Връщат ли се в семейството "бащите" ?

• 23 841
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
Никой не я натиска да се мести на квартира в София.
А каква е другата опция, за да може бащата да вижда редовно детето? Ама не като уикенд татко, а да полага грижи за него като истински родител. Не забелязвам да се е втурнал да се мести в Бургас.

# 241
  • София
Никой не я натиска да се мести на квартира в София.
А каква е другата опция, за да може бащата да вижда редовно детето? Ама не като уикенд татко, а да полага грижи за него като истински родител. Не забелязвам да се е втурнал да се мести в Бургас.

Добре, аз отказвам да ѝ подреждам живота за години напред- тя може да реши и на Луната да отиде, може и да не мръдне от Бургас, но това че са в различни градове ли трябва да е причина да остави детето с баща неизвестен?

Трябва ли да отреже шанса и на двамата, само за да почерпи егото си и да отмъсти, че той не я иска?

Нима разведените татковци не са "уикенд" или "през уикенд" татковци?
Ми, дай директно да бъде лишаван от родителски права този, на когото не са присъдени децата, по тази логика!? newsm78

Не го разбирам- за мен, детето трябва да е в центъра и неговото добро, не егото на създателите му.

# 242
... това че са в различни градове ли трябва да е причина да остави детето с баща неизвестен?

Трябва ли да отреже шанса и на двамата, само за да почерпи егото си и да отмъсти, че той не я иска?

Нима разведените татковци не са "уикенд" или "през уикенд" татковци?
Ми, дай директно да бъде лишаван от родителски права този, на когото не са присъдени децата, по тази логика!? newsm78

Не го разбирам- за мен, детето трябва да е в центъра и неговото добро, не егото на създателите му.
Това болднатото не е важният въпрос. Важният въпрос е бащата ще бъде ли родител на това дете или не? Ако иска да му бъде родител, да се държи като такъв. Точно детето трябва да е в центъра на мислите и на двамата родители, но не виждам подобно нещо у този мъж. Иначе, за разведените, много са бащи тип уикенд татко ил инаправо никакъв татко, но познавам и такива, които и след развода активно се грижат за децата си. Например, единият кара и връща от училище всеки ден децата, освен финансовата грижа, която е поел.

# 243
Бащата на моето дете си купи къща близо до нас, за да е удобно за детето. Можеше да купи подобна къща на половината от цената, която плати, но щеше да е в друг квартал. И не, нито аз, нито той берем парите, но явно удобството на синът му му е било по-важно.

Това е баща, който иска да бъде такъв, дори и да не е с майката.

# 244
  • София
Важният въпрос е бащата ще бъде ли родител на това дете или не? Ако иска да му бъде родител, да се държи като такъв. Точно детето трябва да е в центъра на мислите и на двамата родители, но не виждам подобно нещо у този мъж.

Ами, това е нещо, което ще проличи само, ако не бъдат лишени от възможност и бащата, и детето!
Нали това се опитвам да обясня, нали затова задавам нелицеприятния въпрос:

От 30 години вече, поколения деца израснаха с баби и дядовци, виждайки родителите си по скайпа, нищо че не са се развели- просто са отишли в други държави да си изкарват хляба.

Други, разведени, също се местят- та, нали затова тук насъскват авторката да не " вписва" детето- че ако се преместела, щял да ѝ пречи, не давайки подпис!?
Значи, жената с детето може да се премести, а мъжът ако не ги последва, вече не става за баща?

Не знам, някакси прекалено егоистично ми се вижда и съвсем не детето и неговото добро се поставя в центъра. Peace

# 245
  • София
Бащата на моето дете си купи къща близо до нас, за да е удобно за детето. Можеше да купи подобна къща на половината от цената, която плати, но щеше да е в друг квартал. И не, нито аз, нито той берем парите, но явно удобството на синът му му е било по-важно.

Това е баща, който иска да бъде такъв, дори и да не е с майката.

Бащата на твоето дете се разведе с теб когато то беше на 14, нали?
Бащата на твоето дете нямаше друга собственост и живеехте в една къща, нали?

Какво общо намираш между твоята ситуация и тази на авторката?

И като те остави бащата на детето ти, ти лиши ли го този баща от родителски права, защото се изнесе от къщата ? newsm78 newsm78

# 246
Важният въпрос е бащата ще бъде ли родител на това дете или не? Ако иска да му бъде родител, да се държи като такъв. Точно детето трябва да е в центъра на мислите и на двамата родители, но не виждам подобно нещо у този мъж.

Ами, това е нещо, което ще проличи само, ако не бъдат лишени от възможност и бащата, и детето!
Не, много по-рано проличава. Действията на господина точно сега, докато жената е бременна, могат да дадат доста информация в тази насока. На този етап, разбрахме, че той се е притеснил, че може да му бъдат поискани пари за детето. Но не разбрахме дали той е инициирал разговор, в който да обсъдят къде ще живее всеки от тях, за да може той да си упражнява лелеяните бащински права. Не разбрахме дали е инициирал обсъждане на финансовия аспект на отглеждането на детето, освен вече споменатите притеснения. Не разбрахме и дали е обсъждал как конкретно ще се отглежда това дете- колко време майката ще ползва майчинство, той как ще се включва и т.н.

# 247
Обикновено в БГ майките сами си гледат децата, което е много гадна практика, но е факт. И да, В нейния случай е по-добре да не се обвързва и да не зависи от този човек. Това не означава, че не може да му даде шанс да е баща, ако той го желае.
Не виждам причина тя да си зареже стабилността и да се премести, за да можел той да вижда детето. Кое ти е трудно да разбереш?

# 248
  • София

.......... Но не разбрахме дали той е инициирал разговор, в който да обсъдят къде ще живее всеки от тях, за да може той да си упражнява лелеяните бащински права. Не разбрахме дали е инициирал обсъждане на финансовия аспект на отглеждането на детето, освен вече споменатите притеснения. Не разбрахме и дали е обсъждал как конкретно ще се отглежда това дете- колко време майката ще ползва майчинство, той как ще се включва и т.н.

Много неща не сме разбрали, затова апелирам да не я насъскваме да отреже всички мостове между детето и бащата.

Защото, в обидата си от отношението към нея и подкрепена от мамите тук, тя просто може да откаже провеждането на всички тези разговори, да спре въобще комуникацията или да се ограничи в скандали и нападки.

# 249
С това съм съгласна. Забелязвам, че авторката все още води по-скоро емоционални разговори, което е разбираемо, но безполезно. Да се фокусира върху прагматични разговори по същество. Резултатът от тях ще ѝ даде най-точен отговор на въпроса как да процедира нататък.

# 250
  • София
Всъщност, хубаво би било на този кандидат баща да му се видят действията, не приказките. Отишъл ли е с нея на лекар, купил ли е нещо за бебето, интересува ли се от това как расте и се развива детето... ей такива неща.
Щото прочетохме само за събиране на багаж, изхвърляне от жилището и разплакване на рождения ден.
И понеже аз отдавна знам, че не декларираните намерения, а действията, не видях някакви обнадеждаващи знаци.

# 251
  • София

И понеже аз отдавна знам, че не декларираните намерения, а действията, не видях някакви обнадеждаващи знаци.

Не е важно ти и аз да видим- важно е тя да види- все пак, когато се е влюбила в него, не се е влюбила нито в красотата му, нито в имотите му.
Все има нещо, което е стойностно в него и ако тя прецени че може да стъпи върху положителното, за да не остане детето ѝ с баща неизвестен, ще си струва.

# 252
То действията ги видяхме. Събира багажа на бременната си приятелка ( все едно е забременяла без негово участие, изнасилила го е) и мисли как да си запази имотите.
В никакъв случай не искам да насъсквам авторката, но по повод думите на Aбсурт, че детето щяло да остане без баща, искам да попитам. Това ли са адекватни действия на човек, който желае да е баща?

# 253
  • София
И като попиташ, какво?
Единствено ще покажеш, че не си прочела развитието на разправията и промяната в настройката на мъжа. Peace

# 254
То промяната май само ти я виждаш.

Общи условия

Активация на акаунт