Връщат ли се в семейството "бащите" ?

• 24 030
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
  • София

Авторката е юрист, не домакиня. Може би осъзнавa, че невписването е в интерес на детето. Ако той с инатите си продължи да ае дръвчи и след 10 години и да не иска да си даде подписа за куп неща. Ако той мислеше за детето, щеше да е съгласен на този вариант, пък нека си му бъде баща на практика, което е по- важно от на хартия. Нали така? "Пък да видят как ще вървят нещата" ( негови думи ) и на съответната възраст детето да е с негови имена. Или не може? Трябва той да си вее и да види дали ще му е готинко, като се роди, а тя да скача на пружинка за неговите проформени желания.

Хайде стига с това преекспониране на "как ще го оставиш без баща". След като той на хартия гледа да са му уредени нещата (имотите), не може ли и тя да си впише детето на нейно име, а той ако иска да е баща, нека е такъв на практика. Или ако той рече "щом няма да ме записваш мен, няма да погледна детето" няма да е изнудване?

Точно защото е юрист, знае че може да получи вместо подпис, разрешение от съдия, ако бащата се запъне.

Аз едно не мога да разбера- защо е неистовото желание да отмъстиш на мъжа, в когото си се излъгала, на гърба на детето?
И кога стигнахте дотам, детето да се третира като недвижим имот, за който решаваш дали да впишеш бащата като съсобственик?
Този мъж с всичките си недостатъци, с развитието на бременността, почва да се чувства баща, щом дори и за преместване на майката и детето в София говори, за да го вижда често.

Разбира се, че авторката ще си подреди живота както е най- добре за нея и детето с оглед помощта от близките и битовото ѝ устройване, но от какъв зор да не впише бащата?
За да не би да му наруши ергенлъка ли?
Или ей така- на инат?

# 211
absurt, не е ли ясно, че самият баща не иска да му се разваля ергенлъка? Самият "баща" не желае да е баща. Майката значи трябва да прекара живота си, обвързана с баща, който не желае да е такъв. Защо? Дори и бащите, които си искат и обичат децата, причиняват бая простотии при раздяла с майката, но там поне знаеш защо си в тази ситуация. Ама мъж да не си иска детето и ти зорлем да му го буташ... защо?

Подпис от съдия ще получиш. ако се тровиш постоянно с дела и документи, като че ли си нямаш друга работа.

Ако не го впише като баща, авторката не му отмъщава, с нищо. Улеснява го да си живее както досега, без грии и отговорности, без тревоги за имуществото му.

# 212

Точно защото е юрист, знае че може да получи вместо подпис, разрешение от съдия, ако бащата се запъне.

Пишеш глупости. Съдиите не раздават разрешения на килограм. Особено ако бащата се запъне ще види такова през крив макарон. А имайки предвид, че той е адвокат няма да му е трудно да направи така, че да не и се получи. Да не говорим, че и да и даде пълномощно за почивка в Гърция ( да речем ) може да го отмени ден преди да тръгне. Та правата които му дава, не се компенсират от евентуалните задължения, които той ще се съгласи да има. Да не го вписва в акта за раждане е изцяло в неин и в на детето и интерес.
А твърдението ти, че с развитието на бременността и се чувствал все повече баща е абсолютен смях. Предлагал и да иде в София - ок. а помощ дали и предлага. Щото си спомням една нейна публикация в която обясни, че трябва да иде на изпит и трябва да си търси къде да отседне. Ясно и е показал, че не може да разчита на него. А ще е в големите месеци ( до колкото си спомням ). Колкото е загрижен сега докато детето и е в корема, толкова ще е загрижен и като се роди.
Пази боже от такива бащи.

# 213
  • София
Аз пък забелязвам друго неистово желание- всеки сульо, негоден и неискащ да е баща, да се впряга да е вписан като такъв на хартия. И все са тия, дето си бият камшика.

