Забременели след ин витро - Тема 40

• 50 053
  • 701
  •   1
Отговори
# 465
  • От Луната
Олив, леко раждане и всички да сте здрави, щастливи иии у дома при първа възможност.

Кикси имаш контракции. Макар след секцио да са почистили, то матката има контракции за да изхвърли всичкп. Минават за няколко дни ... Нормално е.
Отделно всичко ти се намества и къъъркори Wink

# 466
  • София
Контракциите след раждане (вагинално или секциа) не са само за да се изчисти матката, а и за да се “прибере” самата матка.

# 467
Ванина, аз ходих при Петрова на ЖК, много ми е симпатична.
Аз съм със сериозен офталмологичен проблем, минах преглед при Минева и тя каза, че нямам предпоставки за секцио и че мога да родя нормално.
Минев се нави да пробваме въпреки увитата пъпна връв, даже ме насърчаваше, понеже съм имала хубав таз за нормално раждане. Grinning
Но може би на Петрова не ѝ се рискува, не знам.
Лошото в случая е да не стане така да тръгнеш да раждаш нормално, а накрая да се наложи секцио по спешност, че така ще си обереш болките и от двата вида раждане.
Каквото и да решите с д-р Петрова, желая ти леко, бързо и безпроблемно раждане ! Hug

# 468
Момичета, макар и рано започнах и аз да си мисля за раждането. Избрала съм си болница - Токуда, но не мога да си избера лекар. Много ми се иска да мога да родя нормално и дори леко залитам по идеите на естественото раждане. Чудя се кой ли лекар би ме подкрепил, ако разбира се няма нещо, което категорично да налага секцио. Мислех си за д-р Димитров, но сега почнах да се чудя, че е доста зает, а и предимно за секцио чета отзиви за него.
Като цяло не познавам никой лекар в болницата, тъй че каквито и впечатления да имате ще ми са от полза.

# 469
  • От Луната
Да и това, но матката се прибира доста дълго време, не помня колко точно, но важно е да започне да се свива. Мериха я всеки ден, докато не ни изписаха.

# 470
Ванина, ако се притесняваш от секциото или не си сигурна, че е наложително, наистина потърси второ мнение.  Peace И при мен май се очертава да е секцио, но съм решила, каквото-такова. Слушам лекарите и това е, важното е с бебка да сме добре.

Кикси, много хубави новини, все така да трупат грамчета малките и скоро да си ги прибираш вкъщи!   Praynig Дано и контракциите да минават бързо.

Стеличка, в коя седмица си? Ако си съм средата според мен има време да си избереш лекар в Токуда и да започнеш да ходиш и при него. Аз ще раждам при Димитров, започнах да ходя от 20 седмица при него. Иначе съм чувала добри отзиви за Кирякова и Герганова. И двете знам, че са много ЗА естественото раждане. Има тема за Токуда + отделни теми за някои от лекарите, може да се поровиш и да прочетеш. Като цяло повечето мами, родили там са доволни, независимо от лекаря.  Peace Имай предвид, че повечето (ако не и всички) лекари, които израждат имат само един приемен ден в седмицата и часовете вървят с няколко седмици напред - така че когато се спреш на лекар звънни за час, за да може да се видите възможно най-рано и да прецениш дали ще си допаднете.

# 471
  • София
Олив, всичко да мине от добре - по - добре и скоро да си се радвате вкъщи!

Много ме мъчат подутите ръце. Едната започна и да боли здраво и да се схваща. Пък и пулса тия дни ми е ужасен - в граници 88 - 105. А и кръвното за мен е височко 130/85, при нормално 90/60 - 110/70. Но най-вече ме тревожи безумното подуване на ръцете и тази болка. Китката и нагоре към пръстите, някак си при масаж "хрущи" и боли. За кардиолог да се стягам май? В Надежда има ли при кой?

# 472
Ел дорадо, моят пулс беше постоянно над 100 - (100-110) по време на бременността при кръвно 70/105.
Пръстите на ръцете не ги усещах сутрин последните седмици. Родих преди седмица и вече забравих за карпалния тунел, само вчера при смяната на времето леко изтръпване имах сякаш.

# 473
Елдорадо, с това кръвно директно при Христова в Надежда. За ръцете май, всички минаваме през това. Аз до към 6 месец умирах от болки и схващания и изтръпвания, и изведнъж изчезнаха тези симптоми.

# 474
  • София
Дънди, Лейди, мерси! Flowers Hibiscus

На 02 съм на ЖК, ще отида и при Христова. При мен до преди 10 - 15 дни нямаше проблем, ама сега е страшно. Снощи с часове стоях с лед на ръката, защото гореше и болеше зверски и се поду повече от другата.

# 475
  • София
Елдорадо, възможно най-скоро заминавай при доц. Христова. Не искам да те плаша, ама това с кръвното не е шега!
Сега погледнах в сайта има часове и за 1 и за 2 ноември, направо записвай он лайн и отивай

# 476
Елдорадо, това с кръвно е много, много сериозно. Не можеш да чакаш до 2-ри!!! Абсолютно съм съгласна с Нандин - още днес, още сега се обличай и тичай към Надежда!!!!

# 477
Не плашете жената. Чак пък много, много сериозно не е.
Моето кръвно също нормално е 110/70, но ми се е случвало да го премеря няколко пъти към 130/85, дори 90. Пулсът също ми е бил доста по-ускорен от нормалното.
Много важно е да е имало покой на тялото 10-15 мин поне преди да се премери. Като съм полягала да почина няколко минути, след това го измервах нормално.
Много, много сериозно е ако отиде повече от 130,140. Казаха ми тогава ако е над 140 направо с багажа в болницата за приемане.
Не че е лошо да се отиде на кардиолог възможно най-скоро, разбира се.

# 478
  • София
Спокойно може да иде на 1ви или 2ри, но да не си бави повече от това.

# 479
  • София
В момента звъня на телефона за часове, ако успея да се свържа и има възможност да ме погледне днес или утре Христова изчезвам веднага натам, ако не записвам за първия възможен ден 01.11, а междувременно някаква идея какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт