Гримиране – идеи и техники (Тема № 69)

• 95 781
  • 778
  •   2
Отговори
# 285
Скрит текст:
Да, следваща ми база ще е на Mac 24 часа. А от към палитри се спрях на шоколадовата, някак си ме влече към нея, но не мога да прецеля дали класическата шоколадова или семи суит?

Понеже преди време обсъждахме същото със сестра ми, ще споделя какво мисля. (Нямам нито едната, но й помагах с избора.) Лично аз доста обмислям покупка на палитри и като цяло грим, купувам, за да го ползвам, не за да го колекционирам. Конкретно за палитри ми е важно да мога да се гримирам без да посягам към друга палитра - това в случая е възможно и с двете, разбира се. Това обаче си го оформих като възглед и вече знам какво търся и как да различа ползваема от неползваема палитра, след като пръснах един куп пари по неумно избрани сенки.
И ето мнението ми от тази позиция:

Със Семи можеш да постигнеш горе-долу само топъл грим. Да, дневен и вечерен грим - с лекота, но като цяло ще се въртиш само около топли сенки. Ако това ти е целта, има много по-добри (в смисъл на разнообразни) палитри на пазара.
Това синьо само по себе си не може да се носи, стои като кръпка. Трябва да се поопуши с нещо, но освен с Hot Fudge аз не виждам с какво друго... Всичко останало по-тъмно кафяво е топло, пък това студено синьо с това топло кафяво... няма много смисъл (според мен). Добре де, може би и с трюфела ще се получи.
Същият проблем възниква със страхотния иначе Bon Bon - цвят розово злато за клепача. С какво ще го съчетаеш? То нито има приличен цвят за сгъвката, тъй като Nougat е твърде светъл, нито има приличен цвят за опушване, понеже всичките са топли.
Caramel e хубав цвят, но оранжевее, тоест - не е толкова "благороден" или лесно носим колкото Creme Brulee, който си е стандартен златист и отива на всеки и всичко.

С оригиналната можеш да постигнеш и студен грим в лилавата гама. В Семи имаш едно Rum Raisin, което е лилавеещо, и това е. Докато в оригиналната имаш няколко лилави тона - и по-топли, и по-студени, и светли, и тъмни. Топъл грим също можеш да си направиш от-до - има си страхотни топли тонове за преливка в сгъвката. Липсва й едно наистина тъмно кафяво, но такива единички има бол - при това евтини, огледай се при Катрис.
Имаш и два страхооотни блестящи тона за клепача - единият златист Creme Brulee, за който има бол топли сенки за съчетаване; другият - розовеещ Marzipan, който заедно с Amaretto или Cherry Cordial ще направи много хубава комбинация!

Ако ти е първа палитра - или една от първите, определено заложи на нея (оригиналната шоколадова) Simple Smile Разнообразието е по-голямо и цветовете са подбрани с мисъл, тоест са съчетаеми помежду си.

Мнооого ти благодаря! Наистина не се бях замисляла. А относно синьото - бих го сложила само като акцент на долния клепач.

Благодаря на всички ви момичета! Класическата палитра ще си взема. Да ви питам още нещо. В момента ползвам очна линия писец на Импала. Издръжливостта е супер, но не мога да я нанеса толкова тъничко колкото искам. На голдън роуз очната ми е супер за нанасяне, обаче се размазва толкова лесно, че огледалото трябва да ми е постоянно в джоба. Вие какви ползвате?

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 08:51 от bubanka

# 286
  • София
Да похваля дълготрайното червило на Golden rose-матовото.
Днес сложих кафяво и издържа близо 6 часа без да мръдне
Снимката горе е от 11 , а долу от 19:00.
Взех и едно червено , но съм убедена , че ще се изтрие по онзи отвратителен начин.
Много се впечатлих от Флормар, много искам бронзанта и да намеря сенки и червила (имам едно тяхно, и прости си стои )

Да си призная, фдт на МАС, страшно много ми харесва, вече. Наистина действа добре на сухата ми кожа, първоначално се разочаровах от него, но вече си го обичам 😂
Гледах хайлайтър на Golden rose отново , страшна красота е . Мисля , че е от серията?им теракота. Много кадифен ,мисля утре да си го взема.
Никаква ме няма с хайлатърите. Ползвах на Lancôme,стоеше много изкуствено.
Знаете ли някой, малко по бюджетен, който не се врязва много в линиите около очите?

