Добре дошли, СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2017г.!!!

• 32 497
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
И моят хубавец е с колики от 2-3 дни, от вчера му давам еспумизан комфорт, но не забелязвам ефект.
Мисля да взема Колийф да давам заедно с еспумизана, пък ще видим дали ще има ефект.

# 76
  • София
На нас педиатърката ни даде Инфакол за коликите, които почнаха още щом се прибрахме от болницата. От тогава да чукна на дърво не е имал изобщо. Тук таме по някой спазъм ама няма го вече тоя рев и свиване дето беше първите нощи. Но четох че не на всяко дете помагат лекарствата на основата на симетикон така че явно е въпрос на късмет...

# 77
  • Стара Загора

Снощу заспаха.в 20ч. и се.събудиха.в.2...иматели идея.как да.я.изместя тази.пауза към по късните часове?

С банята можеш да пробваш да го изместиш, ако заспиват след къпане. Или +30мл АМ преди лягане.

surasura, напротив вкусно му е. Ама педиатърката ме филмира че нямам достатъчно, и на пробното кърмене само 30мл, колко да изсуче за 10 мин (според нея трябва да се кърми по 5 мин на гърда). Но моя си е вината че я слушам, и ще си ми спре кърмата, защото съм патка, и не ми стиска да направя нещата както трябва.

# 78
Пробвах и да повивам бебето, за да го успокоя когато започнат коликите, но в момента, в който му завия ръцете и не може да ги движи се изнервя още повече 😒.

# 79
keitihope, добре дошла! Пиши ми на лични име, дата на раждане, мерки на бебчо и начин на раждане, за да те добавя на 1-ва стр.

Подсещам и другите да го направят!

Моите каки не са имали колики. За пръв път разбирам какво е това със Зара. Тя е и с рефлукс и си повръща.

# 80
Добро утро, момичета!
Да питам тези, които родиха по-рано, отбелязахте ли по някакъв начин 40-те дни на бебето? Пък и тези, на които им предстои-смятате ли и как да го правите?
Ние правим 40 дни на 30-ти октомври. Ще се съберем с най близките роднини,някъде на обяд,да видят малкия и това ще е. Аз не си падам много по така нареченото сарандисване,водене на детето в църквата и така нататъка. Всеки индивидуално си решава,какво да прави.

# 81
  И Йоана от снощи е с колики. Къса ми се сърцето като я гледам да се гърчи от болка. Някакви идеи как да облекча състоянието ѝ. Баткото беше денонощно в/у корема ми,което му позволяваше да си почине.

# 82
Аз не съм по традициите, но това с питката носи дивиденти Grinning А и се виждам с приятели, с които иначе се виждаме рядко. А и не че не извеждаме Павел от ден 2ри след изписването, но са го виждали малко хора още наживо, така че ще го представим в обществото един вид на погачата Grinning Абсолютни атеисти сме, така че воденето на "чиста" молитва е напълно изключено. В тази връзка, майката на мъжа ми ни пита "избрахте ли си кръстница", на което обяснихме, че няма да го кръщаваме, а мъжът реши да е забавен и предложи да го кръстим в сатанинската църква. Ще си заколим, вика, козел, ще си нарисуваме пентаграми, супер забавно ще е Grinning На което аз прихнах, а мисля майка му повече няма да повдига въпроса.
Но за погачата ми беше мисълта - ще сложа сладки неща за ядене, ще изпека питка, ще хапнем, ще чупят питка над мен, ще слагат парички в кърпата, а после ще ходим да гледаме "Малкото пони" с кака му и ще ги оставя с таткото да се гледат. Тъй като цеденето нещо не ми върви, се чудя дали да не пробва да му даде АМ ако нещо се разврещи, ама нз дали ще го иска. Кърма от бутилка не отказва, но АМ не знам дали ще иска. Водата я плюе супер омерзено например, не че му давам, но когато съм пробвала се дави и я отказва.

# 83
Мисля, че и коликите започнаха. Не е гладен, реве и си гърчи ръцете и краката. Легнал настрани му е по-добре. Два дни давам капки Био Гая, още няма ефект. Пед беше казала задължително да лежи по гръб на равно, за да не му докарам гръбначно изкривяване. Как?!? Като се има предвид и колко време ми е в ръцете, защото кърмя, това дете легнало на равно изкарва не повече от 2-3 часа дневно (вън в количката). Или педиатрите деца не са виждали, или моето е извънземно.

Кърмата ми сутрин е наред, но вечер е ад и глад въпреки чайове и сминдуси. През деня храня на час, много е изнервящо. Още удържам само на кърма, но съм на ръба на нервна криза. Много хубава и спокойна бременност изкарах, на ми сега.

За първи път чувам, че 40 дни бебе се празнува. Ако малкият е добре и времето е хубаво, ще гледам да напасна с ММ да излезем на бар/бира 👪🌺💃 Което ще е 30 мин макс и детето ще ревне, но много ми се излиза по нормални места с възрастни хора.

# 84
  • Стара Загора
Аз съм много доволна от този чай, ужасен е на вкус но... http://laika.bg/image/cache/catalog/Bekley%20Organic/chai-za-kur … arski-600x600.jpg
И ми помага след кърмене да изцеждам гърдите с помпа.
Има видим ефект за сега, дано успея да махна АМ, но и при мен вечер е суша в гърдите. Sad
За 40 дни мисля да заведа най- близките на един обяд някъде.

# 85
  • Варна
Уморена съм!!!!

# 86
  • София
Здравейте ,

И аз трябваше да съм с октомврийско бебе, но малката ни изненада и се роди месец по-рано 28.09. Ще се радвам да ме приемете в групичката.

Относно кърменето успяхме някак да се напаснем и вече успявам да й давам добавка от АМ само 2 пъти на ден. През другото време сме на кърма, къде през 2 часа, къде през 1 час Confused

И колики имаме. Пробвах с еспумизан, сега давам лефакс. Не виждам разлика за сега.

За 40 дни мисля да си направя, както по традиция питката. Била съм на всичките си приятелки с деца на такива и остава хубав спомен. Приятно събиране по женски Blush

# 87
  • София
Cross fade, и двете гърди ли изцеждаш? Или има някаква схема. Мътна Индия ми е това с кърменето и цеденето. Давам и двете на бебо, и цедя и двете. И аз имам само сутрин (нощно време не цедя). Следобед като му дам гърда плюе и се сърди...

# 88
Sad

Няма ли баби да помагат?!

Ние нямаме и аз цял следобед съм сама с 3-те, но каките са по-големи и ги зарязвам да се оправят сами.

Elinor_F, добре дошла! Пиши ми данни за 1-ва стр.

За кърменето - давайте на поискване, колкото и често да ви се стори това. Аз лично съм скарана с помпата и не цедя. Давам, когато поиска. Вече минахме през една лактационна криза с по-често хранене и кърмата пак се увеличи. Не знам по какво съдите, че нямате кърма, всеки явно различно - меки гърди, ревящо бебе и т.н. Мляко има, когато бебето суче. Не оставяйте дълги паузи между кърменията, кърмете нощем като през деня.
Бебето не плаче само от глад, много често има колики и му се спи и пак иска гърда, защото тя успокоява - става и за биба, усеща допира на мама, миризмата на мама. Дали яде добре се вижда по пълните памперси. Успех на всички!

# 89
  • София
Ох аз се чувствам като крава. Чайове, жито и.. по 300-350мл цедя. Чудя се къде ще складирам, нов фризер май ми трябва?
Педиатърката ми твърди, че на 15 дни е рано за колики, но той от 2-3дни се гърчи, почервенява, присвива крачета. Дадох Лефакс сутрин и вечер и детенце спи и е спокойно.
Прави обаче сам паузи, нощем пропуска едно хранене, а следващото е с по-голям интервал от 5ч. През деня е на 2.5-2ч. Чудя се дали е добре това за такова малко бебе..

Общи условия

Активация на акаунт