Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 838
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Слагах до скоро бутилка трапезна вода, а в класа взехме решение да се купува стекове вода и при нужда да се дава на децата. Нашите не ги пускат да излизат от училище до магазини и лафки, а вътре нямаме. Моята обаче видяла от накакво момче в класа или занималнята да дупчи капачката с молив и да пиеу от дупките и да не остане назад започнала и тя. Говорих, обяснявах, хвърлях шишета - не и не. Няколко дена ходи без вода на училище, от утре пак ще й забраня да носи. Тя настоява да й купя шише с биберон (спортно), но аз съм против - пипа биберона с мръсни ръце и се лигави, а не пие вода. За мен е нехигиенично. Като не взема от дума да ходи да пие вода от чешмата.

Нашето на Sistema дето дадох линк по - горе е с т.нар биберон. Но не се пипа с ръце ( да се дърпа) а се върти основата на капачката, и отгоре изкача биберона , после пак се завърта за прибиране,

# 301
  • Sofia
Момичета, имаме ФБ група на класа, където класната всеки ден публикува домашните и друга информация. Обаче, хора, тя пише с правописни грешки 😱 “сборник С задачи”, “филиЙ които ще украсяват”!!! Запетята хайде, може от бързане, макар че системно ги няма или са на неправилни места, но другото...
А аз всеки ден карам в съседен квартал за това училище, за да не е в “смотаното” квартално, че и немски език плащам за тази паралелка😖

Иначе активна, амбициозна, направо не знам какво да мисля и правя 🙁

# 302
И за мен е недопустимо начален педагог, който ще образова децата ни да допуска правописни грешки. В случая дори и да е бързала или е писала от телефон, пак не го допускам за причина.

# 303
Момичета, имаме ФБ група на класа, където класната всеки ден публикува домашните и друга информация. Обаче, хора, тя пише с правописни грешки 😱 “сборник С задачи”, “филиЙ които ще украсяват”!!! Запетята хайде, може от бързане, макар че системно ги няма или са на неправилни места, но другото...
А аз всеки ден карам в съседен квартал за това училище, за да не е в “смотаното” квартално, че и немски език плащам за тази паралелка😖

Бих уведомила писмено директора.

# 304

Бих уведомила писмено директора.

Никой не би взел под внимание фейсбук група като доказателство. От колко време въпросната учителка работи в това училище? Ако е стар кадър, шансовете да направиш нещо при директора клонят към нула. Аз не бих отишла при директор, струва ми се твърде крайно и бих казала, че ще е автогол, ако го направя. Та, тази госпожа може да остане класна на детето ти до 4 клас. Какъв мислиш ще е подхода към детето занапред?  Ако това те смущава говори с учителката, но за директора е твърде крайна мярка. Поговори и с другите родители, разпитай предни нейни випуски как са били, как се справяла като учител, научила ли ги е на елементарни неща.

# 305
нз, аз бих преместила детето в съседната паралелка. Първо обаче провери фейса какво казва. Не мога да търпя посредствеността, ей

# 306
Не мога да търпя посредствеността, ей

Peace
А неграмотността, при това от учител-хич! Naughty

'Що не пробваш първо с "история" на твоя уж приятелка-т.е. тази ситуация, разказана от "приятелката", а ти се чудиш и маеш какво да я посъветваш, та белким въпросната г-жа ѝ светне крушката..

Директорката-едва ли нещо ще направи;
Г-жата, ако ѝ го кажеш директно, ще се оправдае най-вероятно с бързане..но ефект?

# 307
  • Sofia
Нито искам да се заяждам с нея, защото я виждам, че се напъва, нито да си създавам проблеми на детето, но неграмотността е непростима за учител Rage На госпожите от градината (пенсионерки) съм набирала текстове - имало е грешки, характерни за това поколение (като "филий"), но към тази жена сега имам изисквания и очаквания Sad
Госпожата на занималнята ми е по-близка и си мислех евентуално с нея да споделя да ѝ обърне внимание да внимава... Тя също е член на тази ФБ група и вижда постовете. Или пък аз просто издребнявам....
Хич не ми е приятно Sad На сина си в 6-ти клас се карам за подобни грешки, пък то какво стана Sad

# 308
  • София
Сигурно ще ме нападнете ( и с основание ), но аз не бих се заглеждала толкова, поне докато не съм 100% убедена че е неспасяем случай. Щото какво ще стане: ако е амбициозна и дейна, ще се фръцне, обиди , ще пострада детето. Тя лесно ще внимава оттук насетне какво пише във фейса, но детето Ви ще стане черна овца. Особено ако отидете и при директорката. Виновната ще сте Вие, която се заяждате за дреболии, пък тя "отдадена" "денонощно"  на децата е нападната за 2 букви от неблагодарници.
Другите родители ще кажат "абе как може така", ако стане скандала. Може да кимат в съгласие , в личен разговор, ама в стадото, ще застанат зад "любимата учителка"
И какво, ще я сменят или ще я ограмотят след сигнала?
Изчакайте да сте убедена, че не става за учителка и в много краен случай преместете детето, по - добре. Ама къде ще попадне е другия въпрос, според мен нивото навсякъде куца. Пък не знам. 

# 309
Тя във Фейсбук ще внимава или ще спре да пише. Но какво ще стане, когато започне да проверява диктовките на децата?

# 310
  • Sofia
Набързо от телефона съм видяла само поста преди моя. Сега прочетох и другите. Госпожата е сравнително млада, досега е водила 3-4 години предучилищна група. Още в началото на годината ми се стори, че има кадрови проблем в училището. Възпитателите от занималните тази година са начални учители. Аз при директорката не бих отишла сега, но ще следя зорко! Обсъдих го със свекървата, която е дългогодишен учител, вече пенсионер. За жалост и при тях е имало случаи на неграмотни точно начални учители и смята това за проблем на цяло едно поколение.
Моите притеснения са за по-нататък. В трети-четвърти клас диктовките стават доста сериозни. Ще видя какви грешки ще поправя тази госпожа.
Надявам се поне да е добър педагог!!! С едно на ум съм Sad
За жалост и аз смятам, че вече масово хората са неграмотни Sad

# 311
  • софия
Момичета имате ли на идея какво се прави в тази задача домино

# 312
Според мен: в празните части от доминото се пишат правилният брой точки в зависимост от това до което е опряно

# 313
  • софия
Хаха хора извадих домино докато се сетя

# 314
Ани, права си - това е проблем на цяло едно поколение /неграмотността/.... Tired Наскоро моя колежка реши, че ще става учителка и стана, честно казано, ми стана смешно, ама много  Crazy Тя пише с много правописни грешки, ФБ й е пълен със селфита /не преувеличавам - поне по две на ден качва ooooh!/, което за един учител е недопустимо според мен. Какъв авторитет имаш пред родителите, а и пред децата, особено, като се има предвид, че тя преподава на ученици от 8 до 11 клас  Tired

Общи условия

Активация на акаунт