Домакини 63/ Златна есен при нас поспри

• 65 700
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Мими нашия маршрут е през Румъния заради кучето, но пък до Унгария е еднакво. Вие тръгвате по от близо, но пък зимата и с един шофьор - та според мен пак е редно да предвидите 2 нощувки. Според-зависи ние нощуваме Германия/Унгария или Австрия/Румъния. Планирането го правя по този сайт https://www.viamichelin.co.uk/ като задавам начална и крайна точка. Общите километри /в нашия случай 3500км/ ги разделям на 3 - да са по около 1000км на ден. При средна скорост 80км/ч - са си малко повече от 12часа - и това без да се слага спиране и за тоалетна, а пък времето за ферибота... Това, че се кара по магистрали изобщо не означава, че се движиш с 200км/ч....... Според мен е опасно да се карат и 1000км наведнъж от един шофьор зимата. Съвета ми е да тръгвате петък вечер, защото в почивните дни няма камиони из Европа, а и нормалните задръствания ги няма. Ние например откарахме 4часа в задръстване на околовръстната магистрала на Кьолн - нищо, че в Германия няма ограничение на скороста по магистралите  hahaha
Питай конкретно, че да знам какво да ти отговоря.
Смърфи разгледах я, но за мен не е атрактивна - за мен си е супер слоукукър-а - аз нали съм си по бабешки невъзприемчива към новото  hahaha

# 136
  • Великобритания
Лейди -мерси за отговора
в петък няма как да тръгнем , ще е сряда , и със сигурност ще направим 1 нощувка някъде , още не знам къде ще е
няма как , все пак и детето ще е с нас , тя ще саклетяса сигурно
ама ще заредим таблети ,телефони , книжки , ще изкара ..ще реве , ще кряка , ще спи , не знам още
като си спомням само какво връщане имахме със самолета от Варна лятото , чак ми се доревава ..почна да реве от качването в самолета , през целия полет , през проверката на летището тука , докато си вземем багажа продължи , и чак като се качихме в колата спря изведнъж и се ухили .. Как ни издържаха не знам , ама беше кошмарно .. Така че сега съм подготвена за 30-40 часово предизвикателство Simple Smile Simple Smile
Ще ти пиша по натам , като наближи и като решим точно как ще минаваме .. то може и ние през Румъния ,че по близо сякаш до Варна ..ма не знам честно

# 137
Първо през Румъния е по-дълъг маршрута, второ - зимата по завоите в Карпатите аз дори с нашата кола не бих минала..... трето ако си мислиш, че за 40 часа през седмицата ще преминете Европа - ентусиасти сте.
PP Сега погледнах - от вас до Варна са 2800км - при средна скорост 100км/ч - това са 28часа непрекъснато каране, без зареждане, без спиране за винетки и ползване на тоалетна. Имате и мин.3часа ферибот - 31часа без други прекъсвания, без задръствания и без спазване на ограничения - за мен не е реално. Ние го минаваме маршрута лятно време за 3дни и 2 нощи=60часа... Верно, е че и имаме 700км в повече.
Другото забавяне, е че Австрия възвърна КПП-тата, та се чака там, после КППУнгария, КППРумъния/Сърбия... и много зависи колко кабинки работят и дали не се сменят смените....

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 14:32 от Ladybird_

# 138
  • при късмета
Добро утро!
Вале, Hug
Смърфи, как ми се идва към теб. Не в дъждовния сезон де Grinning

Тресна ме мигрената вчера та едва гледам. На всичко отгоре взех шефа по-рано с надеждата да се прибера и да си легна, ама не би. Ще гледам днес да го свърша, че за утре и другиден много задачки имам.
Hug

# 139
Ха, добър ви ден!
Ма ко, дано и бързо да те от-тресне пустата мигрена!

# 140
Добър ден  bouquet
Ма ко да ти минава бързо  Hug
Правих едни геврецо-бургери за кутията на малчо, сварих две парчета свинско с кожа /едното гърди, а другото бут/ в "умната" тенджера със зелева чорба. После ги овъргалях в пушен червен пипер и мерудии, па като изстинаха мммммммм - страхотно мезе, а и бута става идеално за сандвич.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 141
Добро утро!
Лейди, и аз много обичам студено свинско печено от бавната тенджера.
За днес все още нямам меню. Мъкааа.

