Връщат ли се в семейството "бащите" ?

• 24 137
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Да допълня, много се дразнел, че съм пишела тук и съм искала мнения на хора, това по повод, че 90% от хората с които говоря + масово вашите мнения са да не го вписвам. Очевидно много се дразни, обаче не попита мен дали аз не се дразня от цялата ситуация.
На свежа глава, тази сутрин съм заявила на семейството си, че детето ще се казва с моите имена. И те се дразнят, но всички ме подкрепят.

Нещо на мен, ми гложди в твоята история!
Човекът е чешит, не иска да е с теб.
Имала си 2 години да схванеш, че е така, но не и да се погрижиш да не забременяваш.

Сега, той пак не иска да бъде с теб, а ти го изнудваш с детето- ако не иска да се съберете, няма да го " вписваш".
Нищо, че той е бащата, нищо че не се отказва, нищо че дори и пари събира, та ако му искаш, да ти дава.

Не ти ли минава през ум, че това е дете, а не сделка, която да " впишеш"?

Не знам защо дъртият ерген е наплашен толкова, че ще му вземеш собственостите, но ти си го избрала за баща на детето си и е грозно да го лишиш от баща, защото се чувстваш обидена.

# 76
  • На Марс
Krista90 ти сериозно ли се влюбила в този индивид?

Любовта е сляпа Simple Smile

# 77
  • Варна
Krista90 ти сериозно ли се влюбила в този индивид?
Да се е влюбила иди-дойди, но ако след всички тези изцепки продължава да обмисля идеята за семейство с него... аз нямам думи.
Криста,
съдбата ти дава безброй възможности да се освестиш, ти продължаваш да упорстваш. Аз бих го отрязала на секундата, тотално, без виждане, без чуване, без "ако...". Няма "ако..." в тази ситуация.

# 78
Ако човекът е навит да не го вписват за баща, значи и него го устройва така! Ако ли не, той си има права и може да се пребори за тях. Не е прецакан отникъде.

# 79

Не знам защо дъртият ерген е наплашен толкова, че ще му вземеш собственостите, но ти си го избрала за баща на детето си и е грозно да го лишиш от баща, защото се чувстваш обидена.
Ами тя не го лишава, просто си спества проблемите. Той от своя страна не иска да е баща, трепери си и за имотите та му е изгодно да не е баща документално и така.

# 80
Аз съм съгласна, че звучи като изнуда моето условие, той не малко пъти ми поставяше условия за какво ли не. Живеем на почти 400 км един от друг, думите му бяха, че не знаел как ще помага ако си седим така, и какво излиза аз да се преместя там с детето, само за да уважа желанието му да бъде баща и да го вижда това дете по-често не 2 пъти в месеца. Ами съжалявам, ясно заявих, че няма да се местя заради него, ако много се натиска да идва той, всички се сещаме коло често ще е възможно, тази ситуация е направо безмислена, затова по- добре без него.

# 81
  • София
Аз не оставам с впечатление, че той има желание да бъде баща.

# 82
Аз не мога да асимилирам защо въобще поддържаш някаква комуникация все още? Зачеркни го дъртака веднъж завинаги и преустанови всякакъв контакт, дори да те търси. Гледай си живота, а после и детето и се радвай на спокойствието. Трябваше да ти стане ясно още от началото на връзката, че бъдеще с този човек нямаш, няма и да имаш. Нека си оспорва после каквото иска и да си води дела.

# 83
  • София
Аз съм съгласна, че звучи като изнуда моето условие, той не малко пъти ми поставяше условия за какво ли не. Живеем на почти 400 км един от друг, думите му бяха, че не знаел как ще помага ако си седим така, и какво излиза аз да се преместя там с детето, само за да уважа желанието му да бъде баща и да го вижда това дете по-често не 2 пъти в месеца. Ами съжалявам, ясно заявих, че няма да се местя заради него, ако много се натиска да идва той, всички се сещаме коло често ще е възможно, тази ситуация е направо безмислена, затова по- добре без него.

И ти казваш, че си юрист?

Що за аргумент да лишиш детето от баща е, че ще живеете на 400 километра, защото не можете да се разберете кой е по- по- най?
За кого е по- добре- за теб и егото ти или за детето ти? newsm78

# 84
Krista90 разсъждения на ниво детска градина и @дай ми , на ти @ и @нека ти тогава@ и подобни .
Въртиш се като котка около кашата и се чудиш как да използваш мнението на хората тук за спор за обратното ...
Та прави каквото си искаш в крайна сметка. Живота е твой ...
Около мен някой да се въртеше като фурнаджийска лопата нямаше да му имам доверие.
След последните ти пояснения, допълнения и пр. не съм много сигурна кой какво и от какво се пази човека и дали не се опитваш да му въртиш ... номера само и само на твоето да е.

Нещо не ми харесва твоята история.
Затова се оттеглям от темата ти.

# 85
Не мога да разбера защо упреквате авторката, че иска да лиши детето си от баща?! Като гледам мъжът не се е засилил да е родител. Кой нормален човек се разделя с жената затова, че е бременна?! Едно е да не се разбираш с майката, но да искаш да си баща, но тук случая явно не е такъв ( поне според авторката). Човек, който иска.да е баща кара ли бе жената да абортира!!!
Криста, ти не разбра ли, че мъж, който е останал ерген до 50г. явно му има нещо ( не е стока). Или ти е излизал с номера колко са лоши жените, как гледат само парите, а той неразбраният....

# 86
  • MI
Криста, попаднах ти случайно на темата и не мислех да пиша, но последните няколко поста ме провокираха да си кажа мнението. Ситуацията е пределно ясна - защо според теб на майката на възлюбления ти й е достатъчно това внуче което има? За жокер - поради същата причина поради която той на практика ти е казал, че не иска дете. За да не се "разпиляват имотите". Т.е. за майка му (и вероятно сестра му) ти от самото начало си била младата златотърсачка, която иска само да се дбере до скъпоценните имоти. А синът явно затова и не се е женил никога, защото винаги е слушал прекалено много мама. Не вярвам да не е имал никога сериозна връзка до 50 години, ако се разровиш предполагам че ще откриеш, че е имало такава и тя се е разпаднала по сходни причини (без бременността). Да, грозно е, но не е чак толкова рядко срещано, че да не сме чували за други подобни истории. Послушай момичетата и не си прави повече илюзии и не си усложнявай сама повече живота.

А господинът ако чете, да избере - или да те остави на мира и да ти излезе от живота мирно и кротко, или като се инати че има начини да стане баща на хартия, да си припомни като адвокат че има и начини това дете после да му посегне на безценните имотчета. По-добре да си гледа мама, кака и племенниците и да не се занимава с неща, които явно не са за него, щом толкова му е акъла. Може да си много образован и пак да си проЗ като тиква - отдавна съм го установила.

# 87
  • София
Добър вечер на всички!
Няма да описвам подробно ситуацията си, вече я споделих в раздел - Родители отглеждащи сами децата си.
Все пак, накратко - имах връзка с мъж 2 години, живяхме заедно и се разделихме в момента, в който разбрах, че съм бременна - основната причина за нашата раздяла. В началото имаше неистови караници помежду ни. Последва период на мълчание, а сега - 5 месеца по-късно и аз намираща се в шести месец, си говорим тип стари съседи, които се виждат през лятото - някакви общи приказки, нищо съществено. Иска да признае детео, нямаме брак. Аз не съм решила категорично дали ще му дам родителски права. Тази ни ситуация ме изнервя и имам чувството, че тая напразни надежди, че той ще се осъзнае може би като се роди детето. Ако има други, които са минали в нещо подобно, мооля споделете ми, тези така наречени "родители" не съжаляват ли, че са профукали семейството си, осъзнават ли се изобщо някога, изпитват ли желание за нормално семейство - как може да ти е достатъчно да си баща на хартия или от разстояние?! Има ли такива, на които им е "светнала лампичката" ?
Благодаря на всички за отговорите.

Светва им лампичката, но късно. Първо ти трябва за себе си да осъзнаеш дали заслужаваш такъв мъж до себе си.

# 88

И ти казваш, че си юрист?

Що за аргумент да лишиш детето от баща е, че ще живеете на 400 километра, защото не можете да се разберете кой е по- по- най?
За кого е по- добре- за теб и егото ти или за детето ти? newsm78

Това не е отговор на юрист, в случая аз съм и човек и жена и бременна и с доста кофти история. Не давам професионално мнение, но да се поясня. Това не е аргумент от мен, да го лиша от право, това е просто пример, той е този който казва, ако не отидем с детето в София някъде да живеем, няма как да помагал по какъвто и да е начин. Аз не мога ли по същия начин да отговоря? Конкретно иначе, други са поводите да запиша детето с моите имена.

# 89
  • София
Не мога да разбера защо упреквате авторката, че иска да лиши детето си от баща?! Като гледам мъжът не се е засилил да е родител. Кой нормален човек се разделя с жената затова, че е бременна?! Едно е да не се разбираш с майката, но да искаш да си баща, но тук случая явно не е такъв ( поне според авторката). Човек, който иска.да е баща кара ли бе жената да абортира!!!
Криста, ти не разбра ли, че мъж, който е останал ерген до 50г. явно му има нещо ( не е стока). Или ти е излизал с номера колко са лоши жените, как гледат само парите, а той неразбраният....

Още в първия пост авторката написа, че той иска да признае детето.
Точка.
Това, че нея не я иска, с какво касае детето?
Готов е да плаща, че и пари събира, пак по нейни думи.

Въобще, тук имаме само нейните думи и нейните причини да са такива отношенията им.
Не съм чела умишлено темата ѝ в другия раздел, но и там е пак само нейната гледна точка.

Аз ѝ вярвам, че всичко е така, както го пише, но пак ще попитам.
Това, че той не те иска теб, какво основание е да лишиш детето от баща? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт