Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 719
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
И според мен темата е за обсъждане на всичко, свързано с първокласниците, включително и състезанията.
Пиша в Набори от 2008 г. (баткото е набор 2001) и винаги са се обсъждали състезанията, както и всякакви други теми, свързани с децата. Баткото никога не е ходил на състезание, но това не е било причина да се дразня от въпросните постове, напротив, винаги са ми били интересни и съм съпреживявала емоциите с майките и децата.

# 511
Здравейте, надявам се приемате нови попълнения в темата. Досега само четях, чак ме досрамя и реших да се легализирам.
За статистиката - момче, на 7 и половина. По български са на обобщение на гласни и сонорните съгласни, но не ги учат като такива, а по математика- на 10.
Аз също се интересувам от всякакви теми, свързани с първокласниците, даже надничам и във второкласната тема да видя какво ни чака.
Хубав ден!

# 512
хехе, приемаме легални Wink

# 513
Ще се прехвърлите ли в другата тема или да се отпиша от тази?!

Интересите на децата са разнопосочни и е съвсем нормално да се коментират в темата. Моето дете например няма склонност към рисуване, но ми е интересно да чета за проявите, състезанията и постиженията на децата и в тази сфера. Предлагам да проявим толерантност и да запазим добрия тон.

# 514
Състезанията в последните години са част на живота на учениците от най-нисък клас, затова и за мен е абсолютно нормално тези теми(състезателните) да се обсъждат и тук. Независимо дали става въпрос за похвала или оплакване. Може дори да обсъдим някоя задача от състезание и не виждам нищо лошо.
Предлагам за да не разваляме добрия тон в темата, просто да подминавате постовете за състезания. Нека не търсим проблеми там, където ги няма.

Да ви попитам.
Имате ли идея как оценяват децата? Малката вече има доста оценки(12), като не говоря за печатите в учебниците и тетрадките.
Доколкото разбирам при нас от: контролни (писмено изпитване), практическо изпитване, активно участие.
Просто ми е интересно да чуя за похватите и на вашите учителки.
Ние от понеделник минахме от молив на химикал, как е при вас.

# 515
  • Русе, България
ledenotomomiche, как така 12 оценки досега? Че те нали нямат оценки и няма да имат до трети клас включително, едва в четвърти? Ние и печати нямаме все още, на една от родителските срещи класната обясни, че се очаква получаването им, защото щели да бъдат в стандартизиран вид за всички и не може тя да купи просто някакви пчелички или усмивки. Други оценки, освен написаното в учебниците и тетрадките като "Отлично!", "Браво!", "Упражнявай се" и т.н., нямаме.
С химикал пишат от последната седмица на септември насам.

# 516
  • София
Има електронен дневник при нас. Явно за цялото училище важи. Гледам пишат се оценки от време на време, на какъв принцип и дали се попълва за всички незнам. Има 8 броя оценки вътре, все 6-ци, може би само като се представи мн добре и Г-жата плесва 6-ца. Не вярвам 2ки да пише, знам ли я???  Има и отсъствия, за всеки час едно отсъствие, Има и оценки от Таралеж + СМТ . Има и някаква класация вътре, къде ти е детето спрямо др деца в класа, спрямо випуска , и спрямо цялото училище ( на кое място в класацията) . Даже не смятах че е вярно, но гледам че се движим по стълбата нагоре - надолу всяка седмица, значи може да се попълва Grinning
С химикал сме отдавна !

# 517
Yangdze И аз точно за ел.дневника говоря и като те чета мисля, че училищата използват една и съща платформа. Има две оценки много добър (сърце) и останалите са отлично (звезди), като печатите в тетрадките са със същите символи.

Pyjamka имат оценки децата, но нямат количествен измерител, а само качествен.
Отделно в дневника има отзиви по предмети и общи(за поведение, внимание и т.н).

Нашите няма да учат на 6.12 (сряда), за Никулден (празник на града).

# 518
  • София
Yangdze И аз точно за ел.дневника говоря и като те чета мисля, че училищата използват една и съща платформа.
shkolo.bg ?
Класната на сина все още не ни е подканила да се регистрираме. Но класната на каката ни помоли да се включим. Интересно ми е как ще се получат нещата при хората с повечко деца. Родители от класа на голямата - с близнаци и с по-големи деца - измрънкаха вече, че нещо не са доизмислени нещата.

Моят засега силно клони към човечета с 'права' усмивка - демек става, има проблясъци, ама дотам. Като реши, че няма да пише в клас - няма и това е. Говорим и обясняваме много, дано му влезе нещо в главата.

# 519
  • София
Ахам, да,  shkolo.bg , там си виждаш детето и оценките му и всичко дето вече писах, да не се повтарям. 

# 520
И нашите са на качествени оценки - Отлично, Мн. добре, Добре, Незадоволинтелно. При нас пишат и слабите оценки. Моето дете е със сериозна дислексия, тестовете и контролните й се дават на общо основание - същите задачи като на останалите, съответно по БЕ и математика има само оценка Незадоволително в бележника от самостоятелните работи. По останалите предмети има и Добре, Мн.добре и Отличен. Само по руски още нямат оценки, но там е за отличен. Пишат с моливи, другата седлица по математика започват тетрадка N2. По четене минаха Яя и сега май са на някакво обобщение. Състезанията, разбираемо ги пропуска, но си мисля да я подготвя за това по БЕ, в края на март е, има време, а и писането й е най-слабо засегнато. Ходи на народни танци към Младежкия дом, а тази седмица в училище набирали деца за спортни танци и моята се записала. Напролет ще я запиша и на лека атлетика. Решила съм да насочим усилия към силните й страни - танци и спорт.

# 521
  • София
Аз съм с две дечица в системата на shkolo.bg и засега нямам проблеми с платформата. Hands V
Да ви кажа странно ми е , че някъде децата вече пишат с химикалки. Нашата кака , която е втори клас , започна едва преди месец да пише с химикалка и е голямо мазало ,  та не знам как им се получава в първи Grin

# 522
Моето пише с химикалка от 2 седмици. На нея и харесва. Много по- лесно е. Тя няма правилен захват и с молива и беше много трудно и уморително. Аз пък исках още време с молив, та дано да оправи захвата. Уви, госпожата не дава. Трябвало с химикалка. Децата губели много време в триене, така обяснява. Хубаво, но къде е индивидуалния подход. На моето като му е трудно, и съответно не трие, тя едва е написала, та за триене и дума не става. Сега си пише с химикалка, тя се плъзга леко и захватът отиде по дяволите.

# 523
Нашите от ден първи пишат с химикал. Когато сгреши някоя буква или цифра, подчертава грешното, а не зачерква, и пише вярното отгоре. Голямо мазало става.
Гледам че са започнали да обозначават гласни и съгласни не с молив, а с флумастер, но не съм го питала така ли ще е или самоинициативно.

# 524
Furf Мазало се получава общо взето при химикала.

laurentin Нашите ползват химикал с гумено покритие, където са пръстите(за да не се пързаля) - дано ме разбираш. Другия вариант за захват е адаптор за писане.

Mama Ru Много гадно. Госпожата не влиза ли в положение, все пак детето е с дислексия.

Нашия дневник е точно към школото и госпожата си го ползва доста активно(вчера още 2 оценки се появиха).

Пишем по български да подобрим краснописа(за мен е грозен), но поне пък пише вярно детето. Диктовките са и на практика без грешка.
По математика започнахме да решаваме текстовите задачи в сборника, то и те са започнали елементарните в училище.
Иначе са до Ъ на писане, до Й на четене, 9 по математика.

Утре имаме коледен базар и деня ще го прекарам в училището.

Общи условия

Активация на акаунт