст, не е ли малко множко.
Редактирам се: Явно не е много защото средната цена за 1бр. е около 15лв.Open Mouth

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 11:33 от ledenotomomiche

# 354
Електронният дневник при нас е от 5-ти клас нататък.
"Оценките" са печати - звездичка - отлично, пчеличка - добре, но трябват още усилия, лампичка - внимание, нещата не вървят добре. Нищо не сме плащали.
Състезания - рано ни е още.
За ваканцията нямахме домашни.
Когато имах първокласничка за първи път, исках да участва във всяко едно състезание, да ходи на всичко извънкласно, което може, давах купища извънкласни упражнения. После ми мина Simple Smile Горкото изтощено и стресирано дете в края на година.
Сега си имам обеца на ухото и гледам бавно и полека да навлизаме в училищния живот. Има време да се докаже във всичко. И без това големият ад в българското образование идва в 5ти клас, колкото по-малко стрес дотогава, толкова по-добре за емоционалното състояние на детето. Следя да няма пропуски, ако наистина има желание, опитвам се да дам нещо допълнително, но някак си под формата на игра. Например каката пише домашни и предлагам и тя, като голяма!, да реши няколко допълнителни задачи. Ако не иска в този момент, не натискам, ще дойде друг, по-подходящ. Това си е лично мое изстрадано мнение (голямата ми дъщеря, вероятно благодарение и на мен, е свръхамбициозна, в степен, в която драматизира жестоко всеки неуспех и това  донесе изключително много стрес за цялото семейство миналата година, когато беше в 5ти клас).
Не искам да влизам в спор с който и да било, всеки се решава спрямо своите виждания и натюрела на детето как да подходи.

# 355
  • Sofia
Здравейте, отдавна не съм писала, но повтарям 5 клас и след работа нямам време за нищо друго освен да уча! Дано за тези дечица нещата да се променят, но както казва мартеа адът започва в 5 клас.
Домашни имаше малко - да препише един урок и да го чете  и няколко задачки по математика.
Понякога сама ме моли да й напиша срички , иначе числата й харесват и си пише задачки, когато има желание.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 17:20 от Rossi

# 356
  • Пловдив
На "Аз числата" ще ходи(то май чак януари), за други не знам дали изобщо ще се провеждат в Бургас.
Сега е записана на "Аз рисувам" то е тази седмица, ако не се лъжа.
До къде сте с материала нашите до "е" и 0 бяха взели за последно по математика и до колкото знам ще имат контролно.
Чакам госпожата да качи резултата от входното по математика в дневника.
Относно ученето, тези дни не съм я занимавала, единствено я карам да чете. В заниманията иначе и аз не намирам нищо лошо, особено пък ако детето проявява желание.

"Аз рисувам" ще е на 21.11.2017  Simple Smile
Иначе са стигнали до Р - главно, днес са взели предполагам о, ще видя довечера. В буквара бяха до папагала Ари - имаха домашна да го преписват. Преди ваканцията по математика бяха взели първата страничка на 7, днес може би са събирали и изваждали със 7.

Дари, надявам се при вас нещата да се наредят по най-благоприятен и безболезнен начин  Peace

# 357
  • при моите любими
Вече са отговори за турнира. На 18.11 се провежда Софийски математически турнир. В София е по училища. Синът ми ще се яви в неговото училище. Погледнете на сайта на училището ви дали има информация. Дъщеря ми, която сега е 3ти клас не ходи на математически състезания, но тя няма влечение към предмета, достатъчен и е материала в училище. Тя е по артистична натура и си ходи на разни други участия по нейните си интереси. Малкия обаче има голямо желание за математика и шах. Още нямаше 5 години, когато спечели медал на шахматен турнир в категорията на 6 годишните. Просто му се отдава материята и имам желание, ако продължава така в 4 ти клас искам да го преместя в училище с такава насоченост, а за тях си трябва ходене по състезания. Така, че просто всеки трябва да си прецени за детето, дали има желание и може да се справи с нещата. На сила нищо не става според мен.

# 358
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
АЗ не знаех за тези състезания и в момента много ме е яд, че сме изпуснали срока за кандидатстване за "Аз рисувам"  Sad

# 359
  • Пловдив
АЗ не знаех за тези състезания и в момента много ме е яд, че сме изпуснали срока за кандидатстване за "Аз рисувам"  Sad

Нищо, ще го запишете за слезващото състезание по Околен свят през декември месец  Peace

Общи условия

Активация на акаунт