Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 814
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Нашето училище организира тържество, а децата от класа ще си разменят подаръци на случаен принцип. Подаръци на учителките?! Stop Crazy

# 406
  • Бургас
Нашите също ще си разменят подаръци на случаен принцип. Ще знаем само за момиче или момче трябва да купим порък. Ще имат и тържество, но подробности през декември.

Математика - до 8
Български език - до Р

# 407
Математика - до 8
Бълг - вчера взеха малко "у". Днес би трябвало да вземат голямо "У"

# 408
  • Варна
Математика - до 8.
Български език - до Р.
Коледа - театър в училище на 22.12 и игри след него. Днес имаха същото на есенна тематика - много са се забавлявали.  Подаръци още не сме обсъждали, днес госпожата постави въпроса. За нея ще има календар със снимка на класа за класната стая.

# 409
  • Ловеч
Моята е на 7 и буква у. За Коледа все още нищо не се говори.
Луд петък в Хиполенд е на 17ти.

# 410
Здравейте, относно състезанията в Пловдив:
В неделя 19.11.2017 ще се проведе Софийски математически турнир-в център Авигея. Има такса за участие 10 лв.,потърсете ги във фейсбук, за да се запишете. Следващото мисля, че ще е коледното математическо състезание, и след това зимен кръг на Математика без граници. Ако училището ви участва, може да си запишете детето там, ако не участва в същия център се провежда и това състезание!
Благодря, този център Авигея някъде зад Гранда гледах, че се пада. Мерси още веднъж....
Малкия са до 7 по математика и буквата Р по български.
Класната е доволна от малкия, пък и той свикна с училищните порядки и вече е по кротък. Справя се добре. Тръгна на футбол, хареса му слава богу, та за сега ще ходим.

# 411
Да попитам за децата които не ходят на занималня как се справят, спокойни ли са, липсва ли им детската компания? Смятате ли че взехте правилното решение като не ходят на занималня? Успявате ли Вие да им помогнете в овладяването на материала?  Аз много харесвам нашето училище, но съм озадачена от резултатите, които виждам в пробния електронен дневник за сина ми. Той решаваше доста по-сложни задачи преди да започне и сричкуваше и четеше макар и сричайки. Отделно аз като завършила с диплома абсолютно пълна шестица матем. гимназия преди години не мога да приема, че точно моето дете може да е толкова зле, при положение че знам какво може в къщи. Макар според мен да е умен, забелявам че не винаги внимава и слуша, разсеян е, на моменти спонтанен и може би това пречи учителите да се преценят и подкрепят добре уменията му. В занималнята вече съвсем го удрят на игра и кой разбрал, кой не... Честно казано аз не се чувствам съвсем уверена да му помагам в къщи, защото според мен в момента се дава базата за нещата и е добре да е от учител, но емотикони в дневника за четворка ми подсказват че не разбира добре това което се обяснява. Та чудя се дали да го спра от занималня? Родители с деца неходещи на занималня, как мислите?

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 19:18 от Анонимен

# 412
  • София
Поради тези описани причини избрах частна занималня. Срещу 12 лева на ден, ние сме в група с 5-6 деца, добра учителка, която обяснява, пишат домашни, има персонално отношение в много камерен състав. Не се дивее . Има контрол, обяснява се по 100 пъти всяко нещо, което на нас родителите ни се струва елементарно и че няма нужда да го циклим, защото детето го знае. Но не е така !!! На тази възраст си трябва 100 пъти повторение всяко нещо. Вечер нямам време, кое по - напред, малката не ми позволява да уча с голямата. Пищи и се дразни. Къпане, вечеря, да подготвим дрехи за другия ден, да натъкмим чантата и толкова Затова така реших, засега съм доволна. Просто не искам в 4ти клас да установя , "изненадана" , че детето куца. Както стана с племеницата ми. Уж самостоятелно и уж успешно дете.

# 413
Моето дете не ходи на занималня. Справя се, не липсва компания. Малки са/ моето няма навършени 7г още/, уморяват се, доспива им се, изнервят се...Не смятам, че щом вие сте математик, задължително детето ви също ще е математик. Обяснявайте, помагайте, но в крайна сметка то си е друга личност. Според мен всеки родител, който има възможност, е по-добре да не оставя детето си на занималня. Но понякога нямаме избор

# 414
Моето дете не ходи на занималня вече един месец. Вкъщи е по-спокоен. Остава му време да поиграе или да погледа детско.  До 16ч си е написал домашното от училище + допълнителното, което му давам - 2 страници по мат от сборник и една страница по писане.
За времето вкъщи открих задачи по мат, които са му трудни, въпреки че е доста добре по този предмет.  Примерно: 1 = х - 4. Обикновено на мястото на х пише 3, защото този тип задача я чете  отдясно наляво. Ако задачата е х - 4 = 1, няма да има проблем да я реши. Така че проблемите по мат с твоето дете може да са подобни.Не че не може да реши някоя обикновена сметка, а начинът, по който е записана, да му е труден да я реши.
Контактите с децата донякъде му липсват. Има едно приятелче от класа, заради което иска да ходи на занималня. Докато беше хубаво времето имаше компромисен вариант - оставях го на стол и после децата играеха до 14ч на двора и тогава го взимах. Сега мисля да ходи един или макс два дни на занималня. Така и аз ще имам време хем да работя, хем да следя как е с материала и хем той да играе с децата. Ако го видя, че се изморява прекалено много, най-вероятно пак ще спре. За мен занималнята е възможност за родителя да работи спокойно, когато няма кой да гледа детето. Не мисля, че позволява на детето спокойно да си напише домашните.

