Връщат ли се в семейството "бащите" ?

• 24 012
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
Съгласна съм, че един мъж може да е баща без да е съпруг на майката, и че е недопустимо да се използва детето срещу него. Това го разбирам прекрасно. Ти обаче не искаш да разбереш, че случаят на авторката не е такъв и при нея е въпрос на разум, не на отмъщение детето и да носи нейните имена.

# 226
Ако трябва да съм обективна, във всичките разсъждения има доза истина и правота.
Аз, обаче имам един въпрос, какви са ползите за детето от баща, който живее в друг град?

# 227
  • София
Съгласна съм, че един мъж може да е баща без да е съпруг на майката, и че е недопустимо да се използва детето срещу него. Това го разбирам прекрасно. Ти обаче не искаш да разбереш, че случаят на авторката не е такъв и при нея е въпрос на разум, не на отмъщение детето и да носи нейните имена.
Ами, не виждам, наистина!
Никъде не е ставало дума, че мъжът е простак, който би ѝ правил сечено за глупости и за да ѝ натрива носа.
Всъщност, общото брожение беше заради това, че не иска детето, а когато почна да променя отношението си, когато го заиска, почнаха да му се вменяват някакви помисли, целящи да ѝ отровят живота.

Тя си го познава най- добре, тя знае кои са положителните му качества и кои- отрицателните, и дали сред тях са тези, на боклука от ниска проба.

# 228
  • София

Аз, обаче имам един въпрос, какви са ползите за детето от баща, който живее в друг град?

Ползата е, че го има, че знае кой е и е много по- различно от това, да му кажеш, че някой си го е създал, ама не го е искал.
Ще расте със самочувствието, че има баща, нищо че поради неразбирателство с майка му, не живеят заедно.
А, дали ще останат баща и дъщеря на книга, или ще се отиде по- далеч, Божа работа. Peace

# 229

Ползата е, че го има, че знае кой е и е много по- различно от това, да му кажеш, че някой си го е създал, ама не го е искал.
Ще расте със самочувствието, че има баща, нищо че поради неразбирателство с майка му, не живеят заедно.
А, дали ще останат баща и дъщеря на книга, или ще се отиде по- далеч, Божа работа. Peace

Гледайте новия Blade Runner - точно този въпрос е зададен и частично му е отговорено. Пълен отговор само всеки лично може да даде. Все пак въпроса е от най-важните в живота на всеки човек - роден ли е от и с любов (може би отминала или не, няма значение) или създаден заради някакви сметки и запълване на някакви липси у създателите си.
 Не е реклама, не съм режисьора на филма Simple Smile Simple Smile  Simple Smile

# 230
Ако трябва да съм обективна, във всичките разсъждения има доза истина и правота.

Ако бащата иска да е баща, има полза, дори и да е в друг град. Твоят обаче, не показва, че иска да е такъв.

Имам колега, чиито син живее с майка си във Финландия, преди е живял с него тук, в Австралия. Преценили са, че образованието във Финландия е много добро и той се е съгласил да не си вижда детето с месеци. Помага финансово, ходи в Европа доста често, комуникират ежедневно.

Ако нямаш добра комуникация с бащата е по-добре да го няма в схемата, защото ще си винаги зависима от подписа му.

Кажи му, че няма да го впишеш като баща, той има вариант да докаже бащинство, ако иска. Можеш да му кажеш, че ако видиш, че е сериозен и ангажиран, може винаги да го припознае.

# 231
  • Пловдив
Цитат
...какви са ползите за детето от баща, който живее в друг град?
Този въпрос ми напомня една бивша съученичка, която преди доста години се развеждаше - мъжът и си хвана любовница. Питаше ме може ли след развода да смени фамилното име на децата с нейното. Викам: по принцип не, а защо те е прихванало? - Ами как защо, защото какъв баща ще им бъде той, щом не живее с нас - само биологичен.
Тази съученичка, откак я познавам вече 36 години, е човек, който днес може да е въодушевен от една идея (или музикална група, емоция, човек и пр.), а утре да плюе по същата тази идея, вдругиден може пак обратното, и така. За протокола, въпреки отделни изцепки на бащата през годините с издръжки и т.н., децата и до днес, вече пълнолетни, не са скъсали връзката с него и той с тях; нови деца той няма досега, тя има още две близначки от новия си мъж. Но все едно, исках да кажа, че въпросът какъв баща е бащата, който живее в друг град, ми напомни за нейното изказване.

# 232
Това с фамилията е съвсем резонен въпрос. При един развод децата продължават да носят имената само на баща си. Тоест нямат никакво име от майката, все едно нямат нищо общо с нея. Аз поне на моите личните имена съм им дала, аз съм ги измислила Simple Smile Но навсякъде като попълвам документи вечно пиша имената на бившия ми съпруг. Мен това не ме бърка, понеже съм свикнала. Но не е честно майката да няма грам участие в имената по принцип. Все едно децата са само на баща си?? Тъпо е според мен. И говоря за всички случаи, че е тъпо, дори и при всеотдайните бащи. Майката не е ли равностоен родител? По-честно би било детето да има по 1 име от майката, да речем презимето, и едно от бащата, примерно фамилията.

Аз пък се сетих за едно интервю с бившата съпруга на един министър Свинаров. Тогава си му е била настояща де. Как каро родила дъщеря си, акушерките й казали "Ама сложете на детето друга фамилия, с тая Свинарова знаете ли как ще й се подиграват..." а тя се тръшнала как Свинарова ще е, това е най-хубавата фамилия!!! Вярна на мъжа си и прочее простотии. След години този мъж я заряза с двете им дъщери и си взе някаква 25 годишна булка, та да сиувеличи фамилията. Ама важното е, че децата са Свинарови, нали? Глупости на търкалета.

# 233
  • София
Толкова е просто- майката е несъмнена, поне все още, докато бащата е сменяемата величина във формулата.
Затова не искат от майката да припознава и да си дава името.
Мен това никога не ме е притеснявало- в края на краищата, аз съм избрала този човек за баща и тази фамилия за семейството ми, и дори ми е кеф, че е символизирала принадлежността ни.
Пак аз съм измислила имената на децата.

Като чета, всички разведени тук все за прословутите подписи се хващат и с лека ръка са готови да разполовят малкото човече заради тях.
Толкова голям компромис ли е, дори и да се наложи разправия за подпис, ако детето ще расте с мисълта че има баща, , и че не поддържат много връзка, защото с мама не се разбират, пък са и в различни градове?

Огромна е разликата в самочувствието му и развитието му с това- с баща неизвестен, за когото му е обяснено, че не го е искал, или " не ни е искал двамата с мама".
Както често в обидата си майката му внушава.

# 234
Нямам наблюдения над това как ще расте детето, но като майка, не бих се занимавала да вписвам мъж, който бременна ме е изпратил от дома си с багажа ми. Пък сигурна съм, че ще намеря начин да му обясня ситуацията, без да се побърка от това.

# 235
  • София
Нямам наблюдения над това как ще расте детето, но като майка, не бих се занимавала да вписвам мъж, който бременна ме е изпратил от дома си с багажа ми. Пък сигурна съм, че ще намеря начин да му обясня ситуацията, без да се побърка от това.
И фактът, че в последствие е поискал не само да даде името си на детето, а дори да бъдат в един град, за да го вижда често, нищо не значи?
Заради накърненото си его и за да отмъстиш, че вече не те иска, ще лишиш детето си от баща?

Аз толкова безпросветен егоизъм не мога да разбера.

ПП. Интересно, какво ли би му обяснила, ако попаднеш в ситуацията на авторката?
Коя част от истината би му казала? newsm78

# 236
Ти верно не си добре.
Някакъв идиот иска да постави детето си и майка му в трудна ситуация в друг град, заради егоизма си и ти на това му викаш отговорност????

Като иска да си вижда детето, той да се премести на квартира в Бургас.

# 237
Хубаво, че мъжът е поискал да бъде в един град с майката, за да вижда по-често детето. Още по-хубаво щеше да е, ако беше помислил как конкретно да се осъществи идеята да бъдат в един град. Ако майката напусне родния си град, където има и собствено жилище, и близки за помощ и подкрепа, за да отиде в София, където ще живее под наем и без близки до нея, не е особено умен вариант. А господинът точно него предлага. Като толкова иска да си вижда детето, да се премести той в Бургас. Нали е нищо работа местенето и живеенето под наем.

Хаххх, Даун, писали сме едновременно.

# 238
Ха ха.
Ами така си е Уиш, то и аз много искам да съм космонавт, ама ако може сувалката и космоса да ми кацнат в двора.
Наистина не я разбирам тази абсурдна жена.

# 239
  • София
Хубаво, че мъжът е поискал да бъде в един град с майката, за да вижда по-често детето. Още по-хубаво щеше да е, ако беше помислил как конкретно да се осъществи идеята да бъдат в един град. Ако майката напусне родния си град, където има и собствено жилище, и близки за помощ и подкрепа, за да отиде в София, където ще живее под наем и без близки до нея, не е особено умен вариант. А господинът точно него предлага. Като толкова иска да си вижда детето, да се премести той в Бургас. Нали е нищо работа местенето и живеенето под наем.

Хаххх, Даун, писали сме едновременно.

Уиш, веднъж вече обясних- майката е умна и зряла жена, която ще прецени къде да живее и как да живее.
Никой не я натиска да се мести на квартира в София.
Тук иде реч за това, че от " направи аборт", този мъж, за нула време стига до " искам да призная детето" и " искам да сме в един град, за да го виждам често".

Че е егоистично желанието му, да, но пак не това е основното и не това, според мен, трябва да е причина детето да е с баща неизвестен.

Общи условия

Активация на акаунт