В момента чета... 55

• 65 494
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • София
От известно време ме човърка един въпрос към тези, които са чели и Кох, и Франзен -  кой от двамата ви допада повече? Имате ли предпочитания към един от двамата или във всеки от тях намирате по нещичко интересно?
И от двамата имам по две прочетени книги и за себе си установих, че категорично предпочитам Франзен Simple Smile.

# 556
  • I want it all and I want it now.
Тези дни прочетох "Кутия за птици" на Джош Малерман.
Увлекателна и интересна.  Wink 

# 557
От известно време ме човърка един въпрос към тези, които са чели и Кох, и Франзен -  кой от двамата ви допада повече? Имате ли предпочитания към един от двамата или във всеки от тях намирате по нещичко интересно?
И от двамата имам по две прочетени книги и за себе си установих, че категорично предпочитам Франзен Simple Smile.
Ох. Чела съм "Вила с басейн" и "Вечерята" на Кох. Харесаха ми и със сигурност ще прочета и другите му книги. Във Франзен се влюбих след "Поправките". Сега чета (с огромна наслада) "Свобода" и вероятно по тази причина ще избера него. Simple Smile Не знам, и двамата харесвам, не ми се иска да избирам. Simple Smile

# 558
  • София
Ама Кох и Франзен нямат нищо общо. Аз Кох го обичам и бих го препрочела, но Франзен - абсурд.

Аз съм още на Двойникът на Сарамаго. Всяко изречение е така изпипано, че ми доставя страхотно удоволствие, но без пряка реч е трудно. То и глави няма в тая книга. Но много е добър тоя човек, истински виртуоз.

Ся някой да не вземе да я чете и да се ядоса? Наистина трудно върви, а и почти нищо не става.

# 559
  • София
Тъкмо щях да попитам Кох и Франзен имат ли нещо общо, та да знам да не посягам към Кох... No Mouth

# 560
  • София
Аз намирам някакви прилики между тях. И двамата имат цинични герои, засягат тематиката за семейството и обществото много директно, понякога грубо. Естествено, всеки от тях има свой собствен стил и характер в писането.

Mijjj, не мисля, че Кох ще ти допадне повече от Франзен, но пък ако те нападне любопитството що да не пробваш "Вечерята". Тя е малка като обем и се чете бързо... и се надявам да не ме биеш много, ако и този автор те изнерви SatisfiedKissing Heart.

# 561
  • София
А, до бой няма да се стигне Simple Smile Ще има глоба от една торта Линд Wink

Аз вече с нетърпение очаквам номинациите за Книга на годината. Май тази година няма изявен фаворит...

# 562
  • София
А, до бой няма да се стигне Simple Smile Ще има глоба от една торта Линд Wink
Почвай я веднага в такъв случай Simple Smile)).

Аз съм в състояние "много ми се чете, ама не знам какво точно". Нямам и достатъчно свободно време, че да подхвана нещо по-сериозно и май ще посегна към някоя лека книжка.

# 563
  • Belgium

Франзен на 100% и мога да се аргументирам Simple Smile За мен двамата нямат много общо освен бруталната тематика на книгите им. Франзен просто е майстор на фразата, това което аз наричам литературен талант. Директно те пренася в Америка, насред отломките от счупената душевност на героите си Blue Heart
За разлика от него Кох пише сухо, сбито, отстранено от героите. Като журналист. Или по-скоро като патоанатом в доклада след аутописята на трупа. Това не ми допада при него и няма да му стана огромен фен никога. Оставам си с прочетена единствено "Вечерята". Между другото гледах и филма по книгата с Ричард Гиър и умрях от скука.

# 564
Не съм чела Кох, но ми е в списъка.
Миж, може заедно да хванем "Вечерята".

За сметка на това, Лу, това, което си написала за стила на Кох (с изключение на "сбито") се отнася на 100% (и) за Франзен, за мен.

# 565
  • Чукарландия
Бела, имай предвид, че Кох е много циничен автор, чак брутален. Дано го понесеш.

Пете, аз "Пепел от рози" понесох, та един Кох ли ще ми се опре... Joy

Аз намирам някакви прилики между тях. И двамата имат цинични герои, засягат тематиката за семейството и обществото много директно, понякога грубо. Естествено, всеки от тях има свой собствен стил и характер в писането.

Щом има прилики между тях, Кох сигурно ще ми хареса. Обожавам Франзен! Heart Eyes

# 566
Вени, задаваш интересен въпрос. На този етап клоня повече към Кох, някак си неговите романи ме привличат повече Blush Но пък от друга страна от него съм чела две книги, докато от Франзен само една, та не е много обективно мнението ми.
Миж, нещо не съм съгласна с фаворита за Книга на годината.
Скрит текст:
Имам чувството, че победител ще е "Стъкленият замък". Тази година доби изключителна популярност тук и много се хареса.

# 567
Прочетох Щастието е чаша чай с теб и съм разочарована...на много места авторката беше повърхностна, не ми хареса.А относно Кох също не ми е фаворит,за разлика от Мишу-Нестинарка и Балканска сага са едни от любимите ми книги.Започвам И ще откриеш съкровището в теб на Гунел

# 568
Кох и Вечерта - ужас, до четох я, но не ми хареса, Франзен изобщо не можах да дочета. И двамата са ми еднакви значи и не са моите автори.
Приключих Марсианецът и много ми допадна, макар и не чак за 5 - цар. Изгледах и филма, но книгата е много по-добра Simple Smile
И аз чакам с нетърпение номаницаиите, макар че нямам книга тази година, която да ми е за 5 звезди. И макар че пак очаквам Кингстън на първо място, но поне събирам много полезни идеи за книги.

# 569
Ули, брой ме и мен за "Вечерята", може и за обяда, и за закуската, и за тортата Laughing

На Кох съм чела само "Уважаеми господин М." и в сравнение  с Франзен ми се видя боза.
И аз не виждам изявен фаворит тази година за номинации, иначе за личните ми имам поне 6-7, добра книжна година беше засега за мен.

Общи условия

Активация на акаунт