# 415
Моето дете не ходи на занималня. Справя се, не липсва компания. Малки са/ моето няма навършени 7г още/, уморяват се, доспива им се, изнервят се...Не смятам, че щом вие сте математик, задължително детето ви също ще е математик. Обяснявайте, помагайте, но в крайна сметка то си е друга личност. Според мен всеки родител, който има възможност, е по-добре да не оставя детето си на занималня. Но понякога нямаме избор
Права сте, не само друга личност, а и момче, според мен има голяма разлика по начина на учене между двата пола. Иначе сега не съм математик просто бях отлична ученичка и то в трудна гимназия и съм свикнала на такова отношението към ученето, свикнала съм хората около мен да са отличници и не мога да преглътна детето ми да не е, колкото и да е болна тази амбиция

# 416
Моето дете не ходи на занималня вече един месец. Вкъщи е по-спокоен. Остава му време да поиграе или да погледа детско.  До 16ч си е написал домашното от училище + допълнителното, което му давам - 2 страници по мат от сборник и една страница по писане.
За времето вкъщи открих задачи по мат, които са му трудни, въпреки че е доста добре по този предмет.  Примерно: 1 = х - 4. Обикновено на мястото на х пише 3, защото този тип задача я чете  отдясно наляво. Ако задачата е х - 4 = 1, няма да има проблем да я реши. Така че проблемите по мат с твоето дете може да са подобни.Не че не може да реши някоя обикновена сметка, а начинът, по който е записана, да му е труден да я реши.
Контактите с децата донякъде му липсват. Има едно приятелче от класа, заради което иска да ходи на занималня. Докато беше хубаво времето имаше компромисен вариант - оставях го на стол и после децата играеха до 14ч на двора и тогава го взимах. Сега мисля да ходи един или макс два дни на занималня. Така и аз ще имам време хем да работя, хем да следя как е с материала и хем той да играе с децата. Ако го видя, че се изморява прекалено много, най-вероятно пак ще спре. За мен занималнята е възможност за родителя да работи спокойно, когато няма кой да гледа детето. Не мисля, че позволява на детето спокойно да си напише домашните.
При нас е много строго регламентиран момента със занималнята, всяко отсъствие трябва да се извинява все едно е научилище, не може да ходи определена част от деня или определени дни в седмицата

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 19:03 от Анонимен

# 417
мамета, много сте напред с материала. това видове звуци-муци, не ми е понятно. Макар че съм свръх-наясно с правописа, препинателните знаци и прочие, признавам - това правило с деленето на срички не го знаех.
Но моите като че ли не ги бъркат тези неща. С юмручето - и се справят.
някоя от вас случайно да е учителка в малките класове? Wink

Тук пишеше майка - класна на първи клас, ако не се лъжа.

Аз това за юмрючето не го знаех. Полезно е за определяне на броя срички. С това нямаме проблем.

Вчера ме изненадаха, че щяло да има РС днес. Пишело го в бележника, но аз не знаех, детето не ми показало на време. Аз няма да мога да ида. Исках да говоря с класната сутринта, но не можах.

Ние нямаме бележници  newsm78

При нас е тефтерче по наш избор, празно, вътре записват съобщения за родителите, лепят звездички за похвала и т.н.

# 418
Sparkles, разбирам те! Но в първи клас кой говори за отличници?! Та те са си бебета още! Е, има някои, които ходят на танци, плуване, айкидо, шах, пиано, английски, френски и разни състезания, но повярвай ми, тези деца няма да са отличниците...в живота. В първи клас са много базови знанията, с които според мен, всяко дете се справя. Много по-важно е да се научат да общуват помежду си, да се справят сами в новата среда, с нов режим...Дай му време да се адаптира, да свикне, а после ще трупа знания. Цял живот има да учи Wink

# 419
Sparkles, разбирам те! Но в първи клас кой говори за отличници?! Та те са си бебета още! Е, има някои, които ходят на танци, плуване, айкидо, шах, пиано, английски, френски и разни състезания, но повярвай ми, тези деца няма да са отличниците...в живота. В първи клас са много базови знанията, с които според мен, всяко дете се справя. Много по-важно е да се научат да общуват помежду си, да се справят сами в новата среда, с нов режим...Дай му време да се адаптира, да свикне, а после ще трупа знания. Цял живот има да учи Wink

Благодаря за позитивното мнение Simple Smile Моето дете доста е стояло в къщи досега заради боледуванията си в детската градина и не ми се иска сега да го изолирам отново само с мен половин ден. Мисля че иначе му харесва на занималнята, само се притеснявам това да не е в ущърб на знанията по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт