Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 812
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • Wonderland
И ние сме на 5 и на М. Прибра се много въодушевен от шах- а и каза , че ще продължи да ходи. Вчера беше на втора тренировка по таекуондо и също засега е положително настроен, което ме радва!
И ние не сме имали входни нива още. Имаше само една самостоятелна работа по математика, на която се беше справил отлично без грешки. По математика не мога да се оплача - добър е там и му върви.
Вчера доста домашно имаше да пише по български буквата М, срички и имена Ема, Емо. След тренировката ги написа и за първи път седна да пише без молби и пазарлъци. Grinning

# 226
Ох, като каже - госпожата не е казала и край. Все едно не го карам да напише 2 реда, ами нещо безкрайно недопустимо.

# 227
Ох, като каже - госпожата не е казала и край. Все едно не го карам да напише 2 реда, ами нещо безкрайно недопустимо.
Същата история. Ако е казала госпожата и 5 реда ще напише, ама...нали съм аз..

# 228
И мен ме слъгва понякога. Като го взема рано, след като обядва, преписвам задачите за домашно от г- жата на занималнята. Междувременно той си ги е отбелязал с точка в тетрадките. Хем виждам че има точка и е в списъка задачата, не било вярно. И го карам да пише всичко от страницата, за по сигурно. Mr. Green

Лелее, вчера, докато чаках за психоложката, бях седнала на един стол пред вратата на един от първите класове. Имаха математика и учеха и брояха фигури. Явно едно дете си играеше с несесера си, такива грозни думи му издума г- жата, че ми идваше да вляза вътре.

Нашата сага продължава.
Скрит текст:
Уж се бил кротнал, поощряват го, учат го на техники за дишане- да диша 10 пъти дълбоко, ако иска да удари или обиди някого, поуспокоявам се аз малко и снощи на какво попадам във фейса. Още съм бясна. На отворено писмо на една майка срещу моето дете. В профила й. На въпросното дете моя беше надраскал ръкава с фулмастер. Лично аз като видях майката я питах, мислех да я компенсирам с някаква сума- нищо не било станало. Пак нейното дете било ритнато в слабините от моя, това го научих от г- жата, но не знаех за чие дете става дума. И да вземе да пише тази майка в петък  писмото си. Цитирам бегло.  " Аз, майката на /трите имена на сина й/ ще отида при директорката, бла бла, няма да оставя нещата така, били още майки, обиди, обиди. Признавам си, че малко попрекалих с коментара си под "писмото" й. И то какво написах- че никой не я спира да отиде при директорката, и да се научи да си отглежда лидер. Разбирам да седим със скръстени ръце, и двете фамилии сме се включивили в озаптяването на побойника, друга психоложка търся и там да отидем, варианта, който виждам като единствен е да го преместим в друг клас, колкото и да съм против идеята. Тук просто няма да се получи, по- зле ще стават нещата. Извинете, че пак ви занимавам.

# 229
  • София
Дари, не влизай в конфликти и свади. Не отвръщай на обиди, не падай на нивото им. Работете с детето и толкова, това ви е фокуса. Сеири не са нужни. Те да правят каквото решат.
Още по - лошо ще стане ако детето ти разбере и чуе нещо по повод скандалите и се изкоментира нещо от другите деца, за теб или казаното от теб или че сте се скарали. Тогава и той вече се настройва, пък и му се дават поводи да бие и става необратимо. Така поне мисля аз.

# 230
Дари няма как да разбера трудната ситуация в която се намирате с детенце, но някак си погледни и от страната на другия родител. Който разбира, че правиш всичко по силите си да се оправят нещата, но все пак не е приятно детето ти всеки ден да се прибира тормозено и притеснявано и да чуваш че не иска да ходи на училище, защото еди кой си го ще го бие или прочие. Майката е реагирала бурно от случващото се като родетел на дете, което под някаква форма е пострадало. Дано всичко се развие добре при вас. Моля не го приемай като критика към теб, аз също говоря от позицията на родител на дете, което е притеснявано от агресивно такова. Успех.

# 231
Не е лесно - и за двете страни не е лесно. Но ти поне търсиш вариант, а в нашето училище бащата на едното дете, което се бие с всички, за всичко - ми каза - "а, има някаква грешка, моят не прави така. " и си го дръпна за ръката и ме подмина като прошляк.

Това е, което е лошо.

А ти си съвестна и справедлива, и мисля, че ще се справиш. И детенцето ти ще си коригира поведението - защото вижда твоят пример.

# 232
  • София
Дари,  мога да ти препоръчам една детска книжка
http://anubis.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/%D0% … %D0%B7%D0%B0-1156
Тя по-скоро показва на децата какво да правят, ако някой ги тормози - физически или психически, но мисля, че можеш да покажеш на детето как изглежда в очите на другите, като се държи по този начин.
Може би в сравнение с квалифицираната помощ, която ползвате, да е нищо, но знае ли човек кое ще се окаже от полза.

# 233
Дари, в нашата група в детската градина имаше случай във фейсбук групата ни една майка да повдигне въпроса за дете, което системно удря и тормози другите. На четири очи ми каза, че целта ѝ е била учителките да се сетят, че не си вършат работата. Хубаво е да проведеш личен разговор с жената очи в очи. През интернет комуникацията се изкривява. И наистина никой не печели от обтегнати отношения.

Какво стана? Записахте ли го пак на частна занималня?

# 234
didana- разбира се че гледам ситуацията и от другата страна. Толкова ми е неудобно от майките, че няма накъде. Вече втора седмица ходя до обяд на работа, за да го вземам на обед, да туширам евентуални конфликти. Но не е решение.

Не сме го записвали отново на занималнята, ще изчакам края на месеца и да го обсъдим с баща му, че той плаща. То и там няма вече места. Вземат капаро и ако се освободи място записват детето. Ако се наложи, дано сме с предимство. Сто пъти ме питаха оттам ще посещава ли, ние- не. И там си отрязахме козовете.

Книжката ще потърся, макар и да играем ситуации, в които той е от малтретираната страна. Благодаря за идеята!

Дари, в нашата група в детската градина имаше случай във фейсбук групата ни една майка да повдигне въпроса за дете, което системно удря и тормози другите. На четири очи ми каза, че целта ѝ е била учителките да се сетят, че не си вършат работата. Хубаво е да проведеш личен разговор с жената очи в очи. През интернет комуникацията се изкривява. И наистина никой не печели от обтегнати отношения.

Какво стана? Записахте ли го пак на частна занималня?
Май, май- не си я вършат. Снощи и със свекървата коментирахме. Тя, която не го вижда толкова често, е шокирана също от промяната и е на мнение че учителките донякъде не се справят. Аз не искам да ги хуля и обвинявам, грижат се за децата ни, но има нещо, което куца там в училище.

# 235
Аз не бих си държала детето в този клас. Очевидно е, че родителите не са добре настроени, не си доволна от учителите, детето няма приятели, всеки ден конфликти- много неща стават.
Ние имахме родителска среща. Някой неща ми дойдоха в повече, но се надявам учителката да знае какво прави. Не им е позволено да пият вода в час и всички бутилки трябва да са прибрани. Майката, която попита дали има вариант да оставаме раниците, беше така категорично отрязана, че направо я съжалих. "Как сме щели да контролираме децата."  На въпроса защо храната е студена, отговориха, че това няма как знаят, а и на родителите не можело да се угоди. Като попитах за входни нива- нямало да правят, били малки. В класа имало деца, които били много бавни, не разпознавали нито буквите, нито цифрите. Така се зарадвах, че го научих да чете, пише, смята, че не знам децата, които не могат на какво напрежение са подложени.
А и такива правила за краснопис ни изчете, че лошо ми стана. За мен краснописа и въобще ръкописните букви са отживелица, както и всички тези правила в милиметри за разстояния и наклон на буквата. Най- вероятно след 10 години никой няма да пише и да ги помни.
Но все пак аз имам доверие на госпожата и не коментирам методите и пред детето.

# 236
Само аз ли смятам, че Дарито също има нужда от психолог?!
Какви са тези коментари, какви са тези реакции?! Никой не е длъжен да се примирява с агресия!

# 237
Тя не се е примирила, взема мерки. Да, детето й има някакъв проблем и го избива на агресия, но Дари не е в часовете и междучасията там, за да разбере какво/ кой го провокира. Без съдиействие и от страна на учителите няма да стане.

# 238
Само аз ли смятам, че Дарито също има нужда от психолог?!
Какви са тези коментари, какви са тези реакции?! Никой не е длъжен да се примирява с агресия!

Не, не си само ти Peace

Тя не се е примирила, взема мерки. Да, детето й има някакъв проблем и го избива на агресия, но Дари не е в часовете и междучасията там, за да разбере какво/ кой го провокира. Без съдиействие и от страна на учителите няма да стане.

Бягане от проблема, с преместване на детето-не е решение.
Учителите не са длъжни да го играят психолози на едно дете! Имат още поне 24 деца, на които трябва да преподават.
А и проблема е в семейството и родителите. ВИНАГИ в родителите. Децата са отражение на родителите и тяхното отношение, поведение, държане..:
"И то какво написах- че никой не я спира да отиде при директорката, и да се научи да си отглежда лидер."-?!? Вие "лидер" ли смятате, че отглеждате??
" Разбирам да седим със скръстени ръце, и двете фамилии сме се включивили в озаптяването на побойника.."...ама това е вашето дете! а сякаш говорите за комшийчето-побойник.....и сте прекалила с коментара си под писмото на другата майка-аз на ваше място, бих се извинила само, като си знам "побойника".
Ако вие сте на нейно място, как щяхте да реагирате??

# 239
Разбрах.
Съвестните с херувимчета- браво!
Аз винаги се справям и оправям, съдници не искам.
Със здраве и успех на децата занапред!

Общи условия

Активация на акаунт