Гримиране – идеи и техники (Тема № 69)

• 95 749
  • 778
  •   1
Отговори
# 195
Аз като играех балет в операта си имаше гримьори и специални гримове. Веднъж с една приятелка се направихме на клоуни, докато гримьорът го нямаше и след това гордо дефилирахме по центъра. Grinning

# 196
И сега има. И В театъра има. Peace

# 197
Зависи явно от театъра, може би тези с по-големи бюджети в София имат. Но в театъра на моя град със сигурност няма гримьор, който гримира актьорите. Неведнъж съм била там и на сцената, и зад завесите. Има само една госпожа, която отговаря за костюмите и толкоз. Така че аз не бих разчитала на реализация като театрален гримьор изобщо.

# 198
Да, в София има.

# 199
  • в 1001-та нощ
Преди време се случваше да ме гримира проф. гримьор. Работеше в едно от известните студия. Имаха договор за грим на сериали и т.н. Пазарът отдавна е задоволен и големите изяждат малките, както навсякъде. А сме и малък пазар.

# 200
  • София
Инвестияцията е прекалено голяма и несигурна.
Обмислям смяна на професията, доста години съм в ит и телекомуникацията и мисля, че им дадох доста.
Гримът ми е хоби и бих искала и професия (но ще е много трудно)
А и не на всеки се отдава. Вкл и на мен.
Много ви благодаря за изчерпателните отговори 😊😊😊✌🏻

# 201
Никога един актьор не може да си направи сам сценичен грим (поне в повечето от случаите). Сценичният грим е съвсем различен от обикновения и се прави, за да се гледа от разстояние. Искат се много познания и специална подготовка. Моята братовчедка е оперна певица и наистина съм се стряскала като я видя със сценичен грим, няма нищо общо с ежедневния или вечерен грим.
Уинд, предполагам, че съветът ми е банален, но не се впускай в нова професия преди да си си намерила реална работа в нея. В свободна професия, каквато е и гримьор конкуренцията е много силна, а нещата несигурни. Бях си направила 100 визитки за гримьор, които раздаваха в магазина на моя приятелка, фактор в абитуриентската мода. Познай колко души се обадиха за гримиране - нито един!

# 202
Здравейте, търся си хубава и трайна палитра сенки за очи. Нещо, което да издържа 12 часа без да избледнява и да се събира на клепачите. Някакви предложения?

# 203
Купи си хубава база.

# 204
Купи си хубава база.
Ползвам на Арт Деко.

# 205
С нея не ти ли издържат сенките достатъчно? Тя е страхотна база.
Аз полэвам палитри на МАC, UD и Артдеко. Без база фаворит са ми MAC.
Да попитам, някой ползвал ли е грим на Zoeva?
Това ми излезе като реклама.

https://m.douglas.de/Make-up-Augen-Lidschatten-ZOEVA-Lidschatten … ek-zoeva...002373
https://m.douglas.de/Make-up-Teint-Rouge-ZOEVA-Rouge-Offline-Blu … ek-zoeva...002374

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 00:44 от Анонимен

# 206
  • в 1001-та нощ
Купи си хубава база.
Ползвам на Арт Деко.

И колко ти издържа грима на очите с нея?

# 207
На мен комбинацията база на Арт Деко и хубава палитра ми издържа 13+ часа на очите. Базата има значение, ти вече ползваш хубава, така че насочи се към сенките. Най-издържливата ми палитра е Modern renaissance на Анастасия, супер качествени сенки, но не се предлагат тук. От тези тук но УД палитрите се справят добре като дълготрайност, тези на Too faced не чак толкова. MUFE също са много издържливи.

# 208
  • София
Момичета , в кой МОЛ освен на Цариградско, имаше NYX ?

# 209
  • в 1001-та нощ
Има го и онзи момент, в който базата трявба да се сработи усешно с кожата, с нейните секрети, текстура ... Една отлична за един база, може да е неподходяща за друг, заради индивидуалните му особености Simple Smile Може и до база да е. При мен с базата на МАС - поти няма сенки, които да не са бетон Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт