Домакини 63/ Златна есен при нас поспри

• 65 704
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро. Благодаря за кафето, Смърфи.
Хортензия, как си?

# 151
Добро утро!
Писе ама ти наистина нямаш спирачка  Joy  Случката я погледни от добрата страна - имаш бдителни комшии и недай си боже да е било истински пожар - веднага са реагирали....
Смърфи дано бързо се възстанови майка ти. По този повод ще напиша нещо, което предполагам всички знаете.
Скрит текст:
Става въпрос за вит D -  за нас хората след определена възраст, пък и в критическа - нивата му страшно намаляват - доказана е връзката му с остеопорозата и "чупливоста" на костите. Другото, което установих с четене и от опит е, че ниските нива водят до рак на гърдата....Когато ми откриха заболяването ми изследваха нивата - на практика нямах вит D. Не е никак трудно с приемане на витамина да се нормализира нивото му. Ако можем с прием на витамини да си направим живота по-добър - какво по-хубаво! Изследването в Бг не е от най-евтините, но пък не е и непосилно.
Мен почват да ме подхващат лудите - реших да махна тапетите в детската и да я боядисам  Joy Мм ми довлече една машинка с пара за сваляне на тапети, та отивам да подхващам работата от единия край...
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 152
Лейди, права си за вит. Д. Ще взема първоначално малко за децата. Дори миналата година алерголожката на щерката ме посъветва за това.

# 153
Мария според мен е редно да се изследват нивата преди това, а и ендокринолог да предпише дозите. Когато са много ниски нивата се пие по схема в големи дози и се следи за предозиране, а после се предписва поддържаща терапия. То както хиповитаминозата не е добре, така и хипервитаминозата...

# 154
Права си, но защо тогава педиатър/алерфолог(от старата школа) го изписа без никакви изследвания. Иначе предозирането според мен става със супер високи дози за дълъг период.

# 155
Не успорвам - това са си мои разсъждения на пълен лаик. Аз съм от хората, които и да си разсъждават се доверяват изцяло на специалистите - в случая докторите. Определено колкото и да съм чела - не мога да достигна тяхното ниво на знания, както и да комбинирам знанията. За да го е казал определено не е чел като мен само за витD, а и много други неща  Peace Както и едва ли само ниските нива на витамина водят до рак....

# 156
Лейди, не отричам и твоите разсъждения. Heart

# 157
Давам отчет - тапетите са свалени, изчистено,  направена супа от скариди и кокосово мляко, тава с дроб по селски, тава с крем карамел и един хляб. Писна ми! Сядам да си гледам филма, че съм си го дръпнала от преди 4 седмици и все не намирам време....

# 158
Лейди (то се е видяло, че само ние днес си пишем), това отчета за седмицата ли е? Много работа, бреее!

# 159
Ами ще пишете като имам работа и съм изостанала с плетката. Wink
Днес сготвих,чийзкейка станал е супер,ама другия път първия ред ще го мокря че са сухи бишкотите.Плетох,гости имах и така.
А за витамин Д ще ви дам да четете ето тази тема  ,освен него има и за Б12 + още изследвания .
http://old.bg-mamma.com/?topic=966373.msg35704063#new
Калинка работна си признавам те.
Мария вярно е че като не са добри съседите става така.Аз си стоя в двора и си имам компания с котките и кучето,плета и си гледам котките.А при нас проблема е завист,пустата къща че е голяма а те се бутат в малки и са много хора. newsm78 Ама всеки да си решава проблема сам.
Смърфи приятно изкарване.

# 160
Добро утроооо!

# 161
Добро утро!
Писе ако ти се чете за вит Д - прочети препоръките на МЗ
http://endo-bg.com/wp-content/uploads/2016/04/vitamind.pdf
не е интересно колкото форума, но пък информацията е доста обширна. Информацията е същата, която е публикувана в сайта на тукашната ЗК/изключвам регионалните статистики/.
Мария хич не е много работата - стаята на детето е 3/2м, а пък с този стример тапетите падат сами  Joy Сега започва голямата работа по боядисването - дано я завърша до Коледа  hahaha
За днес хляба е пуснат, умната тенджера готви свинското, остана да сложа едни патладжани във фурната.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 162
  • Великобритания
добър ден и от мен
при нас е студд, парното върви обаче и съм на чайче , така да се постопля и отвън и отвътре хах
за довечера ще правя пълнени пиперки с кайма и ориз , мисля и едно сосче да им спретна накрая
ММ е дневна, ще се прибере гладен като змей и ще опатка половин тава сигурно .. въпреки че има закуска и обед в чантата Simple Smile
за утре май сме на пържоли
Обаче мисля някъв кекс да забъркам , отивам да чета рецепти

# 163
Лейди, с твоето темпо утре вечерта детето ще си има боядисана детска стая.

# 164
Аха - чушки -  днес само залепих лепките за отграничаване  Mr. Green ама нали дясната ми ръка е кьопавата - толкова.
Мими обичам пълнени чушки, ама само аз си ги ям.... У дома кекс се яде само лимонов и на Марчето царския кейк.
Направих едни бабешки шприцовани бисквити със свинска мас - тез курабии, заедно с войнишките ги тачим всички.

Общи условия

Активация на акаунт