Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 819
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Предплатена карта няма ли да ви свърши работа? Погледнете и плановете на bob.

# 376
А най-интересното е, че имат ЗИП английски и там също пишат букви. Само че там "а" се пише с права чертичка, не с бастунче като по писане, съответно всички букви "а" в тетрадката по английски са зачертани с червено.

Първата година чуждият език се изучава само устно. Едва на втората година започва четене и писане. Защо в първи клас учат и английската азбука?

# 377

към 7лв. е тарифата, която ползваме за детето. има включен интернет и безплатни минути извън групата ни. за сега е ограничен и може да звъни само в групата. всички приложения му заключихме с приложение с код. може да се ползва само като тел, пуснали сме функцията и за gps следене.

# 378
Към кой оператор?
В различните училища учат по различни учебници/системи английски. При моето дете по програма втори срок трябвало да започнат да пишат по англ. Crazy

# 379
  • Пловдив
Дреб е с карта към ментел - взехме я със майкито и нямам търпения януари да му изтече договора и да минава на служителската програма към конкуренцията Laughing.

Аз малко странен въпрос да задам, но днес спорихме с благоверния - Й гласна или съгласна е?

# 380
теленор, но картата е отдавна. сега не знам какви тарифи имат.

# 381
sweet_maniche, сонорна съгласна се води Й.

# 382
  • Пловдив
Божеее, съвсем ще си объркам детето Relaxed Абе спомням си аз, че гласните са 6, ама пусто...
Ще уча заедно с него уроците ми се струва Rolling Eyes Stuck Out Tongue

# 383
  • София
Аз малко странен въпрос да задам, но днес спорихме с благоверния - Й гласна или съгласна е?
Й  е  сонорна съгласна. Както съм го запомнила, сонорните съгласни са включени в думата ЛАМАРИНА ( л, м, р, н ) +й.
Алисса ме е изпреварила, забавени реакции явно Grinning

# 384
  • Пловдив
Честно - и идея си нямам какво е сонорна гласна Rolling Eyes Smiley
А не си и спомням, да съм учила някога подобно нещо Grinning А смея да твърдя, че познанията ми по БЕ са на ниво Worried (за разлика от тези по литература Grinning )

# 385
Ами, нормално е да се забравят такива информации без практическа стойност. Но ще ги опресняваме и ние покрай децата, за съжаление.
Сонорните съгласни са тези, които са извън двойките звучни и беззвучни. sali ги е изброила вече.

# 386
И двете деца са с предплатени карти към М Тел. 

# 387
Сонорните съгласни - р, л, м, н - имат повече звук и почти никакъв шум. Някога са били със статут на гласни - образували са сричка. Това се среща и днес в някои славянски езици - чешки, например - чвртък. Й-то си е кратък звук И. Тъй като не образува срички се брои и отбелязва като съгласна. При пренасяне се пренася на втория ред, ако след него е О (ЙО), или остава на първия ред след гласна ПЕЙ-КА, МАЙ-КА. В края на някои думи образува единствено число - гвоздеЙ, героЙ. Пише се в началото на думата пред О - йод, Йордан, Йоана и в средата на думата пред О и след гласна - маЙор, ПеЙо. Дано да съм била полезна и да не съм досадила.

# 388
Искам да ви питам как помагате на детето да чете на срички думите, в които има две съгласни една до друга. Например думата "тетрадка". Моето дете не може да я раздели правилно на срички, чете я като "те-трад-ка", което е неправилно. Има ли някакво правило, с което мога да ѝ помогна да образува правилно сричките?

# 389
  • Ловеч
Г-жа Рамацоти, ние сме с Майки часовник и план към него на 8-9лв, но с неограничен интернет и минути към Теленор и 50 към другите оператори. Втора година го ползва и съм доволна.

Както са писали и други Й е сонорна, а сричките за децата е най-лесно да научат с юмруче под брадичката. Колкото пъти слиза брадичката надолу толкова са сричките. В уча.се имаше видео за дума-сричка, в крокотак имаше интересни задачи.
В случая тет-рад-ка

Общи условия

Активация на акаунт