# 142
  • при късмета
Добро утро!
Аз съм лесна с менюто за днес, че шефа каза, че отдавана не бил ял спагети.

# 143
Добро утро.
Минавам от вчерашната тема- днес ще пържа свински дроб за обяд. Кой какво ще яде- не е ясно, но .....да се оправят.
И подсладено кафенце от мен. Heart

# 144
Добро утро!
Мария страхотно кафе  bouquet
Отново съм паднала жена... Вчера, надвечер, ако сте усетили земен трус - аз бях  Joy Този път обаче паднах къде, къде по-елегантно от предния път - тогава се изгюмтях в/у опашката си, а сега в колянно-лакетна поза  hahaha ама съм в движение де  Joy
Ще зареждам след малко машината за хляб, умната тенджера с винен кебап и една проста тенджера с картофи за пюре.
Днес за синчето е последен учебен ден и ще има седмица ваканция, та ако ме мързи може и утре да ходя на пазар. Вчера донесе писмо за екскурзия до Франция, подписах и сега тръпне юнака, дали ще влезе в бройката. Догодина лятото ще ходят да си упражняват наученото по френски  Joy Редовно му пускам една песен на Тодор Колев, в която се пее "ох като се изучим, дали ще се случим и от близо да видим Мона Лиза..."  hahaha
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 145
Ооо, усетих аз един трясък! Но, споко. Имало е и по- силни.
Да се похваля, че пюрето от карфиол ми се получи много добре.

# 146
Захванах се с картички за Хелоуин. Споряха ми, направих 3. После сгънах една тенджера сарми, тоест умната тенджера е пълна догоре и ще се готвят няколко часа. Сега правя супа топчета. Ама гърбината яко ме заболя от стойката, докато свивах сармите.

Калинка, майка ми и тя паднала преди 2 седмици и вчера ходи на лекар, че нещо доста я болеше рамото, върху което беше паднала. Оказа се, че съвсем леко е пукнала кост от външната страна на раменната става, та сега се разхожда с една превръзка, която лекарят й е направил от нейния шал. Мажи се с някакви мазила, одобрени от доктора и ще пие някакви хапчета, ама само преди сън.

мариат - редовно си правя пюре от карфиол, но повече ми харесва, когато е запечен карфиолът, а не сварен.

После ще дочитам отивам, че супата ще тръгне да ме търси.

# 147
Калинка внимавай.
Смърфи явно доста енергия имаш щом и картички ,и сърми си направила.
Мария мерси за кафето,запазвам си го за утре.
Аз пък уж да закри сезона ама се ядосах и ще измисля още нещо ,за да заварим пак бурканите. hahaha
Ходих за карфиол и зеле ,за да си направя царската туршия.Взех и зеле  за кисело и мм утре ще го закара,че нашето нещо не зави всичкото. Започнах аз да правя дозата ама понеже взехме повече  и от две места,та две различни рецепти правих.Едната е с 6 кг продукти,а другата-10 Joy Та рязах ,чистих,теглих и следобяд бях готова.Ама тази с голямата доза се заварява за 10 м и мм я сложи в двора.Е като приключил се звъни-полиция имало пожар и скандал.  Joy Явно много се е карал с котките и кучето,знам ли. newsm78 Видяли пожара и  си тръгнали усмихнати. #Crazy Имаме много добри съседи,това е .А аз бях горе и правихме с щерката нещо си,чизкейк ли е какво не знам и аз.Сложих маскарпоне ,заквасена сметана,едно бурканче сладко от боровинки и бишкоти.Утре ще го дегустираме като приспи.Та от одеве се хиля  с тази случка и реших да ви споделя и на вас. Wink

# 148
Писее, вашите съседи с мед да ги намажеш. Ние заради нашите си оставихме едната нова къща и на бързо преместихме в другата.

# 149
Леле, момичета, какви съседи имате.. ужас! А ние се оплаквахме от и..ота под нас, който си организираше кариоке партита през уикенд със задължителната сръбска музика...

Сармите станаха един път, сега умната тенджера готви свинско с кисело зеле. Ще правя баница и питка, вземаме тавите и се изнасяме в много близки приятели на гости.

За вас кафенце, аз вече пия второ:

Общи условия

Активация на акаунт