# 214
  • София
absurt, не е ли ясно, че самият баща не иска да му се разваля ергенлъка? Самият "баща" не желае да е баща. Майката значи трябва да прекара живота си, обвързана с баща, който не желае да е такъв. Защо? Дори и бащите, които си искат и обичат децата, причиняват бая простотии при раздяла с майката, но там поне знаеш защо си в тази ситуация. Ама мъж да не си иска детето и ти зорлем да му го буташ... защо?

Подпис от съдия ще получиш. ако се тровиш постоянно с дела и документи, като че ли си нямаш друга работа.

Ако не го впише като баща, авторката не му отмъщава, с нищо. Улеснява го да си живее както досега, без грии и отговорности, без тревоги за имуществото му.

Защо не се върнеш и не прочетеш какво е написала авторката?

Той иска детето да е записано на него, дори иска да се пренесат в София, за да го вижда често.

Защо упорито слагате нежеланието да бъде с майката под един знаменател с отношението към детето?
"Тровенето " с дела и документи не винаги е задължително да се случи, пък и е твърде малка цена детето да има баща.

Човекът е дърт ерген, закостенял, но пък като си на 50, почваш да търсиш други ценности освен кариерата.
Както вече си иска детето, така може и да се окаже грижовен родител- никой нищо не знае.
Но си заслужава всеки да има шанс.

# 215
  • София
Пишеш глупости. Съдиите не раздават разрешения на килограм. Особено ако бащата се запъне ще види такова през крив макарон. А имайки предвид, че той е адвокат няма да му е трудно да направи така, че да не и се получи. Да не говорим, че и да и даде пълномощно за почивка в Гърция ( да речем ) може да го отмени ден преди да тръгне. Та правата които му дава, не се компенсират от евентуалните задължения, които той ще се съгласи да има. Да не го вписва в акта за раждане е изцяло в неин и в на детето и интерес.
А твърдението ти, че с развитието на бременността и се чувствал все повече баща е абсолютен смях. Предлагал и да иде в София - ок. а помощ дали и предлага. Щото си спомням една нейна публикация в която обясни, че трябва да иде на изпит и трябва да си търси къде да отседне. Ясно и е показал, че не може да разчита на него. А ще е в големите месеци ( до колкото си спомням ). Колкото е загрижен сега докато детето и е в корема, толкова ще е загрижен и като се роди.
Пази боже от такива бащи.

Не пиша глупости, а ти защо проектираш собствените си преживелици със собствения си бивш, не знам, но никой не ти е виновен, че си го избрала такъв!
За мен пък, е абсолютен смях, че жени, които раждат от пълни боклуци, се перят по форумите и обявяват всички останали мъже за копие на техните.

Да, дъртият ерген не за авторката и да, добре че се е махнала от него, защото с тази разлика нямаше да просъществуват дълго.
Но, за няколкото месеца от бременността ѝ при него се забелязва промяна от " направи аборт", през " не ме интересува" до " искам детето да носи името ми и искам да се пренесете в София, за да го виждам".

Този напредък, съчетан с възрастта и професията, и средите в които се движи, дава обоснована надежда, че може да участва в живота на детето не с простотиите на твоя бивш.

# 216
  • София
Абсурт, ти сериозно ли цитираш желанието му майката да се пренесе в София като нещо положително??? Сама родилка, да си остави сигурен дом и помощ от роднини и да се изнесе сам-сама на квартира в друг град, за да може на бащата да му е по-лесно??? Ти чуваш ли се изобщо, осмисляш ли го това, дето го пишеш???

# 217
  • София
Абсурт, ти сериозно ли цитираш желанието му майката да се пренесе в София като нещо положително??? Сама родилка, да си остави сигурен дом и помощ от роднини и да се изнесе сам-сама на квартира в друг град, за да може на бащата да му е по-лесно??? Ти чуваш ли се изобщо, осмисляш ли го това, дето го пишеш???
Бърди, това той го е поискал, за да си вижда детето- давам го като пример за разликата спрямо първоначалната реакция, която е била " направи аборт". После се е развила в " не ме интересува", после в " искам да го призная" и накрая " искам да го виждам често".

Въобще не ми е минавало през ум да я навивам да го направи- за разлика от други, не ѝ набивам собствен опит и преживявания като най- правилния начин на действие!

Защо не се опитате да виждате фактите, а се тресете само от емоции, инспирирани от собствените ви преживявания и грешки? newsm78

# 218
  • София
Аз нямам подобни преживявания и грешки, така че върху нищо лично не стъпвам. Иначе за мен репликата да отидат в София, за да са му наблизо, за мен показва единствено колко не му пука за никого, освен за себе си. Груба е и е обидна.

# 219
  • София
Аз нямам подобни преживявания и грешки, така че върху нищо лично не стъпвам. Иначе за мен репликата да отидат в София, за да са му наблизо, за мен показва единствено колко не му пука за никого, освен за себе си. Груба е и е обидна.

За детето не е обидна, а показва заинтересованост, което е най- важно- пак за детето.

За майката как е- тя ще си реши- умна жена е, знае какво иска и как го иска.
Надявам се обидата от отношението към нея да не я накара да лиши детето от възможността да има баща.

# 220
Виж сега Абсурт, моите преживелици няма как да ги проектирам, защото са доста различни от тези на авторката. Още по-малко мога да заклеймявам всички мъже като еднакви при положение, че се омъжих ( след преживелиците си с БНД ), че и родих на *дърти* години.
Факт е обаче, че опита ми и не само моят показват какъв автогол е да дадеш права на човек, който не става за баща.
Изтъкваш като голям плюс абсурдният факт, че господинЪТ е поискал от нея да се премести в София за да виждал детето. Ако и беше казал, че той ще се премести в Бургас или ще прекарва част от седмицата там за да е близо до детето, е друг въпрос, но да си гледа собственият кеф, без да се замисли тя как ще се справя ... айде моля те. Разбирам каузата, която защитаваш. Аз също смятам, че често мъжете са ощетявани в родителството, но в конкретният случай нещата са от ясни по-ясни.

# 221
  • София
Аз пак ще питам какво пречи детето да си има баща като грижи, без да е записан на хартия?

# 222
  • София
Записан-незаписан, грижи от този мъж няма да има.

# 223
  • София
Това е ясно и при неполагане невписването ще е само от полза.
Не знам защо се хващат някои за приказките му- ама искам да бъда вписан, искам не знам си какво. То е ясно, че такива като него само си пляюмпат и нямат никакво намерение да обвържат правата си с насрещните задължения.
Не вярвам спорът да е от пуста вяра в човечеството, май си е просто "нека сме контра".

# 224
  • София
Виж сега Абсурт, моите преживелици няма как да ги проектирам, защото са доста различни от тези на авторката. Още по-малко мога да заклеймявам всички мъже като еднакви при положение, че се омъжих ( след преживелиците си с БНД ), че и родих на *дърти* години.
Факт е обаче, че опита ми и не само моят показват какъв автогол е да дадеш права на човек, който не става за баща.
Изтъкваш като голям плюс абсурдният факт, че господинЪТ е поискал от нея да се премести в София за да виждал детето. Ако и беше казал, че той ще се премести в Бургас или ще прекарва част от седмицата там за да е близо до детето, е друг въпрос, но да си гледа собственият кеф, без да се замисли тя как ще се справя ... айде моля те. Разбирам каузата, която защитаваш. Аз също смятам, че често мъжете са ощетявани в родителството, но в конкретният случай нещата са от ясни по-ясни.
Ти едно не можеш да разбереш и да приемеш- че не вървиш закарфичена с детето си по отношение чувствата на бащата.
И е грозно да извиваш ръце и да лишаваш от права човека, само защото вече не иска да бъде с теб.

Пак ще ти кажа- детето не е недвижим имот, който можеш да откажеш да запишеш като съсобственост с бащата.

Общи условия

Активация на акаунт