Добре дошли, СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2017г.!!!

• 32 499
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  Elinor_F- аз бях за 28.09, но станах октомврийка:)Добре дошла!
  Unknown16 - Педитата се водят по статистически данни така да го кажа. На баткото коликите се появиха от 9 ден, на малката пак на 9-я ден, но малко по леки. Зъбките трябва да излезнат до 2г и 6мес. , а сега избива последното зъбче на баткото(3г.2мес.). Всичко е индивидуално, а ние сме постоянно с тях и си ги познаваме и чувстваме. Усланяй се на майчиния си инстинкт.
  skabiela - Заслужаваш медал!!!

# 91
  • София
Чудя се дали само ние имаме проблем с излизането?

Три пъти пробваме и всеки път е рев, задрямва за малко и като спреш на едно място пак рев. Хем като излизаме е накърмена, със сменен памперс, топло облечена ... Head Band Frowning1 мислих си как я слагам в количката и веднага заспива, да ама не.

Толкова си мечтаех как спи, а аз се разхождам на хубавото време..Cry

# 92
Моята щерка много спеше навън, направо се раждах, колкото я возя, толкова спеше. Обаче синко сега не ще да спи в зимния кош, а само в този за кола. Закача се за шасито и го возя и спи като пор. Не трябва да се прекалява естествено стоенето в тоя кош, но веднъж дневно за час и нещо-два и то не всеки ден, ми примерно 3 пъти седмично се ядва. Ако коша за кола става на количката ви, пробвай с него.

# 93
Здравейте, приемате ли нови попълнения?
Моето момче се роди на 14.09, имам и дъщеря на 6 г.
Elinor_F, има деца които не обичат да се возят в количка. Дъщеря ми беше така, приспивах я вкъщи и после излизахме или чаках много да й се приспи и тогава я слагах в количката. В момента , в който се наспи и усети че е в количката ,почваше да реве . Много малко бяха моментите , в които се е возила спокойно и то вече беше по-голяма.Същото беше и със столчето за кола, никъде не искаше да стои. На 1 г. й купихме триколка и там вече повече се задържаше . Сега малкия още не мога да го усетя харесва ли му или не, но е по- спокоен от кака си.
Да попитам нещо за кърменето, засега горе- долу се справям, суче на различни интервали, понякога на час и половина , понякога на два часа, понякога на три и на четири. Много ми тежи честото кърмене, много ме уморява, малкия като е неспокоен дърпа и ме разранява. Като е на три часа нямам проблем, та въпроса ми е ,кога и дали ще се регулират интервалите между кърменията? Има ли надежда честото сукане да се регулира в що годе нормални паузи? Каката не успях да я кърмя пълноценно, от началото беше с добавка и към третия месец категорично отказа, затова опита ми е почти нулев .

# 94
  • Варна
Пълен цирк.
Едното бебе крещи в едната ми ръка,с другата бутам трактора с другото бебе,а с левия си крак подритвам каката която е омазана до ушите  и ръфа кебапче.Няма такава жалка картинка.По едно време мислех ,че или ще се разрева илибще припадна.Целия ми живот в едни шишета за мляко,наакани дупета и превъртяла.от ревност кака,баткото.сумти,но.помага.
Най страшното е между 16 и 20ч....тогава се моля.да се.преродя.в.Шива или.изобщо да не съм се раждала.
Колкото и да искам да.пусна.някоя.шега не ми се получава...

Изповядох се!

# 95
  • Стара Загора
Cross fade, и двете гърди ли изцеждаш? Или има някаква схема. Мътна Индия ми е това с кърменето и цеденето. Давам и двете на бебо, и цедя и двете. И аз имам само сутрин (нощно време не цедя). Следобед като му дам гърда плюе и се сърди...
Да, и двете и се старая да е докрай, това няма нужда да го правиш ако имаш мляко, че можеш да се доведеш до хиперлактация. Аз го правя като отчаяна мярка за да ми тръгне млякото. Иначе вечерно време е нормално кърмата да е по- малко. Грешка е че не кърмиш нощем, аз тогава най- много цедя и кърмя, тогава се образува най- много кърма, след 3 сутринта.
Пълен цирк.
Едното бебе крещи в едната ми ръка,с другата бутам трактора с другото бебе,а с левия си крак подритвам каката която е омазана до ушите  и ръфа кебапче.Няма такава жалка картинка.По едно време мислех ,че или ще се разрева илибще припадна.Целия ми живот в едни шишета за мляко,наакани дупета и превъртяла.от ревност кака,баткото.сумти,но.помага.
Най страшното е между 16 и 20ч....тогава се моля.да се.преродя.в.Шива или.изобщо да не съм се раждала.
Колкото и да искам да.пусна.някоя.шега не ми се получава...

Изповядох се!
Започни да викаш някого за помощ, защото според мен си изпаднала в депресия.
Знам, че с близнаци е трудно х2, но трябва да се стегнеш някак, за жалост нямаш избор. Disappointed Опитай се да ги строиш малко големите, и да се погледнеш и себе си.

# 96
Душичка. Не ти е лесно. Дано се кротнат дребните.

# 97
  • София
Crossfade, и аз правя отчаяни опити да докарам някакво мляко. А нощта ми е толкова тежка и само с АМ, къде ти да цедя или да го държа един час на гърда и после пак гладен

# 98
  • Стара Загора
Crossfade, и аз правя отчаяни опити да докарам някакво мляко. А нощта ми е толкова тежка и само с АМ, къде ти да цедя или да го държа един час на гърда и после пак гладен
Гледай поне рано сутрин след 4 до към 8-9, много е важно тогава.

# 99
  • София
Да, тогава единствено успявам да изцедя малко повече и то сравнително лесно... но как да тръгне тази кърма така че на всяко хранене да има достатъчно? Като чета как цедите по 150 мл и благородно завиждам! Simple Smile

# 100
  • София
Като се прибрахме цедих по 80-100мл. След ударно: лактогонен чай, чай Теекане за кърмачки, сварено жито с мляко и цедене на 3-4часа резултатът достига до 300мл сумарно от двете гърди.

# 101
Уау, 300 мл Shocked
Евала !
Аз повече от 40 мл сумарно от двете гърди не мога да изцедя Sad , пия добавка за стимулиране на кърмата (изписаха ми я от болницата) и един австрийски лактогонен чай и пак нищо.
А малкият уж суче, какво и колко суче само той си знае. Дохранвам с 60 мл АМ, но от около седмица повръща мощно след почти всяко хранене и вчера ЛЛ каза, че явно тези мл му идват повече и да му давам по 40-50 мл.
Също режим на 3 часа. Е как да стане ?! Той на 2-2.5 ч. иска да яде и реве та се къса. Не мога аз така да го гледам как се мъчи милия. Да го държа цял час да реве от глад, 'щото да си влезем в режима. Ми не ми се ще и няма да стане.

# 102
Skabiela, пий една бира, помага.

Моето дете от тази седмица също реве та се къса, когато е в количката. Преди спеше в нея, сега не знам какво му стана. Колики май. Като го взема в ръце млъква за малко, но само за малко. Разнообразни непознати хора по улици, паркове и супермаркети, от баби, през чичаци до деца, ме питат Защо плаче бебето? Защото е бебе и те друго освен да реват и серат, не правят. Ужасно съм изнервена от този рев и най ме дразни, че когато си го кажа искрено, следва укор, как така не преливам от щастие.

# 103
  • Варна
къ не им се доспива бе ,кво е тва чудо бе?
Гладни реват ,жадни реват,спи им се реват,серат пак реват....бактън вече.Къ не може тихичко и кротко да се разберем,такова нЯщо не ми се е случвало,две деца отгледах преди тях ...ама тез са уникуми .Бах мааму и старост.Кат чуя бебешки плач и настръхвам,кво ли не правя,бяла.музика,черна музика,друсане,челна стойка ,шпагат ми не стааваааа

# 104
къ не им се доспива бе ,кво е тва чудо бе?
Гладни реват ,жадни реват,спи им се реват,серат пак реват....бактън вече.Къ не може тихичко и кротко да се разберем,такова нЯщо не ми се е случвало,две деца отгледах преди тях ...ама тез са уникуми .Бах мааму и старост.Кат чуя бебешки плач и настръхвам,кво ли не правя,бяла.музика,черна музика,друсане,челна стойка ,шпагат ми не стааваааа

Sad

Според мен усещат и твоята нервност и сте се завъртели в омагьосан кръг. И как не... Направо ти се чудя. Аз вчера цял ден виках по децата, ядосвах се, накрая виках и по мъжа ми. Това бебе не можа да спи и 1 час спокойно. Ту се буди, ту дреме, ту реве. През нощта пак, дето тогава спи като къпана. Бебето изобщо не ме изнервя, ама тия двете по-големите... цял ден айде това, айде онова, кат некъв пъдар. Мъжът ми снощи се прибра и първата му дума беше, че е изморен и искал да си ляга. Леле, само това ми трябваше, ква уста отворих...

А вечерта... спря ни тока, че изгорял некъв кабел. Стоим на тъмно - бебето в истерия, голямата реве, малката тича след мен и нещо ми говори, мъжа ми вика по телефона. Пълен цирк!
Между другото пак помогна метода на Карп. Бог да го поживи тоя Карп, не знам кво щях да правя без него.

Скаб, а какво правиш с това пране бе? Божкее, това са тонове, купища пране, не мога да смогна да изпера, изгладя, пералнята ми вече вие на умряло.

Общи условия

Активация на акаунт