МАЙско бебенце расте, радва мама с тупкащо сърце. - ТЕМА2

• 49 938
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро. Днес разглеждах различни училища за родители. Като цяло се чудех, дали има полза от тях... Някой от вас има ли опит? Също така видях, че в повечето са минали вече някои от смислените по мое мнение теми. Дали ще се повтарят в някакъв момент? Все пак до май месец има доста време.

# 286
Аз мисля, че все някаква ползва има от тия училища за родители. Моя приятелка ходи на такова по време на бременността. Остана доволна. Предоставят доста информация и различни фирми представят продуктите си.

Аз все още не съм присъствала на такива лекции, но очаквам скоро да посетя. Simple Smile

# 287
Здравейте, мами! Някоя от вас може ли да сподели как върви с големината на бебето? Днес бях на БХС, в 13 г.с. съм и бебето е 5.25см и 66гр. Учудих се защото очаквах повече см. В нета навсякъде информацията е друга за 13 седмица, от сорта на 7см и 28гр или 13см и 30гр, ама с моите 66гр..... Не ми каза, че бебето върви по-напред от нормалното. Но доста се зачудих Confused

# 288
  • София
Здравейте, мами! Някоя от вас може ли да сподели как върви с големината на бебето? Днес бях на БХС, в 13 г.с. съм и бебето е 5.25см и 66гр. Учудих се защото очаквах повече см. В нета навсякъде информацията е друга за 13 седмица, от сорта на 7см и 28гр или 13см и 30гр, ама с моите 66гр..... Не ми каза, че бебето върви по-напред от нормалното. Но доста се зачудих Confused

Не знам до колко точно са го измерили. Особено грамажът знам, че често не е съвсем точен. Дори и при вече по-големи бебенца. Иначе при мен при последния преглед дължината...някъде 12 + 5 г.с. беше близо 7 см. CRL. Грамаж май не са ми казвали.

# 289
Здравейте, дами,
Аз се включвам пак... Като цяло ми върви на криво всичко и вече се ядосвам. Налага ми се в 4ти курс да съм редовна на университет, нищо че 3 години никой не ни потърсва... На всичкото отгоре постоянно сме в контакт с малки деца, които както знаете често са сополиви и кашлящи... Правим и упражнения, които категорично отказвам да изпълнявам, защото не са препоръчителни изобщо за бременни жени и всички преподаватели ме гледат на криво. Днес на излизане от ДГ се спънка и паднах, че стъпих и на криво. Моля се само да не е счупен, че имах вече такъв инцидент в 12 клас точно след стъпване на криво.
Иначе се чувствам добре, утре съм на преглед и се надявам с Бебо всичко да е наред. Напоследък все по-често ми се гради и повръщам, а си мислех, че с напредването на бременността ще става по-леко.

# 290
Казахте ли на семейство и приятели и как поднесохте новината?

# 291
На майка ми и свекърва ми казах още преди да ми закъснее, но след положителни тестове, защото точно тогава се налагаше да гостувам на нашите и с всичко сиптоми нямаше как да не ме усетят. И на шефа и близките колеги казах в края на втория. Колегите си ме подозираха Grinning На приятели лека полека казвам, но другите ми роднини още не знаят.

# 292
Добро утро, мами!

Днес се включвам, за да се оплача. Моето сутрешно гадене се засили и днес дори от една чаша с топла вода повръщах Confounded През деня гаденето е по-малко и се търпи. Все още ходя на работа, ама тук покрай мен всички са много незаменими и яко подсмърчат, кихат и кашлят. Притеснявам се да не прихвана нещо от тях, че само това ми липсва.

Вчера съобщихме на част от семейството (в 9-та седмица съм). Нищо специално не сме правили, просто им показахме снимката и казахме, че си чакаме бебенце. На мен ми се искаше да има някак по-вълнуващо съобщаване, но така се стекоха обстоятелствата...

Утре съм на преглед и нямам търпение да си видя бебчето. Трябва да нося урина на доктора, но часа ми е следобед и предполагам кръвни изследвания няма да ми правят. Предния път чухме сърчицето и бях толкова развълнувана, че напълно изключих да питам какво ще правим на следващия преглед. За този обаче съм се заредила с въпроси. Laughing

Много голям проблем ми е ходенето до тоалетна. Сутрин пия топла вода и един ден ми помага един ден - не. Сега мисля да почна да пия и топло мляко, да видим какъв ще е резултата там. Топлото мляко мисля да пия през целия ден, а топлата вода сутрин. Дано има ефект.
Бях пробвала с яденето на сини сливи - ефекта беше нулев. Може би трябва да пробвам със сушени сини сливи.

# 293
Добро утро, мами!

Днес се включвам, за да се оплача. Моето сутрешно гадене се засили и днес дори от една чаша с топла вода повръщах Confounded През деня гаденето е по-малко и се търпи. Все още ходя на работа, ама тук покрай мен всички са много незаменими и яко подсмърчат, кихат и кашлят. Притеснявам се да не прихвана нещо от тях, че само това ми липсва.

Вчера съобщихме на част от семейството (в 9-та седмица съм). Нищо специално не сме правили, просто им показахме снимката и казахме, че си чакаме бебенце. На мен ми се искаше да има някак по-вълнуващо съобщаване, но така се стекоха обстоятелствата...

Утре съм на преглед и нямам търпение да си видя бебчето. Трябва да нося урина на доктора, но часа ми е следобед и предполагам кръвни изследвания няма да ми правят. Предния път чухме сърчицето и бях толкова развълнувана, че напълно изключих да питам какво ще правим на следващия преглед. За този обаче съм се заредила с въпроси. Laughing

Много голям проблем ми е ходенето до тоалетна. Сутрин пия топла вода и един ден ми помага един ден - не. Сега мисля да почна да пия и топло мляко, да видим какъв ще е резултата там. Топлото мляко мисля да пия през целия ден, а топлата вода сутрин. Дано има ефект.
Бях пробвала с яденето на сини сливи - ефекта беше нулев. Може би трябва да пробвам със сушени сини сливи.

Добро утро!
Аз вчера бях на изследвания, кръв и урина, БХС. И между другото се сетих да кажа на лекарката, че в офиса вече се разнасят вируси. Тя ми изписа BIOZIN mama за подсилване на имунната система. Преди малко си го взех, около 25лв е. Питай и твоята за нещо и за запек също има някакви билкови помощни средства. Аз сега се нямам проблем с това. Отдавам го на кафето, въпреки че не пия всеки ден, и на тренировките във фитнеса. Знам, че трябва да приемаш много течности и да не наблягаш много на сухата храна. Мисля, че и тиквата помага.

Между другото, и аз вчера чух за първи път сърчице и една не ревнаха като магаре. Беше много вълнуващ момент. Blush
Спокойна и лека бременност от мен.

# 294
Здравейте момичета,
а как вървите с коремите? Аз след като от края на февруари 2017 свалих 12 кг., сега се чувствам като плондер и то без да съм променила нищо в режима на хранене. Имам чувството, че корема ми расте с дни (но изглежда като на понадебелял човек, а не от бременност). Това ми се струва странно в края на втори месец/началото на трети месец. Затова ще ми е интересно да разбера има ли някоя от вас с пораснал корем толкова рано.

# 295
  • София
Здравейте момичета,
а как вървите с коремите? Аз след като от края на февруари 2017 свалих 12 кг., сега се чувствам като плондер и то без да съм променила нищо в режима на хранене. Имам чувството, че корема ми расте с дни (но изглежда като на понадебелял човек, а не от бременност). Това ми се струва странно в края на втори месец/началото на трети месец. Затова ще ми е интересно да разбера има ли някоя от вас с пораснал корем толкова рано.

Аз си чувствах корема по-голям почти от началото. Към онзи момент по-скоро беше подут (на мен и преди цикъл така ми се подува). Сега вече (13 г.с.) си имам малко коремче. Другите много не го забелязват, освен ако не са ми някои много близки хора, но с таткото го виждаме и напипваме идеално. Иначе аз се чувствам много наедряла и подпухнала, гърдите ми скочиха с 1 размер, а кантарът не показва промяна. Много е странно.

# 296
Здравейте момичета,

Добро утро!
Аз съм в 9 седмица и 3 дни и корема ми също порасна доста последните 2 седмици, въпреки че почти не ям, тъй като още ме мъчи целодневно гадене и повръщане. Дори останах 5 дни в болница "уж" да ме закрепят, но полза никаква нямаше. Гади ми се от всичко, надявам се да спре скоро. Стоя си вкъщи по цял ден, отпаднала съм, но е от неяденето според мен. Дано се оправя скоро. Приятен ден на всички !

# 297
Привет, момичета!

Последната седмица не съм се включвала и сега не мога да наваксам да чета, но успях де, имаше само 4 странички, хихи. Та защо нямах време да ви чета - с ММ, с който сме 7 години заедно, сгодени от 5 години, дете на 4 години най-накрая решихме да подпишем официално, та се занмивах с резервиране на ритуална зала, фотограф, рокля търсих, най-накрая поръчах вчера, стискайте палци да и стои добре, че после и на малката трябва да търся нещо. Simple Smile

Отнсно бебока - в понеделник ме записаха по здравна каса и пуснаха всички изследвание, в петък ще ходя да ги взема, че тогава е пак на кабинет лекаря, дано всичко е ОК. Каза, ч му се вижда като момченце, но аз не знам защо имам усещане, че пак е момиченце, ще видим на феталната морфология Simple Smile
ФМ и БХС записах за 3ти ноември - някъде 12 седмица и 3-4 дни ще съм , тамън да се види пола.

Май си докладвах всичко, потъвам пак в търсене на неща за подписването Simple Smile

Хубав ден на всички!!!!

# 298
Zvezdichka90 - Благодаря ти за съветите. Ще попитам доктора със сигурност. Но дори и да ме посъветва да си остана вкъщи, мен това не ме притеснява. Уж се храня с по-течни храни, ама пак нищо... До сега не го считах за проблем това с ходенето до тоалетната, ама вече почна да ми тежи.

Отностно коремчето - на мен ми личи.. че съм хапнала повечко Sweat Smile Мисля да се вкарам малко в режим на хранене, че от началото до сега съм качила 3 килограма... не е добре. Отдавам го малко и на неходенето до тоалетна.

Zvezdichka90 - какво спортуваш във фитнеса? Аз до сега не съм била спортуваща, но сега с тия килограми си мисля, че ще е добре да се хвана на нещо. Нямам никакво движение през деня заради работата си, не мога да си позволя да ходя пеша от и до работа (твърде е далеч) и се притеснявам, че до 9-ти месец ще кача 30кг, ако продължавам така. Искам да започна да спортувам, за да избегна неприятни и нездравословни килограми...

# 299
Здравейте, дами! Аз вчера бях на БХС и всичко изглежда наред. В 12+4 съм, според доктора е момченце Simple Smile
Ние казахме на родители+братя и сестри още в 10та седмица, поднесохме го без много предисловия, за да видим първичната реакция и си струваше Grinning
Успех и дано ни подминават вирусите

Общи условия

Активация на акаунт