Чакаме и последното ОКТОМВРИйско човече и се местим във родени вече! - Тема 13

• 40 966
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И ние за по- рано се настроихме ама сметки без кръчмар май най:)

По същия начин и аз, нищо че имам още 5 дни до термин, но сякаш надеждата за по-ранно раждане преминава в мисли за преносване Sad

# 181
И аз от страх от преждевременно, та сега страх да не пренося...не точно страх, ами вече ми писна да се търкалям, всичко ме боли, нищо не ми се прави...абее не се седи край мен😫И всички ми обясняват как да съм чакала, то си знаело времето, ама никой не взе да го износи, да види как е😫😫Искам да родя УТРЕ!!!

# 182
  • София
И аз от страх от преждевременно, та сега страх да не пренося...не точно страх, ами вече ми писна да се търкалям, всичко ме боли, нищо не ми се прави...абее не се седи край мен😫И всички ми обясняват как да съм чакала, то си знаело времето, ама никой не взе да го износи, да види как е😫😫Искам да родя УТРЕ!!!

Абсолютно! "Съветите" на всички около мен ми идват в повече и направо вече искам да си изключа телефона. Само ме проверяват, все едно няма да им кажа като станат нещата. Да не казвам, че майка ми вчера полудя като не й отговорих 5 мин на съобщението и започнала веднага да пише на ММ да го пита какво става. Много ме натоварват Pensive

# 183
Говорете ми, аз на всичко отгоре се занимавам с основен ремонт и попринцио съм много точвн и организиран човек, такава съм и аз в работата си, а представете си дали някой изобщо в такъв от търговците с оферти и изпълнение. Просто в Бг всички са ела ме ритни, това договори, това срокове, това ухажване на клиенти, никви ги няма. Та и аз вече искам да раждан скоро за да се отърва от тези мъки:)

# 184
Хора, снощи пак получих пристъп на болка, както поучих и един път по време на бременността. Остра болка в областта на сплита, чак дъх не можех да си поема. Гастрит ли имам, какво е това чудо. Но не се търпеше. Пих парацетамол, но не отпускаше, а за Но-шпа пише, че няма достатъчно данни за съвместимост с кърмене. Накрая не издържах и пих и Но-шпа. Отпусна ме скоро след това, но докато болеше беше ад. Не съм кърмила цяла нощ, поизцедих се на ръка малко, а малчо доста си порева, явно не му стига само дажбата на АМ.

# 185
Според мен Но Шпа щом.може в такива огромни количества през бременността, няма и проблем докато кърмиш! Освен това то на но шпа- то пише че и през бременността не се препоръчва. Ако те боли си взимай, извинявай ама някои жени пушат докато кърмят....

# 186
  • София
Според мен отиди на лекар. Може да е гастрит, язва, жлъчка.
Имам опит с възпалена жлъчка и доста преди последната криза и операцията болките си бяха точно в гърдите около сл. сплит. Тези болки също така се активират от определени дразнещи храни. Виж какво си яла точно преди кризата.

# 187
Там е работата, че не ядох кой знае какво - една филия "принцеса" и пих айрян и след него ми стана лошо.
Знам, че е за лекар. Ама то сега след раждане органите още се наместват, отделно кърмя....не знам колко адекватна ще е диагнозата и лечението и всичко ми е много объркано.

# 188
Лизи, аз съм имала подобни остри болки по време на бременността и се оказа възпален нерв, дано да е нещо подобно, да не е нещо по-сериозно.
Аз да се похваля,че за сега предпоставките ми за секцио отпаднаха, АГ от ЖК казваше, че бебо върви по-голям и заради това може да се наложи секцио. Вчера бях на преглед при АГ, което избрах за раждането. Тя измери обиколката на главичката BPD 93мм и каза, че няма проблем за нормално раждане, ако обиколката била над 98-99мм, чак тогава. Термина ми е след 2 седмици и сега сме в очакване 🙂

# 189
Лизи, аз съм имала подобни остри болки по време на бременността и се оказа възпален нерв, дано да е нещо подобно, да не е нещо по-сериозно.
Аз да се похваля,че за сега предпоставките ми за секцио отпаднаха, АГ от ЖК казваше, че бебо върви по-голям и заради това може да се наложи секцио. Вчера бях на преглед при АГ, което избрах за раждането. Тя измери обиколката на главичката BPD 93мм и каза, че няма проблем за нормално раждане, ако обиколката била над 98-99мм, чак тогава. Термина ми е след 2 седмици и сега сме в очакване 🙂

Понеже заради голяма глава правихме секцио - това е диаметър, не обиколка. Обиколките са им 32-40см някъде.

# 190
Момичета, при раждане в 35-36г.с. в МД ли бихте отишли директно? И според вас може ли бебе в тия седмици да се роди безопасно в ТК? За София става дума. Все мисля, че може да тръгне по-рано с тия контракции и искам да знам къде е най-добре да ида в такъв случай.
А от няколко часа така ме боли кръста. Пък нищо особено не съм вършила да се натоваря.

# 191
Понеже заради голяма глава правихме секцио - това е диаметър, не обиколка. Обиколките са им 32-40см някъде.
Да, извинявам се, грешно съм се изразила Хем знам, че е диаметър, но не знам защо съм написала обиколка 😁

# 192
Да, извинявам се, грешно съм се изразила Хем знам, че е диаметър, но не знам защо съм написала обиколка 😁

Това, което не мога да разбера е следното.

Моето ангелче се роди с обиколка 35 см, което значи диаметър около 111.4 мм (а те го мериха 100мм и им се струваше голяма). Само че не беше само той с такава глава, на доста други бебета в "аквариума" в Токудр (извън интензивното) главите им бяха с такава обиколка или по-големи, т.е. обиколка 35 не е толкова страшна?

# 193
Момичета, при раждане в 35-36г.с. в МД ли бихте отишли директно? И според вас може ли бебе в тия седмици да се роди безопасно в ТК? За София става дума. Все мисля, че може да тръгне по-рано с тия контракции и искам да знам къде е най-добре да ида в такъв случай.
А от няколко часа така ме боли кръста. Пък нищо особено не съм вършила да се натоваря.
И аз съм в такава драма:) Два дена подред вечер имам болезнени контракции, но взимам но шпа и те минават след час-два. Попринцип е най-добре МД, от друга страна бебе в 36 та ГС си е бебе в 9 ти месец... знам ли и аз. Ама не се шашкай, пой но шпа и ако минаяа значи не са родилни!

# 194
От 16-ти ще съм 36, но сега съм даже още 35г.с.

Ох, дано е фалшива тревога, че хич не искам в МД.

Моя док ми каза до 33 г.с. в МД, след това няма значение къде.

Общи условия

Активация на акаунт