Йоркширски териер - тема 10

• 84 771
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Около 20 лева е една таблетка. В опаковката са 3, но продават и по една.

# 151
  • Tам през Атлантическия океан
Около 20 лева е една таблетка. В опаковката са 3, но продават и по една.
Da , да мерси Simple Smile
гугулнах и разбрах Simple Smile
Като ни свърши год. 'абонамент'  към клиниката , ще ми е по изгодно хапчетата за   дирофилария да си ги набавям от Бг. тук за тях задължителен преглед и от клиниката т.е. свободно не ти ги продават Simple Smile

# 152
Да покажа моя калпазан Green Heart

С храненето нещата се нормализираха при него Simple Smile

# 153
  • Хасково
Здравейте!
От мин.ден (петък) имаме Йорки, момиче на 2 мес., много е игрива.
Днес обаче както се беше раздивяла си удари крачето в масата и много силно изскимня. От тогава изобщо не играе, дори не иска да ходи, само лежи и спи. От време на време, све пак като стане леко накуцва и е като стресната, върви назад и търси да се сгуши някъде. Крачето си изглежда нормално, дори като й го опипвам не реагира изобщо.
Иначе пие вода, изяде си и храната, след това обаче се изходи два пъти, като втория път изпражненията й бяха на купчинка, по-светли и кашави.
Според Вас, имам ли основание да се притеснявам или всичко е от стреса от удрянето?

# 154
  • София
Води я на лекар и по-точно - в клиника с рентген.

# 155
Кашавите изпражнения със сигурност не са от стрес или от удареното, затова, ако до утре не се затегне положението непременно отивайте на лекар. Дано няма нищо страшно, стискам ви палци.

# 156
Да покажа моя калпазан Green Heart

С храненето нещата се нормализираха при него Simple Smile
Как нормализирахте храненето?

# 157
  • Хасково
Здравейте отново и благодаря за съветите!
При нас положението снощи се влоши, след като и дадохме прахче за разтройство (понеже продължиха изхожданията и станаха течни), тя го повърна и съвсем отпадна. Звънях на двама-трима лекари, но не попаднах на такъв, който да се отзове за преглед в неделя вечер. И сега е при бившия си стопанин, който единствен си предложи помощта. Каза ни, че вече била по-добре, играела си, но задължително ще я заведем на ветеринар.
Ако може някой да ми даде препоръка за ветеринарна клиника в Хасково или Димитровград ще ми е от полза, че се колебая къде точно да отида. Simple Smile
Успешен ден от мен!

# 158
Здравейте, нашата поръчка дойде.Храната е на много едри парчета и ще трябва да я нарежа. Дано не ми се смеете, но ако грамажа за едро куче 10кг  е 170грама на ден, за килограм куче 17грама, нали така?

# 159
  • София
Първо раздроби 1-2 гранули и ги дай дали ще ги хареса въобще.
Ако не ги хареса, направо подари или продай пакета.
Ние имаме една лабрадорка във входа, доста "подаръци" е получавала от нас.

# 160
Мисля да го подържа ден, два на тях или гладен ще седи.Едва нарязах 100грама, голям зор:cold_sweat:

# 161

Как нормализирахте храненето?

Спрях да му давам на определени часове храна и да вдигам купата , ял не ял Wink
Купичката винаги му е пълна , яде когато иска и колко си иска , до сега не се е случвало да я омете напълно , тъй че нЕма опасност да преяде Simple Smile  Понякога му давам гранули от ръката много обича така , после отива и сам си хрупа.
Не знам капризи ли са били ,период ли е бил , просто се изморих и оставих купата , да прави квото иска храна има.
Трета седмица карам така определено почна да похапва Simple Smile а и започнах да му пробутвам и от гранулите които преди не харесваше :О))
Спрях да мокря гранулите ,  да им слагам кисело мляко и др. такива.
Сигурно първите няколко дена не е ял много но съм заета покрай момчетата ми  и спрях да му се вторачвам и следя ,дойде ми много , та не е умрял от глад а се разяде постепенно.

Понякога му давам хляб на сухар (правя си домашен и ми остава понякога) хапва моркови и ябълки.

Никога не даваме от масата , забранила съм.  

Поръчах специална машинка за подстригване Simple Smile
ще си го фризирам сама , до сега само уши и лапичките съм оправяла.
Стои мирен и му давам гранули за награда.

Намерих и готино клипче за първо дом. подстригване на малко йорки Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=Zfi5tZpp6e8

Мисля да го подържа ден, два на тях или гладен ще седи.Едва нарязах 100грама, голям зор:cold_sweat:
Пробвай като мене , просто му остави купичката пълна не я вдигай Simple Smile
нека си седи така , пробвай да му дадеш и гранулка/ки от ръката ти Simple Smile

.

# 162
Явно наистина не трябва да обръщаме внимание, когато не ядат.Храната от интернет полувлажната не я докосна.А тя е за немски овчарки:joy: едва съм я нарязала.Взех му роял канин за капризни и доста си похапна, което означава че това ще му се предлага от тук нататък.

# 163
Само да кажа, че 4дни не е ял пастет и консерва и човчицата му не мирише изобщо.

# 164
Ами аз точно това ви обяснявам от самото начало, че прекалено много се вживявате и суетите около това хранене и се вкарвате в омагьосан кръг на предлагане на все по-разнообразно меню, което още повече влошава нещата. Здраво куче няма да умре самоцелно от глад при наличие на храна под носа си. Храненето от ръка също не е ОК, защото в един момент и това се превръща в гаден навик  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт