Връщат ли се в семейството "бащите" ?

• 23 836
  • 297
  •   1
Отговори
# 270

Онзи ден Ани Владимирова, по повод жените, които с лека ръка решават да лишат детето от баща, каза, че липсата на мъжкия модел в семейството, създава Муньовците, които отглеждани от мама и баба, не знаят как да се държат като мъже.

Много обичам ей такива умозаключения. Не я знам коя е Владимирова, но ако наистина е психоложка .....  Confused

# 271
  • София
Съседката, която си има мъж, такъв мамин златен отглежда, че отсега плюя в пазва дъщеря ми да не попадне на такова чудо. Детето не е виновно, ама майката още държи да спи с "малкия" (почти на 12 г.) и да го чипка в банята.  Sick Наши близки приятели са същия модел. Мама спи със синчето, а таткото - сам.  О, забравих най-интересното. И двете майки все още бършат дупетата на синчетата (знам, че не е за вярване, знам!). Последното оставям без коментар.

# 272
Казвала съм , че имам позната, която сподели, че до 16 годишен е мила дупето на сина си, понеже той не можел да се измие добре. Така че на 12 е нищо направо Simple Smile

# 273
Какво толкова е казала Владимирова? Не познавате ли такива мъже, вързани за полата на мама и с отсъстваща бащина фигура? Не е задължително бащата да отсъства реално, може да е просто пасивна пионка в семейството, в което властват мама и баба.

# 274
  • Най-красивата страна
И защо пък авторката да се мести в София?
Мунчо като толкова иска да бъде баща на детето ,да се съобрази с нея и да се премести той.
Ако ли не-да мисли как точно ще помага и как ще поддържа контакт с детето.Ако има желание ,ще намери и начин.
Иначе аз лично смятам ,че за детето е по-добре да има баща.
Но не на всяка цена естествено.Има егоисти,които не заслужават да бъдат бащи.

# 275
Принципно Ани Владимирова е права, но тук ми се струва, че думите и се вадят от контекста и се изкривяват. Важно е детето да има мъжки модел, но този мъжки модел може да е дядо, чичо, втори съпруг на майката, а не непременно биологичният баща.

# 276
Принципно Ани Владимирова е права, но тук ми се струва, че думите и се вадят от контекста и се изкривяват. Важно е детето да има мъжки модел, но този мъжки модел може да е дядо, чичо, втори съпруг на майката, а не непременно биологичният баща.
Важно е. И точно затова е още по-важно мъжът-модел да не е кръгъл идиот.

# 277
Учиш, абсолютно съм съгласна.

# 278
Аз не знам какво точно е казала въпросната дама, но по думите на Абсурт

Онзи ден Ани Владимирова, по повод жените, които с лека ръка решават да лишат детето от баща, каза, че липсата на мъжкия модел в семейството, създава Муньовците, които отглеждани от мама и баба, не знаят как да се държат като мъже.

акцента е върху жените, кото лишават децата си от бащи.

# 279
  • София
Е Ани Владимирова е тази, дето беше казала на познатата ми на семейна консултация, че щом не искала мъжът й да й изневерява, не трябвало да се жени за толкова привлекателен мъж. Всеки път ми се набръчква носа от гнус като й прочета името.

# 280
Божееее!  Много умна психоложка значи.

# 281
аз я харесвам Ани Владимирова, но това е голямо клише
стойностни мъже израстват без бащи,и обратното много муньовци са живели и с двамата си родители
а и никоя майка не лишава съзнателно детето си от баща, понякога бащата не иска да бъде такъв
аз отглеждам детето си,което е на 4г с баба му, но това не прави детето ми муньо
от малък иска да прави всичко сам, обича да ремонтира, има усет за футбола
племенникът ми,който е на 11 расте с баща си, не може да си връзва връзките на обувките,не се научи да кара колело, бърша му още дупето и т.н
та- няма нищо общо присъствието или не на баща, пълна глупост е това

# 282
  • София

Именно! Голям келепир е да живееш с баща, който дори не знае в кой клас си. За съжаление не голяма  част от бг бащите са пример за подражание.
Това, че съм израснала без баща ми е помогнало да избистря визията за таткото на моето дете. Мъжът ми е пълноправен родител и се грижи във всяко едно отношение за дъщеря ни. А изтъкнатата психоложка Ани Владимирова с напомпаните джуки и префасонирания нос по-малко глупости да ръси.  Mr. Green Щото доколкото си спомням и тя не е цъфнала.

Това, че си си избистрила какъв баща трябва да бъде мъжът ти, без да имаш някого с когото да го сравняваш в ежедневието, е твърде интересно.................
Може би си му разказала и къде искаш да води детето ви, за да изпълниш детската си мечта?

Само не мога да разбера, защо се нахвърляш на външния вид на психоложката, та  намесваш грозно клюкарски и частния ѝ живот?
Да не сте колежки- конкурентки с различни гледни точки, но на нея да дават поле на изява, а на теб не? newsm78

Много обичам ей такива умозаключения. Не я знам коя е Владимирова, но ако наистина е психоложка .....  Confused

Да, психоложка е и съвсем не е първата, която обръща внимание на това, че за психическото здраве на детето са нужни двамата родителя и то- мъж и жена- всеки с особеностите на пола си, за да служи за модел на нормалност, обич и защитеност.
Аз не съм прочела или чула досега психолог да твърди, че изначално няма значение дали расте детето в пълно или непълно семейство.

А, че може да се отгледа от непълно, е факт.
Както е факт, че и институции ги отглеждат, като няма накъде.

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 18:57 от absurT

# 283

Да, психоложка е и съвсем не е първата, която обръща внимание на това, че за психическото здраве на детето са нужни двамата родителя и то- мъж и жена- всеки с особеностите на пола си, за да служи за модел на нормалност, обич и защитеност.

На теория - да, на практика - не точно. За психическото здраве на едно дете е нужно да живее в спокойна обстановка и да бъде отглеждано с любов и внимание. Такава може да му създадат двамата родители, може да му я създаде и един родител. Хаос в душата, стрес и неправилен модел може да му създаде единият родител, може да му създадат и двама родители непонасящи се и живеещи в постоянен конфликт. Така че Абсурт в дебелите книги е ясно какво пише, но практикуващите психолози трябва ( според мен ) да са в час със съвремието, защото при тях ходят хора с проблеми и дилеми и тяхната работа е да помогнат за намиране на пътя и спокойствието.
Нямам представа коя е тази дама, не мога да оценявам професионализма и, но ако действително е казала това, което ти твърдиш аз лично не бих и се доверила.

# 284
Какво толкова скандално има в твърдението, че на детето му трябват образци за поведение и от двата пола? И че мъжката част от възпитанието при липсващ биологичен баща може да бъде поета от дядовци, чичовци, следващ съпруг на майката и т.н.?

Ок било едно момче да бъде възпитавано само от жени, а ок ли е едно момиче да бъде възпитавано само от мъже, те да му обясняват за цикъл, превръзки и други женски неща, които само жена може да обясни добре? Така и момчетата имат нужда от своето време за разговор с възрастен мъж, особено в пубертета, а не мама да им обяснява за полюциите и бръсненето.

Общи условия

Активация на акаунт