Гримиране – идеи и техники (Тема № 69)

• 95 737
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Коректор ползвам на Мак. Пролонгуеър. Само един недостатък има -много внимателно трябва да се натиска помпичката на опаковката, защото иначе изкарва количество като за цялото лице да си намажеш.

# 181
Ха, честит ви Хелоуин! Да не пропусна да се отчета, че ей толкова ми трябваше да пропусна мазането и да ида като монахиня! Сега е ваш ред и хич не си помисляйте да не се покажете Grinning
Излизайки от зъболекар в Петък виждам на една витрина на магазин за 2-ра ръка булченски рокли и планът веднага беше сменен. Само за едно ме е яд - не посмях да купя една от брутално кринолинестите рокли, от тия, дето заемат половината стая като влезеш, но нищо, другата година.... после до последно оправях дребните и се мазах пак със скорост и липса на прецизност (нито носът ми е контуриран, нито блендането е на ниво, веждите и шевовете станаха огромни, но нямаше време за корекции, миглите не бяха тези, които търсех и едната е залепена криво) Обаче обществения потрес от лудото Ленче в бяла рокля, покачено на брутално тънки токове и остри носове, надмина всякакви очаквания Grinning
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 18:48 от Agent Provocateur

# 182
# 183
🙂

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 07:30 от Anyyyone

# 184
  • София
Аматьорско от мен за Хелоуин Grinning
Герданчето е малко детско , днес го взех от базар на изкуствата .
Скрит текст:
Намерих курс за кино и театър грим, евентуално за работа в киното. Как мислите , бих ли могла да работя такова нещо?
Преди съм работила в киното

# 185
Екстра е!

# 186
  • в 1001-та нощ
Wind, чудно е станало Simple Smile

# 187
Чудесно е станало, Уинд, радвам се, че се включи в забавата! И защо да не можеш да работиш!? Само си провери колко е читав курса!

# 188
Уинд, гримът е супер, много ми харесва. Можеш да работиш като гримьор в киното, даже не знам дали е нужен специален курс за театрален грим, най-вероятно може и с обикновен курс по грим. Но трябва да изкараш някой наистина добър курс, който съответно струва доста пари. Хубаво би било за този курс и да ти издават Удостоверение за професионална квалификация от МОН. А относно самото намиране на работа - ако имаш контакти в тази сфера и те викат да гримираш, би имала доста работа. Но и ще трябва да се оръсиш стабилно, за да си набавиш един добър гримьорски комплект (разбирай поне 3-4 хиляди лева).

# 189
  • София
Да, права си.
Гледах курс за кино и театър грим(около 700лв) без бюти грим.
Отделно продукти . Ще е доста скъпи начинание

# 190
На тези курсове за театрален и кино грим, чиито обяви аз съм гледала, те учат само на грим специални ефекти и грим за Хелоуин. Което е неприложимо в 80% от филмите, които се снимат, в които няма нито зомбита, нито рани и изгаряния, а само нормален лек грим на актьорите. Затова и за мен не си струва да се дават пари за този тип курсове. Изкарай за бюти грим, пък по-нанатък и този курс за допълнение, защото няма да ти е толкова необходим.

П.С. В Англия се учи гримьорство 2 години в колеж. Тук с курсче от 1-2 месеца и то само уикендите не знам какво ще те научат. Тоест, знам. Ще те научат нещо равностойно на това, на което сама можеш да се научиш от Ютюб.

# 191
Да, права си.
Гледах курс за кино и театър грим(около 700лв) без бюти грим.
Отделно продукти . Ще е доста скъпи начинание
Аз не разбрах ти искаш да гримираш в киното и театъра ли? И да инвестираш хиляди в това? Без връзки много здрави, няма да постигнеш нищо в тези среди. Роднински дори ти трябват. Хубаво премисли това нещо за да не си хвърлиш парите на вятъра, защото ще ти трябват наистина много.

# 192
Много ясно. В тези среди сертификати и гримове не помагат. Не че ми е ясно какви са бенефитите от това да си гримьор в киното, за театъра да не говорим. Не говоря за звездни ситуации.

# 193
Който иска като първата палитра на Худа ето dupe

Липсва черният цвят и още един, но не помня кой.
Ето и видеото

# 194
В нашите театри няма гримьори. Няма пари за такива. Актьорите сами си се гримират, освен ако не става дума за някакъм уааау грим на чудовище или т.н.

Общи условия

Активация на акаунт