Чакаме и последното ОКТОМВРИйско човече и се местим във родени вече! - Тема 13

• 40 975
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Спокойно не се шашкай излишно всичко ще е наред. Ти къде си решила да раждаш?

# 196
В ТК. Там изражда моя доктор, при когото бях и с първото дете. И ми се ще там да си е пак. Хич не искам да ходя в МД като съм слушала какво е и нямам уговорка с лекар там.

# 197
  • София
Няма не го мисли.

# 198
Не се притеснявай за контракциите.Аз от 14г.с бях с контракции и болки а износих до 36г.с и 6 дни.Напълно доносено бебе. Simple Smile

# 199
Благодаря ви, момичета!

# 200
Сега разбрах, че за дните, в които преносвам, АГ ще трябва да ми издаде допълнителен болничен. Някой знае ли кога точно ще ме го пусне, веднага след раждането ли трябва да ходя при нея? Изключително тъпо ми се струва! Раждам и вместо да се настройвам за бебето, ще търча пак до наблюдаващия, за да ми издаде болничен,,...

# 201
Амалинка, до кролкото помня и ти си с термин 23, къде ще раждаш?
Ами във Вита Simple Smile живи и здрави

# 202
  • София
Тони на мен ми обясниха . Значи като родиш и ви изпишат . Тогава се ходи за дните, които преносим да дадат болничен. Мен ми каза, че и мъжът ми може да иде. Но това е след като вземеш болничния от болницата и си вкъщи.

# 203
  • София
Аз да питам като ходихте на преглед при лекаря, който сте решили да ви изражда (не този, при който се следите на ЖК), какво плащате ? Rolling Eyes Понеже той изражда в МД и утре иска да ме види, зрялост на плацента, големина на бебе, глава, матка и т.н.да си прецени и той за раждането, та да питам... Thinking

# 204
Алекс, и аз си избрах да ме изражда лекар от МД. Досега не ме е гледал на ултразвук в МД. Гледа ме веднъж в неговия кабинет, първия път като го посетих там. Всеки следващ път ме вика в МД за тонове и не плащам нищо.

# 205
Аз платих 20 лв. за тонове, а предният път ехографа ми беше 30лв.

# 206
Тони на мен ми обясниха . Значи като родиш и ви изпишат . Тогава се ходи за дните, които преносим да дадат болничен. Мен ми каза, че и мъжът ми може да иде. Но това е след като вземеш болничния от болницата и си вкъщи.
А болничния за тези дни от болницата ли ще ми го издадат или АГ, който ме следи и ми издаде първия 45 нневен болничен?

# 207
Понеже заради голяма глава правихме секцио - това е диаметър, не обиколка. Обиколките са им 32-40см някъде.
Да, извинявам се, грешно съм се изразила Хем знам, че е диаметър, но не знам защо съм написала обиколка 😁

Това, което не мога да разбера е следното.

Моето ангелче се роди с обиколка 35 см, което значи диаметър около 111.4 мм (а те го мериха 100мм и им се струваше голяма). Само че не беше само той с такава глава, на доста други бебета в "аквариума" в Токудр (извън интензивното) главите им бяха с такава обиколка или по-големи, т.е. обиколка 35 не е толкова страшна?
Ами и аз не знам да ти кажа, единствено и двете АГ-а ми казаха, че ако диаметъра е над 98-99мм се прави секцио. Точно, както е било в твоя случай.

# 208
Вие ств добре, аз плащах всеки път 70 лева за прегледа и накрая и 20 лева за тонове....в МД това. Иначе долу на ЖК нищо не плащах, но за светилата е МД яко мъродерят и освен това не ги отчитат парите! Ама живи и здрави да са, че лекарите в БГ взимат смешни пари а не трябва да е така.

# 209
А болничния за тези дни от болницата ли ще ми го издадат или АГ, който ме следи и ми издаде първия 45 нневен болничен?

Този допълнителен болничен се издава от АГ, който е проследил бременността и е издал 45 дневния болничен. 😉

Общи условия

Активация на акаунт