Скрит текст:

# 287
Цитат на: Check Please link=topic

Има ги, но ти не си взе или ги няма и затова не можа да си вземеш, не разбрах ....  newsm78
[/quote

Има ги, но не си взех. Нямам вече какво да ги правя толкова бронзъри, докато в същото време се чудя как да се отърва от тен.
Влекат ме кремообразни контуриращи продукти напоследък, но освен Фенти не знам към какво друго да погледна.

Пробвай кремообразната на Кат Вон Д Peace

# 288
Wind_, струва ми се, че си нанасяш хайлайтъра на грешното място. Твърде високо е, опитай на най-изпъкнала част на скулата, тоест на костта, а не в очната кухина. На костта нямаш бръчки, на меката очна кухина - имаш.

Влекат ме кремообразни контуриращи продукти напоследък, но освен Фенти не знам към какво друго да погледна.

Аз използвам стик на Кико и съм доволна. Имам следния проблем с него, но съм чувала, че е така като цяло при кремообразните хайлайтери: Ако го нанасяш с гъбичка върху фон-дьо-тена, понякога фдт се вдига и ставаш на петна. Затова го нанасям под фдт, а сега съм поръчала плоска втриваща четка, чух, че така ставал номерът.

Бенефит май имаха също стик...
За стандартен кремообразен не съм се замисляла, защото:
1. обикновено са в палитри по 6-8 цвята, които са ми напълно ненужни.
2. имам чувството, че винаги са в миниатюрни количества.

# 289
  • гр. София
На Бенефит стика е твърде топъл за контур. За бронзиране е идеален за моите представи.

# 290
  • София, България
Здравейте момичета. Нова съм е темата и не знам дали е най-подходяща за въпроса ми. Някоя от вас пробвала ли е това червило и наистина ли има такъв ефект, първо трайност и второ да променя цвета си в червено или розово, което е най-подходящо спрямо цвета на кожата???

# 291
  • Пловдив
Да похваля дълготрайното червило на Golden rose-матовото.
Днес сложих кафяво и издържа близо 6 часа без да мръдне

Може ли да кажеш номера на червилото от снимката?

# 292
Здравейте момичета. Нова съм е темата и не знам дали е най-подходяща за въпроса ми. Някоя от вас пробвала ли е това червило и наистина ли има такъв ефект, първо трайност и второ да променя цвета си в червено или розово, което е най-подходящо спрямо цвета на кожата???

Това червило според мен е от тези, които едно време наричахме химически. Когато го нанесеш не се вижда и след няколко минути става някакъв абсолютно неизмиваем и неконтролиран цвят. Аз си бях купила по погрешка едно такова. Мислех, че е вазелин за устни с оранжев нюанс. И много се чудех откъде устните ми стават тъмночервени в някакъв момент. А пък да проявява чак такава интелигентност това червило, че да става и в различен цвят ... нещо не го вярвам.

# 293
  • SF
Химията започва да взаимодейства с разни неща, които консумираш, даже от въздуха се окислява и става чудо. Тези червила не остават съвсем мирни и върху контура, а леко почват да се разнасят настрани по порички и пукнатинки. Стоят евтинко и придават леко бабешки вид на устните и въобще на целия мейкъп.
Дори на следващата сутрин ще видите, че устните ви са с нестандартен цвят.
Тези червила все пак може да са ново поколение химически червила и да не правят такива пакости.

# 294
А пък да проявява чак такава интелигентност това червило, че да става и в различен цвят ... нещо не го вярвам.

Буквално се чудят какво да измислят вече. Най- "любими" са ми червилата, които показват в какво настроение си и се менят спрямо него.  Laughing
Скоро очаквам и такива, които да диагностицират болежки.  Laughing

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 17:52 от Анонимен

# 295
Момичета, кое е най-дълготрайното червило, от което сте доволни?

# 296
Аз не съм от най- големите фенове на дълготрайните червила и съм доволна от тези, които не ми изсушават устните прекалено много.
С времето установих, че в моя случай те са две- на Худа и наИнглот .

# 297
Мас Ретро Мат и Кат Вон Ди. Нямат махане, докао не ги сваля. Обаче изсушават.

# 298
The balm Meet Matt hughes. За мен не изсушават много, леки са като формула.

# 299
  • София
Mac retro matte liquid lipstick, Golden rose liquid matte lipstick. Доволна съм и от двете и ги намирам за еднакви на моите устни, но при мак има много повече цветове. Като издръжливост и усещане са еднакви за мен. Винаги нанасям базата за устни на Мак преди тях. Стоят докато не ги махна. Още не съм пробвала тези на Kat Von D

Общи условия

Активация на акаунт