Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 609
  • 751
  •   1
Отговори
# 420

Joy  О, Арнолд го харесвах много - и като терминатор и като Конан.
Пауър рейнджър даже не ги знам кои са.

# 421
Не, по назад беше дал откъс от Оцеола.
Да, любим ми е Пътеводителя Simple Smile Сигурно си падам по черен хумор - дарк и хорър  superuu

Имаше и Старгейт даже!
Аааа, това съм го пропуснала. Сигурно защото изобщо не си падам по книги за индианци.
Малко встрани от темата, но случвало ли ти се е, когато четеш фентъзи, да асоциираш дарби или раси с такива от космическата фантастика? Аз като прочета, че някой/я е шейпшифтър редовно си представям Одо и расата му. Или почвам да търся сайънс фикшън обяснение на телепортация/ответряне, пренасяне, въплътяване там както са го написали и други такива.
...
И аз харесвам и двата франчайза, но Междузвездни войни ми харесва на 90% заради джедаите. Ако новите филми започнат да ми обясняват, как съществуването им всъщност е неправилно, няма да се дразня, просто ще спра да ги гледам. Не се интересувам толкова нито от Хан Соло, нито от партизаните. Simple Smile
Е, аз винаги съм си падала по ситите и съм смятала, че са на по верния път от джедаите. Точно затова и ми е интересно в новия осми филм дали най-накрая ще го потвърдят.

# 422
Смятам, че доста неща са взаимствани и едва ли може да се измисли нещо нечувано.
Сега си спомних първия ми досег с телепортацията - филма Мухата.  newsm43 Някой помни ли го?

# 423
  • София

Междуздезездни войни отделни епизоди (най-вече епизод 1 и  епизод 5) ми харесват, но като цяло - не - костюмите и декорите на първите епизоди (4-6) са смешни, сюжета на епизод 3 е съшит с бели конци, а Хайден Христенсен никак не се покривам с представата ми за  Дарт Вейдър.

От 4 до 6 филмите са  повече от страхотни, 1-3 са ми повече като електронна игра, гледала съм ги по веднъж (и за съжаление покрай детето съм ги слушала още 1 милион) и ми е достатъчно. За новите - просто  ми е приятно да ги гледам, ей така само защото съм фен, повече ми харесват отколкото 1-3, но по-малко от оригиналните 3.
Които ще ме извиняваш, но за времето и бюджета си са повече от уникалки като декори, костюми, направа и всичко. Всъщност много повече ми харесват от множество по-модерни, все още.

Ако не харесваш и Стопаджията, не знам защо дори ще пробваш със Своенравното хлапе - ама айде от фенщина към Стар Трек дай й шанс.

Такам , аз имам опит със стар трек всъщност, попадала съм на 1-2 епизода по ТВ, е виж това бяха смешни костюми, декори, грим и безумно скучен сюжет, някакви герои седят в една стая, уж кораб и дрънкат и нищо не се случва Simple Smile Естествено не догледах никога нищо, та реално сумарно сигурно съм гледала СТ има няма 20 мин..

Терминаторите 1 и 2 ставаха, Старгейт филма съм гледала - скука, сериалите изобщо не си и помислям за тях... Рейнджъри-вменджъри, ония сините какви бяха... всичко подобно ми е боза...
Всъщност има още един  филм в космоса, който  обожавах - Пришалецът Simple Smile

# 424
...оригиналните 3.
Които ще ме извиняваш, но за времето и бюджета си са повече от уникалки като декори, костюми, направа и всичко. Всъщност много повече ми харесват от множество по-модерни, все още.

Напълно съгласна!

# 425

Всъщност има още един  филм в космоса, който  обожавах - Пришалецът Simple Smile
Мой човек си. Когато си потроших кокаляците на врата и се учих да ходя наново, във видеото постоянно беше заредена касетата с първия и втория филм, гледах ги до откат и си представях (направо ги проектирах/халюцинирах в стаята), че са наблизо. Страхът е огромен стимул да си размърдаш крачетата.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 14:12 от Аниш

# 426
Ее, как ме върнахте назад във времето! Пришълецът и на мен ми е любим, третия гледах като студентка и нещо не го оцених по достойнство - може би защото бях седнала между гаджето и съквартирантката ми - ей, насиниха ми ръцете от стискане  Mr. Green

А най-много безсънни нощи съм имала заради Фреди Крюгер! Сигурно, защото съм била най-малка като го гледах...

# 427
  • DE
Ах, че хубаво сте подхванали звездните саги  Heart Eyes
Аз съм фен и на "Стар трек" и на "Стар уорс" като уточнение най-любим ми е "Ентърпрайс" и харесвам повече старите епизоди на SW. Насколо излъчиха всички SW и запознах сина ми(13г) с любимата сага. Моментално стана фен и въпреки, че старите филми са на 40+ години му харесаха повече. И в двете поредици има много актьорска игра, ефектите са приемливи за времената в които са правени.
Аз съм на мнение, че Хейдън много добре изигра Анакин само дето на красивото слънчево дете не му отиваше да става лошко  Tired
Нямах намерение да гледам новите епизоди, защото имах усещане, че няма да ми  харесат. Еми познах, направо се потресох как са орезилили страхотната история. Отвратителна актьорска игра, плоски диалози подходящи за американци от село, актьори с нищо не блестящи, дори с външност без капка харизма, безлични и незопомнящи се. Единствено новият лош донякъде ми хареса, но ролята му е дебилна. Сценария е отвратителен.
Ох, олекна ми, исках да го изхейтя някъде, че вкъщи не ми стигна. А толкова го обичам тоя филм...

Оста на Ентърпрайз ми е много любим, не бях го слушала на живо  Heart Eyes

# 428
И на мен ми хареса как се справя Хейдън - изобщо не виждам къде е проблемът с него и защо той да е виновен, че на места диалозите са тъпи. От новите филми ми харесват и битките с мечове - критиката, че джедаите "танцували" е просто нелепа. В оригиналите се фехтоват само Люк (начинаещ), Вейдър (инвалид) и Оби Уан (старец, който не е хващал меч от десетилетия) - няма как да покажат особено майсторство)))
Харесвам новия сериал за Стар Трек - даже имам тема тук; вече започвам да се дразня от хейта на "истинските" фенове. И аз мразя много сериали, но не търся всички техни новини и публикации, за да изливам омраза под тях... Стар Трек с Тарантино НЯМА да ми хареса Wink

# 429
...оригиналните 3.

Напълно съгласна!

за времето си уникални за мен бяха Стар Трек. Във всеки филм се обръщаше страхотно внимание на научните постижения, телепортиране, лъчеви дефлектори, йонни оръдия, всичко бе обясенно много хубаво как работи. ОСвен това офицерите си имаха едни костюми, войниците други, лесно можех да ги отличавам, не бе като в Стар Уърс където има два вида мечове - червени за лошите и сини/зелени за добрите, а войниците всичките са клониниги и изглеждат еднотипно. Освен това в Стар Уърс като заговориха за разни измислени неща като Звездата на смъртта които не са нито сатетилити, нито оръжия и ми беше много смешно.

В Старите стар Уърс симпатични ми бяха Хан Соло и Дарт Вейдър (любимият ми епизод е 5 със сцената където хващат Хан) но епизод 6 ми е изключително бозав, Люк не иска да се бие, Императора го души 15 минути, Вейдър не ме меси и накрая - развръзка за 3-4 секунди.
е, признавам си изкефих се Лея, като се появи гола (бил съм на  някъде 14 години), но като цяло трилогията ми изглеждаше много слаба, днес не бих я гледал.
В по-новите Стар Уърс имаше готини ефекти, например сцената където малкия анакин участва на съзетания (епизод 1) или където Куай Гон джин обърна монетата чрез левитация или битката на  Йода с граф Дуку (епизод 2). Граф Дуку -страхотна игра, невероятен образ. Натали Портман ми е една от любимите актриси, много ценя участието й тук, особено как се катереше по стълба  на арената с вързани ръце (епизод 2).
Но целият епизод 3 ми е абсолютно изнасилен - големият злодей Дарт Вейдър е всъщност станал такъв, защото твърде много е искал да прави добрини. Да бе сигурно. Хайден Кристенсен с младежкото си лице - Анакин. Хайде бе! тук трябваше някой по-голям мъжкар, от типа на Брад Пит, а не Х.Кристенсен.

За, ефекти посочвам отвсякъде Терминатор 2

Скрит текст:
Т  1000 се надига от пода. Лицето му се превръща в това на надзирателя....и го набожда на пръста - меч.
Друг пазач си хапва бургер - прас през вратата минава меч.
 т 1000 минава през решетките.
т 1000 тича с над 80 километра след мотопеда на Джон.
 т 1000 отваря асансьора с куките - Терминатора го гръмва и главата му се сцепва на две части.
Терминатор стреля по т 1000 - в тялото му се отварят и затварят грамадни дупки от течен метал.
Т 1000 се е превърнал в Жанел Войт (настойницата на Джон), говори с нейния глас и е приковал съпруаг й с меч, докато държи телефона
Т 1000 се е превърнал в Сара Конър, но структурата му е нестабилна и кракът му е "залепнал" за земята. В този момемент се появява истинската Сара Конър, Джон поглежда надолу и разбира коя е майка му.
Т 1000 пада в лавата - виждаме всичките  му лица.
Т 1000 се събира от капките и се превръща в човек от течен метал......
Старият пришълец бе готин, но в един момент без Сигърни Уийвър магията не се получаваше- Любимият ми пришълец е 3-ият, въпреки че двойката  и четворката също са доста добри. следващите пришълци са слаба работа. Реално най-готиният момент бе когато погледнеш нагоре и пришълецът е точно над теб. във всяка следваща версия Пришълецът става все по-хуманоиден.

Хищникът също имаше добри ефекти - коя да е от всичките части. Но класиката с Шварценегер най си я обичам. Въпреки че филма с Едрийън Броуд и Дани Трехо - Хищници - също е доста готин.

Новите епизоди на Стар Уърс не смятам да ги гледам.
Новият Пришълец - резил (и двата филма),
интрото и рекламите на новия луд Макс ме отблъсна
за новия Бен Хур само лоши работи четох
а като гледам рекламите на новите Междузвездни войни ме хваща гнус. Какво е новото тук? всичко си е добре познато старо? пак имаме Кери Фишър, пак имаме черен актьор, пак имаме типичните добри и лоши актьори, пак спасяваме Републиката, и пак имаме герой с фамилията Скайокър...... по-интересно щеше да ми е  ако бяха направили филм как са се появили ситите например. За мен ситите са добрите, джедаите са лошите. ОТкъде накъде джедаите няма да позволяват на ситите, да правят каквото си искат? това е цензура! Joy

# 430

Всъщност има още един  филм в космоса, който  обожавах - Пришалецът Simple Smile
Мой човек си. Когато си потроших кокаляците на врата и се учих да ходя наново, във видеото постоянно беше заредена касетата с първия и втория филм, гледах ги до откат и си представях (направо ги проектирах/халюцинирах в стаята), че са наблизо. Страхът е огромен стимул да си размърдаш крачетата.
м-не. Аз например единственият  сериозен страх който съм имал от Туин Пийкс *(оригинала) години наред не смеех за повече от няколко секунди да се погледна в огледалото или да спя на изключена лампа, имах кошмари.** И днес го ненавиждам този филм и избягвам темата за  римейка.
Обаче този страх го борек с музика и пеене, колкото и фалшиво да пея, като  пея, се  чувствам сякаш имам цяла армия зад гърба си, а тишината е убийствена

*много моля никой да не пуска кадри от този филм.

**Не питайте как се бръснех в първите години на моето юношество - трудно

# 431
Анакин стана злодей, защото се страхуваше от смъртта - нищо общо с добрините. Майка му умря и той изби цяло село с етнически елементи в нейна чест (не е точно отмъщение, защото той не уби само виновните за смъртта й, а всички - и жените и децата). След това се уплаши, че и Падме ще умре, започна да търси начини да победи смъртта и така премина към тъмната страна. Това беше цялата мотивация.
Новите Междузвездни войни не са нещо особено; средна работа, но по-добре да внимават - да не пренасочат целия фокус към бунтовниците, защото намирисва на пропаганда...Да не се размирише прекалено...

# 432
  • София
Извинявай, но Т1000 е 14 години след първите междузвездни, как изобщо ти хрумва да сравняваш ефекти.

За пришалеца, пак за първите говоря, новия даже не съм го и гледала...

Ех, Аниш, щом са помогнали... не страх никога не съм изпитвала от точно този филм, виж старото То - доста си поигра с детската ми психика.

# 433
Анакин стана злодей, защото се страхуваше от смъртта - нищо общо с добрините. Майка му умря и той изби цяло село с етнически елементи в нейна чест (не е точно отмъщение, защото той не уби само виновните за смъртта й, а всички - и жените и децата). След това се уплаши, че и Падме ще умре, започна да търси начини да победи смъртта и така премина към тъмната страна. Това беше цялата мотивация.
Новите Междузвездни войни не са нещо особено; средна работа, но по-добре да внимават - да не пренасочат целия фокус към бунтовниците, защото намирисва на пропаганда...Да не се размирише прекалено...
много хора се страхуват от смъртта, но не тръгват да трепят деца, заради това. Още повече, че Анакин и Падме бяха голямата любов, и той като видя учителя си зад нея - предателка, а към него желание да го убие. Така изведнъж. Голямата любов. липсваше ми едно постепенно въвеждане на Анакин като злодей. Абсурдно ми дойде само от загриженост да стане такъв. Не че не може, но за тази цел, трябав да минат години през които да получава непрестанно удари на съдбата, а не една смърт  на майка му (нещо което се случва на всички) веднъж да се уплаши за любимата и хайде - злодеят е готов. Къде отиде джедайската подготовка?

Аниш, хрумва ми, защото днес десетилетия след  T 1000q eдинстевният по-стойностен филм като ефекти който съм видял от Терминатор 2 остава първата Матрица, а непрестанно гледам филми. Ефектите днес ги намирам по-слаби отколкото бяха преди 20 години, а иначе се харчат стотици милиони.
С парите с Които бе направен Аватар,  изобщо не се впечатлих, а навремето  Бен Хур с 4 пъти по-малък бюджет и Титаник с почти два пъти по-малък бюджет ме впечатлиха много повече и не само мен. Цялото семейство плаче и днес на Титаник, а на Аватар не ясно кой с кого се бие - всички са в синьо в даден момент. И за това се дават стотици милиони? аз щях да го направя за 100 лева на час и да се боядисам в синьо, а после да  минавам постоянно пред лентата все едно съм много хора. Joy

Петя, Браво на теб! Остани си така и не гледай новия пришълец.
ще ти издам една тайна - 1 час и 22 минути той е 30 сантиментра и посел за 15 секунди порасна два метра..... Joy
В оригинал пришълеца прилич на крокодил, тук - на пихтиест октопод. Сменили са имената на  героите - историята е същата. Имаме андрод (може би единственият свеж образ и едниственият яктьор който е на ниво), имаме лейтенант жена, имаме зла корпорация, имаме сцената от втория филма където голямата "майка" трябва да бъде избутана от кораба, а имаме даже и дете - момиченце. Само са други имената на героите .
Обаче преди Пришълецът будеше страх, сега буди смях. В "Прометей" например порват лейтенанката през червата,  онова напъва да се ражда, тя търчи през половината кораб  и си държи червата..... hahaha
накратко - римейковете наполедък са лоша идея. Прави ги нескопосано.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 16:07 от Джон Сняг

# 434
А, новите филми за пришълеца ги гледам само защото харесвам физиономията на Фасбендър...

Може да си прав, че не са се случили чак толкова много лоши неща, за да се обърне Анакин към тъмната страна, но:
 Първо - той има само един родител, през цялото време мечтаеше да се върне при нея и не я беше виждал от години. Обстоятелствата, при които я откри, сигурно са го увредили психически.
И второ - не знаем как точно му е повлиял Палпатин - той е по-силният от двамата, може да му е внушил неща, които няма как да бъдат предадени на екран.

Общи условия

Активация на акаунт